מכונת קפה לבית לעשיית קפוצ'ינו
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
הכי טובה צריך להיות משהו שמתאים לדרישות שלך ובתקציב שהגדרת וזו הגדרה שמשתנה מאדם לאדם.
קודם כך תגדיר תקציב, שנית תחשוב אם אתה מעדיף מכונה ידנית ורצוי עם מטחנת קפה ליד.
אם אתה לא רוצה להתעסק ומחפש קפה טוב ללא מחשבה על טחינה, דחיסה אז ההמלצה שלי ללכת על מכונת קפסולות כגון נספרסו או מכונה אוטומטית מלאה, שוב זה תלוי בתקציב כי מכונה אוטומטית מלאה עולה יותר.
אם כן מסקרן אותך מכונה ידנית, אז אני ממליץ להתחיל ממכונה פשוטה (אך איכותית) כמו הגאג'יה פיור/קולוק/אבולושן ורצוי גם להצמיד לה מטחנה טובה לצורך טחינה של קפה בסמוך להכנה. ככה עם פולי קפה טריים תקבל את הקפה הטרי והטעים ביותר אך יש בזה עקומת למידה והתעסקות.
אפשר למצוא סט של מכונה ידנית של גאג'יה + מטחנה בסביבות 2000 שקל, נספרסו כגון הדגם "סיטיס אנד מילק" עולה פחות כמה מאות שקלים ומכונה אוטומטית עולה יותר משתיהן.
קודם כך תגדיר תקציב, שנית תחשוב אם אתה מעדיף מכונה ידנית ורצוי עם מטחנת קפה ליד.
אם אתה לא רוצה להתעסק ומחפש קפה טוב ללא מחשבה על טחינה, דחיסה אז ההמלצה שלי ללכת על מכונת קפסולות כגון נספרסו או מכונה אוטומטית מלאה, שוב זה תלוי בתקציב כי מכונה אוטומטית מלאה עולה יותר.
אם כן מסקרן אותך מכונה ידנית, אז אני ממליץ להתחיל ממכונה פשוטה (אך איכותית) כמו הגאג'יה פיור/קולוק/אבולושן ורצוי גם להצמיד לה מטחנה טובה לצורך טחינה של קפה בסמוך להכנה. ככה עם פולי קפה טריים תקבל את הקפה הטרי והטעים ביותר אך יש בזה עקומת למידה והתעסקות.
אפשר למצוא סט של מכונה ידנית של גאג'יה + מטחנה בסביבות 2000 שקל, נספרסו כגון הדגם "סיטיס אנד מילק" עולה פחות כמה מאות שקלים ומכונה אוטומטית עולה יותר משתיהן.
תודה על העזרה כפיר ש. קניתי גגיה קלאסיק בסוף.
אני רוצה לציין את ערן ויונתן מסניף אמיגו תל אביב שעזרו לי וגם הדריכו אותי בטלפון, והראו לי כל הדרך שבאמת אכפת להם שאני אצא מרוצה.
למשל אתמול פתחתי את הקופסא וניסיתי להכין את הקפה והכל השפריץ לי אז באתי היום לחנות והם נתנו לי במקום זה סלסלות ישנות של הגגיה ועכשיו זה עובד מעולה ולא משפריץ, כמו כן קניתי גם ידית נייקד נוספת ליתר בטחון.
לא יודע מה לעשות עם הסלסלות הראשוניות שקניתי עככשיו כי בחנות הם ראו שזה גם משפריץ בלי הקפה, אבל אז כשהם שמו את הקפה זה לא השפריץ וכשאני הגעתי הבייתה ושמתי את הקפה זה שוב השפריץ לכל הכיוונים. בכל מקרה עם הסלסלות הישנות ועם הידית נייקד זה עובד מצויין. אם יש למשהו הצעות ורוצה לעזור אני אשמח לדעת או כשאני אגיע לחנות אני אשאל אותם שוב איך הם עשו את זה.
עכשיו אני רוצה המלצה על מטחנה ממך או מאחרים
אז אם משהו יכול לעזור תודה
אני רוצה לציין את ערן ויונתן מסניף אמיגו תל אביב שעזרו לי וגם הדריכו אותי בטלפון, והראו לי כל הדרך שבאמת אכפת להם שאני אצא מרוצה.
