תפריט היום: Nexus S עם עוגת זנגביל.

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3326
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

גוגל הכריזו השבוע על גירסת אנדרויד חדשה ומכשיר נקסוס חדש. שתי הכרזות משמעותיות ומעניינות ואבי ביטון מסכם לכם את הנקודות החשובות

למאמר: תפריט היום: Nexus S עם עוגת זנגביל.
אלי חבוש

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #2 

אותי מאוד מעניין האם, שלא כמו מכשיר הנקסוס הראשון, המכשיר הזה יהיה הצלחה מסחרית. כאשר גוגל שיחררה את הנקסוס 1 לשוק ברבעון הראשון של השנה, זה נעשה ברעש גדול, אבל כגודל הרעש כך גדול היה הכישלון במכירות (אל תפלו לסיסמאות של מנכ"ל גוגל שם הוא סיפר שגוגל מהתחלה לא תיכננה למכור הרבה מכשירים). התבטאות הכי מענינית הייתה לאנדי רובין (מנהל חטיבת המובייל בגוגל והאיש שהכי מזוהה עם הפלטפורמה הזאת) שם הוא אמר שהנקסוס 1 היה שאפתני מידי (בעיקר מודל המכירה של המכשיר שנעשה באופן פרטי דרך הרשת ע"י גוגל עצמה). הציטוט המדויק היה:
"bit off a little more than we could chew"
שלא כמו הנקסוס 1, הפרסום על הנקסוס S החדש היה הרבה יותר צנוע (בפורום אצלנו זה הודגש מאוד אבל גוגל עצמם הציגו אותו לעולם בעיקר דרך הבלוג שלהם ושל סמסונג), המכשיר עצמו לא מנסה לקבוע רף חומרתי חדש כמו קודמו אלא "הולך על בטוח" ומתבסס על סידרת המכשירים הכי מצליחה כיום לאנדרואיד, הגלקסי S. גוגל גם בחרו "בדרכים הרגילות" לשיווק המכשיר (כרגע דרך רשת בסט ביי והמפעילה T-Mobile (בארה"ב) וזה בטוח עוד יתרחב למפעילות וחנויות נוספות), החדשה הגדולה (וכמעט היחידה) של המכשיר הוא שהוא יגיע עם ה OS החדש ה Gingerbread (בלי כל ממשקי UI שישבו מעליו) ושתהיה לו את היכולת NFC - Near Field Communication (שזה לא משהו חדש, אך עדיין אם זה יתפוס הפונטציאל כאן הוא עצום). לדעתי אתרי הטכנולוגיה יאמצו מאוד את המכשיר הזה ויפרגנו לו (זה כבר קורה) והשאלה היא האם זה יספיק על מנת לייצר נתח משמעותי של מכירות. קחו בחשבון שסמסונג מכרה כבר מעל 7 מליון מכשירי גלקסי S בעולם ועד סוף השנה הם, על פי הדיווחים, יעברו את רף ה 10 מיליון (המספרים בתחזיות של סמסונג הם הרבה יותר גבוהים) לכן אם הנקסוס S יתפוס אז פוטנציאל המכירות כאן הוא עצום

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #3 

מאמר מעניין אריה (Y)
Need more cowbell

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #4 

אריה,
אני כמעט בטוח (למרות שהנבואה ניתנה לשוטים :) ) שהמכשיר הזה יצליח יותר מקודמו, בדיוק בגלל הסיבות שמנית.
הנקסוס 1 אמנם לא הצליח במכירות ההתחלתיות, אבל היום הוא די מבוקש, בל נשכח גם שהנקסוס 1 יצא כשעדיין לא היה ברור מה זה אנדרואיד ומה יהיה מקומו בשוק.
המצב היום שונה לחלוטין.

לגבי ה-NFC, האם ידוע למישהו אם יש תגיות חכמות איפשהו פה בארץ?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #5 

Pavelz,
המאמר נכתב ע"י אבי ולכן כל הקרדיט אליו (Y)

אבי,
כל עניין ה NFC הוא מאוד מורכב וכרגע לא ברור הסטטוס של העניין הזה. אני אסביר:
ה NFC (ר"ת Near Field Communication) הזה שכולם מדברים עליו הוא בעצם רכיב שיושב במכשיר שתומך בכך (כגון הנקסוס S) שמסוגל לקבל ולשדר מידע מול רכיב שנקרא NFC tags (תגים כאלה ייכולים לשבת לדוגמה על הפריטים בחנויות). הרעיון הוא שמצד אחד נוכל לקבל מידע מפריט כלשהו (לשמש כ readers) ומצד שני נוכל לשדר מידע לרכיב אחר (נניח קופה רושמת שיש לה רכיב NFC) שיודע לקרוא אותו (הסמארטפון שלנו משמש כ transmitters). תחשבו על זה שאתם מגיעים לחנות והמכשיר הסלולארי הוא זה שיבנה את סל הקניות שלכם (ע"י סריקה של הפריטים אותם אתם מעונינים לרכוש) ואח"כ המכשיר הסלולארי שלכם יהיה גם אמצעי התשלום בקופה על הפריטים שרכשתם (במקום כרטיס האשראי). זה לא נגמר פה כי השמיים הם הגבול, בעזרת טכנולוגיית ה NFC אתם יכולים לקבל ולשדר מידע על סמך המיקום שלכם, אתם יכולים לקבל ולשדר מידע על סמך העדפות שלכם (פרופיל השימוש שלכם) וכו.

