יש לי בעיה שמשגעת אותי ואני לא מוצא פתרון!!!

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
kleinimrod פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 498
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #1 

יש לי בעיה שמשגעת אותי.
קניתי AVR YAMAHA RX-V467 וחיברתי אליו את החשב עם HDMI (כרטיס מסך ATI HD5450) שמעביר גם תמונה וגם סאונד. את הרסיבר חיברתי לטלויזיה (סמסונג 40A450) עם HDMI. הבעיה היא שלא משנה מה אני מגדיר במחשב, אני לא מצליח להכריח את הרסיבר להוציא את הרזולוציה NATIVE של המסך, שהיא 1366X768. הרסיבר נותן לי רק 720P, 1080I/P. דוגמא: אם אני מגדיר את הרזולוציה במחשב למתחת מ-720P הרסיבר משדר ב-720P ואם אני מגדיר את המחשב לרזולוציה מעל 720P (כמו 1360X768) אז הרסיבר משדר 1080P. ז"א, אם אני מגדיר במחשב את הרזולוציה של המסך שלי 1360X768 אז בדיקה של הרזולוציה בטלויזיה (ע"י לחיצה על INFO בטלויזיה) מראה לי שהטלויזיה מקבלת 1080P. בהתאם לכך, התמונה נראית ממש לא טוב. אם אני מחבר את המחשב ישירות לטלויזיה אז אין את הבעיה הזאת. מה שמתסכל אותי הכי הרבה זה שאצל חבר שלי עם אותה טלויזיה אבל עם רסיבר של DENON 1311 אין את הבעיה הזאת!
עכשיו. לפני שמישהו יציע את הפתרון של לחבר כבל נוסף מהמחשב ישירות לטלויזיה בשביל התמונה - כבר עשיתי את זה ויש בעיה אפילו יותר גדולה. התמונה נראית ככה טוב (על ה-INPUT השני בטלויזיה) אבל כשאני עובר מה-INPUT של הרסיבר בטלויזיה (HDMI1) ל-INPUT אליו מחובר הכבל השני של המחשב (HDMI2) - אין סאונד!!!! כאילו כשאני עובר כניסה בטלויזיה זה משפיע על הרסיבר והוא מבטל את הסאונד שעובר ב-HDMI.

מה עושים??????
כל מה שאני רוצה זה להשתמש בכבל אחד של HDMI מהמחשב לרסיבר שיעביר תמונה ברזולוציה של 1360X768 וסאונד. למה זה כזה מסובך???

היות והנושא ממש חשוב לי (וראיתי הרבה פורומים בחול שהבעיה היא די מוכרת) כל מי שיש לו איזה רעיון או ידע מוזמן להציע פתרון.
למנהלים: יכול להיות שהבעיה מתאימה גם לפורום HTPC...היות ואסור לפרסם נושא בשני הפורומים - איך אני מביא את השאלה גם לידיעתם?

תודה לעוזרים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

kleinimrod, תנוח דעתך זו לא בעיה הקשורה לפורום HTPC ונדמה לי שגם דיברנו עליה.

הפתרון הוא שאין פתרון. רסיברים אינם מעבדי ווידאו יעודיים ורובם מסוגלים להוציא החוצה רק רזולוציות וידאו סטנדרטיות - ולא 1366x768 זו לא רזולוציית וידאו סטנדרתית.

יש שני פתרונות ואתה לא הולך לאהוב אותם:

1. קנה מעבד ווידאו ייעודי שאליו תתחבר לפני הרסיבר ושממנו תצא למסך - עלות משוערת? כמה אלפי שקלים
2. קנה מסך חדש HD Ready 1080p (מה שכולם קוראים לו FHD)
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

הבעיה שלך היא שהרסיבר מבצע upscale לוידאו, אתה צריך למצוא איך לכבות לו את האפשרות של Processing, שפשוט לא ינסה לעבד את התמונה.
אני לא מכיר מספיק את הרסיבר שלך אבל חכה שיגיעו מישהו ממשתמשי ימאהה, אני מניח שהעיקרון דומה.

לגבי הבעיה השניה, לא הבנתי איך אתה מחבר, כמה יציאות HDMI יש לך במחשב ומה אתה מנסה לבחור (איזו כניסה ברסיבר, איזו יציאה, איזה חיבור לטלויזיה וכו').

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32983
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אני חושב שמצבך טוב, כי לטלוויזיות של סמסונג יש בסה"כ מעגלי עיבוד תמונה מצויינים.

אני הייתי הולך על 1920 על 1080 ב-HTPC (שים על 60 הרץ), ואז הרסיבר לא יעשה שינוי רזולוציה והמסך יעשה downscale לרזולוציה הטבעית שלו, כלומר 1366 על 768.
בטלוויזיה כדאי לשים את הזום על המצב המתאים (סביר להניח שזה Just Scan או Screen Fit), ואם התמונה עדיין לא מדוייקת על כל המסך אז יש את תפריט ה-Scaling שבהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך של ATI (ה-Catalyst), שם תוכל לעשות overscan/underscan.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

יק
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

אני יענה לך שנית כי (RXV 667) ימאה

שליחה #5 

עכשיו. לפני שמישהו יציע את הפתרון של לחבר כבל נוסף מהמחשב ישירות לטלויזיה בשביל התמונה - כבר עשיתי את זה ויש בעיה אפילו יותר גדולה. התמונה נראית ככה טוב (על ה-INPUT השני בטלויזיה) אבל כשאני עובר מה-INPUT של הרסיבר בטלויזיה (HDMI1) ל-INPUT אליו מחובר הכבל השני של המחשב (HDMI2) - אין סאונד!!!! כאילו כשאני עובר כניסה בטלויזיה זה משפיע על הרסיבר והוא מבטל את הסאונד שעובר ב-HDMI.

הייתה לי אותה בעיה ופתרתי אותה עיי חיבור ישיר בין המחשב לטלויזיה ומהמחשב לרסיבר כבל מהיציאה הקואקסילית במחשב לכניסה קואקסילית ברסיבר.

אבל הכי חשוב אתה צריך להגדיר בהגדרות של הרסיבר את הכניסת השמע שמקבל אותו INPUT של המחשב לדוגמא אצלי המחשב נמצא בטלויזיה ב INPUT 4 והשמע של INPUT 4 הוא AV3 שזה הכניסה הקואקסילית ברסיבר.
מקווה שעזרתי לך.

דרך אגב גם אני לא הצלחתי להגיע ל NATIV RATE (רזולוציה טבעית) בטלוויזיה עיי חיבור המחשב דרך הרסיבר לכן חיברתי זאת ישירות לטלויזיה ואני רואה בשניהם 1360*768 מצויין.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7409
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #6 

יש לי עוד פתרון שלא תאהב . חבר הכול רגיל בלי המחשב .

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”