למשל אתמול פתחתי את הקופסא וניסיתי להכין את הקפה והכל השפריץ לי אז באתי היום לחנות והם נתנו לי במקום זה סלסלות ישנות של הגגיה ועכשיו זה עובד מעולה ולא משפריץ, כמו כן קניתי גם ידית נייקד נוספת ליתר בטחון.
לא יודע מה לעשות עם הסלסלות הראשוניות שקניתי עככשיו כי בחנות הם ראו שזה גם משפריץ בלי הקפה, אבל אז כשהם שמו את הקפה זה לא השפריץ וכשאני הגעתי הבייתה ושמתי את הקפה זה שוב השפריץ לכל הכיוונים. בכל מקרה עם הסלסלות הישנות ועם הידית נייקד זה עובד מצויין. אם יש למשהו הצעות ורוצה לעזור אני אשמח לדעת או כשאני אגיע לחנות אני אשאל אותם שוב איך הם עשו את זה.
עכשיו אני רוצה המלצה על מטחנה ממך או מאחרים
אז אם משהו יכול לעזור תודה
התאקלמה כבר ואפילו עשיתי לה פינוי מקינטה שעברה לארון..גם הצלחתי סוףסוף לעשות שזה לא ישפריץ עם הסלסלות החדשות אבל עדיין אין לי כח להתעסק עם זה שהקפה ישב בדיוק בקו הנכון וכו' אז אני אכין בזמן הקרוב עם הישנות ששם אין צורך בדיוק לקו מסויים.
יש לי בעיה אחרת איתה שהיא נורא חמה ואני כבר חטפתי ממנה כוויות באצבעות כשניסיתי להזיז את החלק המתכתי שמעל הפנרלו. חוץ מזה שהגוף שלה די חם ואי אפשר לגעת בו יותר מחצי שניה ואפילו הצינור שהמים יוצאים מצד שמאל נורא חם. אבל מצד שני איך שאני מדליק אותה הקפה יוצא חם. ואני אפילו לא צריך לחכות שניה אחת. אז אני לא כל כך בטוח שזה חסרון כבר הזהרתי את כל האנשים בבית שלא לגעת בשום חלק מתכתי שלה אלא רק בפלסטיקים או בכפפות.
לגבי המטחנה אני אעדכן בהמשך אחרי שאקנה
להלן התמונות
יש לי בעיה אחרת איתה שהיא נורא חמה ואני כבר חטפתי ממנה כוויות באצבעות כשניסיתי להזיז את החלק המתכתי שמעל הפנרלו. חוץ מזה שהגוף שלה די חם ואי אפשר לגעת בו יותר מחצי שניה ואפילו הצינור שהמים יוצאים מצד שמאל נורא חם. אבל מצד שני איך שאני מדליק אותה הקפה יוצא חם. ואני אפילו לא צריך לחכות שניה אחת. אז אני לא כל כך בטוח שזה חסרון כבר הזהרתי את כל האנשים בבית שלא לגעת בשום חלק מתכתי שלה אלא רק בפלסטיקים או בכפפות.
לגבי המטחנה אני אעדכן בהמשך אחרי שאקנה
להלן התמונות
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה טמפר יש לך? טמפר טוב יעזור לך גם כן.
לפי התמונות נראה שהשוטים שלך יורדים בסדר.
אצלי אין בעיה של חום המכונה - חוץ ממני אני לא מרשה לאף ליגוע בה...
לפי התמונות נראה שהשוטים שלך יורדים בסדר.
אצלי אין בעיה של חום המכונה - חוץ ממני אני לא מרשה לאף ליגוע בה...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי דבוטאנט - בהתחלה היה לי מה שמקבלים אבל קניתי היום טמפר שהיה רשום עליו 57 ממ ומנירוסטה מלא חבל שלא צילמתי עכשיו אין לי כח להוציא שוב את המצלמה.
אבל קניתי אותו רק היום ומצד שני היום לא היה לי בעיה של השפרצות כשהגעתי הבייתה אז יכול להיות שזה באמת היה הקפה שלא היה דחוס מספיק. משהו שאני מכיר ומעריך מאוד אמר לי שכנראה בגלל שיש יותר חורים בסלסלות הישנות ובסלסלות של הנייקד אז המים פחות משפריצים. אני די נוטה להאמין לו.
