ריכוך מיים לאוסקר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כן, על אפשר לשים פילטר שרף טבול על הצינור שמתחבר למיכל

זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
היי.
אשמח לקבל הסבר מעמיק יותר בבקשה, יש את מיכל הפלסטיק שדרכו אני ממלא מיים,
המיכל מתחבר עם שסתום כיוון אחד למכונה פריט מספר ( 05000184) בקובץ PDF המצורף
http://www.nuovasimonelliusa.com/images ... akdown.pdf
אז מה אני נדרש לפרק את חיפוי הפלסטי שמחובר עם ברגי פילפס או שיש הסבר אחר.
תודה
אשמח לקבל הסבר מעמיק יותר בבקשה, יש את מיכל הפלסטיק שדרכו אני ממלא מיים,
המיכל מתחבר עם שסתום כיוון אחד למכונה פריט מספר ( 05000184) בקובץ PDF המצורף
http://www.nuovasimonelliusa.com/images ... akdown.pdf
אז מה אני נדרש לפרק את חיפוי הפלסטי שמחובר עם ברגי פילפס או שיש הסבר אחר.
תודה
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אוו.. לא ידעתי שכך האוסקר עובדת.
במקרה כזה, לא תוכל לחבר את הפילטר מבפנים. הפילטר מתחבר רק על צינורית, שקיימת במכונות בהן המיכל לא מחובר לשום דבר אלא יושב בתוך המכונה וצינורית שואבת ממנו מים.
במקרה כזה, לא תוכל לחבר את הפילטר מבפנים. הפילטר מתחבר רק על צינורית, שקיימת במכונות בהן המיכל לא מחובר לשום דבר אלא יושב בתוך המכונה וצינורית שואבת ממנו מים.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
אם אתה רוצה ויכול אז אפשר לחבר את המכונה בחיבור ישיר לברז מים ואז להרכיב בין הברז למכונה מרכך.
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com
מוסקו כתב:שלום.
לפני כשבוע קניתי את מכונת הקפה שלי אוסקר סימונלי ואין ברשותי חיבור ישיר למיים ,אלה אני משתמש בסינון
המיים בעזרת קד בריטה בלבד.
האם ניתן לחבר מסנן נוסף בתוך המכונה?
תודה....
הבריטה הבייתית מנפיקה כנראה מים ללא אבנית אך חומציים. קרא על שיטת אדיקט בתפוז פורום קפה המסבירה על רענון םילטר בריטה עם מלח, יצירת מים רכים לא חומציים ומגבלות השיטה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם זה ככה אז אתה יכול להשתמש במרכך חיצוני וממנו למלא בקבוק ומשם למיכל.
זה יכול להיות שרף 8 ליטר (כמו הקטן ששמתי לפני זה רק גדול יותר) או פתרון אחר כמו זה של בריטה המקצועי (מסנן ומרכך).
שרף של כד בריטה, מרכך קטן טבול או 8 ליטר - כולם מרועננים במלח.
זה יכול להיות שרף 8 ליטר (כמו הקטן ששמתי לפני זה רק גדול יותר) או פתרון אחר כמו זה של בריטה המקצועי (מסנן ומרכך).
שרף של כד בריטה, מרכך קטן טבול או 8 ליטר - כולם מרועננים במלח.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
אם תקפיד לרענן את הבריטה אחת לשבוע עם מלח ובשילוב עם הרתחה של המים זה יעשה את מרבית המניעה אך זה לא פתרון הרמטי לאבנית.
יש לך אפשרות נוספת אך יקרה קצת והיא להעביר דרך הבריטה מים מינרליים עם ריכוז נמוך של סידן ומגנזיום וההמלצה שלי על "מי עדן". אם המים מיועדים לקפה אז שישייה שעולה במרבית הסופרים סביב 10-11 שקלים תספיק לפחות לשבוע או אפילו יותר.
אם יש לך אופציה לחבר ישירות לברז עם מרכך 8 ליטר על הקו הייתי הולך על זה, זה הפתרון הנוח, הזול והאידיאלי במניעת אבנית ...
