אפשר להגדיר IP קבוע למזרים מדיה ולמחשב ?
יש לי A-200 שמחובר למחשב בשיתוף NFS, שניהם ועוד מחוברים לראוטר בחיבור קווי.
לפעמים ה IP שמתקבל למחשב ולמזרים משתנים ואז צריך להגדיר הכל מחדש כולל את ה YAMJ.
יש דרך לעשות שגם המחשב וגם המזרים יקבלו תמיד את אותו ה IP ?
לפעמים ה IP שמתקבל למחשב ולמזרים משתנים ואז צריך להגדיר הכל מחדש כולל את ה YAMJ.
יש דרך לעשות שגם המחשב וגם המזרים יקבלו תמיד את אותו ה IP ?
אי אפשר לשנות אצלי
אלו האפשרויות שלי בראוטר (Edimax 6424N) :
http://yfrog.com/ne94997623j
ובגלל שיש לי חיבור כבלים זה חייב להיות L2TP.
מה לעשות ?
אלו האפשרויות שלי בראוטר (Edimax 6424N) :
http://yfrog.com/ne94997623j
ובגלל שיש לי חיבור כבלים זה חייב להיות L2TP.
מה לעשות ?
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אין לך מה לחפש בראוטר.
תגדיר במחשב ובסטרימר כתובת סטטית במרחב הכתובות של הרשת.
ליאור
תגדיר במחשב ובסטרימר כתובת סטטית במרחב הכתובות של הרשת.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
מלא יועצים עם טעויות
ראשית לא הבנתי את הבעיה ב IP דינמי?
זה אף פעם לא מפריע כלל אצלי
שנית אין שתי כתובות IP זהות באותה רשת כך שהסטרימר והמחשב יקבלו כתובת שונה.
תכלס שרת ה DHCP מחלק כתובות IP ללקוחות ברשת
אם תתן כתובת ידנית ללקוח אתה עשוי להתקל בהתנגשות כי השרת נתן אותה כתובת.
לכן כדאי לבטל אותו בראוטר ובמחשבים להגדיר במאפיינים של TCP IP קבלת כתובת ידנית כולל בסטרימר.
אם לדוגמא טווח הכתובות מתחיל : 192.168.1.1 וזה תמיד הראוטר ואחריו תחלק ידנית לכל לקוח ברשת מ 192.168.1.2 והלאה ל 3 ו 4 .
בהצלחה
לכן כדאי לבטל אותו בראוטר ובמחשבים להגדיר במאפיינים של TCP IP קבלת כתובת ידנית כולל בסטרימר.
אם לדוגמא טווח הכתובות מתחיל : 192.168.1.1 וזה תמיד הראוטר ואחריו תחלק ידנית לכל לקוח ברשת מ 192.168.1.2 והלאה ל 3 ו 4 .
בהצלחה
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

1. כשעובדים עם wifi כל ניתוק יגרום ל release ו renew של הכתובת. מיותר .. וגוזל זמן.mika כתב:מלא יועצים עם טעויות
בהצלחה...
2. אין שום סיבה שבעולם לעבוד עם כתובת DHCP כאשר יש לך שניים וחצי לקוחות ברשת ואתה מכיר את כולם.
3. אם אתה מבין מה אתה עושה אז אתה לא נותן שתי כתובות ip זהות באותו מרחב כתובות. לא צריך להיות גאון בשביל זה ובטח לא צריך DHCP בשביל זה.
4. כמובן שאת הכתובות הסטטיות אתה בוחר מחוץ ל pool של ה DHCP
5. אבל גם אם טעית ונתת כתובת סטטית מה pool של ה DHCP, כל עוד אתה מחובר עם הכתובת הסטטית אין שום סיכוי שבעולם שהראוטר יקצה אותה ללקוח אחר שביקש שרות DHCP
6. את ה DHCP משאירים מופעל כי אתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך את זה.
אשמח אם תפנה אותי לטעות שעשיתי, אני רק 12 שנה במקצוע אבל אני תמיד אוהב ללמוד..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל, כל היועצים צדקו.mika כתב:מלא יועצים עם טעויות
בהצלחה...
שנית, הכתובת של הראוטר היא כמעט תמיד האחרונה ברשת ולא הראשונה - הכתובת שציינת היא ברירת המחדל של הראוטר כשהוא מגיע מהחברה ולדעתי זה לא נכון להשאיר את כתובת הראוטר הזו או בכלל את כתובת הרשת הזו כי היא ידועה לכולם.