לגבי ההתחממות אני לא יודע מה לעשות ואני לא יודע אם זה בכלל מפריע לי כי אני לא צריך לחכות אפילו שנייה לקפה והוא כבר חם. שמתי מדחום כמו שאמר לי יונתן מאמיגו לעשות וראיתי שהמים הם בסביבות ה80+ מעלות שזה לפי מה שהבנתי סביר.
נראה לי שהנירוסטה מתחממת ממש מהר. וגם שאר חלקי המתכת. אני גם שמתי לב שאם אני משאיר אותה מחוברת לחשמל היא עדיין חמה גם כשהיא כבויה. אבל הרבה הרבה פחות. אני חושב שחוץ מהחלק מתכת שמעל הפנרלו שממש חטפתי ממנו כבר 3 כוויות באצבעות אז זה לא נורא. אם יש איזהשהוא חומר לצפות את החלק מתכת הזה אני חושב שאני אעשה את זה כי אני לא מוכן להכוות שוב. אני אעדכן
בדקתי שוב עכשיו והיא קרה יותר ועדיין מחוברת לחשמל. וגם פתחתי אותה עכשיו ולקח לה יותר זמן להתחמם. אני לא מבין מה קרה בכלל פה. אולי אחרי כמה הרצות זה מסתדר? בכל מקרה לוקח לה עכשיו כחצי דקה להתחמם, זה מוזר כי כשפתחתי אותה מהקופסא היא דלקה תוך שניה וישר הייתי יכול לעשות קפה. אם יש למשהו איזה תאוריה אולי שמתי יותר מים עכשיו? אולי בגלל שערב יותר קר? לא משנה אני העדפתי איך שזה היה קודם שזה התחמם מהר, מצד שני בדקתי את הצינור מעל הפנרלו אחרי שהפעלתי שוב קיטור ושוב חטפתי כוויה זה כל כך מעצבן יש אולי איזה חומר לשים על זה? אם משהו יודע תודה.
אבל קניתי אותו רק היום ומצד שני היום לא היה לי בעיה של השפרצות כשהגעתי הבייתה אז יכול להיות שזה באמת היה הקפה שלא היה דחוס מספיק. משהו שאני מכיר ומעריך מאוד אמר לי שכנראה בגלל שיש יותר חורים בסלסלות הישנות ובסלסלות של הנייקד אז המים פחות משפריצים. אני די נוטה להאמין לו.
לגבי ההתחממות אני לא יודע מה לעשות ואני לא יודע אם זה בכלל מפריע לי כי אני לא צריך לחכות אפילו שנייה לקפה והוא כבר חם. שמתי מדחום כמו שאמר לי יונתן מאמיגו לעשות וראיתי שהמים הם בסביבות ה80+ מעלות שזה לפי מה שהבנתי סביר.
נראה לי שהנירוסטה מתחממת ממש מהר. וגם שאר חלקי המתכת. אני גם שמתי לב שאם אני משאיר אותה מחוברת לחשמל היא עדיין חמה גם כשהיא כבויה. אבל הרבה הרבה פחות. אני חושב שחוץ מהחלק מתכת שמעל הפנרלו שממש חטפתי ממנו כבר 3 כוויות באצבעות אז זה לא נורא. אם יש איזהשהוא חומר לצפות את החלק מתכת הזה אני חושב שאני אעשה את זה כי אני לא מוכן להכוות שוב. אני אעדכן
בדקתי שוב עכשיו והיא קרה יותר ועדיין מחוברת לחשמל. וגם פתחתי אותה עכשיו ולקח לה יותר זמן להתחמם. אני לא מבין מה קרה בכלל פה. אולי אחרי כמה הרצות זה מסתדר? בכל מקרה לוקח לה עכשיו כחצי דקה להתחמם, זה מוזר כי כשפתחתי אותה מהקופסא היא דלקה תוך שניה וישר הייתי יכול לעשות קפה. אם יש למשהו איזה תאוריה אולי שמתי יותר מים עכשיו? אולי בגלל שערב יותר קר? לא משנה אני העדפתי איך שזה היה קודם שזה התחמם מהר, מצד שני בדקתי את הצינור מעל הפנרלו אחרי שהפעלתי שוב קיטור ושוב חטפתי כוויה זה כל כך מעצבן יש אולי איזה חומר לשים על זה? אם משהו יודע תודה.
