http://www.tgdaily.com/mobility-brief/5 ... on-numbers
[left]
There was all sorts of buzz yesterday over Google's claim that it is activating new Android devices at a pace of 300,000 per day. But someone's calling shenanigans on that.
That someone is Frost & Sullivan analyst Michael Jude. Even though Google VP Andy Rubin said 300,000 "activations" were happening every day, Jude said that number "may represent the number of phones being shipped from manufacturers, many of which end up in warehouses rather than in people's pockets."[/left]
מה דעתכם?
האם גוגל משקרת לנו לגבי מספר האקטיבציות היומיות?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78869
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
שזה לא משנה, המחסנים מתרוקנים. ה לא שרואים יצרנים תקועים עם מכשירים כרגע.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לפחות הם לא עושים מה שאפל הייתה אלופה בו עד לפני כמה שנים: שליחת ציוד למפיצים בסוף רבעון, רישום המשלוח בספרים כמכירה לכל דבר והחזרת הציוד מהמפיץ וזיכויו לאחר פרסום הדוחו"ת לבורסה - ר"ע stuffing the distribution channels.
בנוסף כדאי גם לפתח כישורים של קריאה בין השורות. ציטטה מהמאמר:
[left]
I guess the word "activation" could simply mean that a device is packed together and ready for use, meaning it has left the assembly line.
[/left]
לא צריך להיות בלשן מומחה במשפחת השפות השייכות לאנגלית כדי לזהות את מילות המפתח הפותחות את הציטטה: I guess. באותו אופן אני יכול גם לנחש שרוב אלו הרוכשים טלפון סלולארי היום משתמשים בו בתור משקולת ניירות.
בנוסף כדאי גם לפתח כישורים של קריאה בין השורות. ציטטה מהמאמר:
[left]
I guess the word "activation" could simply mean that a device is packed together and ready for use, meaning it has left the assembly line.
[/left]
לא צריך להיות בלשן מומחה במשפחת השפות השייכות לאנגלית כדי לזהות את מילות המפתח הפותחות את הציטטה: I guess. באותו אופן אני יכול גם לנחש שרוב אלו הרוכשים טלפון סלולארי היום משתמשים בו בתור משקולת ניירות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יופי של השערה יש לו...אבל איפה ההוכחות או לפחות ההסבר לטענות האלה. הדבר היחיד שהבנתי הוא שנראה להם לא הגיוני שתוך מספר חודשים מספר האקטיבציות טיפס מ 200K ל 300K אבל זאת לא נשמעת לי טענה רצינית שמצדיקה האשמה כזאת
מזכיר לי את הדברים שסטיבן ג'ובס עצמו רמז כנגד מספר האקטיבציות הרב של גוגל (בתקופה שהמספר הזה עמד על 200K לעומת 230K שהיו לאפל עם מכשירי ה iOS שלהם), ג'ובס אמר:
הכוונה של מנכ"ל אפל הייתה שגוגל סופרים גם שידרוגי תוכנה ולא רק סופרים את האקטיבציות שנעשים ע"י מכשירים חדשים.
התשובה מטעם גוגל לא איחרה להגיע:
אם נחזור רגע לטענה האחרונה, אז ההסבר התמוהה לגבי זה שייתכן שגם מכשירים ארוזים שעדיין לא נמכרו נחשבים לכאלה שעשו אקטיבציה היא מוזרה במיוחד. כנראה שהכותב לא הבין מה הכוונה במילה אקטיבצייה (מה?! גוגל הלכו למחסני סמסונג, HTC, מוטורולה, LG וכו. וביררו בכל אחד מקום כמה מכשירי אנדרואיד יש להם ארוזים ומוכנים למשלוח בעולם ואת זה הם ספרו כמספר האקטיבציות שיש להם ביום
)
מזכיר לי את הדברים שסטיבן ג'ובס עצמו רמז כנגד מספר האקטיבציות הרב של גוגל (בתקופה שהמספר הזה עמד על 200K לעומת 230K שהיו לאפל עם מכשירי ה iOS שלהם), ג'ובס אמר:
[left]“We think some of our friends are counting upgrades in their numbers,”[/left]...
הכוונה של מנכ"ל אפל הייתה שגוגל סופרים גם שידרוגי תוכנה ולא רק סופרים את האקטיבציות שנעשים ע"י מכשירים חדשים.
התשובה מטעם גוגל לא איחרה להגיע:
גוגל סיפרו שלא רק שהם סופרים מכשירי אנדרואיד חדשים אלא הם סופרים מכשירי אנדרואיד שמריצים את השירותים של גוגל על המכשירים. צריך לזכור שיש מליוני מכשירי אנדרואיד שלא מכילים את שירותי גוגל ולכן בכלל לא נספרים על ידם (אגב, בסין כמובן יש הרבה מכשירים כאלה)[left] "The Android activation numbers do not include upgrades and are, in fact, only a portion of the Android devices in the market since we only include devices that have Google services."[/left]...
אם נחזור רגע לטענה האחרונה, אז ההסבר התמוהה לגבי זה שייתכן שגם מכשירים ארוזים שעדיין לא נמכרו נחשבים לכאלה שעשו אקטיבציה היא מוזרה במיוחד. כנראה שהכותב לא הבין מה הכוונה במילה אקטיבצייה (מה?! גוגל הלכו למחסני סמסונג, HTC, מוטורולה, LG וכו. וביררו בכל אחד מקום כמה מכשירי אנדרואיד יש להם ארוזים ומוכנים למשלוח בעולם ואת זה הם ספרו כמספר האקטיבציות שיש להם ביום