כמו שליאור אמר, DHCP פשוט ומובנה לא ייתן לעולם כתובת IP שקיימת כבר ברשת, בשביל זה יש ICMP echo או בשמו הידוע PING.
1. לא מחייב. גם שם אפשר להגדיר כתובת ידנית ואפשר להגדיר פרופילים שונים לרשתות שונות. (כדי שבבית תהיה לך כתובת קבועה ובבית הקפה היא תוקצה אוטומטית)Lior_M כתב: 1. כשעובדים עם wifi כל ניתוק יגרום ל release ו renew של הכתובת. מיותר .. וגוזל זמן.
2. אין שום סיבה שבעולם לעבוד עם כתובת DHCP כאשר יש לך שניים וחצי לקוחות ברשת ואתה מכיר את כולם.
3. אם אתה מבין מה אתה עושה אז אתה לא נותן שתי כתובות ip זהות באותו מרחב כתובות. לא צריך להיות גאון בשביל זה ובטח לא צריך DHCP בשביל זה.
5. אבל גם אם טעית ונתת כתובת סטטית מה pool של ה DHCP, כל עוד אתה מחובר עם הכתובת הסטטית אין שום סיכוי שבעולם שהראוטר יקצה אותה ללקוח אחר שביקש שרות DHCP
ליאור...
2+3. אבל זה הרבה יותר נוח מאשר להגדיר בכל מחשב IP, SM, DG, DNS, WINS. ואם באים אליך אורחים ורוצים להתחבר לרשת באופן זמני, תקריא להם את כל ההגדרות - מייאש. (לך תגדיר IP בפלאפון...)
4+5. את הכתובת הסטטית ממש לא חייבים לתת מחוץ למאגר הכתובות של הDHCP, כמו שאמרתי הDHCP בודק לפני שהוא מציע. (אלא אם ביטלת את האופציה, מה שלא אפשרי בראוטרים בייתיים). ברור שאם תנתק את המכשיר מהרשת הDHCP לא ידע על קיומו ועלול להקצות את הכתובת - מה לעשות הוא מחשב, לא קוסם.
לדעתי DHCP זה נוח ויעיל, גם למחשב וחצי, אם רוצים כתובת קבועה יש אפשרות של שמירת כתובות לפי MAC כך שהכתובת תוקצה אוטומטית אך לא תשתנה. לדעתי זו הדרך ללכת.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

harari כתב:קודם כל, כל היועצים צדקו.mika כתב:מלא יועצים עם טעויות
בהצלחה...
שנית, הכתובת של הראוטר היא כמעט תמיד האחרונה ברשת ולא הראשונה - הכתובת שציינת היא ברירת המחדל של הראוטר כשהוא מגיע מהחברה ולדעתי זה לא נכון להשאיר את כתובת הראוטר הזו או בכלל את כתובת הרשת הזו כי היא ידועה לכולם.
כמו שליאור אמר, DHCP פשוט ומובנה לא ייתן לעולם כתובת IP שקיימת כבר ברשת, בשביל זה יש ICMP echo או בשמו הידוע PING.
1. לא מחייב. גם שם אפשר להגדיר כתובת ידנית ואפשר להגדיר פרופילים שונים לרשתות שונות. (כדי שבבית תהיה לך כתובת קבועה ובבית הקפה היא תוקצה אוטומטית)Lior_M כתב: 1. כשעובדים עם wifi כל ניתוק יגרום ל release ו renew של הכתובת. מיותר .. וגוזל זמן.
ליאור...
2+3. אבל זה הרבה יותר נוח מאשר להגדיר בכל מחשב IP, SM, DG, DNS, WINS. ואם באים אליך אורחים ורוצים להתחבר לרשת באופן זמני, תקריא להם את כל ההגדרות - מייאש. (לך תגדיר IP בפלאפון...)
4+5. את הכתובת הסטטית ממש לא חייבים לתת מחוץ למאגר הכתובות של הDHCP, כמו שאמרתי הDHCP בודק לפני שהוא מציע. (אלא אם ביטלת את האופציה, מה שלא אפשרי בראוטרים בייתיים). ברור שאם תנתק את המכשיר מהרשת הDHCP לא ידע על קיומו ועלול להקצות את הכתובת - מה לעשות הוא מחשב, לא קוסם.
לדעתי DHCP זה נוח ויעיל, גם למחשב וחצי, אם רוצים כתובת קבועה יש אפשרות של שמירת כתובות לפי MAC כך שהכתובת תוקצה אוטומטית אך לא תשתנה. לדעתי זו הדרך ללכת....
