למה, בעצם, אנחנו צריכים תוכנות מדיה? (וסליחה על האפיקורסיות שעולה משאלתי)

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה

אני יושב כבר שבוע מול מחשב חדש, שלשם שינוי עובד מצוין (נכון לשניות אלה, ובלי התחייבות). אני משתמש בו לצפיה בסוגי קבצים מאוד מגוונים, מ DVD, דרך תכנים שגרים על ההארד דיסק, מוסיקה מדיסקים, מוסיקה מהמחשב, ועד סרטי בלו ריי קנויים.

כיוון שטרם החלטתי עם עצמי מה הכי נוח לי ולמה, לא ממש הגדרתי ברירת מחדל, וכל פעם מחדש המחשב פותח את התכנים עם יוזמה משלו. מן הסתם, האופציה האחרונה בה השתמשתי לאותו סוג קובץ. כיוון שתכלס, כל האופציות עובדות, אני מוצא את עצמי תוהה על מה כל הדיונים. האם באמת יש יתרון כלשהי למדיה סנטר לסוגיו השונים, מעבר לאריזה?

אני לא מחכה לתשובה של "כל אחד ומה שנוח לו". זה ברור. אני שואל ברצינות אם אני מפספס משהו. יש נגנים שיותר מתאימים לסוג קובץ מסוים, יכול בכלל להיות הבדל באיכות התמונה או הצליל? ואם תדברו רק על נוחות, הרי כל הנגנים עובדים עם שלט, ואפשר לתכנת ולבחור את המקשים שהשלט יפעיל.

למה אני צריך את יוטיוב דרך המדיה סנטר.או את מאקו של קשת? אם אני מילא יושב מול המקרן עם מקלדת אלחוטית ביד. מה רע באקספולרר או בכל דפדפן אחר? איזה יתרון יש לכל הפלאגים האלה?

תודה וסליחה על מחשבות הכפירה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

אענה לך בקיצור נמרץ:
תוכנות מדיה סנטר לא מיועדות למי שיושב קרוב למסך ועובד עם מקלדת ועכבר.
הן מיועדות למי שיושב רחוק מהמסך ועובד עם שלט רחוק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

pixies כתב:אענה לך בקיצור נמרץ:
תוכנות מדיה סנטר לא מיועדות למי שיושב קרוב למסך ועובד עם מקלדת ועכבר.
הן מיועדות למי שיושב רחוק מהמסך ועובד עם שלט רחוק.
...
(Y)

אגב חפירה.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא, דווקא ממש לא בקטע של חפירה. לא מחפש דיון פילוסופי, אלא באמת להבין אם אני מפספס משהו. תכלס, אתם גם אומרים שאין הבדל בתוצאה הסופית, ומעבר לנוחות שימוש, תמונה וסאונד יוצאות זהות מכל נגן. ואני מניח שגם הפונקציות (בהפרדה מנוחות תפעול) זהות.

(אני יושב חמישה מטר מהמקרן, אבל המקלדת היא גם עכבר, שנוח לשימוש בערך כמו שלט).

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

מחשבות הכפירה = חיפרה - תחפור כמה שבא לך בכיף, רק תיקנתי אותך.

אני יושב מ 42 שלי בערך 3 מטר.
לשבת על מקלדת ועכבר על שולחן זה לא נוח נקודה.

שלט, בשכיבה על הספה או סתם בכיף אתה עובר בין המוזיקה שלך, סרטים שלך, זה פי כמה וכמה נוח יותר.
"הציבור מטומטם ולכן הציבור משלם" - אין יותר אקטואלי מזה.

style007
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63

שליחה

גם לדוגמא לאנשים מבוגרים במעט, לא נוח להתחיל לחפש בתיקיות את הסרט המבוקש.
איך תראה תקצירים של סרטים?

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא משוכנע שאותם אנשים שמתקשים לחפש תיקיות, ירגישו הרבה יותר נוח בעודם מגדירים קודקים, אבל כאמור, נוחות היא עניין סובייקטיבי ולא לשם כיוונתי את השאלה.

אגב, מקלדת שכוללת עכבר, עם גלגלת בצידה האחד וכפתורי עכבר בצד השני, נוחה לשימוש (לי) בערך כמו שלט. מחזיקים אותה בידיים, בלי שולחנות ובלי לחפש ספר או עטיפה של דיסק כמשטח לעכבר. רק שני אגודלים.

sking
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138

שליחה

אתה מגדיר את הקודקים, הם משתמשים בתוכנה.

oshri8
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 794

שליחה

התשובה האמיתית היא שיש תוכנות מדיה מאותה סיבה שנחתנו על הירח.... כי אפשר
גברים נהנים משטיות כאלה.

אני נהנה לשחק עם זה ולנסות לגרום למדיה סנטר יותר טוב ושיוכל לעשות יותר דברים וכמה שיותר אוטומטי.

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833

שליחה

אתן לך תשובה קצרה, ואענה לך בשאלה :)
האם אי פעם יצא לך לעבוד מול XBMC עם תקצירים על הסרטים והסדרות ?
תחשוב V.O.D יפה יותר רק עם המדיה הביתית שלך

לא יכול למצוא תשובה יותר מדוייקת, תקנו אותי אם טועה..
Kobi D

Zrizi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408

שליחה

כי זה ממלא את החור בלב, ממריץ את הדם, טוב לנשמה ומשפר את כח הגברא...