יש לך אפשרות נוספת אך יקרה קצת והיא להעביר דרך הבריטה מים מינרליים עם ריכוז נמוך של סידן ומגנזיום וההמלצה שלי על "מי עדן". אם המים מיועדים לקפה אז שישייה שעולה במרבית הסופרים סביב 10-11 שקלים תספיק לפחות לשבוע או אפילו יותר.
אם יש לך אופציה לחבר ישירות לברז עם מרכך 8 ליטר על הקו הייתי הולך על זה, זה הפתרון הנוח, הזול והאידיאלי במניעת אבנית ...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

פילטר בריטה מחזיק לחודש, מרכך את המים באופן מעולה וגם משפר את טעמם. אי אפשר להשוות אותו לשום מרכך, כי הוא גם מפלטר, כאמור, ומתקבלים מים טעימים הרבה יותר.
בדקתי את הריכוך של בריטה עם סטיקים יעודיים, והיא מרככת מצויין. אין מה לדאוג.
הבעיה היחידה היא שצריך להקפיד על החלפת הפילטר בזמן, ולא לגרור את זה.
אישית, למרות שזה מומלץ כאן הרבה בפורום, אני לא רואה את עצמי מתעסק עם רענונים כאלה. שים מלח, טפטף, המתן, חכה, טעם את המים עד שלא יהיו מלוחים יותר... בשבילי יותר קל להחליף פילטר פעם בחודש, 30 ש"ח וזהו.
אם אתה רוצה ללכת על פתרון אמיתי ואיכותי, אני ממליץ על אחד משניים:
1. פילטר בריטה 'מקצועי', כזה: http://www.vma.co.il/agalleries/c3083.php
לי היה את ה-C150 שמספיק ל-1500 ליטר מים (בחישוב מהיר שלי, זה הספיק לי לשנה, כולל מי שתיה ובישול)
מרכיבים אותו מתחת לכיור, שמים ברז ליד הכיור ונהנים ממים טעימים לשנה שלמה בלי רענונים.
פתרון כזה עולה כ-1000 ש"ח, כולל ברז.
2. יותר זול: מרכך יעודי של 8 ליטר. היתרון שהמים מרוככים לגמרי וחסרי אבנית. החסרון שהוא לא משפר את טעמם, ואם המים באיזור שלך לא טעימים (למשל, כלור) - הקפה לא יהיה טעים.
זו ההמלצה הרשמית שלי לאנשים עצלנים/מפונקים כמוני
אישית, למרות שזה מומלץ כאן הרבה בפורום, אני לא רואה את עצמי מתעסק עם רענונים כאלה. שים מלח, טפטף, המתן, חכה, טעם את המים עד שלא יהיו מלוחים יותר... בשבילי יותר קל להחליף פילטר פעם בחודש, 30 ש"ח וזהו.
אם אתה רוצה ללכת על פתרון אמיתי ואיכותי, אני ממליץ על אחד משניים:
1. פילטר בריטה 'מקצועי', כזה: http://www.vma.co.il/agalleries/c3083.php
לי היה את ה-C150 שמספיק ל-1500 ליטר מים (בחישוב מהיר שלי, זה הספיק לי לשנה, כולל מי שתיה ובישול)
מרכיבים אותו מתחת לכיור, שמים ברז ליד הכיור ונהנים ממים טעימים לשנה שלמה בלי רענונים.
פתרון כזה עולה כ-1000 ש"ח, כולל ברז.
2. יותר זול: מרכך יעודי של 8 ליטר. היתרון שהמים מרוככים לגמרי וחסרי אבנית. החסרון שהוא לא משפר את טעמם, ואם המים באיזור שלך לא טעימים (למשל, כלור) - הקפה לא יהיה טעים.
