משהו מוזר בשיטת הניקוד לסרטים ב IMDB
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
אני מסתכל כרגע על הניקוד של הסרט Reign Of Assassins ב IMDB ויש משהו שדי מפליא אותי:
http://www.imdb.com/title/tt1460743/ratings
הסרט מקבל ציון ממוצע של 7/10. מה שמוזר הוא ש 76.6% מהמצביעים נתנו לסרט ציון של 7 עד 10 כשרק 23.5% מהמצביעים נתנו לסרט ציון של 6 ומטה. איך זה מסתדר עם ממוצע של 7?
אז כן אני יודע שהם מצהירים ששיטת הניקוד היא לא מתמטית טהורה ושיש שיקולים אחרים שנועדו נוע "הטיית ניקוד" כמו שמצויין פה:
http://www.imdb.com/help/show_leaf?ratingsexplanation
אבל גם אחרי ההבהרה הזו ניראת לי מוזרה התוצאה הנוכחית המתקבלת. משהו יכול לשפוך אור על התופעה?[/b]
http://www.imdb.com/title/tt1460743/ratings
הסרט מקבל ציון ממוצע של 7/10. מה שמוזר הוא ש 76.6% מהמצביעים נתנו לסרט ציון של 7 עד 10 כשרק 23.5% מהמצביעים נתנו לסרט ציון של 6 ומטה. איך זה מסתדר עם ממוצע של 7?
אז כן אני יודע שהם מצהירים ששיטת הניקוד היא לא מתמטית טהורה ושיש שיקולים אחרים שנועדו נוע "הטיית ניקוד" כמו שמצויין פה:
http://www.imdb.com/help/show_leaf?ratingsexplanation
אבל גם אחרי ההבהרה הזו ניראת לי מוזרה התוצאה הנוכחית המתקבלת. משהו יכול לשפוך אור על התופעה?[/b]
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מידי חודש אני משלם ל IMDB סכום כסף מאוד גדול כדי שהמדד שלהם ישקף את ההעדפות האישיות שלי. ידעתי שיום אחד יעלו עלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני כל פעם משתגע שאנשים אשכרה מייחסים חשיבות לציונים באתר הזה...
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73402
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 649 פעמים
- קיבל תודות: 3170 פעמים
Catskinner - אתה ישראלי, זה ברור שדופקים אותך
HazooM - הציון שם הוא חלק מסל של שיקולים שאני עושה לפני החלטה אם לצפות בסרט או לא. ההחלטה הסופית נובעת מכמה שיקולים כגון ז'אנר, במאי/שחקנים, המלצות של אנשים עם טעם דומה בפורום וכן - גם הציון ב IMDB. אני למשל גיליתי שסרט שמקבל ציון של מתחת ל 5 (כל עוד הוא קיבל כמות גדולה של הצבעות, למדתי שאי אפשר להסתמך על ציון משוקלל עם כמות קולות נמוכה. רצוי כמה עשרות אלפים) ב 99 אחוז מהמיקרים לא אהנה ממנו. לא זכור לי שום סרט עם ציון נמוך מ 5 שאהבתי. אז כן, אני בהחלט נכנס לשם ואם אין סיבה ממש מיוחדת (שוב, למשל המלצה של מישהו בעל טעם דומה) אני אמנע מראש מסרטים עם ציון נמוך. יש לי מעט זמן פנוי והרבה מבחר של סרטים/סדרות למלא אותו. זה כמובן לא אומר שנהניתי מכל סרט שקיבל שם ציון גבוה (7.5 ומעלה), אבל לרב לא התאכזבתי (למעט מיקרים ממש יוצאי דופן).
וחזרה לנושא הת'רד - מישהו יודע איך משוקלל שם הציון? למשל בדוגמא שהבאתי, איך הסרט מקבל 7?
HazooM - הציון שם הוא חלק מסל של שיקולים שאני עושה לפני החלטה אם לצפות בסרט או לא. ההחלטה הסופית נובעת מכמה שיקולים כגון ז'אנר, במאי/שחקנים, המלצות של אנשים עם טעם דומה בפורום וכן - גם הציון ב IMDB. אני למשל גיליתי שסרט שמקבל ציון של מתחת ל 5 (כל עוד הוא קיבל כמות גדולה של הצבעות, למדתי שאי אפשר להסתמך על ציון משוקלל עם כמות קולות נמוכה. רצוי כמה עשרות אלפים) ב 99 אחוז מהמיקרים לא אהנה ממנו. לא זכור לי שום סרט עם ציון נמוך מ 5 שאהבתי. אז כן, אני בהחלט נכנס לשם ואם אין סיבה ממש מיוחדת (שוב, למשל המלצה של מישהו בעל טעם דומה) אני אמנע מראש מסרטים עם ציון נמוך. יש לי מעט זמן פנוי והרבה מבחר של סרטים/סדרות למלא אותו. זה כמובן לא אומר שנהניתי מכל סרט שקיבל שם ציון גבוה (7.5 ומעלה), אבל לרב לא התאכזבתי (למעט מיקרים ממש יוצאי דופן).
וחזרה לנושא הת'רד - מישהו יודע איך משוקלל שם הציון? למשל בדוגמא שהבאתי, איך הסרט מקבל 7?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Huber, אין לך מושג עד כמה אני לא ישראלי.
HazooM, בנקודה אחת Huber צודק - סרט שמקבל מתחת ל 5 ב IMDB אינו ראוי למאכל אדם בדרך כלל. אבל גם אלושיש להם ציון יחסית גבוה כמו 8-7.5 הם לא תמיד מוצלחים במיוחד, בלשון עדינה.
HazooM, בנקודה אחת Huber צודק - סרט שמקבל מתחת ל 5 ב IMDB אינו ראוי למאכל אדם בדרך כלל. אבל גם אלושיש להם ציון יחסית גבוה כמו 8-7.5 הם לא תמיד מוצלחים במיוחד, בלשון עדינה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
ממש אין צורך להשתגע,אבל עם עובדות אני לא מתווכח.HazooM כתב:אני כל פעם משתגע שאנשים אשכרה מייחסים חשיבות לציונים באתר הזה......
עשרת הסרטים שהייתי מגדיר כסרטים הטובים ביותר לדעתי,מקבלים ב IMDB ציון גבוה מ 8 (במושגי IMDB ציון מאוד גבוה), ואף נמצאים ברשימת 100 הסרטים הטובים בכל הזמנים (בפועל ישנה רשימה של 250).
כמו כן, עוד לא נתקלתי בסרט עם ציון נמוך מ 6 שיכולתי להגדירו סביר או סבבה.
כך שהציון באתר מהווה פקטור רציני בשבילי לפני החלטה להוריד סרט.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.