התחדשתי...

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

אחרי שהבנתי לאחרונה שאני ממש אבל ממש אוהב מקרן...אבל שבגודל מסך כזה ובמרחק כזה אני רוצה לראות ממש אבל ממש טוב, ומיכיוון שהמטרה (אפסון 5500) היתה רחוקה מידי לחשבון הבנק שלי...קניתי אפסון 8350.
איזה תענוג...(למרות שהתמונה בסוני היתה בכלל לא רעה)...עוצמת תאורה של 2000 לומנס...אפשר לראות איתו גם במשך היום (אין אפשרות החשכה...רק כמה וילונות בהירים) באופן סביר בהחלט.
אחלה מקרן למיעוטי תקציב.
תמונות בהמשך...

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9617
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #2 

(Y) (b) תתחדש

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

תתחדש, באמת אין מה להשוות בין מקרן טוב לטלוויזיה

242ariel242
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 701
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #4 

תתחדש,תיהנה ושתעביר איתו ים שעות של כיף!..חח

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.
אני חושב שבמידה ואין חדר קולנוע יעודי + אין כוונה לצפות בתכני SD במקרן ההפרש בעלות בין ה-8500 / 8700 ל-8350 לא מצדיק את הפער באיכות כיוון ש-2 היתרונות הבולטים של ה-8500/8700 לא מנוצלים:
1. מעבד תמונה טוב יותר - קריטי בתכני SD והרבה פחות ב-HD
2. שחורים טובים יותר - הפער משמעותי בעיקר במידה וכל הקירות צבועין בצבע כהה מה שבעייתי לביצוע בסלון רגיל.

במידה וטרם רכשת מסך ואתה מעוניין במסך חשמלי, לדעתי אין הצדקה להשקעה במסך מתיחה.
אתה יכול לרכוש מסך חשמלי רגיל שבעית הגלים בו מורגשת קלות רק בצפייה בתכני ספורט (תמונה בהירה) בכ-1,200 ש"ח כאשר מסך מתיחה מתחיל מ-5,000 ש"ח.

עידן

sagi1261
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 594
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #6 

חברה תאמינו לי שאני צופה בלי מסך על הקיר ורואים פצצה לא ראתי שם הבדל עם מסך או בלי מסך תעזרו לי אם אני טועה תתחדש על המקרן אין מקום להשוואה בין LCD לבין מקרן

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #7 

sagi1261,
אתה טועה, הכל עניין של הרגל, מסך שתוחם לך את התמונה גורם להרגשת "טלויזיה ענקית" בעזרת הפס השחור מסביב למסך.
מעבר לזה מסך ב gain המתאים למקרן ישפר את התמונה.

idan309,
לגבי מסך מתיחה, טובר שרשמת "לדעתי".
כי דעתי (ודעתם של רוב בעלי המקרנים בעלי ניסיון באתר) היא שונה.
למה רשמתי בעלי ניסיון, כי בד"כ אדם בתחילת דרכו בתחום המקרנים נראה לו הזוי לשים 4K+ על מסך (כולה חתיכת בד) אבל עם הזמן והגלים המציקים זה משתנה (גם ככל שהמסך גדול יותר הבעיה תתעצם). ככה שקשה להמליץ לחבר חדש לקנות מסך מתיחה, במיוחד אם כסף משחק תפקיד.
אני הייתי הולך רק על מסך מתיחה. (או קבוע אם יש אפשרות).

את הגלים רואים בכל מצב, בעיקר בשוט שהמצלמה זזה ולא רק בשידורי ספורט...
שחר

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10104
נתן תודות: 589 פעמים
קיבל תודות: 614 פעמים

שליחה #8 

spacedude כתב:sagi1261,
אתה טועה, הכל עניין של הרגל, מסך שתוחם לך את התמונה גורם להרגשת "טלויזיה ענקית" בעזרת הפס השחור מסביב למסך.
מעבר לזה מסך ב gain המתאים למקרן ישפר את התמונה.

idan309,
לגבי מסך מתיחה, טובר שרשמת "לדעתי".
כי דעתי (ודעתם של רוב בעלי המקרנים בעלי ניסיון באתר) היא שונה.
למה רשמתי בעלי ניסיון, כי בד"כ אדם בתחילת דרכו בתחום המקרנים נראה לו הזוי לשים 4K+ על מסך (כולה חתיכת בד) אבל עם הזמן והגלים המציקים זה משתנה (גם ככל שהמסך גדול יותר הבעיה תתעצם). ככה שקשה להמליץ לחבר חדש לקנות מסך מתיחה, במיוחד אם כסף משחק תפקיד.
אני הייתי הולך רק על מסך מתיחה. (או קבוע אם יש אפשרות).

