כמה שאלות בנוגע לחיבור רמקולים לקולנוע ביתי...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

טוב אז אחרי הרכישה המוצלחת (אתמול ראיתי סרט ראשון בינתיים בלי האחוריים) יש לי כמה שאלות בנוגע לרמקולים, אחת מהן מפגרת לחלוטין אז אני מתנצל מראש :)

1. גובה ומיקום קדמיים ואחוריים: הLCD שלי עומדת על הרגל שלה ולא תלויה. האם במידה והרמקולים הקדמיים יהיו תלויים על הקיר כחצי מטר מאחורי המסך זה יפגע באיכות? הסנטר בכל מקרה יהיה לפני המסך ליד הרגל שלו. הגובה של הקדמיים הבנתי צריך להיות בערך גובה האוזניים (כשיושבים) ובמרחק של כמטר אחד מהמסך לכל צד. האחוריים צריכים להיות מול הקדמיים וטיפה יותר גבוהים נכון?

2. כיוונון הסאב: איך מכווננים את הסאב? יש לו את העוצמה ויש קרוסאובר (מה זה?)..
3. (מפגר לחלוטין) איך אני מתייחס לימין ושמאל? האם ימין שלי כשאני מול המסך או עם הגב למסך?

תודה
מוטי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

1. זה פחות או יותר כך, אם אתה רוצה אתה יכול גם לעקוב אחר ההמלצות של חברת Dolby Laboratory במדריך האינטרקטיבי שהיא פרסמה באתר שלה: http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html

2. זו יותר אומנות ומגיה שחורה מטכניקה. בכיוון גס אתה צריך לכוון את נקודת הסף crossover כך שהמיד והתחום הנמוך-ביניים ישארו ברמקולי החזית ו 80Hz היא נקודה טובה להתחיל בה, אם כי עדיף שתסתכל מהו תחום ה crossover של הוופר ברמקולי החזית שלך ולכוון לפי זה. את העוצמה מכוונים כדי שלא יישמעו "קליקים" חזקים בקטעים שיש בהם הרבה פיצוצים (קוראים לזה bottoming) מצד אחד, אבל שמצד שני לא תרגיש שהצליל הפך לאנמי מידי. זה תלוי הרבה בהעדפות אישיות, מקום הישיבה וסוג המולטימדיה.

כמו בצבא המצרי בששת הימים: ימין זה העגבניה, שמאל זה תפוח האדמה. :lol: . עם להיות טיפה יותר רציניים - תיתיחס לזה כשאתה פונה למסך וראה המדריך המכוון של Dolby בסעיף 1.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

Catskinner כתב:1. זה פחות או יותר כך, אם אתה רוצה אתה יכול גם לעקוב אחר ההמלצות של חברת Dolby Laboratory במדריך האינטרקטיבי שהיא פרסמה באתר שלה: http://www.dolby.com/consumer/setup/spe ... index.html

2. זו יותר אומנות ומגיה שחורה מטכניקה. בכיוון גס אתה צריך לכוון את נקודת הסף crossover כך שהמיד והתחום הנמוך-ביניים ישארו ברמקולי החזית ו 80Hz היא נקודה טובה להתחיל בה, אם כי עדיף שתסתכל מהו תחום ה crossover של הוופר ברמקולי החזית שלך ולכוון לפי זה. את העוצמה מכוונים כדי שלא יישמעו "קליקים" חזקים בקטעים שיש בהם הרבה פיצוצים (קוראים לזה bottoming) מצד אחד, אבל שמצד שני לא תרגיש שהצליל הפך לאנמי מידי. זה תלוי הרבה בהעדפות אישיות, מקום הישיבה וסוג המולטימדיה.

כמו בצבא המצרי בששת הימים: ימין זה העגבניה, שמאל זה תפוח האדמה. :lol: . עם להיות טיפה יותר רציניים - תיתיחס לזה כשאתה פונה למסך וראה המדריך המכוון של Dolby בסעיף 1.
...
קודם כל תודה רבה :)
דבר שני, לא הבנתי מהאתר של דולבי אם זה משנה שהרמקולים יהיו מעט מאחורי המסך, בעוד הסנטר נמצא כ 15 ס"מ לפני המסך. האם זה יפגע באיכות/עוצמה? אם כן אני צריך לשקול אם לתלות את הרמקולים או למצוא פיתרון אחר (שבעלת הבית לא בטוח תאהב)...

אני מניח גם שאחרי שאני אבצע את הכיול עם המיקרופון הרמות קול יתאפסו בהתאם למיקום הרמקולים, השאלה היא אם לתלות אותם או רק לסדר קומבינה לפני שאני קודח בקיר?

תודה
מוטי

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

בניגוד למשהו אחר שבדיוק חשבתי עליו, זה לא תוספת או גריעה של 10-20 ס"מ שתשנה את חייך.

קודם כל יש מרווחי תזוזה של כמה מעלות טובות ושנית בדיוק בשביל זה המציאו את ה RC.

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4862
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 225 פעמים

שליחה #5 

Catskinner כתב:בניגוד למשהו אחר שבדיוק חשבתי עליו, זה לא תוספת או גריעה של 10-20 ס"מ שתשנה את חייך.

...
התכוונת לגודל המסך נכון?!

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

opv כתב:
Catskinner כתב:בניגוד למשהו אחר שבדיוק חשבתי עליו, זה לא תוספת או גריעה של 10-20 ס"מ שתשנה את חייך.

...
...
חחחחח

אז זה לא משנה אני מבין (RC זה כיוונון אוטו'??)

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

pargit כתב:
opv כתב:

...
...
חחחחח

אז זה לא משנה אני מבין (RC זה כיוונון אוטו'??)
...
תשתדל להתקין לפי הספציפיקציות ככל הניתן, יש דברים שRC לא יכול לתקן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #8 

opv כתב:

...
...
כן, בטח, כמובן!!!

opv
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Catskinner כתב:
opv כתב:

...
...
כן, בטח, כמובן!!!
...
(Y)ניחשתיי שסדר העדיפיויות שלנו דומה.

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

עוד שאלה, מה נותן לי ה return audio channel מה LCD? האם לחבר אותו או שלא צריך?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

Return Audio Channel זה דבר שמיושם בפרוטוקול HDMI 1.4 ומאפשר לשלוח אודיו מהמסך לרסיבר דרך אותו כבל HDMI המשמש לקבלת אודיו מהרסיבר.

זה טוב ליהודים? אולי. זה מאפשר לך לתקוע כרטיס זכרון במסך ולהציג ממנו את הסרט כשהאודיו נשלח לרסיבר. לדעתי זה לא ממש deal breaker אם אתה לא תוכל להשתמש בזה.

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Catskinner כתב:Return Audio Channel זה דבר שמיושם בפרוטוקול HDMI 1.4 ומאפשר לשלוח אודיו מהמסך לרסיבר דרך אותו כבל HDMI המשמש לקבלת אודיו מהרסיבר.

זה טוב ליהודים? אולי. זה מאפשר לך לתקוע כרטיס זכרון במסך ולהציג ממנו את הסרט כשהאודיו נשלח לרסיבר. לדעתי זה לא ממש deal breaker אם אתה לא תוכל להשתמש בזה.
...

תודה... אז אין טעם לעוד כבל אחד מאחורי הארונית :lol: :lol: :@ :lol: :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”