שמע אני מצטער שצחקתי המון שקראתי על הכוויות האין סופיות שאתה מקבל מסטימר, אבל ברוך הבא לעולם ההקצפה- ברוב המכונות בלי קשר למחיר, לא מגיעה צינורית הקצפה כפולה(שמבודדת חום) אין מה לעשות כולנו סובלים מזה והפתרון של כולנו זה חתיכת גומי שמתלבשת על הצינור בנקודה שמחזיקים או אטב פלסטיק שיושב על הצינור ואיתו מזיזים את הצינורית.
אתה ממש לא אמור לגעת בצינורית החשופה תשתדל לגעת בפינראלו, ולשיפור ההקצפה הייתי ממליץ לעבוד בלעדיו ביחד אם כד נירוסטה ומד חום מיועד.
דבר שני- מכונה כמו שלך צריכה כ 15דק עמידה לפני השימוש אין מה לעשות נגד זה, וזה הוכח, כאשר הצנרת והדוד חמים ומתייצבים על טמפ קבועה, הקפה הרבה יותר טעים, תוסיף לזה גלישת טמפ ואתה בדרך לקפה המושלם
תתחדש אחלה מכונה!
אני מוסיף המלצה- צלם סרט חליטה מהנייקד ותעלה לפורום ותראה מה יגידו החברה פה.
אני עשיתי את זה ולמדתי המון, מומלץ!
אתה ממש לא אמור לגעת בצינורית החשופה תשתדל לגעת בפינראלו, ולשיפור ההקצפה הייתי ממליץ לעבוד בלעדיו ביחד אם כד נירוסטה ומד חום מיועד.
דבר שני- מכונה כמו שלך צריכה כ 15דק עמידה לפני השימוש אין מה לעשות נגד זה, וזה הוכח, כאשר הצנרת והדוד חמים ומתייצבים על טמפ קבועה, הקפה הרבה יותר טעים, תוסיף לזה גלישת טמפ ואתה בדרך לקפה המושלם
תתחדש אחלה מכונה!
אני מוסיף המלצה- צלם סרט חליטה מהנייקד ותעלה לפורום ותראה מה יגידו החברה פה.
אני עשיתי את זה ולמדתי המון, מומלץ!
חח, אני לא יכול לומר שזה אותי הצחיק אלא יותר הכאיב אבל נתת לי עצה מצויינת שתחסוך לי את הכאב ואני איקח אותה במלוא הרצינות וכבר מעכשיו אני מבקש שאם יש לך או למישהו אחר למכור או מושג איפה קונים את החלק הזה שעשוי מגומי ומתלבש על הסטימר אז תודה למרות שאני בעצמי כמובן אחפש אותו בחנויות.
אני אקח את העצה הנוספת שלך ואבקש שתבהיר לי מה זה גלישת טמפרטורה ברשותך.
לגבי הסרטון חליטה אני אעשה את זה בטח בימים הקרובים...
אני אקח את העצה הנוספת שלך ואבקש שתבהיר לי מה זה גלישת טמפרטורה ברשותך.
לגבי הסרטון חליטה אני אעשה את זה בטח בימים הקרובים...
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
חימום ראשוני לפחות 15 דק' כפי שהומלץ לך, לא משנה שהמכונה נראית חמה ושהמנורה נכבית.
לגבי גלישת טמפ' קרא פה את המאמר המצוין של יונתן:
http://www.htcafe.co.il/article01704
לגבי גלישת טמפ' קרא פה את המאמר המצוין של יונתן:
http://www.htcafe.co.il/article01704
איזה יופי תודה כפיר ש. ראיתי את הסרטון ואני חושב שהבנתי.
