מחשבות על שדרוג

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #1 

זה לא סוד שבחודש האחרון אני חושב הרבה על שדרוג לאניטה ומוטי יעיד שאני משגע לו את השכל לא מעט :)

אתם בטח חושבים "וואי איזה משוגע" ומה בכלל יש לו לחפש שדרוג למכונה ברמה של האניטה כי הקפה שהיא מפיקה משובח וברמה גבוהה מאוד, היא בנויה היטב מרכיבים מעולים, נראית מעולה ויחסית דיי קומפקטית (OK זה לא סילביה אך בכל זאת) למטבח ביתי ממוצע.

אז נכון שזה טרוף אבל חיים פעם אחת, ככה אני מסתכל על זה וזה לא אומר שאמשכן את הבית לקנות מכונה אבל בהחלט רוצה לחוות מוצרים נוספים ולגוון את ההתנסות.

נקודות שמציקות לי היום עם האניטה ע"פ סדר החשיבות הן:

1. חיבור ישיר למים ולביוב - מעצבן למלא מים כל יום-יומיים, מתיש לרכך בריטה ופילטר רזין.
ראיתי ברשת פתרונות יצירתיים לחיבור האניטה למים ע"י התקנת מצוף במיכל.
2. מעקב אחר טמפ' לצורך חזרתיות - אני מניח שטרמומטר לראש כמו שבועז עשה יעזור מאוד.
3. שליטה מתקדמת במכונה כגון טמפ' חליטה, פרה אנפיוזן.
4. משאבה רוטורית שקטה - נכון שזו נגזרת אוטומטית של חיבור ישיר למים אבל אני בהחלט אעריך את השקט ממשאבה כזו לעומת משאבת הרטט.
5. יכולת הקצפה - אין מה לאניטה להתבייש בנושא הזה אבל בכל זאת לא הייתי מתנגד לעוד כוח הקצפה.

אחרי קריאה אינטנסיבית של ביקורות, פוסטים ב HB ו ב CG אין לי ממש החלטה אלא יותר בלבול, יש מספר מכונות שמעניינות אותי שכל אחת שונה לגמרי מאחיותיה אך לכולן (מלבד אחת יפה ומיוחדת :) )יש מכנה משותף אחד והוא חיבור ישיר למים.
בנוסף תמיד רציתי מכונה עם דאבל בוילר כי נראה לי שזה השילוב האידיאלי שמאפשר שליטה מוחלטת בטמפ' וגם יש פלוס ענק שניתן לכבות את הבוילר של ההקצפה, לחסוך הרבה אנרגיה שלא צריך תמיד ולקבל אספרסו דומה למכונה סינגל בוילר עם PID.

לגבי התקציב, אני מנסה לתחום את השדרוג למכונות בסדר גודל של עד 12K, הייתי מת להתפרע ולקנות GS3 או ספידסטר אבל במקרה כזה אצטרך לישון איתן מחוץ לבית :lol:

להלן המכונות שלכדו את עיני:

1. IZZO ALEX DUETTO MKII
http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... -mk-ii.asp

מכונת דאבל בוילר איכותית עם ביקורות מצויינות, בנויה מרכיבים מהשורה הראשונה ונראה שהשקיעו המון באיכות הבניה וההרכבה. יש לה דוד 1.8 ליטר להקצפה שניתן לניתוק, דוד 0.8 ליטר לחליטת קפה ושניהם מבוקרים PID מעולה של GICAR, אין פרסוטאט וניתן לבחור ע"י הזזה של מנוף קטן בין חיבור ישיר למים ובין עבודה עם מיכל מים מובנה במכונה (נוח אם רוצים לבצע משימה כגון ניקוי אבנית).
מחיר משוער בארץ כ 11K, אין יבוא מסודר ואין יבואן רשמי ולכן מרחף קצת חשש לגבי אחריות, שירות וחלקים למרות שאני בטוח שניתן לתקן במעבדות טובות כגון "אספרסימו" ...

2. BEZZERA GIULIA

http://www.bezzera.it/prodotti.php?lang ... &prodid=44

מהממת ! פשוט כך, דגם חדש של בזרה שעדיין לא הגיע למחוזתינו.
זוהי מכונה עם ראש E61, דוד שוכב בנפח 2 ליטר ומחליף חום וניתן להזמין אותה עם משאבה רוטורית וניקוז.
יש יבואן מסודר (גילס קפה - יבואן לוואצה) וניתן לבצע הזמנה מיוחדת דרכו שמייקרת את המחיר שנושק ל 8.5K.

