והתשובה:ron11 כתב: luxlucis שלום,
ראיתי בשרשור ישן יחסית שרשמת שיש לכך חיבור בננות לכבל הרמקולים שלך, שהתחבר ישירות על הכבל.
האם תוכל לספר לי קצת על זה? כיצד מכינים, איפה משיגים כמה עולה?
תודה מראש,...
כמובן שאותה השיטה תקפה גם לגבי יציאות הרמקולים ברסיבר, אינטגרייטד ומגבר.luxlucis כתב: הרעיון ממש פשוט: בחיבור "רגיל" אתה מלפף את הכבל ישירות לחיבור של הרמקול. בחיבור בננה אתה מחבר את הכבל לבננה ואת הבננה לרמקול.
בכל חנות אודיו או אלקטרוניקה אתה יכול לקנות בננות "ריקות" שאליהן אתה מחבר את הכבל. בד"כ מדובר בצינורית קטנה שלתוכה אתה דוחף את הכבל ואז אתה מהדק את הכבל לבננה בעזרת בורג (שמסופק עם הבננה).
מחיר זוג בננות נע בין 5 ש"ח ל-50 ש"ח (וכמובן שגם יותר - אם אתה בקטע). כשאתה קונה את הבננה, שים לב שגודל הצינורית צריכה להתאים לכבל שלך (לא צר מדי או רחב מדי). לי יש כבלים מאוד רחבים ולכן הייתי צריך לקנות בננות איכותיות וגדולות.
אה, ועוד דבר, אני משער שאתה יודע איך לחשוף את חיבורי הבננה ברמקולים, אבל רק ליתר ביטחון...
החיבור הרגיל של הרמקול (זה שאתה מלפף את הכבל אליו בחיבור "רגיל") מכיל בדר"כ גם חיבור בננה. במרכז החיבור יש מכסה פלסטיק קטן שאפשר להסיר. המכסה מגן על חיבור הבננה וצריך להסיר אותו ע"מ לחבר את הבננה לרמקול.
בהצלחה!...
מקווה שזה יעזור לעוד כמה קוראים.
נ.ב. למי ששואל למה אין תמונות, התשובה פשוטה. המערכת שלי נמצאת באונייה אי שם באוקינוס ההודי. אז אין תמונות. זה מה יש.