התחדשתי...
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 757
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
אחרי שהבנתי לאחרונה שאני ממש אבל ממש אוהב מקרן...אבל שבגודל מסך כזה ובמרחק כזה אני רוצה לראות ממש אבל ממש טוב, ומיכיוון שהמטרה (אפסון 5500) היתה רחוקה מידי לחשבון הבנק שלי...קניתי אפסון 8350.
איזה תענוג...(למרות שהתמונה בסוני היתה בכלל לא רעה)...עוצמת תאורה של 2000 לומנס...אפשר לראות איתו גם במשך היום (אין אפשרות החשכה...רק כמה וילונות בהירים) באופן סביר בהחלט.
אחלה מקרן למיעוטי תקציב.
תמונות בהמשך...
איזה תענוג...(למרות שהתמונה בסוני היתה בכלל לא רעה)...עוצמת תאורה של 2000 לומנס...אפשר לראות איתו גם במשך היום (אין אפשרות החשכה...רק כמה וילונות בהירים) באופן סביר בהחלט.
אחלה מקרן למיעוטי תקציב.
תמונות בהמשך...
- 242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
תתחדש,תיהנה ושתעביר איתו ים שעות של כיף!..חח
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.
אני חושב שבמידה ואין חדר קולנוע יעודי + אין כוונה לצפות בתכני SD במקרן ההפרש בעלות בין ה-8500 / 8700 ל-8350 לא מצדיק את הפער באיכות כיוון ש-2 היתרונות הבולטים של ה-8500/8700 לא מנוצלים:
1. מעבד תמונה טוב יותר - קריטי בתכני SD והרבה פחות ב-HD
2. שחורים טובים יותר - הפער משמעותי בעיקר במידה וכל הקירות צבועין בצבע כהה מה שבעייתי לביצוע בסלון רגיל.
במידה וטרם רכשת מסך ואתה מעוניין במסך חשמלי, לדעתי אין הצדקה להשקעה במסך מתיחה.
אתה יכול לרכוש מסך חשמלי רגיל שבעית הגלים בו מורגשת קלות רק בצפייה בתכני ספורט (תמונה בהירה) בכ-1,200 ש"ח כאשר מסך מתיחה מתחיל מ-5,000 ש"ח.
עידן
מחכים לתמונות.
אני חושב שבמידה ואין חדר קולנוע יעודי + אין כוונה לצפות בתכני SD במקרן ההפרש בעלות בין ה-8500 / 8700 ל-8350 לא מצדיק את הפער באיכות כיוון ש-2 היתרונות הבולטים של ה-8500/8700 לא מנוצלים:
2. שחורים טובים יותר - הפער משמעותי בעיקר במידה וכל הקירות צבועין בצבע כהה מה שבעייתי לביצוע בסלון רגיל.
אתה יכול לרכוש מסך חשמלי רגיל שבעית הגלים בו מורגשת קלות רק בצפייה בתכני ספורט (תמונה בהירה) בכ-1,200 ש"ח כאשר מסך מתיחה מתחיל מ-5,000 ש"ח.
עידן
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
sagi1261,
אתה טועה, הכל עניין של הרגל, מסך שתוחם לך את התמונה גורם להרגשת "טלויזיה ענקית" בעזרת הפס השחור מסביב למסך.
מעבר לזה מסך ב gain המתאים למקרן ישפר את התמונה.
idan309,
לגבי מסך מתיחה, טובר שרשמת "לדעתי".
כי דעתי (ודעתם של רוב בעלי המקרנים בעלי ניסיון באתר) היא שונה.
למה רשמתי בעלי ניסיון, כי בד"כ אדם בתחילת דרכו בתחום המקרנים נראה לו הזוי לשים 4K+ על מסך (כולה חתיכת בד) אבל עם הזמן והגלים המציקים זה משתנה (גם ככל שהמסך גדול יותר הבעיה תתעצם). ככה שקשה להמליץ לחבר חדש לקנות מסך מתיחה, במיוחד אם כסף משחק תפקיד.
אני הייתי הולך רק על מסך מתיחה. (או קבוע אם יש אפשרות).
את הגלים רואים בכל מצב, בעיקר בשוט שהמצלמה זזה ולא רק בשידורי ספורט...
אתה טועה, הכל עניין של הרגל, מסך שתוחם לך את התמונה גורם להרגשת "טלויזיה ענקית" בעזרת הפס השחור מסביב למסך.
idan309,
למה רשמתי בעלי ניסיון, כי בד"כ אדם בתחילת דרכו בתחום המקרנים נראה לו הזוי לשים 4K+ על מסך (כולה חתיכת בד) אבל עם הזמן והגלים המציקים זה משתנה (גם ככל שהמסך גדול יותר הבעיה תתעצם). ככה שקשה להמליץ לחבר חדש לקנות מסך מתיחה, במיוחד אם כסף משחק תפקיד.
את הגלים רואים בכל מצב, בעיקר בשוט שהמצלמה זזה ולא רק בשידורי ספורט...
שחר
+1spacedude כתב:sagi1261,
idan309,
את הגלים רואים בכל מצב, בעיקר בשוט שהמצלמה זזה ולא רק בשידורי ספורט......
- idan309
-
- חבר מביא חבר