הבעייה היא שמכשיר הנקסוס S מסוגל כרגע רק לקבל מידע ולא לשדר אותו (הוא מתפקד רק כ reader ולא כ transmitter). יותר מזה עושה רושם שלמרות שהחומרה תומכת גם ביכולת השידור, התוכנה (האנדרואיד OS עם הדרייברים שלו מעל שבב ה NFC) לא תומכים בכך וזה, עושה רושם יגביל מאוד את הפוטנציאל כאן. לדוגמה יגבליל את היכולת לרכוש מוצר ע"י מכשיר הטלפון (למרות שכאן יש יכולת לבצע את הסליקה לתוך הענן האינטרנט בשימוש המכשיר, נניח דרך ה Google Checkout או PayPal אבל האלטרנטיבה הזאת נראית לי בעיתית משהו).

אגב, את מי שזה מעניין, ב SDK החדש האובייקט שמטפל ב NFC נקרא NfcAdapter (ואני לא מצאתי שם יכולת לבצע שידור). גם הוידאו הבא מאשר זאת

נערך לאחרונה על ידי osherov ב 09/12/2010 11:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #6 

אריה, לדעתי היכולת הזו תמומש ברגע שכל העסק יתחיל לתפוס (אולי בגירסה 3 של אנדרואיד).
בינתיים נותנים לנו לטעום ולראות איך זה עובד, כמו גם לתת לעסקים ויזמים להכין את כל התגיות החכמות.
יהיה מיותר לשחרר את היכולת לשדר כאשר בינתיים אין מה לעשות עם זה.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #7 

osherov כתב:Pavelz,
המאמר נכתב ע"י אבי ולכן כל הקרדיט אליו (Y) 0
...
צודק, ח"ח לאבי על הכתבה!
(Y)
Need more cowbell

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

אני קצת מאוכזב מ 2.3. גוגל נתנה לנו להבין שהיא מתכננת מהלכים גדולים בנושא ממשק המשתמש שמטרתם שיפור האחידות ומניעת הפרגמנטציה שנגרמה עקב ריבוי ממשקים של יצרני קצה.

כל זה התמוסס ב 2.3 ולמעשה לא קיבלנו דבר מלבד whitewashing קטן.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #9 

אבי,
טכנולוגיית NFC היא ממש לא חדשה ויש כבר היום לא מעט רכיבי קצה שתומכים בכך (ביפן לדוגמה זה נכנס מאוד חזק). NFC הוא בעצם הרחבה של טכנולוגיית RFID בא משתמשים בכל העולם כבר הרבה מאוד שנים כמעט בכל מקום. תארו לכם שאני מגיע לעבודה אני מעביר את מכשיר הסלולאר שלי על הקורא בכניסה (במקום תג העובד), אח"כ אני בעזרתו מקבל את התפריט ומשלם על ארוחת הצהריים באחת המסעדות ומשם אני מעביר את כרטיס הביקור שלי למישהו אחר למכשיר סלולאר אחר (נניח של נוקיה) שמכיל NFC (אגב, הפרוטוקול מאוד דומה ל Bluetooth במובן הזה), משם אני אוכל לקבל מידע על מבצעים בחנות כלשהיא על מנת לקבל מבצעים רלוונטים אלי ספציפית ומשם............הבנתם את הרעיון. השורה התחתונה היא שהרכיבים האלה קיימים כבר היום בלא מעט מקומות ואין צורך לחכות עד שהם יפוזרו ברחבי הגלובוס
[left]Millions of people around the globe already have experience with NFC-enabled products and services. In Europe and Asia, trials of this exciting new technology have successfully illustrated how people carrying mobile phones or smart cards with built-in NFC can make purchases, get directions, exchange information, and buy transportation simply by bringing them close to NFC-enabled devices embedded in:

Information kiosks
Retail registers
Advertising signs
Street posters
Vending machines
Thousands of other devices, systems and signage
Rapid progress has been made since 2004 toward an NFC-enabled world. Strategy Analytics forecasts mobile phone-based contactless payments will facilitate over $36 billion of worldwide consumer spending by 2011. According to research firm Frost & Sullivan, one third of all mobile phones will be NFC-equipped in a span of three to five years.[/left]
...

