זיהוי סאונד

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום מאוד,

סיימתי התקנות. הכל עובד, ונכון לעכשיו גם קורא את כל סוגי הקבצים שבדקתי. הזדמנות טובה להודות לכותבי המדריכים למניהם, להתחנף קצת, ומיד להוסיף שאלה.
נכון לעכשיו, סרטי די וי די עובדים דרך כל נגן, כולל VMC, ומזוהים כרגיל כדולבי דיגיטל. קבצי HD, כולל סרטים קנויים דרך כונן בלו ריי, נראים מצוין אבל מזוהים על ידי הרסיבר כסטריאו. מן הסתם, דולבי פרולוג'יק מפזר אותם ברחבי החדר, אבל אני מניח שלא ככה אמורים להיראות החיים בימינו.

המחשב (לוח: גיגהבייט H55M-USB3) עובד עם ויסטה ומחובר למערכת בכבל אופטי. התקנתי כמצוותכם רק
FFDShow Tryouts + Haali Media (Matroska) Splitter.

יתכן שלא שמתי לב להגדרות בהתקנה של ה SPLITTRE. בהתקנה של FFDSHOW ראיתי שברירת המחדל סטריופונית, והבהרתי לו כמיטב יכולתי שאני מעוניין ב 5.1. אגב, גם נגנים שאינם תלויי קודקים, או הפאוור די וי די בו אני משתמש להצגת דיסקים של בלו ריי, מעבירים סאונד בשני ערוצים בלבד.

מודה על תשומת הלב

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

בדוק את הדברים הבאים:
האם FFDShow Audio אכן מנגן לך את התכנים - האם מופיע האייקון הכחול שלו במגש האייקונים בעת נגינתם?
האם ב-FFDShow Audio עצמו כיבית את כל הפילטרים שלו, לרבות מיקסר + ווליום?
כמו כן, איך הגדרת את לשונית ה-Output של ה-FFDShow Audio?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

הרסיבר שלך תומך בסאונד HD?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

kingikra, הוא מחובר ב-SPDIF ומעוניין רק ב-DTS ו-DD.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:kingikra, הוא מחובר ב-SPDIF ומעוניין רק ב-DTS ו-DD.
...
כן אבל אם הוא צופה בסרטים קנויים ולא מגדיר בכותר שישמיע את הפסקול של ה DD\DTS, יכול להיות שמועבר לרסיבר אות של פורמטי HD ואז הרסיבר שלא יודע להתעסק עם זה שם ברירת מחדל של סטריאו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

נכון, צודק.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ובכן, הציפיות שלי אכן מסתכמות ב DD ו DTS. ניסיתי לשחק בתפריטים של הבלו ריי הקנוי בין אופציות הסאונד. בשום תצורה הרסיבר לא השתכנע לעבור למצב של דולבי דיגיטל. כאמור, גם בשימוש בנגן פאוור די וי די.

ללא קשר, אני רואה סרטי 1080 ו 720 רגילים. גם בהם לא הצלחתי להגיע ל DD או DTS. לא במדיה סנטר, ולא ב MPC או VLC. ולא, הרסיבר (Harman/ Kardon וותיק אך אהוב), אינו תומך ככל הידוע לי בסאונד HD. הוא כן מזהה DD ו DTS כשהוא נתקל בהם, ובמקביל, מוכן לעשות את העבודה בעצמו עם פרולוג'יק 2.

באשר לבדיקות של הגדרות הקודקים. אני הולך לבדוק איך משנים הגדרות אחרי ההתקנה, והאם ההצעות של pixies יעזרו.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

ההצעה שלי היא שתלך "פרה פרה". תשאיר את הבלו ריי-ים הקנויים לסוף, ותתחיל עם קבצי MKV שהורדת מהרשת. פרקי סדרות הם כמעט תמיד ב-DD, וסרטי קולנוע הם כמעט תמיד ב-DTS. עם קבצי MKV הכי קל ופשוט להגיע לניגון תקין של האודיו.

נגן אותם עם MPC HC (אני מניח שהתקנת אותו לפי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD". אם לא, אז מומלץ מאוד). אחרי שהצלחת עם המקודדים הפנימיים של MPC HC, פעל על פי נספחים 1 ו-2 כך שהאודיו יתנגן ע"י FFDShow Audio, כאשר אתה מגדיר כמו שהוסבר שם (התמונה השנייה בנספח 2 עם 16 ביט integer במקום 16 ביט LPCM). בכל מקרה, כל השלבים מוסברים שם (רק תעשה אותם עם קבצי MKV).

אחרי שראית שהכל עובד ואתה מצליח להעביר לרסיבר DD ו-PCM באופן תקין, תעבור לבלו ריי הקנויים. ככל הנראה, צריך להגדיר את ה-Power DVD בהתאם, או אולי לנסות תוכנה אחרת לניגון דיסקים של בלו ריי כמו ה-TMT3. התוכנות האלה יודעות לחלץ DTS Core מה-DTS-HD שיש במדיות בלו ריי ולנגן את ה-DTS Core דרך SPDIF אופטי סטנדרטי ישן.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

אוקיי, הגיעה עת התודות.
pixies, תוכנית השלבים שלך עבדה למופת. אפילו הפאוור די וי די השתכנע להוציא DD מכונן הבלו ריי. עוד לא בדקתי מה קורה עם DTS בסרטים קנויים אחרים, אבל ברוח האופטימית שמלווה את היום הזה, נניח שכן.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

שמח שהעניינים השתפרו. (Y)
אם על הסרט הקנוי שלך כתוב שהוא DTS-HD, ה-Power DVD אמור לחלץ ממנו DTS Core וברסיבר אתה אמור לראות DTS.
כמובן שאם יש שם פסקול נוסף ב-DD או שהבלו ריי המקורי הוא Dolby TrueHD אז סביר מאוד שזה יהפוך ל-DD.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”