רעיון מוזר לשמירת טמפרטורה בסילביה
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
בעקבות תשובה לא קשורה בעליל לשאלה לא קשורה בעליל לנושא עלה לי רעיון משונה (ואולי גם הוא לא קשור לכלום..)
אם נניח אני מוריד מנה כפולה בסילביה ומתישהו באמצע השוט מדליק את כפתור החימום להקצפה כדי שהטמפרטורה לא תרד נמוך מדי? יש קונים לרעיון?
רק אציין שמעולם לא מדדתי את הטמפרטורה לאורך השוט של הסילביה, אבל מדיונים וסרטונים הבנתי שנפילת הטמפרטורה היא כ-15 מעלות.
אם נניח אני מוריד מנה כפולה בסילביה ומתישהו באמצע השוט מדליק את כפתור החימום להקצפה כדי שהטמפרטורה לא תרד נמוך מדי? יש קונים לרעיון?
רק אציין שמעולם לא מדדתי את הטמפרטורה לאורך השוט של הסילביה, אבל מדיונים וסרטונים הבנתי שנפילת הטמפרטורה היא כ-15 מעלות.
15 מעלות? אולי פרנהייט וגם זה בספק גדול. יש צניחת טמפרטורה, אבל לא כזו דרמטית.
הרעיון עצמו הגיוני ודי מוכר, הבעיה היא שיש יותר סיכוי שתעשה נזק מאשר תועלת מאחר ואין לך דרך לדעת ולשלוט על כמה ומתי אתה מעלה טמפרטורה.
יש סיבה שPID זה מוד מאוד פופולרי לסילביה...
הרעיון עצמו הגיוני ודי מוכר, הבעיה היא שיש יותר סיכוי שתעשה נזק מאשר תועלת מאחר ואין לך דרך לדעת ולשלוט על כמה ומתי אתה מעלה טמפרטורה.
יש סיבה שPID זה מוד מאוד פופולרי לסילביה...
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

כאן דבוטאנט רושם משהו על נפילת הטמפרטורה:
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 48#1099848
אני מסכים איתך בגדול, אבל אם בכל זאת אני מודד בשניות או כמות בכוס ועושה ניסויים? (PID זה אחלה, אבל הוצאה לא קטנה)
לא בטוח שתהיה לי באמת אנרגיה לזה, אבל אם זה יכול לשפר במשהו אז אולי
http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... 48#1099848
אני מסכים איתך בגדול, אבל אם בכל זאת אני מודד בשניות או כמות בכוס ועושה ניסויים? (PID זה אחלה, אבל הוצאה לא קטנה)
לא בטוח שתהיה לי באמת אנרגיה לזה, אבל אם זה יכול לשפר במשהו אז אולי
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
ב 25 שניות האלה הטמפ' לא צונחת כ"כ.
וחימום להקצפה ישרוף לך את הקפה מן הסתם.
וחימום להקצפה ישרוף לך את הקפה מן הסתם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הטמפרטורה בדוד נופלת חזק בזמן חליטה:
http://coffeemachineman.com.au/
יכול להיות שבראש המצב יותר טוב.
אתה יכול להדליק את ההקצפה וזה יכול לעזור אבל אין לך בקרה ושליטה על זה כי אתה לא יודע מה הטמפרטורה בראש ובכמה אתה מחמם.
אם שמים מד טמפרטורה בראש אז יש קצת אינדיקציה אבל עדיין אתה יכול לגלות באיחור שחיממת יותר מדי. PID ידאג שלא תמריא בטמפרטורה.
בסילביה יש גוף חמום אחד - הקצפה או חליטה אלו 2 טרמוסטטים אחרים לאותו גוף חמום. אז אם הנורה נדלקת גוף החמום עובד.
בהקצפה הוא פשוט ייכבה מאוחר יותר. אם תחכה לנורה גם הקצפה וגם פן חיצוני לא יעזרו כבר...
http://coffeemachineman.com.au/
יכול להיות שבראש המצב יותר טוב.
אתה יכול להדליק את ההקצפה וזה יכול לעזור אבל אין לך בקרה ושליטה על זה כי אתה לא יודע מה הטמפרטורה בראש ובכמה אתה מחמם.
אם שמים מד טמפרטורה בראש אז יש קצת אינדיקציה אבל עדיין אתה יכול לגלות באיחור שחיממת יותר מדי. PID ידאג שלא תמריא בטמפרטורה.
בסילביה יש גוף חמום אחד - הקצפה או חליטה אלו 2 טרמוסטטים אחרים לאותו גוף חמום. אז אם הנורה נדלקת גוף החמום עובד.
בהקצפה הוא פשוט ייכבה מאוחר יותר. אם תחכה לנורה גם הקצפה וגם פן חיצוני לא יעזרו כבר...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין לי ספק שטמפ' המים בדוד נופלת דרסטית, באותה מידה אין לי שום ספק שירידת טמפ' החליטה הרבה יותר מתונה מזה.
אין לי שום סיכוי למצוא את זה עכשיו, אבל פעם מצאתי אתר של איגוד קפה באחת מהמדינות הסקנדינביות שבדק ירידת טמפרטורה חליטה במכונות ביתיות. בעזרת קצת היגיון ותרגום גוגל הצלחתי גם להבין את הנתונים. למיטב זכרוני, צניחת הטמפרטורה בסילביה ובגאג'ה קלאסיק היתה זהה ועמדה על משהו כמו 3-4 מעלות צלזיוס לאורך השוט.
אם נניח שטמפ' החליטה היא 92 מעלות צלזיוס בערך, אז ירידה של 3-4 מעלות צלזיוס מקבילות לירידה של 6-7 מעלות פרנהייט.
אין לי שום סיכוי למצוא את זה עכשיו, אבל פעם מצאתי אתר של איגוד קפה באחת מהמדינות הסקנדינביות שבדק ירידת טמפרטורה חליטה במכונות ביתיות. בעזרת קצת היגיון ותרגום גוגל הצלחתי גם להבין את הנתונים. למיטב זכרוני, צניחת הטמפרטורה בסילביה ובגאג'ה קלאסיק היתה זהה ועמדה על משהו כמו 3-4 מעלות צלזיוס לאורך השוט.
אם נניח שטמפ' החליטה היא 92 מעלות צלזיוס בערך, אז ירידה של 3-4 מעלות צלזיוס מקבילות לירידה של 6-7 מעלות פרנהייט.
-
doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

באסה,
אז כנראה שה'סטארטאפ' שלי נדון לכשלון
תודה בכל אופן על התגובות.
אז כנראה שה'סטארטאפ' שלי נדון לכשלון
תודה בכל אופן על התגובות.