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

קלוד,
המהפכה תוכננה לגירסה 3.0 (כל מה שדיברנו עליו בקשר ל UI יגיע כנראה שם) ולכן ה Gingerbread הוא לא אכזבה אלא עוד אבן דרך לפני הגירסה הרצינית הבאה (זאת הסיבה שהוא קיבל את גירסה 2.3 ולא 3.0). בנוסף לדעתי צריך עדיין להמתין לשחרור הרשמי לפני שניתן יהיה לחוות דיעה על היכולות החדשות בגירסה הזאת (מאוד מעניין אותי עניין העברית). על פניו רוב השינויים כאן נוגעים למפתחים ולא למשתמשים ולכן את הפוטנציאל ימומש באמת לטעמי כאשר ישתחררו אפליקציות שינצלו את היכולות החדשות (לדוגמה משחקים ויכולות מובנות של VOIP וכו). רק חבל הוא שדווקא האפליקציות האלה ירחיבו את הפרגמנטציה שיש באנדרואיד

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

אז זהו באמת. מה עם העברית? אני מבין שהמקלדת החדשה עדיין לא תומכת בעברית כך שאני לא אופטימי.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

המקלדת החדשה אולי לא אבל יישורי העברית זה מה שבאמת מעניין. ת'אמת לא היה לי זמן להתקין את ה SDK עם האמולטור ולבדוק האם יישורי העברית נפתרו. פשוט נחכה לגירסה הרשמית שעל פי ההגיון צריכה להשתחרר ב 16 לחודש

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #13 

טוב, ת'אמת לא צריך להתאמץ יותר מידי כדי לבדוק את זה:
[left]
I downloaded Gingerbread and ran it on an emulator, and it seems to be
EXACTLY the same as Froyo. Numbers are still displayed from right to
left when in Hebrew context. Hebrew paragraphs are still left aligned by
the layout controls. This is the exact state Froyo was in. I could not
test Calendar, because it was not bundled with the SDK images for either
native or Google API SDKs.
...
[/left]
[left]This is in an emulator in the Android SDK and I was testing to see if there is native Arabic support. Obviously that is possible on rooted phones but only if there is a third-party developer to create Arabization libraries for the specific architecture of the phone.[/left]
...
[left]For anyone hoping that Android 2.3 would natively support Arabic/Persian/Urdu, it doesn't seem like it. I just downloaded the API and loaded al-jazeera up in the emulator. Here's what comes out[/left]
...
הם כן הוסיפו תמיכה מובנית ב Locale לישראל אבל לא פה הייתה הבעייה
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=862993

מאוד מרגיז :(

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

בקיצור, הכניסו כל מיני תוספות שלא ממש צריך ופתרו כל מיני בעיות שוליות שלא הציקו לאף אחד אבל באחד המוקשים העיקריים של המערכת הם לא נגעו בכלל. Way to go google!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #15 

עברית

אני עוד צריך לבדוק מה עם המקלדת.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #16 

יישורי העברית זאת הבעייה, שים מקלדת שתומכת בעברית ותקליד טקסטס עם מספרים באחד השדות. אגב, מעניין גם האם טקסט רגיל בעברית מיושר מייד לצד שמאל או שהוא מיושר כברירת מחדשל לימין (הכל זה מנגנון ה BiDi שם)
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 11/12/2010 12:47, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #17 

אוי האכזבה.....!

ציפיתי לשינוי ושיפור הממשק, אולי גם שיפור בכלים המובנים ל Active Sync ועברית נורמלית.

במקום זה קיבלנו תמיכה טובה יותר במשחקים, AAC במולטימדיה ומצלמה קדמית ואיזה מלמול על ניהול טוב יותר של משאבי מערכת (בכמה בדיוק 50%, 70% 2% 0.0001%?)

העברית נשארה כפי שהייתה.

הממשק נשאר כפי שהיה.

כול יתר השינויים הצפויים - כמו שמשל שיפור ה Market אין ממש קשר ל 2.3.

על זה נאמר BFD

אני במקום גוגל לא הייתי עושה מזה הודעה לעתונות, בטח שלא חגיגה תקשורתית.

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile

שליחה #18 

עדכון נוסף:
תמונה ראשונה:
לפחות באימולטור, גם אם השפה שנבחרה למקלדת היא עברית, עדיין אין פונטים למקלדת עצמה וההקלדה מתבצעת באנגלית (Locale + שפת המקלדת הם עברית).
מוזר מאד.

תמונה שניה:
אין יישור לימין ואין Bidi.
ראו את השורה - צוות HT, מופיע כ-HT צוות, כמו גם סימני הפיסוק שמופיעים מימין ולא משמאל.

mechubar
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

הי, מישהו יכול להסביר לי במילים פשוטות מה מאפשר לי הדבר הזה במכשיר ה NEXUS S ?
(ובכל מקרה,המאפיין הזה כלול בגרסת 2.3 כך שהוא יהיה זמין גם לSGS, לא?)

Internet calling (VoIP/ SIP support)
Gingerbread allows Nexus S to place Internet calls with a SIP account. This allows for enhanced VoIP dialing to other SIP accounts and even phone numbers.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #20 

נראה מעולה. שמעתי שיש עוד מכשיר שמתחרה בזה, אבל אני חייב לומר שזה המכשיר הכי מדליק שראיתי עם ANDROID עליו.

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”