היי,
אני מעוניין לרכוש מערכת ק"ב ומחפש רכיבים שיהיו טובים יותר מרמת הפתיחה הזולה ביותר.
אופן השימוש של המערכת יהיה משהו בין 60 ל 70 אחוז מוזיקה ו בין 30 ל 40 אחוז סרטים.
אם זה רלוונטי, המוזיקה תהיה מעיקרה קלאסית וג'אז, לא רוק...
לגבי מגבר, אני כנראה אלך על ה onkyo 608, ברמת מחיר שלו הוא משתלב לי הכי טוב עם עניין המוזיקה.
עכשיו מגיע נושא הרמקולים שהוא מסובך יותר, גם בגלל ההיצע וגם בגלל האפשרות ללכת ולשמוע, שהיא מוגבלת כי לא בכל חנות יש את הכל.
חשבתי ללכת על סט של cerwin vega, שני קידמיים VE8, שני אחורים, VE5 וסנטר VEC5. סאב נעזוב לרגע בצד.
עלות של סט כזה לפי זאפ הוא בערך 5.5K. אני יודע שזה לא משקף כי בחנויות ניתן להשיג זול יותר אבל נישאר עם הדרישה שהסט (5 רמקולים) שאני מחפש יהיה בסביבות 6K עד 7K בזאפ.
אחרי קריאה יסודית על cerwin vega פה בפורום שמתי לב שב 99% מהמקרים הם לא מומלצים, בייחוד כשסוג המוזיקה אינו רוק.
ופה הבלאגן מתחיל, אין לי כ"כ כיוון לאלטרנטיבות אחרות ואשמח לשמוע כיוונים אחרים, אני פתוח להכל
תודה מראש
רן
התלבטות לגבי רמקולים
שלום,
בחירה של רמקול (ובכלל של ציוד אודיו) היא הרבה עניין של טעם.
אף אחד פה לא יכול להתיימר להכיר את טעמך ולכן כל זריקת שמות תהיה בעלמא.
יש רמקולים בעלי אופי סאונד יותר חד או צלול ויש כאלו בעלי אופי סאונד יותר רך או חם.
ממליץ לך לסור לחנות מתמחה עם כמה דיסקים מייצגים של מוזיקה שאתה נוהג לשמוע ומכיר היטב על מנת להתרשם ולהבין מהו טעמך.
קח בחשבון שאתה חייב להאזין במינימום של המינימום שעה על מנת שתוכל לדעת האם הרמקול הצלול והנפלא ששמעת אכן נפלא גם אחרי שעה או שאחרי שעה אתה מרגיש כאב ראש ולא בא לך לשמוע עוד....
אם אתה מאזור המרכז אז כדאי לך לבקר בפיוז. יש להם מגוון די מייצג. אתה יכול להתרשם באתר שלהם מהמגוון.
עדיף שתתאם איתם טלפונית על מנת שיוכלו להקדיש לך את הזמן.
אל תרגיש לא בנוח - זה מקובל להתרשם בהאזנה ראשונה מבלי לשלוף את הארנק מהכיס...
חנות נוספת שאני יכול להמליץ מניסיוני - העולם הדיגיטלי ברמת השרון.
ספר לנו מה אהבת ומה לא ואפשר יהיה לעזור לך בבחירה.
קח את זה בכיף. אתה אמור להנות מהתהליך ולא לסבול ממנו.
ארז
בחירה של רמקול (ובכלל של ציוד אודיו) היא הרבה עניין של טעם.
אף אחד פה לא יכול להתיימר להכיר את טעמך ולכן כל זריקת שמות תהיה בעלמא.
יש רמקולים בעלי אופי סאונד יותר חד או צלול ויש כאלו בעלי אופי סאונד יותר רך או חם.
ממליץ לך לסור לחנות מתמחה עם כמה דיסקים מייצגים של מוזיקה שאתה נוהג לשמוע ומכיר היטב על מנת להתרשם ולהבין מהו טעמך.
קח בחשבון שאתה חייב להאזין במינימום של המינימום שעה על מנת שתוכל לדעת האם הרמקול הצלול והנפלא ששמעת אכן נפלא גם אחרי שעה או שאחרי שעה אתה מרגיש כאב ראש ולא בא לך לשמוע עוד....
אם אתה מאזור המרכז אז כדאי לך לבקר בפיוז. יש להם מגוון די מייצג. אתה יכול להתרשם באתר שלהם מהמגוון.
עדיף שתתאם איתם טלפונית על מנת שיוכלו להקדיש לך את הזמן.
אל תרגיש לא בנוח - זה מקובל להתרשם בהאזנה ראשונה מבלי לשלוף את הארנק מהכיס...
חנות נוספת שאני יכול להמליץ מניסיוני - העולם הדיגיטלי ברמת השרון.
ספר לנו מה אהבת ומה לא ואפשר יהיה לעזור לך בבחירה.
קח את זה בכיף. אתה אמור להנות מהתהליך ולא לסבול ממנו.
ארז
תבדוק את סידרת ה10 של וורפידל, מדובר ברמקול איכותי יחסית למחיר שלו , אופציה נוספת היא זוג בוס 201 בשילוב עם בוס 161 והסנטר התואם או מוניטור אודיו סידרת הברונזה. כל האופציות שנתתי פה יתנו לך לדעתי את רמת הביצועים הכי גבוהה שתוכל לקבל אבל אולי תצטרך למתוח קצת את התקציב.
תבדוק את אומגה אודיו בחולון
קניתי לא מזמן שם זוג קדמיים (703), יחסית למחירים הם מעולים
יש להם גם סנטרים ורמקולי סראונד במחירים מפתיעים
לדעתי תוכל לקנות שם חמישייה במחיר נמוך ממה שהקצבת לעצמך ולצאת עם תוצאה מרשימה
קניתי לא מזמן שם זוג קדמיים (703), יחסית למחירים הם מעולים
יש להם גם סנטרים ורמקולי סראונד במחירים מפתיעים
לדעתי תוכל לקנות שם חמישייה במחיר נמוך ממה שהקצבת לעצמך ולצאת עם תוצאה מרשימה