מיקרוסופט בוחרת ב AMD ל"XBox 720"
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73314
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3167 פעמים
http://www.tweaktown.com/news/17842/amd ... tion_xbox/
שמועות מבוססות רומזות כי המעבד הגרפי שישולב בקונסולה האה מבית מיקרוסופט, זו שכרגע נקראת "(?)XBox720" (השם לא אושר ע"י מיקרוסופט - רק שמועה), יבוסס על טכנולוגיית ה Fusion II של AMD, טכנולוגיה המשלבת את ה CPU ואת ה GPU על אותו שבב סיליקון (למי שלט יודע, גם ב XBox SLIM יש שבב דומה המשלב את ה GPU וה CPU על אותו שבב).
יש הטוענים שאין פה הפתעה עקב חיכוכי עבר בין NVIDIA למיקרוסופט. מיקרוסופט ביקשו בעבר מידע טכני (בעיקר בעיות עיצוביות ואיך הם נפתרו) מ NVIDIA לגבי השבב ששולב בקונסולה הראשונה אך נענו בשלילה. יש לזכור שגם ב XBox360 שולב GPU תחת שם הקוד Xenos מבית ATI (ורסיה של ליבת ה R600).
שמועות מבוססות רומזות כי המעבד הגרפי שישולב בקונסולה האה מבית מיקרוסופט, זו שכרגע נקראת "(?)XBox720" (השם לא אושר ע"י מיקרוסופט - רק שמועה), יבוסס על טכנולוגיית ה Fusion II של AMD, טכנולוגיה המשלבת את ה CPU ואת ה GPU על אותו שבב סיליקון (למי שלט יודע, גם ב XBox SLIM יש שבב דומה המשלב את ה GPU וה CPU על אותו שבב).
יש הטוענים שאין פה הפתעה עקב חיכוכי עבר בין NVIDIA למיקרוסופט. מיקרוסופט ביקשו בעבר מידע טכני (בעיקר בעיות עיצוביות ואיך הם נפתרו) מ NVIDIA לגבי השבב ששולב בקונסולה הראשונה אך נענו בשלילה. יש לזכור שגם ב XBox360 שולב GPU תחת שם הקוד Xenos מבית ATI (ורסיה של ליבת ה R600).
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
לא לדאוג ... הPS יהיה חזק יותר מהבוקס גם בדור הבא ...
לפי מה שניראה לATI סליחה ... AMD אין ממש מה לעשות נגד Nvidia לפחות לא בדור הזה .
לפי מה שניראה לATI סליחה ... AMD אין ממש מה לעשות נגד Nvidia לפחות לא בדור הזה .
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
אי אפשר להשוות את שוק המחשבים הפרטי לשוק הקונסולות, וגם בדור הנוכחי, כולל העובדה שהבוקס יצא כמה שנים לפני הPS, לא יודעים מי "ניצח" את מי.IamEzio כתב:לא לדאוג ... הPS יהיה חזק יותר מהבוקס גם בדור הבא ...
לפי מה שניראה לATI סליחה ... AMD אין ממש מה לעשות נגד Nvidia לפחות לא בדור הזה ....
לצורך העניין, המעבד שנמצא בPS3 לא נמצא בשום מחשב.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
המעבדים הגראפיים שנימצאים בוקנסולות מבוססים על כרטיסים קיימים בשוק באותו הזמן שהקונסולות יצאו ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
לא יאומן, ראיתי תגובה שם שמישהו כתב: אין למייקרוסופט מה להוציא עד ל2015.
מה, אתה גנוב ??? מיצו את היכולות הגרפיות שלה, הגיע הזמן להסתכל קדימה.
מה יעשו סוני ? לא פחות מזה (אולי נינטנדו יעשו פחות, הם כבר רגילים
)
בכל אופן - נראה כמו מעבד מכובד, ובסביבת הפיתוח של מייקרוסופט אני מאמין שיוכלו להוציא לה את המיץ ולתת איכויות גרפיות נהדרות.
HUBER - תודה על העדכון
התגעגעתי לעדכונים שלך.
מה יעשו סוני ? לא פחות מזה (אולי נינטנדו יעשו פחות, הם כבר רגילים
בכל אופן - נראה כמו מעבד מכובד, ובסביבת הפיתוח של מייקרוסופט אני מאמין שיוכלו להוציא לה את המיץ ולתת איכויות גרפיות נהדרות.
HUBER - תודה על העדכון
התגעגעתי לעדכונים שלך.
Vocare Ad Regnum
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