אין עליה הרבה אינפורמציה ברשת, היא פופולרית באוסטרליה ובגרמניה אבל עושה רושם של מכונה איכותית מאוד ושוב לטעמי מאוד מאוד יפה.

3. VIVALDI S1 MKII

http://www.bellabarista.co.uk/coffeemac ... -mk-11.asp

דילמה, מצד אחד זו אחת המכונות הותיקות והמוערכות ביותר ועונה על כל הדרישות שיש לי ויותר , דאבל בוילר עם דוד הקצפה ענק של 2.5 ליטר ודוד חליטה של 0.5 ליטר, יציבות טמפ' מעולה, שליטה מתקדמת על פ' כגון פרה אנפיוזן, טמפ' חליטה וממש אידיאלית עבורי אך יש בעיה לא קטנה והיא המראה שלה, יש לה לוק מסחרי וזה מקלקל את החוויה.

כבר סיפרתי לכם שהייתי עם מוטי ב"גסטרוליין" (היבואן ברמת השרון) והלוק של המכונה צינן לי מאוד את ההתלהבות אך ככל שאני חופר יותר ויותר ברשת וגם קורא בפורום הייעודי שבנו למכונה הזו:
http://s1cafe.com/s1v2/
אני רואה שמדובר במכונה מעולה, אמינה שהרבה אנשים עם מכונות E61 שדרגו אליה. ברור לי שכנראה לא יהיה שדרוג באיכות הקפה מול האניטה אך השליטה המוחלטת והנוחות שהמכונה הזו מאפשרת הן ללא תחרות.

לגבי יבוא ושירות, יש יבואן מסודר וותיק עם גב כלכלי חזק והמחיר של המכונה נע סביב 10.5K אך זה כולל הובלה והתקנה עם מרכך מים שזה לבד שווה כמה מאות שקלים ...

4. Elektra Microcasa Semiautomatica

http://www.home-barista.com/elektra-sem ... eview.html

בזה כבר מוטי אשם :wink: כי כשאני מדבר איתו בהתלהבות על מכונות פוטנציאליות הוא מיד פוסל בזלזול (חינני) ואומר "תשמע קודם תטעם את האלקטרה ואחר כך תדבר איתי", אז נכון שזה נשמע כמו טיעון לא משכע אבל הוא בהחלט מעניין כי כולנו תמיד נוטים להיאחז במפרט הטכני של המכונה, הפונקציות המתקדמות והרכיבים הפנימיים ואז באה מכונה יחסית "פשוטה" כמו האלקטרה שבנויה אותו הדבר עוד משנות השמונים כשהיא יצאה לאור, עם מראה מהמם וקלאסי שאין כדוגמתו באף מכונה ביתית ולפחות על פי העדות של מוטי מדובר באספרסו ש"יעיף אותך מהרגליים".

כיוון שאני סומך על טעמו של מוטי לא אחליט עד שאטעם את האלקטרה אך הבחירה באלקטרה מחזירה אותי לנושאים שהציקו לי באניטה וגרמו לי בכלל לחשוב על שדרוג כי אין אפשרות לחבר אותה למים, מגש העודפים של האלקטרה ממש מגוחך, היא לא כל כך פרקטית אבל יאמר לזכותה שהיא יחסית פשוטה לתחזוקה ואני מאוד אוהב את הרעיון שאפשר לשלוט מתי למלא את הבוילר (זה טוב גם לניקוי אבנית).

מחירה הרשמי בארץ נע סביב 10K, יש יבואן מעולה (אינטרפרק) ושירות טוב ... הביקורות עליה ברשת מעולות ומדובר בקלאסיקה אמיתית, ממש אלפא GTV ישנה :)

יש גם אופציות נוספות כגון הצ'ימבלי DT1 עם חיבור ישיר או רנצ'יליו אפוקה עם חיבור ישיר אך מדובר במכונות גדולות פיזית עם לוק ממש מסחרי.

כמו שאתם רואים אני דיי מבולבל כבר מרוב חפירות ומחשבות (אבל זה כיף 8) ), תמיד יש את האופציה ה"שפויה" שאומרת "אל תעשה כלום", מקסימום קנה מדחום לראש המכונה, תקמבן חיבור למים עם מצוף (או שלא) ותהנה מהקפה בצורה הפשוטה ביותר.

טוב בילבלתי לכם את השכל מספיק, אני אשמח לשמוע את דעתכם ואני חושב שהאינפורמציה גם תועיל למי שיש לו לבטים דומים לשלי או שמחליט לקפוץ למים העמוקים ישר על ההתחלה.

תודה ולילה טוב ...

