עברתי תאונת דרכים קשה, מוסר השכל ומחשבות

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #1 

טוב, זה היה צריך להגיע בנקודה כלשהי, הסטטיסטיקה משיגה את כולנו בזמן כלשהו, הייתי מעורב בתאונת דרכים בשבוע שעבר, ולא מהקלות שיש.
זה התחיל כשלקחתי את חמותי איתי לכנס בתל אביב, בראש שלי - אספיק להוריד אותה לכנס ולהגיע לשיעור במכללת רמת גן בזמן. נסענו על איילון, במהירות נורמלית לחלוטין - 100-110 קמ"ש, למה ? כי אני פחדן. מפנה למהירים ממני את המסלול, לא רוצה לעכב אף אחד. קילומטר דרומית למחלף קיבוץ גלויות אני רואה עומס, מוריד בעדינות מהירות, מסתכל אחורה במראה לראות שאני לא מפתיע אף אחד - הרכב שמאחורי רחוק , רחוק מאוד. בלמתי יותר חזק ממה שחשבתי, אתם מכירים - מן העומסים שהם לא האטה, אלא עצירה. נעצרתי לחלוטין מאחורי הרכב והתנצלתי שלא עצרתי עדין יותר בפני חמותי.
פתאום תחושה, כאילו מישהו אומר לי - תסתכל במראה האחורית... אני מרים את הראש ומסתכל... פורד קונקט (מסחרית) דוהר מאחורי, לא נראה שהנהג מודע לעובדה שעצרו. מסתכל שמאלה - גדר מתכת עבור הנתיב החדש או מה שזה לא יהיה, מימין - רכבים שעוד עוצרים. אני פתאום יודע בדיוק איך מרגיש אייל או צבי שנעמד מול משאית שועטת, מכיר במה שהולך להגיע, חמותי לא קלטה מה הולך - אבל הבינה שאני מפוחד כמו שלא ראתה אותי מימיה.
אני מסתכל עליו שוב, והכל בשבריר שניה, רואה שקלט אותי, רואה שהמרחק שלו ממני לא עולה על 50 מטרים, והמהירות ? אני משער שתלת ספרתית 150 קמ"ש, לא פחות, לא בהרבה. והוא בולם ומתקרב במהירות, הרכב שלו זורק זנב, הABS נכנס לפעולה. ואין לי לאן לברוח. חוסר אונים. אני חושב - אולי, אולי הוא יתנגש, אבל לא כזה חזק. WRONG !!!
בום ! אני עובר למצב סטילס: קליק - הראש עף אחורה, קליק - פגענו ברכב שלפנינו (מרחק של 2 מטרים), קליק - הראש שלי עף קדימה ופוגע בהגה (כריות האוויר לא נפתחו), קליק - הראש עף אחורה שוב... פול פריים רייט: אני רועד, נותן אומדן, האצבעות ברגליים זזות, בידיים גם כן, יש לי תחושה, אין עלי את משקפי השמש, אני מסתכל על חמותי,היא מכווצת בכיסא הנוסעים עם מבט הלום. אני בחיים. הרגל כואבת לי, ומשהו, משהו לא מפסיק לטפטף לי על החולצה. האף שלי נסתם לגמרי - אבל מוציא דם בלי הפסקה - זה מה שהבהיל את חמותי וזעזע אותה.
הנהג הפוגע ניגש לדלת ופותח אותה: אתה בסדר ? ואני לא רוצה לענות לו, אני כל כך כועס פתאום, כל כך מיותר. בראש שלי עדיין אולי זה בסדר, אבל האף כואב, הוא נשבר ויצא מהמקום, אי אפשר לטעות.
תתקשרי לאישתי, אני אומר לחמותי, ולא זוכר איך יצאתי מהרכב. "באיזו מהירות נסעת ?" אני שואג עליו, על זה שניסה להרוג אותי. הוא לא עונה, הוא גם לא יענה. כריות האוויר שלו נתפחו. בחור צעיר, בן 25 לכל היותר. אני מסתכל לחלון המכונית - מישהו שנראה כמוני מביט בי בחזרה, פרצוף מלא דם, חולצה מלאת דם, אני מסתכל על עצמי, זה אני. האדרנלין נוטש בשנייה והכל מסתחרר, הבחילה עולה.
פוניתי משם באמבולנס, לאיכילוב, לא לכנס של חמותי, לא לשיעור, לא לאסוף את הילד מהגן (מזל שלא היה ברכב) לשום מקום. החזירו לי את האף למקום, איבחנו שאין נזק לחוליות, יש Whiplash חמור לחמותי וקל יחסית לי.
חברים - ראיתי את הרכב ביום ראשון, אם תרצו אעלה את התמונות - אני לא מאמין שיצאתי משם. הילד שלי בכה בשינה על זה שאבא שלו פצוע, צלעתי כמעט שבוע, תור לפיזיותרפיה, אובדן כושר עבודה לשבוע, התרוצצות למשטרה, למגרש הרכבים לאסוף מה שניתן, והפחד - הפחד לנהוג ולראות אותו מגיח במהירות ומנגח אותי קדימה.
מוסר השכל - נהגתי בסדר ואמשיך, הצלחתי לנהוג כמה פעמים השבוע, למרות שאותתי בבלימה רב פעמית - הנהג מאחורי לא השכיל להבין זאת.
מחשבות - יצאתי בחיים, ברכת הגומל תאמר בהחלט, כל כך הרבה דברים השתבשו לי ועדיין אני פשוט שמח להיות כאן. הסתכלתי על הטפסים מבית החולים - אני מוגדר פצוע קל. תחשבו לבד מה זה פצוע בינוני, לא קשה, בינוני.
סעו לאט, קחו מרחקי עצירה גדולים, אין לאן למהר, תזכרו שמי שלפניכם זה אבא של מישהו, אימא של מישהו, דוד או דודה, אח או אחות, סבא או סבתא - כולם רוצים להמשיך את זה, כמעט ואיבדתי את זה.
שיהיה לכם שבוע קל, סעו בזהירות. (f)

big27
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2605
נתן תודות: 132 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

שיהיה לך שבוע טוב ובשורות טובות !!!!!!