זה שם פרוייקט, כמו שאני מכיר את מייקרוסופט, בזמנו לא רצו לקרוא לאקס בוקס 360 אקס בוקס 2 כי סוני הוציאו את הסוני 3, וזה ייראה לא עדכני. אני מאמין שיהיה שם אחר בכל אופן.Nissim כתב:נשמעת לי כמו החלטה גרועה על שם.
אני כבר רואה את הצרכנים טועים בחושבם שהקונסולה תומכת ב 720p בלבד...
- shay820
- חבר ותיק

- תגובות: 2116
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
ps3 גם היום הרבה יותר חזקה מבחינת חומרה..... רק שסוני לא הצליחה לרתום את העוצמה הזו למשחקיםIamEzio כתב:לא לדאוג ... הPS יהיה חזק יותר מהבוקס גם בדור הבא ...
לפי מה שניראה לATI סליחה ... AMD אין ממש מה לעשות נגד Nvidia לפחות לא בדור הזה ....
ו
-
Huber
- חבר במועדון HT

מבוססים אבל לא זהים. ה Xenos שנמצא ב XBOX360 הוא מעין שעטנז בין ה X1900/R500 שיצא למחשבים באותה התקופה ל R600 שעדיין לא יצא באותה התקופה. הוא היה מבוסס על ה X1900 אבל בניגוד אליו תמך בתכונות מתקדמות יותר (כמו חלק מ DX10 שלא היה זמין אז בשום כרטיס למחשב ו 10 מגה של זיכרון ייעודי ל AA שד"א עדיין לא קיים גם היום בשום כרטיס למחשב), כך שלמרות שהם מבוססים בחלקם על כרטיסים קיימים, שניהם היו הרבה יותר מתקדמים ממה שהיה למחשב להציע באותה התקופה בה הושקו. אפשר לקרוא על זה עוד פה:IamEzio כתב:המעבדים הגראפיים שנימצאים בוקנסולות מבוססים על כרטיסים קיימים בשוק באותו הזמן שהקונסולות יצאו .....
http://en.wikipedia.org/wiki/Xenos_%28graphics_chip%29
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

shay820, הבעיה היא שהכתיבה לסוני כל כך מסובכת, שרוב החברות עושות פורטינג ברמה נמוכה או שמייצרות משחקים ברמות בינוניות כי לא רוצים להשקיע הרבה כסף.
Naughty Dog זו דוגמה טובה מאוד לחברה שדחפה את המכשיר לקצה וזה נראה מדהים, אבל בהשוואה לתכנות של מייקרוסופט שהוא פשוט ואינטואיטיבי מאוד התכנות לסוני מסובך וקשה. היה טיזינג של סוני בזמנו של אנחנו רוצים לדחוף את המפתחים שיעבדו קשה יותר, אבל זה היה סתם גיבוב לדעתי.
Naughty Dog זו דוגמה טובה מאוד לחברה שדחפה את המכשיר לקצה וזה נראה מדהים, אבל בהשוואה לתכנות של מייקרוסופט שהוא פשוט ואינטואיטיבי מאוד התכנות לסוני מסובך וקשה. היה טיזינג של סוני בזמנו של אנחנו רוצים לדחוף את המפתחים שיעבדו קשה יותר, אבל זה היה סתם גיבוב לדעתי.
Vocare Ad Regnum
-
Huber
- חבר במועדון HT

בדיוק. כפי שציינתי השם הזה הוא רק שמועה לא מבוססת ונקרא כך כי אין עדיין שם רישמי (אני מניח שאפילו במיקרוסופט עדיין לא סגורים על שם סופי). זה אפילו לא שם פרויקט של מיקרוסופט אלא יותר שם שאתרי החדשות/בלוגים אימצו לבינתיים, עד שנדע מה השם שמיקרוסופט בחרו. הקונסולה הבאה של החברות בשלבים כ"כ ראשוניים שעדיין אין להן שמות - מה שאומר ד"א שאל תצפו לחומרה חדשה ב 2-3 שנים הקרובות לפחות (ההימור שלי הוא יותר לכיוון 4-5 שנים).TANDBERG כתב:זה שם פרוייקט, כמו שאני מכיר את מייקרוסופט, בזמנו לא רצו לקרוא לאקס בוקס 360 אקס בוקס 2 כי סוני הוציאו את הסוני 3, וזה ייראה לא עדכני. אני מאמין שיהיה שם אחר בכל אופן.Nissim כתב:נשמעת לי כמו החלטה גרועה על שם.
אני כבר רואה את הצרכנים טועים בחושבם שהקונסולה תומכת ב 720p בלבד......
-
Huber
- חבר במועדון HT