זו ההמלצה הרשמית שלי לאנשים עצלנים/מפונקים כמוני
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מוטי,moti_r כתב:פילטר בריטה מחזיק לחודש, מרכך את המים באופן מעולה וגם משפר את טעמם. אי אפשר להשוות אותו לשום מרכך, כי הוא גם מפלטר, כאמור, ומתקבלים מים טעימים הרבה יותר.
...
מה שרשמת קצת סותר את הפוסט המקורי של קופיאדיקט.. א. שהמים מהבריטה כמו שהיא חומציים ובטמפרטורה גבוהה ממיסים חלקיקים במכונה. ב. הריכוך יעיל לא יעיל לחודש שלם (כמובן תלוי כמות השימוש) ולכן כדאי לרענן במלח פעם בשבוע (?)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

לגבי החומציות - עד כמה שאני זוכר הוא התייחס למי אוסמוזה הפוכה, לא לבריטה.
בכל אופן, אני מנחש שאם היתה בעיה עם בריטה ומכונות קפה, כבר היינו שומעים על כך בתקשורת.
אדי - אשמח אם תתקן אותי בנושא הזה.
לגבי הרענון: מבדיקה שלי עם סטיק, אני יודע לומר שאחרי חודש איכות הריכוך ירדה ברמת צבע אחת. זה לא אידיאלי, אבל זה ממש לא נורא.
לגבי ריכוך שבועי: כאמור, זה אולי פתרון נהדר, אבל אני עצלן מכדי להקדיש לנושא הזה זמן שבועי. נראה לי כמו מטלה גדולה מדי.
אבל זה רק אני...
בכל אופן, אני מנחש שאם היתה בעיה עם בריטה ומכונות קפה, כבר היינו שומעים על כך בתקשורת.
אדי - אשמח אם תתקן אותי בנושא הזה.
לגבי הרענון: מבדיקה שלי עם סטיק, אני יודע לומר שאחרי חודש איכות הריכוך ירדה ברמת צבע אחת. זה לא אידיאלי, אבל זה ממש לא נורא.
לגבי ריכוך שבועי: כאמור, זה אולי פתרון נהדר, אבל אני עצלן מכדי להקדיש לנושא הזה זמן שבועי. נראה לי כמו מטלה גדולה מדי.
אבל זה רק אני...
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
moti_r כתב:
moti_r
"מי בריטה - מאת coffeeaddict
המים כשלעצמם לא מזיקים כשהם מעט חומציים (בריטה אורגינלית) וכשהם מנוטרלים (בריטה מטופלת) הבעיה היא כשמים חומציים בטמפרטורה של 95 מעלות או מעל מאה בקיטור באה במגע עם אלומיניום או ניקל. זה ממיס מעט ואינו תורם לא לבריאות ולא למכונה. המים המנוטרלים לא מזיקים לא למכונה ולכן לא גוררים לגופנו מתכות מיותרות."
לפחות אתה מרגיע אותי שאם שכחתי לרענן טיפה יותר משבוע זה גם בסדרלגבי הרענון: מבדיקה שלי עם סטיק, אני יודע לומר שאחרי חודש איכות הריכוך ירדה ברמת צבע אחת. זה לא אידיאלי, אבל זה ממש לא נורא....
moti_r
לגבי העניין הזה, אני מצטט את קופיאדיקט מהפורום המגביל (מקווה שזה בסדר ולא עברתי שום חוק אינטרנטי..):לגבי החומציות - עד כמה שאני זוכר הוא התייחס למי אוסמוזה הפוכה, לא לבריטה.
אדי - אשמח אם תתקן אותי בנושא הזה....
"מי בריטה - מאת coffeeaddict
המים כשלעצמם לא מזיקים כשהם מעט חומציים (בריטה אורגינלית) וכשהם מנוטרלים (בריטה מטופלת) הבעיה היא כשמים חומציים בטמפרטורה של 95 מעלות או מעל מאה בקיטור באה במגע עם אלומיניום או ניקל. זה ממיס מעט ואינו תורם לא לבריאות ולא למכונה. המים המנוטרלים לא מזיקים לא למכונה ולכן לא גוררים לגופנו מתכות מיותרות."