בסיס הרעיון הוא שבבית יש לך כתובת קבועה. ההגדרה הסטטית היא חד-פעמית. הכתובת הזו לא משתנה ולא אמורה להשתנות במיוחד אם מדובר בשרת קבצים, מוזיקה, סרטים הדפסות וכיו"ב.
גם אם הכתובת שמורה ב pool של ה DHCP ל MAC ספציפי, ניתוק מ wifi של לקוח DHCP יגרום לו לשלוח broadcast לשרת ה DHCP. הוא כמובן יקבל את אותה הכתובת.. השאלה היא בשביל מה לשלוח את הבקשות האלו שוב ושוב ? הריי בלאו הכי הוא יקבל את אותה הכתובת אז תגדיר אותה סטטית פעם אחת וזהו.
ברור שאם מדובר בסמארטפון או מחשב נייד, אז עובדים עם פרופילים וכל חיבור ל wifi שהוא לא הרשת שלך ישתמש ב DHCP.
בכל אופן, זו ההמלצה שלי וככה אני עובד בבית.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
המון סעיפים ליאור - לא הבנתי את ההקשרים:
מי דיבר על WIFI ומה הקשר לשואל
אין שום סיבה לא לעבוד עם DHCP ב 2.5 לקוחות ברשת, אני לא מתהדר במקצוענות אבל כמה וכמה רשתות קטנות עובדות שנים כך עם פרומיל תקלות ובפרומיל תקלות יש לי סיבה להתגאות גם מול מקצוענים.
סעיף 3 ?? לא הבנתי
POLL ופולי - יפה אבל אתה מדבר ופונה לשואל ממוצע וזה סינית למתקדמים עבורו למול הסינית הרגילה שהוא מקבל כאן - KIS ,ביטוי מוכר ?
על סעיף 5 אני חולק עליך - אבל זה לא ממש חשוב.
טעויות לדעתי:
יש מה לחפש בראוטר - יש ,מכבים את שרת ה DHCP
"כדי לתת IP קבוע למחשב ולסטרימר צריך להכנס להגדרות של הראוטר " אז זהו שלא ממש
בקיצור ועד כאן - מעייף
אין שום סיבה לא לעבוד עם DHCP ב 2.5 לקוחות ברשת, אני לא מתהדר במקצוענות אבל כמה וכמה רשתות קטנות עובדות שנים כך עם פרומיל תקלות ובפרומיל תקלות יש לי סיבה להתגאות גם מול מקצוענים.
סעיף 3 ?? לא הבנתי
POLL ופולי - יפה אבל אתה מדבר ופונה לשואל ממוצע וזה סינית למתקדמים עבורו למול הסינית הרגילה שהוא מקבל כאן - KIS ,ביטוי מוכר ?
טעויות לדעתי:
בקיצור ועד כאן - מעייף
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
בקיצור, יש כמה אופציות לשיקול פותח השרשור :
1. הקצאת IP ידני לכל המחשבים ללא DHCP כלל
2. הקצאת IP ידני למחשבים מסויימים או לכולם עם DHCP להקצאה אוטומטית לאורחים\מכשירים סלולרים\מחשבים שלא דורשים IP קבוע.
2. הגדרה אוטומטית במחשבים אך הקצאת IP קבוע לפי MAC בDHCP
הכל תקין והכל נכון, לשיקולך.
1. הקצאת IP ידני לכל המחשבים ללא DHCP כלל
2. הקצאת IP ידני למחשבים מסויימים או לכולם עם DHCP להקצאה אוטומטית לאורחים\מכשירים סלולרים\מחשבים שלא דורשים IP קבוע.
2. הגדרה אוטומטית במחשבים אך הקצאת IP קבוע לפי MAC בDHCP
הכל תקין והכל נכון, לשיקולך.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

wifi זו דוגמא לחיבור רשת לא יציב שעלול לגרום לבקשות חוזרות ונשנות משרת ה DHCP עם כל ניתוק ( ולא חסרים ..)mika כתב:המון סעיפים ליאור - לא הבנתי את ההקשרים:
סעיף 3 ?? לא הבנתי
טעויות לדעתי:
בקיצור ועד כאן - מעייף...
בקשת DHCP תשלח בכל עליה מחדש של המחשב גם אם הוא מחובר בכבל פיזי לראוטר. זה בכלל לא משנה אם בראוטר מוגדר לתת את אותה הכתובת כל פעם. הבקשה לשרת ה DHCP תצא כל עוד מוגדר למחשב להשתמש בשרת DHCP.
לגבי סעיף 5, אתה יכול לנסות בעצמך. כתובת שרשומה כפעילה לא תוקצה על ידי שרת DHCP גם אם היא שיכת ל pool.