מרוקנים את המים עד שהנורה נדלקת ואז מחכים שהיא תכבה ואז מורידים מים עד שמפסיקים האדים ואז מכינים את הקפה. הבעיה לדעתי בכל העניין הזה שמהר מאוד המיים יתקררו ואז יקח לי חמש דקות להכין כל כוס קפה.. אלא אם אתם אומרים לי שאפשר להכין כמות של שניים ביחד וכנראה שאני אוכל אז אין בעיה ..אין לי כח לנסות עכשיו שתיתי כבר חמש כוסות קפה היום מרוב התלהבות ואני לא מסוגל יותר לשתות. תודה רבה על הטיפים
ואני עדין רוצה שמשהו יגיד לי איפה קונים את הגומי לסטימר תודה רבה מראש
מרוקנים את המים עד שהנורה נדלקת ואז מחכים שהיא תכבה ואז מורידים מים עד שמפסיקים האדים ואז מכינים את הקפה. הבעיה לדעתי בכל העניין הזה שמהר מאוד המיים יתקררו ואז יקח לי חמש דקות להכין כל כוס קפה.. אלא אם אתם אומרים לי שאפשר להכין כמות של שניים ביחד וכנראה שאני אוכל אז אין בעיה ..אין לי כח לנסות עכשיו שתיתי כבר חמש כוסות קפה היום מרוב התלהבות ואני לא מסוגל יותר לשתות. תודה רבה על הטיפים
ואני עדין רוצה שמשהו יגיד לי איפה קונים את הגומי לסטימר תודה רבה מראש
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
אם אני זוכר נכון בגאג'יה זה הפוך - נורה דולקת=מים רותחים, נורה כבויה= מים לא מספיק חמים וגוף חימום דולק. תבדוק איך זה אצלך.סמייליל כתב:איזה יופי תודה כפיר ש. ראיתי את הסרטון ואני חושב שהבנתי.
מרוקנים את המים עד שהנורה נדלקת ואז מחכים שהיא תכבה ואז מורידים מים עד שמפסיקים האדים ואז מכינים את הקפה....
צריך לבדוק בחנויות המתמחות/מעבדות
לדעתי גם צינור גומי עבה בקוטר הנכון יוכל לעשות את העבודה.
http://www.espressoparts.com/SteamWands
יש פה 2 סוגים לבחירה
לדעתי גם צינור גומי עבה בקוטר הנכון יוכל לעשות את העבודה.
http://www.espressoparts.com/SteamWands
יש פה 2 סוגים לבחירה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פשוט אל תיגע בסטימר וזהו. יש תמיד חלק פלסטיק שמאפשר תזוזה בלי כוויות (יש משחה בשם ביאפין מצוינת לכוויות...)
אין גם מה לנגוע במכונה יותר מדי - מה שמעניין אותך זה הידית, כפתורים ומילוי מים. אם גוף המכונה מתחמם זה לא משנה.
יפה שהחנות שמכרה לה נתנה ייעוץ טוב.
כנראה שיש לך טמפר כמו פה http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
זה טמפר טוב.
יש לך במכונה דוד שמתחמם עד לטמפרטורה שתרמוסטט מאפשר. זה נכון שאחרי כמה דקות הדוד יגיע לטמפרטורה מתאימה אבל שאר חלקי המכונה לא ממש. אם תחכה 15 דק, הקפה ישתפר כי גם הראש וגם הידית יתחממו.
בסוף ההכנה כדאי לכבות את המכונה גם כדי לחסוך חשמל וגם בגלל שאין לך מילוי מים אוטומטי בדוד. אם תשאיר את הסטימר קצת פתוח בטעות מים יתאדו והדוד יתרוקן ויישרף (יש הגנות אבל לא כדאי להגיע למצב כזה)
אין גם מה לנגוע במכונה יותר מדי - מה שמעניין אותך זה הידית, כפתורים ומילוי מים. אם גוף המכונה מתחמם זה לא משנה.
יפה שהחנות שמכרה לה נתנה ייעוץ טוב.
כנראה שיש לך טמפר כמו פה http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0
זה טמפר טוב.
יש לך במכונה דוד שמתחמם עד לטמפרטורה שתרמוסטט מאפשר. זה נכון שאחרי כמה דקות הדוד יגיע לטמפרטורה מתאימה אבל שאר חלקי המכונה לא ממש. אם תחכה 15 דק, הקפה ישתפר כי גם הראש וגם הידית יתחממו.