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שGS3 או ספידסטר לא ממש בין ה מכונה לעתיד קרוב יותר :wink: אז מי שנהנה מלוק הנהדר של אניטה יכול לשדרג רק לאלקס(למרות שבאזרה גם יפה פחות יקרה אבל לא דבל..). ביקורות מצויינות מראה E-61 האהוב(כך נדמה לי) ומפרט טכני טוב -טוב.... מה עוד צריך לאושר? אני באד אלקס..

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #3 

כפיר, קודם כל מכונת מנוף מעניינת:
http://www.keesvanderwesten.com/news/2e ... en_big.jpg
דבר שני, אם כבר משדרגים ממכונת E61, שזה דבר שמעט אנשים עושים, צריך באמת לשנות משהו. דאבל בוילר זה כיוון נעים. לא יודע איזה. גם האלקטרה היא דבר שאתה חייב להתנסות בו. אין הרבה מכונות פרימיום ביתיות וזו אחת מהן. הטעימה האחרונה שלי ממנה הביסה את הלה צימבלי שהיתה לידה.
עוד משהו ייחודי, לגמרי, שבחיים לא שמעת עליו קודם ובטח לא נתקלת בשום פורום (כי גם אני חפרן פורומים בחול ולא נתקלתי) זו חברת CARIMALI שמייבא אספרסוטק, שתיתי ממנה מנה מצויינת אצל היבואן. חברה שמייצרת מוצרים אך ורק מסחריים, אבל יש דברים מעניינים כמו
http://www.carimali.com/interna2.aspx?l ... product=80
הראש מחובר לדוד ישירות, וע"פ המפרט ניתן לשלוט בטמפ' החליטה וגם לתכנת את הפרה-אינפיוזן, חוצמזה שאפשר לחבר לה PC ולשלוט בכל מיני שטויות כמו זמני הדלקה וכיבוי כולל ימים בשבוע וכו. הבעיה כמובן, שאין לי מושג מה היבואן מייבא, ומה יש לו במלאי שאפשר לראות.
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

קודם כל - אני חייב להודות שאני ממש מבסוט מהאניטה שלי. למרות זאת, כשכפיר מתחיל לדבר איתי על שדרוגיטיס הוא מצליח לדגדג לי בדגדגת בכל פעם מחדש :)

אבל בסופו של דבר, אני חוזר הביתה, מכין כוס מדהימה עם האניטה, מחבק אותה, מנשק לה את הראש, משתמש במזלג כדי להפריד את השפתיים שנדבקו (שוב) לראש הרותח, רץ להביא קרח להרגעת המקום ובוכה מהתרגשות והפנמה ששוב זה מגיע לי, הכאב הזה, כי חככתי בדעתי והעליתי שוב את רעיון הכפירה המשוקץ הלזה.

למעשה, אני רוצה לומר (בדרכי המשונה) שאניטה היא מכונה מעולה, ואני כמעט משוכנע שלא יהיה הבדל באיכות הקפה מול רוב המכונות שעלו כאן על הפרק, וגם אחרות שעברו תחת רדאר השידרוגיטיס.

אני מאמין שאין הבדלים מהותיים בין מכונות קפה, כשמשווים לפרמטרים אחרים כמו איכות וסוג הפולים, או שיפור במיומנות המפעיל. כן, כמובן שיש הבדלים בקפה בין מכונות, אבל אם כבר יש לך מכונה ברמה של באניטה, אז לדעתי את השקל הבא צריך להוציא על שיפור בפולים (למשל, קולה קפה מקצועי) או בשדרוג ההכנה (למשל, תרמומטר לראש שיעזור לך להיות יותר עקבי).

למרות זאת, שדרוג של אניטה יכול בהחלט לבוא בחשבון, בגלל הפרמטר הכי חשוב מבחינתי והוא נוחות שימוש. הייתי מת לחבר אותה בחיבור ישיר (ובדיעבד אני מצטער שלא לקחתי מכונה בחיבור ישיר). גם שדרוג בשביל הכיף הוא בהחלט בא בחשבון, רק כדי להתחדש.

לגבי המכונות הספציפיות שעלו כאן: דעתי היא אכן שחייבים לטעום אלקטרה סמיאוטומטיקה לפני כל דיון על שדרוג. אני לא יודע מה הם עושים שם, לא הצלחתי למצוא שום פרמטר טכני מיוחד שיש לאלקטרה הקטנה הזו, אבל איכשהו הקפה שלה הוא פשוט בליגה אחרת מעל כל מכונה אחרת שטעמתי. אני חייב לסייג את זה, כי לא באמת בחנתי אותה מול אניטה או VBM, אלא רק מול הצ'ימבלי ראש-בראש, ואני נשען על זכרון ונסיון. השוואה של ראש-בראש היא קריטית במקרה הזה.