למרות כל האמור לעיל, את שרות ה DHCP בראוטר לא מכבים כי אתה אף פעם לא יודע מתי תצטרך להשתמש בזה.
כתובת סטטית ( קבועה ) אי אפשר לתת מהראוטר ( אפשר לעשות reserve ל MAC אבל זה עדיין DHCP ובקשות לשרת יצאו בכל הדלקה או חיבור לרשת).
הדרך היחידה להגדיר כתובת סטטית היא דרך הגדרות הרשת במחשב עצמו ובהקשר הזה באמת שאין מה לחפש בראוטר.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lior_M כתב:1. כשעובדים עם wifi כל ניתוק יגרום ל release ו renew של הכתובת. מיותר .. וגוזל זמן.mika כתב:מלא יועצים עם טעויות
בהצלחה...
ליאור...
זה לא מדע מדויק, אתה לא טועה באופן חד משמעי, אבל גם לא צודק חד משמעית.
החסרונות בכתובות סטטיות, גם אם יש לך רק שני קליינטים:
1) הכי חשוב- אין שום סיבה לנהל ידנית מה שמחשב מנהל אוטומטית. הוא לא טועה. אתה יכול לטעות.
2) אתה תצטרך לזכור על מני הגדרות כמו default gw ו DNS ולקנפג אותם ידנית. מדובר על כתובת IP אחת בודדת סך הכל, אבל למה לצריך להתאמץ לזכור משהו כשהמחשב עושה את זה בשבילי?
3) בתזמון הנדיר שתרצה לחבר מחשב נוסף לרשת - תצטרך להתעסק עם הגדרות. זה יכול להיות מחשב נישא, זה יכול להיות טלפון נייד. למה לא לתת ל DHCP לנהל את זה. זכור ששרות DHCP דורש משאבים מזעריים. למעשה הוא יושב בראוטר ולא עושה כלום עד שהוא מקבל DECP REQ ממישהו.
4) אני יודע, הפתרון שלך הוא שילוב של כתובות סטטיות, ו DHCP שלא מתנגש איתן. למה לא לוותר על הכתובות ה סטטיות בעצם? תגיד ל DHCP שה LEASE לא נגמר לעולם, וכך הגעת לכתובות שהן אפקטיביות סטאטית, אבל מנוהלות ממקום מרכזי, ולא מכל HOST בנפרד. זה נכון יותר.
ולגבי זה שאתה בעסק רק 12 שנה, אם יורשה לי.
אני נזהר מהצהרות כאלה. אני מכיר נהגי מוניות שנוהגים כבר 40 שנה, והם ממשיכים לעשות את אותן הטעויות.
אני ממש לא משווה אותך אישית אל האנשים האלה, אני רק מנסה לומר לך שנסיון אינו ערובה לנכונות, בעיקר לא בעולם דינאמי כמו עולם ה IT. כל הזמן דברים משתנים, ולא תמיד מה שהיה אתמול נכון מחר. אני אישית עוסק בתחום לא מעט שנים, ועדיין קורה לי לא אחת שדברים בסיסיים בדרכי העבודה שלי משתנים.
ואז אני פתאום שואל את עצמי איך עשיתי אותה שטות כל הך הרבה שנים. תחשוב על זה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

ההערה של 12 שנה היתה בגלל שבניגוד אליך הבחור השני קבע שטעיתי. אני מסכים שהיא מתנשאת ואולי לא היתה במקום.nir11 כתב:Lior_M כתב:1. כשעובדים עם wifi כל ניתוק יגרום ל release ו renew של הכתובת. מיותר .. וגוזל זמן.mika כתב:מלא יועצים עם טעויות
בהצלחה...
ליאור...
זה לא מדע מדויק, אתה לא טועה באופן חד משמעי, אבל גם לא צודק חד משמעית.
החסרונות בכתובות סטטיות, גם אם יש לך רק שני קליינטים:
1) הכי חשוב- אין שום סיבה לנהל ידנית מה שמחשב מנהל אוטומטית. הוא לא טועה. אתה יכול לטעות.
2) אתה תצטרך לזכור על מני הגדרות כמו default gw ו DNS ולקנפג אותם ידנית. מדובר על כתובת IP אחת בודדת סך הכל, אבל למה לצריך להתאמץ לזכור משהו כשהמחשב עושה את זה בשבילי?