ברצינות - כי זה כיף לארגן משהו כמו שאתה אוהב, ואז לחזור מיום עבודה מטורף, להשכיב את הילדים לישון ולהנות מהחופש הקצר לבחור מה אתה רוצה עם תפריטים יפים.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

טוב, התשובות האחרונות כבר עוברות מהשאלה הפרקטית שלי, לגיזרה הפילוסופית. לי אין עם זה בעיה, אבל יגידו שאני חופר.

בגדול, קוביד84, לבושתי ובורותי אני לא יודע על איזה תקצירים אתה מדבר. יש לי למעלה מאלף כותרים בבית, סרטים וסדרות, רובם בכלל בדיסקים קנויים ולא שמורים כקבצים במחשב. לא ידעתי שאפשר להריץ תקצירים של כל סרט, ואני לא בטוח שהבנתי איך זה עובד. מצד שני, לא חושב שהיה לי שימוש בפונקציה, גם אם המחשב יודע לערוך לבד את שלוש הדקות הכי טובות מכל סרט ששמור עליו. לפעמים נחמד לראות את הפריוויו המקורי באקסטרה פיצ'רס, אבל מעבר לזה, אני חושב שמיציתי את התקצירים עם החטא ועונשו.

(אם אני ממש מפגר, והתכוונת לתקצירים טקסטואלים, אז את זה אני דווקא צריך, אבל בשניות אלה ממש אני עובד על תוכנה ייעודית שתקטלג לי את הסיפריה, ותכלול בין היתר תקצירי סרטים, שחקנים, יוצרים ועל איזה מדף אני אמור לחפש את הדיסק. אני יודע שיש תוכנות קיימות, אני מחפש ממשק ספציפי ששווה לי את המאמץ).

באשר לזריזי, עם דברים שטובים לנשמה אני לא מתווכח. וכשזה המצב, גם לא מאוד משנה אם יש או אין היגיון. אצלי, והיה לי ניסיון רציני ועמוק רק עם מדיה סנטר של מייקרוסופט, ההרגשה בדיוק הפוכה. כאילו כל פעם מחדש כשאני מתיישב מול המחשב, אני צריך לסדר את הבלגן שהמדיה סנטר עשתה לי בחיים. דווקא לא בסרטים, אלא בעיקר במוסיקה, שהמדיה סנטר מאוד אוהבת לקחת מתיקייה איקס, ולפזר בכל הסיפריה על פי שמות זמרים, או אלבומים. למשל, אם העברתי עשרים שירים משבעה דיסקים שונים של יהודית רביץ ובניתי להם תיקיה משלהם. המדיה סנטר מחליטה שהם 7 אלבומים שונים, ומחביאה אותם בתיקיות נפרדות. כמובן שאפשר להסביר את הטעות, ולארגן הכל מחדש כמו שרציתי, אבל לקרוא לזה יותר נוח או מסודר? נו, לא בטוח.

אגב, גם יותר נוח לי לעבור לפונקציות אחרות של המחשב, כשאני לא עובד דרך המדיה סנטר, החל מבדוק מייל, או לשלוף מסמך כדי לענות למישהו לטלפון, ועד לחפש איך קוראים לשחקן הזה, שהשם שלו ברח לי מהראש, ומטריף אותי להמשיך לראות את הסרט בלי להזכר מאיפה הוא מוכר לי.

kobid84
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 833

שליחה

אני מדבר על JUKE BOX
מה שהייתי מציע לך לעשות, זה להעתיק את הכותרי DVD שיש לך בבית לקבצי ISO וה XBMC יסרוק אותם ויציג לך תקצירים מסודרים ויפים מאוד
אפשר אפילו להגדיר שתראה את הטריילר של הסרט, עבדתי במשך יותר משנתיים כמעט עם גרסאות ה MEDIA CETNER של VISTA וגם של 7
ברגע שראיתי את ה XBMC, הבנתי שאין לי מה לחפש יותר במערכות של MS

התקצירים אכן תקצירי טקסט, וכפי שאמרתי קודם ישנו גם טריילר מהסרט
לפתח תוכנה ייעודית שתעשה זאת, לדעתי בזבוז זמן.. יש מספיק תוכנות שעושות את העבודה

לגביי הסידור של המוסיקה, כאן אתה רואה לפי ספריות ולא לפי אמנים/אלבומים (אלא אם תבחר זאת)
אני גם לא אהבתי את התצוגה הזו ב MC

ההשקעה של 1000 ש"ח שווה זאת, כשאתה יושב מול הTV בערב בכיף עם השלט ולא צריך להתאמץ עם העכבר ולהתחיל לחפש
כפי שאמרתי בהתחלה, ממש ה VOD האישי שלך, לא רק בסרטים אלא תכניות טלויזיה, תמונות ומוסיקה..

תחשוב שמגיעים אליך אורחים ואתה רוצה להראות את התמונות של המשפחה, בלחיצת כפתור כולם רואים זאת על ה LCD
ברגע שמתחילים עם תוכנות כאלו, קשה מאוד לחזור חזרה..

אני קרוב ל 6 שנים בתחום, וכל פעם מגלה דברים חדשים וטובים
ניסיתי סטרימרים שונים XT, PCH, אף אחד מהם לא מתקרב לXBMC
Kobi D

חזור אל “תוכנה - KODI”