אמן .

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

שבוע טוב, העיקר שאתה בריא והכל בסדר.

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10078
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 594 פעמים

שליחה #4 

קראתי כל מילה ומה שנשאר להגיד זה רפואה שלמה לך ולחמותך. (f)
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

שיהיה לך שבוע טוב ושליו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

yoav4x4
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2611
שם מלא: יואב בן חורין
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #6 

TANDBERG,

שמח שיצאת מזה בסדר "יחסית",
אחרי עשרות שנים כחובש במד"א ובצבא- לצערי ראיתי יותר מידי תאונות דרכים שלכאורה קלות יותר ושהסתיימו בצורה קשה יותר.
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #7 

shapin כתב:שבוע טוב, העיקר שאתה בריא והכל בסדר.
...

(Y)

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #8 

אתה מעלה לי זיכרונות, לפני 12-13 שנים בערך, נסעתי בדייהו סופר רייסר בכביש גהה, הרכב שלפני בלם בפיתאומיות, אני עצרתי בדיוק לפני שפגעתי בו, ורכב מאחורי נהוג בידי חייל נכנס בנו בטיל מאחור, וזרק אותנו על הרכב מלפנים, הילד (בן 3 בערך)היה קשור בכיסא מאחור.
כל הפגוש והפרונט נכנסו פנימה, למזלינו לא קרה לנו כלום (אחרי בדיקות בתל השומר), החייל נגח קשות את הפרצוף בהגה והיה מכוסה כולו דם.

בקיצור רק בריאות
וכמה שיותר מאיתנו ינהגו בזהירו ככה יהיו פחות תאונות.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #9 

רפואה שלמה לך, רק טוב.
(f)

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #10 

theAman כתב:רפואה שלמה לך, רק טוב.
(f)
...
+1
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #11 

קח לך קצת זמן להירגע מזה,‏ עברת חוויה לא קלה ואני שמח לשמוע שלא נפגעת בצורה רצינית.‏ רפואה שלמה.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #12 

רפואה שלמה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78870
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5394 פעמים

שליחה #13 

העיקר שאתה בסדר.

מה ששבריר שניה יכול לעשות. הוא בוודאי היה בטלפון או ברדיו ותשומת ליבו הוסחה לשניה. זה מספיק.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #14 

וואו
מזל גדול
גם מזל רע אבל הרבה מזל טוב
תנוחה אחרת מהירות מעט שונה וזה יכול להגמר רע
אז, עם כל הכאב במה שאתה עברת ועובר, תראה את החיובי

רפואה שלמה (Y)
העם דורש..... כל מיני דברים

TANDBERG פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #15 

תודה לכולם. הורג אותי באיזו זילות אנשים מאיצים בכביש מבלי לשים לב לכביש, כאילו הכל יסתדר כבר שיבלמו. אופטימיות שכזו, חסרת כל ביסוס. עופר, אנחנו במודיעין, יצא לך לראות כמה אנשים דוהרים ברחובות הלא מתוכננים ? זה פחד אלוהים.
Vocare Ad Regnum

Gili_Regev
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5111
שם מלא: גילי
נתן תודות: 342 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #16 

רפואה שלמה,
לך ולחמותך.

(f)
...

harari
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4030
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 266 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #17 

רפואה שלמה (f)
Don't Let The Facts Ruin a Good Story !
HarariProjects.com

HomeTheater Over-Dose

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3871
נתן תודות: 420 פעמים
קיבל תודות: 140 פעמים

שליחה #18 

החלמה מהירה ,
whiplash injury לא דבר נעים במיוחד (n) הבעיה בכבישים היום
שעד כמה שתהיה זהיר אף פעם לא תוכל לחשב את צעדי הנהג שנמצא
לפניך\אחוריך\ צדדיך :@
And the meek shall inherit the earth
...

staticx
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6697
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 275 פעמים

שליחה #19 

עשית לי צמרמורת

רפואה שלמה...

המצב בכבישים עצוב... זה לא משנה כמה טוב תנהג, תמיד יהיה את המטורף הזה שאבא שלו סלל את הכביש.
אני גר בצפון, קרוב לקניון הקריון בביאליק, יוצא לי המון פעמים להתחמק מכל מיני ערסים בני מיעוטים שבאים מהגליל התחתון אל הקריון, וזה מדהים כמה שאין להם מודעות לשום דבר... נוסעים באיזו פיאט אונו שנת 90 עם אגזוז לחץ ואולטרא בפנים, עושים KICK על הגז בכביש שלנסוע בו 20 קמש זה מסוכן...

לכן, צריך לעשות את המקסימום , וגם אם לפעמים יש מצב כלכלי בעייתי או שהבזבוז הגדול יושב כמו אבן בגרון, לנסוע באוטו חדיש ובטיחותי (ולא חברים, מזדה 3 למשפחה שלכם זה לא בטיחותי). כי בתאונה קשה, הדבר היחיד שעוד יכול להציל אתכם זה האוטו בו תשבו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #20 

רפואה שלמה ידידי.
הצטערתי לשמוע ושמח לשמוע שכולם בסדר בסה"כ.

אם צריך משהו, כולנו פה לרשותך.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”