את הגלים רואים בכל מצב, בעיקר בשוט שהמצלמה זזה ולא רק בשידורי ספורט...
...
+1
(Y)
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Nba, spacedude

היה לי ברור שאקבל תגובה כזו.

שניכם מוזמנים אליי בכל זמן שנח לכם בכדי להראות לי בתכנים שאינם שידורי ספורט את הגלים.
המסך הרגיל נמצא ברשותי כבר כחודשיים וכמו שבהתחלה היתה תופעה קלה של גלים בשידורי ספורט, התופעה לא החמירה.
אני צופה כל יום במקרן לפחות פעם אחת כלומר המסך עלה וירד לפחות 100 פעם מאז שהותקן.

למסך מתיחה יש גם חיסרון בולט פרט למחיר - הבית שלו גדול משמעותית מהבית של מסך רגיל.
אצלי למשל יש כ-290 ס"מ להכניס את המסך ובמידה והייתי הולך על מסך מתיחה הייתי חייב לוותר על 106" ולהסתפק ב-92".
חיסרון זה יחד עם מחיר גבוה ביותר מפי 4 הם די והותר בכדי לוותר על ה"תענוג" של מסך המתיחה.

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #10 

idan309 כתב:Nba, spacedude

היה לי ברור שאקבל תגובה כזו.

שניכם מוזמנים אליי בכל זמן שנח לכם בכדי להראות לי בתכנים שאינם שידורי ספורט את הגלים.
המסך הרגיל נמצא ברשותי כבר כחודשיים וכמו שבהתחלה היתה תופעה קלה של גלים בשידורי ספורט, התופעה לא החמירה.
אני צופה כל יום במקרן לפחות פעם אחת כלומר המסך עלה וירד לפחות 100 פעם מאז שהותקן.

למסך מתיחה יש גם חיסרון בולט פרט למחיר - הבית שלו גדול משמעותית מהבית של מסך רגיל.
אצלי למשל יש כ-290 ס"מ להכניס את המסך ובמידה והייתי הולך על מסך מתיחה הייתי חייב לוותר על 106" ולהסתפק ב-92".
חיסרון זה יחד עם מחיר גבוה ביותר מפי 4 הם די והותר בכדי לוותר על ה"תענוג" של מסך המתיחה.
...
כל אחד והשיקולים שלו.
אם אתה לא רואה בעיה מסוימת זה לא אומר שהיא לא קיימת. כנראה לך היא לא מציקה. אותו דבר היה עם תופעת הקשתות ב DLP שנמכרו לפני כמה שנים, חלק ראו את זה וזה היה בלתי אפשרי לחיות עם מקרן כזה עבורם, חלק ראו ולמדו לחיות עם זה ועם הזמן לא הבחינו בזה יותר (אני בניהם) וחלק פשוט לא ראו את הקשתות.

אין לנו צורך להראות לך את הגלים בסצנות אחרות. אתה נהנה מהמצב כמו שהוא היום אז חבל שנהרוס לך.
(f)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

תתחדש jukin !
שמחתי להכיר השבוע !
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

dydy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 336
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #12 

jukin מאחל לך הרבה שעות של הנאה ,בחירה נבונה

sagi1261 כתב:חברה תאמינו לי שאני צופה בלי מסך על הקיר ורואים פצצה לא ראתי שם הבדל עם מסך או בלי מסך תעזרו לי אם אני טועה תתחדש על המקרן אין מקום להשוואה בין LCD לבין מקרן
...

למה לתקן את מה שלא מקולקל - אים אתה רואה פצצה עשה טובה לעצמך ותמשיך להנות זה הדבר היחידי שנחשב ולא מה חושבים אחרים,כשהכל בסדר מבחינתך אל תחפש מה לא בסדר,
כשהצטרפתי לאתר היה לי מקרן DLP בערך 3 שנים ולא ידעתי על קיומו של " אפקט הקשתות " ,עד שקראתי ונחשפתי,
אז מי שמקרין על קיר ונהנה שימשיך, ומי שלא רואה גלים שלא יחפש אותם , ומי שלא סובל מ- SCREEN DOOR EFFECT שימשיך להנות,וקשתות תחפשו רק בשמיים.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #13 

ת.ת.ת.!!

jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

idan309 כתב:תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.