3) בתזמון הנדיר שתרצה לחבר מחשב נוסף לרשת - תצטרך להתעסק עם הגדרות. זה יכול להיות מחשב נישא, זה יכול להיות טלפון נייד. למה לא לתת ל DHCP לנהל את זה. זכור ששרות DHCP דורש משאבים מזעריים. למעשה הוא יושב בראוטר ולא עושה כלום עד שהוא מקבל DECP REQ ממישהו.
4) אני יודע, הפתרון שלך הוא שילוב של כתובות סטטיות, ו DHCP שלא מתנגש איתן. למה לא לוותר על הכתובות ה סטטיות בעצם? תגיד ל DHCP שה LEASE לא נגמר לעולם, וכך הגעת לכתובות שהן אפקטיביות סטאטית, אבל מנוהלות ממקום מרכזי, ולא מכל HOST בנפרד. זה נכון יותר.
ולגבי זה שאתה בעסק רק 12 שנה, אם יורשה לי.
אני נזהר מהצהרות כאלה. אני מכיר נהגי מוניות שנוהגים כבר 40 שנה, והם ממשיכים לעשות את אותן הטעויות.
אני ממש לא משווה אותך אישית אל האנשים האלה, אני רק מנסה לומר לך שנסיון אינו ערובה לנכונות, בעיקר לא בעולם דינאמי כמו עולם ה IT. כל הזמן דברים משתנים, ולא תמיד מה שהיה אתמול נכון מחר. אני אישית עוסק בתחום לא מעט שנים, ועדיין קורה לי לא אחת שדברים בסיסיים בדרכי העבודה שלי משתנים.
ואז אני פתאום שואל את עצמי איך עשיתי אותה שטות כל הך הרבה שנים. תחשוב על זה....
לגופו של עניין, כבר הסברתי, אורך ה LEASE נקבע בשרת ה DHCP, מבחינת ה Client זה לא ממש משנה. הוא ישלח הודעת broadcast לשרת בשביל לקבל כתובת בכל ניתוק או עליה מחדש. ה DHCP יכול להקצות את אותה כתובת על ידי reserve או lease ארוך זה לא ממש משנה.
אם כולכם מתעקשים לשלוח בקשות DHCP לשרת בבקשה. שיהיה לכם לבריאות. אני אוותר על זה איפה שאני יכול.
ההערה שלך לגבי ניהול ממקום אחד נכונה והגיונית ויכולה לעזור במקרה שיש שינוי בכתובות או במרחב הכתובות, אבל בסופו של דבר ברשתות קטנות כמו בבית אין לזה ממש משמעות. את מרחב הכתובות בבית שלי אני זוכר בע"פ כולל הכתובות של כל ה nodes.
תזכורת:
פותח השרשור שאל "האם אפשר להגדיר כתובת סטטית למחשב ולסטרימר".
התשובה הנכונה ( טכנית ) לשאלה שלו היא :
1. כן
2. בשביל שזה יהיה סטטי לפי הספרות, הכתובת צריכה להיות קבועה ב node כלומר בקשות DHCP לא צריכות להשלח מאותו node.
DHCP = Dynamic host Configuration Protocol. אפשר לכפות על DHCP לתת את אותה הכתובת לאותו ה node אבל זה לא "סטטי" כמו ש"סטטי" מוגדר בספרות. אפשר להבין את זה כבר מהשם של הפרוטוקול.
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אתה כמובן צודק לגבי רוב הדברים, ולגבי השאר לא אכנס איתך לויכוח על הדקויות.
לי אישית יש בבית רשת של 3 מחשבים נייחים, מחשב נייד אחד, WII, שני סטרימרים וטלפון נייד אחד. לפעמים עוד HOST זמני. אני לא זוכר מה הכתובת של כל מחשב, רק של הראוטר, וככה יותר נוח לי.
לגבי ה broadcast שיש כל פעם שמחשב מתנתק- מתחבר, הוא זניח לחלוטין. אם תעשה קצת sniffing תיראה שיש לך כל מני broadcasts ברשת באופן קבוע (למשל חידוש טבלאות ARP), זה ממש לא מעמיס על הרשת.
לי אישית יש בבית רשת של 3 מחשבים נייחים, מחשב נייד אחד, WII, שני סטרימרים וטלפון נייד אחד. לפעמים עוד HOST זמני. אני לא זוכר מה הכתובת של כל מחשב, רק של הראוטר, וככה יותר נוח לי.
לגבי ה broadcast שיש כל פעם שמחשב מתנתק- מתחבר, הוא זניח לחלוטין. אם תעשה קצת sniffing תיראה שיש לך כל מני broadcasts ברשת באופן קבוע (למשל חידוש טבלאות ARP), זה ממש לא מעמיס על הרשת.