שאריות קפה טחון במטחנת אסקסו ABS
-
MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
תמיד נשאר מעט קפה בתוך המטחנה, כך שאם טיפה מנערים את המטחנה, הקפה הזה נופל, מה שאומר שאם אני לא מנקה את זה בסוף הטחינה או לפני טחינה חדשה, למעשה יש שם קפה טחון, לא טרי (בד"כ) שייכנס לסלסלה ראשון....
האם זה רק במטחנה הזו או ככה זה בכולם?
מעבר לזה שנגיעה קלה במטחנה וחלק מהקפה הזה נופל ומלכלך נורא.
יש איזה בסיס מעניין או שאתם משתמשים באיזה "מגש" כלשהו?
האם זה רק במטחנה הזו או ככה זה בכולם?
מעבר לזה שנגיעה קלה במטחנה וחלק מהקפה הזה נופל ומלכלך נורא.
יש איזה בסיס מעניין או שאתם משתמשים באיזה "מגש" כלשהו?
זה קורה כמעט בכל מטחנה (לא נתקלתי במטחנה שחפה לחלוטין מהעניין), בחלקן יותר וחלקן פחות, ואתה בהחלט צודק שלשוט הבא תכנס כמות שעשויה להיות לא מבוטלת של קפה לא טרי. לדעתי, זו אחת הסיבות (גם אם לא העיקרית) לעניין השוט ראשון לכיור. בכדי למזער את הבעיה, אתה יכול לעצור את הטחינה שנייה לפני הכמות הרצוייה, ואז לתת מכה קטנה ולהשלים את הכמות עם הקפה שנשאר מהטחינה הזו.
מבחינת הלכלוך תמיד עדיף שהמטחנה תעמוד על מגש כלשהו ולא ישירות על השיש. גם בK3 שלא מלכלכת באופן הזה, כשמכינים קפה, סביבת המטחנה לא נשארת נקייה לחלוטין, ומגש עוזר לעניין.
מבחינת הלכלוך תמיד עדיף שהמטחנה תעמוד על מגש כלשהו ולא ישירות על השיש. גם בK3 שלא מלכלכת באופן הזה, כשמכינים קפה, סביבת המטחנה לא נשארת נקייה לחלוטין, ומגש עוזר לעניין.
מסכים עם כפיר.
אני באופן קבוע טוחן 2-3 שניות של קפה שנשאר מאתמול ואותו שם בקופסא של קפה שחור (למה לבזבז?)
שאלה יותר עקרונית לדעתי היא לגבי הקפה הטחון שדבוק לסכינים של המטחנה בשל השומניות של הפולים- שאריות קפה אלה נשארות ולא יוצאות החוצה לא בדפיקה ולא בטחינה ובטוח שזה לא עושה יותר מדי טוב לטעם של הקפה.
לדעתי כדי להוציא את השאריות הדביקות אין מנוס מפירוק המטחנה וניקוי של החלקים הפנימיים או משימוש בgrindz...
אני באופן קבוע טוחן 2-3 שניות של קפה שנשאר מאתמול ואותו שם בקופסא של קפה שחור (למה לבזבז?)
שאלה יותר עקרונית לדעתי היא לגבי הקפה הטחון שדבוק לסכינים של המטחנה בשל השומניות של הפולים- שאריות קפה אלה נשארות ולא יוצאות החוצה לא בדפיקה ולא בטחינה ובטוח שזה לא עושה יותר מדי טוב לטעם של הקפה.
לדעתי כדי להוציא את השאריות הדביקות אין מנוס מפירוק המטחנה וניקוי של החלקים הפנימיים או משימוש בgrindz...