במידה וטרם רכשת מסך ואתה מעוניין במסך חשמלי, לדעתי אין הצדקה להשקעה במסך מתיחה.
אתה יכול לרכוש מסך חשמלי רגיל שבעית הגלים בו מורגשת קלות רק בצפייה בתכני ספורט (תמונה בהירה) בכ-1,200 ש"ח כאשר מסך מתיחה מתחיל מ-5,000 ש"ח.

עידן
...
אני מניח מתגובתך שלא הלכת ללינק שבתחילת השרשור שלי
אני בדיעה שכן צריך מסך מתיחה,למרות שכרגע הדרייפר שלי ללא גלים,מהבנתי מחברים ותיקים שזה יגיע...נחיה ונראה,התקציב שלי לא מאפשר מסך מתיחה איכותי,ומהסינים התאכזבתי.
נערך לאחרונה על ידי jukin ב 17/12/2010 23:15, נערך פעם 1 בסך הכל.

jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

טוב..תמונות...

שליחה #15 

המקרן שינה קצת מיקום (וכנראה יעבור עוד שינוי קל...יש קצת טרפזיות במסך) ולכן הכבילה שלו צריכה לעבור עדכון (בעסה) אבל לא נורא...

jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

במציאות רואים יותר טוב...אחלה מקרן

שליחה #16 

:)

jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

FI

שליחה #17 

idan309 כתב:תתחדש, קנייה מעולה.
מחכים לתמונות.
אני חושב שבמידה ואין חדר קולנוע יעודי + אין כוונה לצפות בתכני SD במקרן ההפרש בעלות בין ה-8500 / 8700 ל-8350 לא מצדיק את הפער באיכות כיוון ש-2 היתרונות הבולטים של ה-8500/8700 לא מנוצלים:
1. מעבד תמונה טוב יותר - קריטי בתכני SD והרבה פחות ב-HD
2. שחורים טובים יותר - הפער משמעותי בעיקר במידה וכל הקירות צבועין בצבע כהה מה שבעייתי לביצוע בסלון רגיל.

עידן
...
אני מסכים איתך (מן הסתם) למרות שעיקר ההבדל אולי הוא דווקא בFI שיש ב8700/5500
אבל הפער במחיר הוא כמעט כפול...
ועוד המכס קיבל את הקבלה המונמכת שהמוכר צירף ככה שיצאתי במחיר מצחיק למקרן ברמה כזאת כולל 4 שנות אחריות של "MACK"
הרבה פחות מאופטומה 20 ולדעתי אין מה להשוות בינהם...ובמחיר כזה גם אי אפשר למצוא משהו שמתקרב לזה בארץ

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

נראה מעולה.
אצלך, כמו אצלי, מעבר למסך מתיחה היה מחייב אותך לגודל תמונה קטן יותר (אין מקום לבית גדול).
באיזה גובה מהרצפה מתחילה התמונה עצמה?
קצת קשה לי לראות אבל אם אני רואה נכון יש לך מדף אדום מעל הסנטר שבו ממוקמים ממיר, רסיבר וכדומה.
אני היתי מעביר אותם למדף התחתון שעליו נמצא רמקול הסנטר ומוריד את המסך עוד בכדי שתמונה תתחיל מגובה נמוך יותר.

אכן כשנתתי את התגובה לא קראתי קודם את השרשור המקורי.
אני לא יודע איזה מסך סיני ראית, במסך הסיני שלי (ספלנדור) אני מרגיש גלים רק בשידורי ספורט כאשר תנועת המצלמה מהירה.
במקור לא ידעתי האם המסך שרכשתי יקבל גלים או לא אבל החלטתי שאני לוקח סיכון בפער מחירים כזה (המסך שלי עלה פחות מ-1,200 ש"ח כאשר מסך המתיחה הכי זול, לא סיני, שמצאתי עלה כ-5,500 ש"ח).

לגבי ה-FI אני לא מבין מה התלהבות.
אני אישית לא מרגיש שינוי משמעותי בתמונה ואצלי הוא תמיד על נמוך / מכובה.

בכל מקרה מאחל לך הרבה שעות הנאה.

jukin פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

לא היה איכפת לי מסך קצת קטן יותר...

שליחה #19 

גם ככה אני דוחף את הכורסאות אחורה כל פעם שאני מפעיל את המקרן...
הגובה של המסך מתאים לי בזוית הראיה (חצי שכיבה בדר"כ) אז אין לי צורך להנמיך (מתחיל בערך 70 ס"מ) מהרצפה

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”