בדיוק. סוני עשו טעות אסטרטגית בדור הנוכחי והוציא חומרה חזקה מאוד יחסית למתחרה (לפחות מבחינת המעבד) אבל קשה מאוד לפיתוח, מה שגרם לחברות שיצרו את המשחקים מלהירתע מלהשקיע כיאות. השקעה שכזו הייתה עולה לחברות כסף רב מבחינת זמן מתכנתים ולכן רב המשחקים כיום בשוק נבנו על ה XBOX ועברו המרה (לרב לא מספיק טובה) ל PS3. כשלוקחים משחקים שנבנו מראש ל PS3 (בעיקר משחקים בלעדיים) ניתן לראות שהמכשיר הזה מסוגל להוציא גרפיקה של תבייש אפילו מחשב גימינג חזק מאוד ועכשווי. הדוגמא המושלמת לכך הוא Uncharted 2: Among Thieves. זהו משחק שפותח בלעדית ל PS3 מחברה שיודעת בדיוק איך לנצל את החומרה, ונחש מה? זהו המשחק הכי מרשים גרפית (שלא לדבר על משחקיות נפלאה) שיצא לי לשחק עד היום. ישנם עוד דוגמאות כגון KILLZONE 2 ועוד - כל עוד מפתחים ל PS3 כמו שצריך אפשר להוציא פנינים.TANDBERG כתב:shay820, הבעיה היא שהכתיבה לסוני כל כך מסובכת, שרוב החברות עושות פורטינג ברמה נמוכה או שמייצרות משחקים ברמות בינוניות כי לא רוצים להשקיע הרבה כסף.
Naughty Dog זו דוגמה טובה מאוד לחברה שדחפה את המכשיר לקצה וזה נראה מדהים, אבל בהשוואה לתכנות של מייקרוסופט שהוא פשוט ואינטואיטיבי מאוד התכנות לסוני מסובך וקשה. היה טיזינג של סוני בזמנו של אנחנו רוצים לדחוף את המפתחים שיעבדו קשה יותר, אבל זה היה סתם גיבוב לדעתי....
-
Huber
- חבר במועדון HT

נכון, כיום נווידיה יודעת לייצר GPU חזקים יותר מ ATI אבל זה לא אומר כלום. גם כיום ה PS3 יותר חזק חומרתית מה XBOX360 אבל נחש מה? רב המפתחים מעדיפים את החיים הקלים של ה XBOX360 ומפתחים בעיקר לו. ראה תגובתי הקודמת - הכל רשום שם, מה שהוכיח חד וחלק שחומרה יותר חזקה היא לא תמיד המפתח להצלחה. מיקרוסופט הוכיחו את זה לצערנו בדור הנוכחיחד משמעית.IamEzio כתב:לא לדאוג ... הPS יהיה חזק יותר מהבוקס גם בדור הבא ...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

HUBER, אני בספק אם 2-3 שנים, אני מהמר גג ב2012 או תחילת 2013, וזה ביציאה מנקודת הנחה שאנחנו עכשיו בתחילת 2011. התחושה שלי שבקרוב יתחילו דליפות חזקות יותר של נתונים. סוני בכיוון של 2-3 שנים, היא תנסה לעשות החייאה לקונסולה מבחינת דחיפת יכולות פיתוח לקצה, תתייאש ותוציא משהו חדש.
באשר לUC2, אלוהים ישמור, עכשיו ייצא 3 ונהנה גם כן.
באשר לUC2, אלוהים ישמור, עכשיו ייצא 3 ונהנה גם כן.
Vocare Ad Regnum
-
Huber
- חבר במועדון HT

ייתכן, אבל היהמור שלי הוא לא לפני 2013 לכל המוקדם. לפי ניסיון העבר מהרגע שמתחילים לתכנן קונסולה (ומתחילים לדלוף שמועות כמו אלו שאנו מתחילים לקבל כרגע) עוברים לפחות 2-3 שנים עד שרואים מוצר מוגמר בשוק. לפי ניסיון העבר הזה ולפי הרצון של 2 החברות לסחוט כל דולר אפשרי מההשקעה שלהם בדור הנוכחי (כולל בקרי התנועה - קינקט ו MOVE), אני לא מאמין שנראה חומרה חדשה לפני 2013, שוב - לכל המוקדם. אני דווקא חושב שזה יגיע כנראה ב 2014-2015 אבל זה סתם ניחוש מלומד.