על האלכס הייתי מוותר מיד, פשוט כי אין יבוא ישראלי מסודר ואני לא מוכן לקנות מכונה ב-10K ולהסתמך על קומבינות בהמשך הדרך. גם מעבדה מדהימה כמו אספרסימו תאלץ לקמבן אם אין לה חלפים מקוריים.

הבאזרה נראית ממש מעולה, ועושה רושם שהמפרט הטכני מבטיח קפה מהרמה הכי גבוהה. קצת מציק לי שהדוד שלה גדול וגוף החימום קטן יחסית - נראה לי שהיא צריכה זמן הדלקה ארוך. אחד היתרונות באניטה - היא חמה ומוכנה תוך 20 דק' (חצי שעה מכס'). בכל אופן, שוב מדובר במכונה ללא יבוא מסודר של הדגם הספציפי הזה. פחות נורא מבעיית האלכס, כי בכל זאת יש יבואן גדול ומסודר, אבל לך תדע אם לא תאלץ להמתין זמן ארוך לתיקונים כי אין חלפים במלאי וצריך להזמין במיוחד מחו"ל. בנוסף, אין על המכונה הזו כמעט רשמים בחו"ל, ועם כל הכבוד לבאזרה (ויש כבוד) אני לא הייתי מהמר ככה על מכונה במחיר כזה, בלי לטעום אותה ולהרגיש אותה ביד.

הויואלדי לטעמי לא באה בחשבון בגלל המראה התעשייתי שלה. זה כמובן ענין של טעם וריח, אבל כשאני רואה אותה אני מייד מדמיין מדפים של במבה וביסלי מסביב, כדי להשלים את תחושת הפיצוצייה...

מכונה אחת שחשוב להוסיף לרשימה היא הוטראנו, והיא כרגע נראית לי השדרוג הכי בטוח (לאחר שתטעם את האלקטרה, כמובן :)). אתה מקבל את איכות הקפה של האניטה, עם שדרוג משמעותי בנוחות ההפעלה: חיבור ישיר מלא, משאבה רוטורית הכי שקטה מבין מכונות ה-E61, צינוריות no burn וכו'.

אבל תאלץ להפרד מהרבה שטרות אדומים, רק כדי לשדרג את נוחות ההכנה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #5 

שכחתי כמובן להעלות את נושא מכונות המנוף:

זה יהיה שנמוך מבחינת נוחות העבודה (לא רק שלא מחובר ישיר, אלא שגם צריך לעבוד יותר קשה בשביל הקפה) אבל בהחלט יתכן שתקבל קפה בעל גוון שונה מספיק כדי שתהנה מהשדרוג, וגם כניסה לעולם הזה משמעותה לימוד של תחום חדש לגמרי (המנוף) שיתן לך המון זמן של התעסקות ועניין חדש.

יחד עם זאת, מדובר במכונות לא פרקטיות כמו חצי-האוטומטיות, ולכן אולי צריך לחשוב יותר בכיוון של מכונה נוספת ופחות בכיוון של שדרוג, אם תבחר בדרך הזו.

(אולי נעשה ראש-בראש של האניטה מול הפונטה-וקיו של עופר?)

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

לגבי האלכס, היבוא הוא של קדמה ואני מבין את הבעייתיות בזה שאין יבואן מסודר ולכן אני מהסס. אבל שוב מדובר במכונה מהשורה הראשונה.

הבזארה שציינתי אמנם חדשה אך מבפנים היא דומה אם לא זהה ל galatea וגם ל BZ35 שעליהן יש הרבה מידע ברשת, גוף חימום של 1450W זה נחשב חלש לדוד 2 ליטר ?
מבחינתי זה הימור יחסית קטן מכמה סיבות:

1. מדובר במכונה עם ראש E61 ומחליף חום, כלומר חלקים יחסית סטנדרטיים ורמת קפה מוכרת.
2. היבואן הוא יבואן גדול ומסודר ולדעתי לא תהיה בעיה עם חלפים ותיקונים. אני בטוח שהוא יתחיל יבא באופן מסודר את הדגמים החדשים בקרוב כי יצאו עוד כמה כגון ה BZ10 שמחליפה את ה BZ07 הפופולארית.

אם כבר וטראנו אני מהמר על הבאזרה הזו (כי היא כוסית :) ) וגם כי מדובר ברמת מחיר דומה מאוד ואני מעדיף לקחת משהו אחר ...

