הראיון הוא כאן
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/187/ ... 2&tmp=3054
רק רציתי להתעכב על כמה ציטוטים מהראיון
"איך הגענו למצב הזה?
"הכל בגלל חוסר התייחסות של הממשלה למערך הכבאות. תאמין לי, אלי ישי לא אשם בכלום.
מי שזלזל בנו עד עכשיו זה רק שר האוצר והאוצר. הפקידים שם. הם עשו את זה בכוונה.
רק הרשויות המקומיות עזרו לנו. הן מחזיקות את הכבאים. האוצר מענה אותנו, משפיל אותנו". "
זו ההתחלה
אבל כאן בא החלק המצמרר , והמעצבן ביותר שקראתי בחיי, אם זה נכון מישהם צריכים להכנס לכלא לשארית חייהם
אז אתה התרעת על המצב.
"כן, אבל איפה כולם? איך נתנו לעסק להתגלגל ככה? תגיד לי, למה האוטובוס עלה למעלה, לכלא דמון?
הכיבוי אמר לו 'אל תעברו'. שוטר למטה אמר להם 'אל תעלו'. הם לא רצו לנסוע מסביב, דרך האוניברסיטה.
עשו קיצור דרך. אנחנו מדינה של קיצורי דרך".
איך לעזאזל אנשים נותנים לזה לעבור בשתיקה , בלי שיערפו ראשים ? מי אימן אותם לא להשמע למי שיודע ?
ולגבי התכנות של השריפה הבאה , ראו מה הוא אומר
"מה זה? זה כלום. הגיעו מכוניות כיבוי מכל הארץ ולא יכלו לנסוע פנימה. הציוד שלנו לא מתאים ליערות. הכבאים סתם עבדו קשה וסיכנו חיים. הם עמדו על הכבישים והתיזו מים. כבאית שנכנסת ליער שוקעת ונעצרת. כואב הלב".
כלומר, ללא המטוסים השריפה הייתה נמשכת עד היום.
"עד היום? עוד 30 שנה. כל החיים".
אין ציוד ואין כלום , למה ?
בין השאר בגלל זה :
מעבר לכל הצרות, המבנה, הציוד והאחריות המיניסטריאלית ישנה עוד בעיית יסוד שלא מופיעה בדוח החמור
של המבקר.
תנאי העבודה והשכר הפכו את מערך הכיבוי במדינה למרכז פוליטי, שבו מחלקים ג'ובים ומשרות לחברים.
אסי לוי מכנה את עצמו "מפעל המינויים" ומתפאר בכל הזדמנות בפעילי הליכוד שהצליח להחדיר לכל איגוד
ואיגוד במדינה. את הרשימה המלאה הוא מסרב לחשוף, אבל מודה ש"הכנסתי אנשים בכל פינה, תאמין לי".
תגיד, כל העסק הפוליטי הזה במערך הכבאות נראה לך?
"למה לא? מאיפה באים השרים, תגיד. הם באים מהאקדמיה? הם באים מהמפלגה. ראש עיר הוא לא מינוי פוליטי?
כבאים הם עובדי רשויות מקומיות. גם הם יכולים להתעסק בפוליטיקה. כל אחד יכול להיות פעיל.
מישהו לא מבין את זה? הכבאים מתפקדים למפלגות, יש להם כוח. הם לוביסטים לעצמם כמו כל אחד אחר". נו ברור , כמו כול מדינת ישראל , מה מצפים מפולטיקאים ? גם אם הם כבאים
והסיכום המצמרר :
[color=red]שלשום שמעתי בגל"צ את שר-שלום ג'רבי ממינהלת השירות האזרחי-לאומי. הוא סיפר שהציע לכם מאות
מתנדבים חרדים, אבל הוועד דחה את הרעיון על הסף.
"הוא צודק. אני בעצמי ניסיתי לגייס בחורי ישיבה בימים שבהם דנו בחוק טל. הוועד לא הסכים.
אם תכניס מתנדבים לא יצטרכו עובדים. אם תכניס מטוסים, לא צריך מכוניות כיבוי וכבאים.
זה פשוט. לא סתם צריך ועדת חקירה ממלכתית. למה לא היו חומרי כיבוי? הרי היה צריך לעשות כיבוי.
זו תיבת פנדורה. אתה חושב שלא רציתי לעשות רפורמה, שאין ישיבות על רפורמה? מי ייתן להם לזוז?".
טוב, אולי אחרי השרפיה והאסון הגדול הדברים ייראו אחרת.
"אם חס וחלילה פורצת דלקה בעוד חצי שנה או שנה תראה שלא נתקדם במילימטר. אני רואה איך העסק מתנהל.
אני המעסיק, אני מכיר כל חור, ואף אחד לא קורא לי לדבר, לשאול, לחקור. כל אחד פוחד מהשני.
צריך לעשות סדר סוף-סוף, איפה לחסוך, מה לחסוך, מה לעשות. עם כל הכבוד למבקר, הוא רק נגע.
ייקח לו שנה ללמוד את העסק, ייקח לו שנתיים לפתוח את זה". [/color]
מה דעתכם ?