Nba, spacedude
היה לי ברור שאקבל תגובה כזו.
שניכם מוזמנים אליי בכל זמן שנח לכם בכדי להראות לי בתכנים שאינם שידורי ספורט את הגלים.
המסך הרגיל נמצא ברשותי כבר כחודשיים וכמו שבהתחלה היתה תופעה קלה של גלים בשידורי ספורט, התופעה לא החמירה.
אני צופה כל יום במקרן לפחות פעם אחת כלומר המסך עלה וירד לפחות 100 פעם מאז שהותקן.
למסך מתיחה יש גם חיסרון בולט פרט למחיר - הבית שלו גדול משמעותית מהבית של מסך רגיל.
אצלי למשל יש כ-290 ס"מ להכניס את המסך ובמידה והייתי הולך על מסך מתיחה הייתי חייב לוותר על 106" ולהסתפק ב-92".
חיסרון זה יחד עם מחיר גבוה ביותר מפי 4 הם די והותר בכדי לוותר על ה"תענוג" של מסך המתיחה.
שניכם מוזמנים אליי בכל זמן שנח לכם בכדי להראות לי בתכנים שאינם שידורי ספורט את הגלים.
המסך הרגיל נמצא ברשותי כבר כחודשיים וכמו שבהתחלה היתה תופעה קלה של גלים בשידורי ספורט, התופעה לא החמירה.
אני צופה כל יום במקרן לפחות פעם אחת כלומר המסך עלה וירד לפחות 100 פעם מאז שהותקן.
למסך מתיחה יש גם חיסרון בולט פרט למחיר - הבית שלו גדול משמעותית מהבית של מסך רגיל.
אצלי למשל יש כ-290 ס"מ להכניס את המסך ובמידה והייתי הולך על מסך מתיחה הייתי חייב לוותר על 106" ולהסתפק ב-92".
חיסרון זה יחד עם מחיר גבוה ביותר מפי 4 הם די והותר בכדי לוותר על ה"תענוג" של מסך המתיחה.
- spacedude
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3505
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
כל אחד והשיקולים שלו.idan309 כתב:Nba, spacedude
חיסרון זה יחד עם מחיר גבוה ביותר מפי 4 הם די והותר בכדי לוותר על ה"תענוג" של מסך המתיחה....
אם אתה לא רואה בעיה מסוימת זה לא אומר שהיא לא קיימת. כנראה לך היא לא מציקה. אותו דבר היה עם תופעת הקשתות ב DLP שנמכרו לפני כמה שנים, חלק ראו את זה וזה היה בלתי אפשרי לחיות עם מקרן כזה עבורם, חלק ראו ולמדו לחיות עם זה ועם הזמן לא הבחינו בזה יותר (אני בניהם) וחלק פשוט לא ראו את הקשתות.
אין לנו צורך להראות לך את הגלים בסצנות אחרות. אתה נהנה מהמצב כמו שהוא היום אז חבל שנהרוס לך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
jukin מאחל לך הרבה שעות של הנאה ,בחירה נבונה
למה לתקן את מה שלא מקולקל - אים אתה רואה פצצה עשה טובה לעצמך ותמשיך להנות זה הדבר היחידי שנחשב ולא מה חושבים אחרים,כשהכל בסדר מבחינתך אל תחפש מה לא בסדר,
כשהצטרפתי לאתר היה לי מקרן DLP בערך 3 שנים ולא ידעתי על קיומו של " אפקט הקשתות " ,עד שקראתי ונחשפתי,
אז מי שמקרין על קיר ונהנה שימשיך, ומי שלא רואה גלים שלא יחפש אותם , ומי שלא סובל מ- SCREEN DOOR EFFECT שימשיך להנות,וקשתות תחפשו רק בשמיים.
sagi1261 כתב:חברה תאמינו לי שאני צופה בלי מסך על הקיר ורואים פצצה לא ראתי שם הבדל עם מסך או בלי מסך תעזרו לי אם אני טועה תתחדש על המקרן אין מקום להשוואה בין LCD לבין מקרן...
למה לתקן את מה שלא מקולקל - אים אתה רואה פצצה עשה טובה לעצמך ותמשיך להנות זה הדבר היחידי שנחשב ולא מה חושבים אחרים,כשהכל בסדר מבחינתך אל תחפש מה לא בסדר,
כשהצטרפתי לאתר היה לי מקרן DLP בערך 3 שנים ולא ידעתי על קיומו של " אפקט הקשתות " ,עד שקראתי ונחשפתי,
אז מי שמקרין על קיר ונהנה שימשיך, ומי שלא רואה גלים שלא יחפש אותם , ומי שלא סובל מ- SCREEN DOOR EFFECT שימשיך להנות,וקשתות תחפשו רק בשמיים.
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