את הויואלדי לא קניתי בגלל העובדה שאתה מציין, נכון שיאמרו שזה עניין של טעם אבל זה משפיע עליי כי אם לא הייתה כבר אחת בדרך מאיטליה עם השם שלי על ההזמנה עוד כשביקרנו שם :)

טרמומטר כנראה שאזמין בכל מקרה כי מעונין לעקוב אחרי טמפ' אפילו עם המכונה בסוף תוחלף.

נו אז מתי נעשה השוואה מסודרת מול איזו מכונת מנוף ? אני סקרן וזה בהחלט פתרון הגיוני (הכול יחסי) להוסיף מכונת מנוף ליד האניטה ...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #7 

יאללה, בוא נטעם את הפונטה-וקיו מול אניטה, ואח"כ אלקטרה מול אניטה, ואז יהיה עוד מידע שעליו תוכל לבסס החלטה.

איפה דבוטאנט? :wink:

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

איך מארגנים אלקטרה למפגשון הזה ? :) אני חםםםםםם ....

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #9 

כפיר_ש כתב:איך מארגנים אלקטרה למפגשון הזה ? :) אני חםםםםםם ....
...
מדברים אתי..
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

תודה רבה. אז אם ככה נשאר רק לארגן משהו ... מוטי ?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #11 

כפיר?

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

טוב הבנתי, נקפוץ לבקר אצל גלעד, נסחב את האניטה ונעשה קצת שרירים ...

יש שם מכונת מנוף מחוברת ?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #13 

מבלי להביע דעה כמובן. :wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #14 

אין ספק שמדובר במכונה יפה :)

מישהו מזהה את המטחנה שהוא משתמש בה?

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

כן זו מטחנה של בזרה דגם BB05, מטחנה קונית 48 מ"מ כן כן 48 ולא 38 והיא נראית נהדר וטוחנת מהר ...

http://www.bezzera.it/prodotti.php?lang ... &prodid=41

היא עולה כ 250 אירו לפני מע"מ ומשלוח ותאמין לי שזממתי כבר להזמין אותה יחד עם ה GIULIA (עוד לפני ששנמכתי ל K3).

המכונה הזו מדגדגת לי במקומות רגישים :)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #16 

נראית ממש יפה, המטחנה הזו. תא הפולים שלה מזכיר קצת OBEL.
קונית 48 במחיר כזה זה פוטנציאל למטחנה אידיאלית לבית.

כפיר_ש פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

אהה :שורק:

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #18 

ויואלדי. (נקודה).
אם אתה רוצה מכונת מנוף שבאמת תעבוד אז רק פונטה ווקיו - כל השאר מצריכות יותר מדי דאגות של טמפרטורה.
אבל, עדיף לשדרג את המכונה העיקרית ואז לקנות קרבל קטנה ליד...
היום הייתי תקוע בבית עם 2 ילדים משתעלים ואשה עם דיכאון חורף אז לא היה מצב לפגש מנופים.
מרוב שעמום הורדתי בקרבל שוט של קפה עם הל מטירה (זלג יפה ויצא לא רע אבל לא הייתי עושה את זה עוד פעם)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

oronp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 165
קיבל תודות: 8 פעמים

עוד אחת..

שליחה #19 

אפשר להוסיף את Expobar brewtus III לדילמה.
אולי לא יפה כמו הבזרה (בצרה - במיוחד עבור דבוטאנט..) או האלקטרה למי שאוהב את הסגנון, אבל כל מה שבקשת: חיבור ישיר, E61, double boiler, PID , משאבה רוטורית וכהנה וכהנה, ומתמודדת ראש בראש, בכל תחום וללא כל רגשי נחיתות, מול הטובות ביותר.
בנוסף, נראה לי שתהיה יותר קלה למשחקי שדרוג אם תרצה, יחסית נניח לויוולדי, שלא לדבר על האלקטרה...

balila30
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 258
שם מלא: בועז בלילה
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #20 

הוטרנו שלי בת שלוש וגם לי מדגדג באצבעות.
האלקס ניראת טוב מאוד אבל כמו שמוטי אמר אין שירות המכונה מאוד מורכבת
וחייבת תמיכה בארץ .הסטימר ללא בידוד כפול ,חבל במכונה ברמה כזאת אני מצפה לשלמות ולא בחיסכון בפינוקים הקטנים.
מכונה ללא pid לא באה בחשבון..........
השידרוג של שתי דודים+pid זאת קפיצת מדרגה גדולה קדימה.
ה VIVALDI S1 MKII
ניראת לי כשידרוג הכי טוב אומנם לא הכי יפה......
אבל ליגה מעל ראש 61 רגיל אני היתי משדרג אליה.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”