בסוף ההכנה כדאי לכבות את המכונה גם כדי לחסוך חשמל וגם בגלל שאין לך מילוי מים אוטומטי בדוד. אם תשאיר את הסטימר קצת פתוח בטעות מים יתאדו והדוד יתרוקן ויישרף (יש הגנות אבל לא כדאי להגיע למצב כזה)
נכוןdoron_boogie כתב:אם אני זוכר נכון בגאג'יה זה הפוך - נורה דולקת=מים רותחים, נורה כבויה= מים לא מספיק חמים וגוף חימום דולק. תבדוק איך זה אצלך.סמייליל כתב:איזה יופי תודה כפיר ש. ראיתי את הסרטון ואני חושב שהבנתי.
מרוקנים את המים עד שהנורה נדלקת ואז מחכים שהיא תכבה ואז מורידים מים עד שמפסיקים האדים ואז מכינים את הקפה.......
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הגנות - לא להשאיר את המכונה על מצב הקצפה ולשכוח...
זאת אחת הסיבות שיגידו לך קודם להקציף ואז לחלוט כי אז בטוח שהמכונה לא תישאר בטעות על הקצפה.
לא להקציף יותר מפעם אחת. בסוף הקצפה תזרים מים ותחכה לחמום מחדש.
מטחנה - תלוי בסכום. בתחום המחירים של 1000 ש"ח שזה המינימום יש לך אסקסו מיני או לליט.
קצת יותר יש רוקי או גרינטה.
זאת אחת הסיבות שיגידו לך קודם להקציף ואז לחלוט כי אז בטוח שהמכונה לא תישאר בטעות על הקצפה.
לא להקציף יותר מפעם אחת. בסוף הקצפה תזרים מים ותחכה לחמום מחדש.
מטחנה - תלוי בסכום. בתחום המחירים של 1000 ש"ח שזה המינימום יש לך אסקסו מיני או לליט.
קצת יותר יש רוקי או גרינטה.
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
תתחדש
לא רוצה "לבאס" אותך אבל לגאגיה יש ידית חליטה בקוטר 58ממ" במידה ותוכל להחליף את הטמפר ל58 ממ" יהיה לך נח יותר לדחוס את הקפה בצורה אחידה ועיקבית מבלי שישארו לך שוליים של קפה לא דחוס.
המילימטר הזה הוא ההבדל מאוד משמעותי למרות שזה "רק " מילימטר אחד .
לא רוצה "לבאס" אותך אבל לגאגיה יש ידית חליטה בקוטר 58ממ" במידה ותוכל להחליף את הטמפר ל58 ממ" יהיה לך נח יותר לדחוס את הקפה בצורה אחידה ועיקבית מבלי שישארו לך שוליים של קפה לא דחוס.
המילימטר הזה הוא ההבדל מאוד משמעותי למרות שזה "רק " מילימטר אחד .
סבבה אבל אם אני קודם אקציף אבל אז אני לא אוכל לצייר עם החלב
לגבי המטחנה אני אעדכן בימים הקרובים כנראה יהיה אסקסו מיני
אגב כד הקצפה זה חשוב כי אני כרגע מקציף בכוס זכוכית והיא מתחממת מאוד
לגבי ה58 ממ אני אבדוק אם יש להם בכל מקרה זה עדיין עובד טוב למרות שגם אני חשבתי באמת אולי זה לא גדול מספיק
לגבי המטחנה אני אעדכן בימים הקרובים כנראה יהיה אסקסו מיני
אגב כד הקצפה זה חשוב כי אני כרגע מקציף בכוס זכוכית והיא מתחממת מאוד
לגבי ה58 ממ אני אבדוק אם יש להם בכל מקרה זה עדיין עובד טוב למרות שגם אני חשבתי באמת אולי זה לא גדול מספיק
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אם יש לך את הטמפר מהלינק שלי אל תדאג.
זה למשל : http://www.neni.co.il/htmls/PopupProd.aspx?C0=14603
ממש לא 57 אלא פחות ולכן אנשים מתבלבלים.
תחלוט ואז תקציף - זה עדיף.
זה למשל : http://www.neni.co.il/htmls/PopupProd.aspx?C0=14603
ממש לא 57 אלא פחות ולכן אנשים מתבלבלים.
תחלוט ואז תקציף - זה עדיף.