אני מניח מתגובתך שלא הלכת ללינק שבתחילת השרשור שליidan309 כתב:תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.
עידן...
אני בדיעה שכן צריך מסך מתיחה,למרות שכרגע הדרייפר שלי ללא גלים,מהבנתי מחברים ותיקים שזה יגיע...נחיה ונראה,התקציב שלי לא מאפשר מסך מתיחה איכותי,ומהסינים התאכזבתי.
נערך לאחרונה על ידי jukin ב 17/12/2010 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

טוב..תמונות...
המקרן שינה קצת מיקום (וכנראה יעבור עוד שינוי קל...יש קצת טרפזיות במסך) ולכן הכבילה שלו צריכה לעבור עדכון (בעסה) אבל לא נורא...
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

FI
אני מסכים איתך (מן הסתם) למרות שעיקר ההבדל אולי הוא דווקא בFI שיש ב8700/5500idan309 כתב:תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.
עידן...
אבל הפער במחיר הוא כמעט כפול...
ועוד המכס קיבל את הקבלה המונמכת שהמוכר צירף ככה שיצאתי במחיר מצחיק למקרן ברמה כזאת כולל 4 שנות אחריות של "MACK"
הרבה פחות מאופטומה 20 ולדעתי אין מה להשוות בינהם...ובמחיר כזה גם אי אפשר למצוא משהו שמתקרב לזה בארץ
- idan309
-
- חבר מביא חבר

נראה מעולה.
אצלך, כמו אצלי, מעבר למסך מתיחה היה מחייב אותך לגודל תמונה קטן יותר (אין מקום לבית גדול).
באיזה גובה מהרצפה מתחילה התמונה עצמה?
קצת קשה לי לראות אבל אם אני רואה נכון יש לך מדף אדום מעל הסנטר שבו ממוקמים ממיר, רסיבר וכדומה.
אני היתי מעביר אותם למדף התחתון שעליו נמצא רמקול הסנטר ומוריד את המסך עוד בכדי שתמונה תתחיל מגובה נמוך יותר.
אכן כשנתתי את התגובה לא קראתי קודם את השרשור המקורי.
אני לא יודע איזה מסך סיני ראית, במסך הסיני שלי (ספלנדור) אני מרגיש גלים רק בשידורי ספורט כאשר תנועת המצלמה מהירה.
במקור לא ידעתי האם המסך שרכשתי יקבל גלים או לא אבל החלטתי שאני לוקח סיכון בפער מחירים כזה (המסך שלי עלה פחות מ-1,200 ש"ח כאשר מסך המתיחה הכי זול, לא סיני, שמצאתי עלה כ-5,500 ש"ח).
לגבי ה-FI אני לא מבין מה התלהבות.
אני אישית לא מרגיש שינוי משמעותי בתמונה ואצלי הוא תמיד על נמוך / מכובה.
בכל מקרה מאחל לך הרבה שעות הנאה.
אצלך, כמו אצלי, מעבר למסך מתיחה היה מחייב אותך לגודל תמונה קטן יותר (אין מקום לבית גדול).
באיזה גובה מהרצפה מתחילה התמונה עצמה?
קצת קשה לי לראות אבל אם אני רואה נכון יש לך מדף אדום מעל הסנטר שבו ממוקמים ממיר, רסיבר וכדומה.
אני היתי מעביר אותם למדף התחתון שעליו נמצא רמקול הסנטר ומוריד את המסך עוד בכדי שתמונה תתחיל מגובה נמוך יותר.
אכן כשנתתי את התגובה לא קראתי קודם את השרשור המקורי.
אני לא יודע איזה מסך סיני ראית, במסך הסיני שלי (ספלנדור) אני מרגיש גלים רק בשידורי ספורט כאשר תנועת המצלמה מהירה.
במקור לא ידעתי האם המסך שרכשתי יקבל גלים או לא אבל החלטתי שאני לוקח סיכון בפער מחירים כזה (המסך שלי עלה פחות מ-1,200 ש"ח כאשר מסך המתיחה הכי זול, לא סיני, שמצאתי עלה כ-5,500 ש"ח).
לגבי ה-FI אני לא מבין מה התלהבות.
אני אישית לא מרגיש שינוי משמעותי בתמונה ואצלי הוא תמיד על נמוך / מכובה.
בכל מקרה מאחל לך הרבה שעות הנאה.
-
jukin
- חבר פעיל במיוחד

לא היה איכפת לי מסך קצת קטן יותר...
גם ככה אני דוחף את הכורסאות אחורה כל פעם שאני מפעיל את המקרן...
הגובה של המסך מתאים לי בזוית הראיה (חצי שכיבה בדר"כ) אז אין לי צורך להנמיך (מתחיל בערך 70 ס"מ) מהרצפה
הגובה של המסך מתאים לי בזוית הראיה (חצי שכיבה בדר"כ) אז אין לי צורך להנמיך (מתחיל בערך 70 ס"מ) מהרצפה