גאג'יה פיור - שאלה טכנית ובקשת המלצה למטחנה - עדכון : סיכום
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 196
- שם מלא: יובל אינדיצקי
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
1. נתחיל בשאלה. המכונה בת כחודשיים, והיא התחילה לטפטף מהראש שלה (בקצב איטי מאוד) כאשר היא פועלת. האם זה נורמלי? אני מנקה אותה פעם בחודש, כאשר הייתה חדשה לא היו שום טפטופים.
2. ולעניין המרכזי - הגיע הזמן למטחנה, האם ברמת המחיר של עד 1200 ש"ח יש מטחנה מומלצת יותר מהאסקסו מיני?
3. את האסקסו ניתן למצוא בהרבה מקומות בכ-1100 ש"ח, אבל אני רואה שבמקרים רבים חנויות נותנות אותה מבונדלת עם מכונה בהנחות מחיר, כך שכנראה ניתן להשיג אותה במחירים זולים יותר. מישהו יודע איפה? (גם בפרטי זה בסדר).
2. ולעניין המרכזי - הגיע הזמן למטחנה, האם ברמת המחיר של עד 1200 ש"ח יש מטחנה מומלצת יותר מהאסקסו מיני?
3. את האסקסו ניתן למצוא בהרבה מקומות בכ-1100 ש"ח, אבל אני רואה שבמקרים רבים חנויות נותנות אותה מבונדלת עם מכונה בהנחות מחיר, כך שכנראה ניתן להשיג אותה במחירים זולים יותר. מישהו יודע איפה? (גם בפרטי זה בסדר).
נערך לאחרונה על ידי juv ב 12/12/2010 21:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
אתה משתמש במים לא מרוככים, וזה פוגע באטם הראש הפנימי. מומלץ להשתמש במרכך פנימי המולבש על צינורית השאיבה במיכל המים. חפש בפורום על נושא ריכוך, יש די הרבה חומר.
האסקסו מומלצת, גם יפה וגם אופה. בקשר למחיר - לא יודע
האסקסו מומלצת, גם יפה וגם אופה. בקשר למחיר - לא יודע
what's next?
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
כמו ש hosq אמר , רצוי מאד להוסיף פילטר 'רזין' שמולבש על צינור המים במיכל. יש באמיגו ובקדמה (משלוח עד הבית) וגם ברשת אברהמי (יותר זול). את פילטר הבריטה יש לחדש עם מלח פעם בשבוע כדי שימשיך להיות יעיל כל החודש! מכניסים כפית מלח ומעבירים מים כדי שהמלח יכנס וישטף (כשני כדים מלאים). גם את הפילטר הפנימי יש לחדש - פעם בחודש עם כפית מלח: מוציאים אותו מהמכונה, פותחים את הפילטר בזהירות ושופכים כפית מלח. מעבירם בזרם דק מים כמה דקות, סוגרים ומכניסים שוב למכונה. את הפילטר 'רזין' לפי מה שהבנתי אין צורך אף פעם להחליף - רק טיפול במלח פעם בחודש.juv כתב:המים עוברים סינון בבריטה בה מוחלף פילטר כל חודש.זה לא מספיק?...
נו, לא ידעתי שככה זה בגאגיה החדשות. אז פילטר פנימי לא יתאימם במקרה זה (אלא אם מישהו יודע משהו שאני לא)
החדשות המעצבנות, כפי שנאמר ניתן להפוך בריטה למרכך מים פשוט ע"י המסת כף מלח בכוס, העברת התמיסה בפילטר, ואז עוד שני כדים בערך עד שהטעם המלוח נעלם. החדשות הטובות, ניתן להשתמש באותו הפילטר גם יותר מחודש ולא לפי מה שהיצרן אומר, בפעם האחרונה שבדקתי זה לקח לו שלושה חודשים עד שמת.
החדשות המעצבנות, כפי שנאמר ניתן להפוך בריטה למרכך מים פשוט ע"י המסת כף מלח בכוס, העברת התמיסה בפילטר, ואז עוד שני כדים בערך עד שהטעם המלוח נעלם. החדשות הטובות, ניתן להשתמש באותו הפילטר גם יותר מחודש ולא לפי מה שהיצרן אומר, בפעם האחרונה שבדקתי זה לקח לו שלושה חודשים עד שמת.
what's next?
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

הבנתי- כנראה שצריך להתחיל לטפל בפילטר של הבריטה. כל מלח יתאים? גם הגס יותר שמוכרים בחבילות נייר של קילו?
יותר חשוב - האם העובדה שהמכונה מטפטפת כרגע מצביעה על נזק בלתי הפיך שכבר נגרם לאטם ושיש להחליף אותו או שלאחר התחלת הטיפול המחמיר יותר במים הטפטוף ייעלם לאחר כמה שבועות?
יותר חשוב - האם העובדה שהמכונה מטפטפת כרגע מצביעה על נזק בלתי הפיך שכבר נגרם לאטם ושיש להחליף אותו או שלאחר התחלת הטיפול המחמיר יותר במים הטפטוף ייעלם לאחר כמה שבועות?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הטפטוף יכול לנבוע מאבנית שיושבת על השתום בין הדוד לראש.
אם תעשה טיפול אבנית זה יכול לפתור את הבעייה.
אם תעשה טיפול אבנית זה יכול לפתור את הבעייה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
תנסה לפתוח את הבורג של הרשת ותחפש שם אם תקוע איזה חלק אבנית
לפי השרטוט יש מצב להגיע לזה בלי לפרק את כל המכונה
http://www.partsguru.com/user/PARTS%20E ... 0COLOR.pdf
לפי השרטוט יש מצב להגיע לזה בלי לפרק את כל המכונה
http://www.partsguru.com/user/PARTS%20E ... 0COLOR.pdf
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
האם ניקית את אטם ראש החליטה משאריות קפה ? אם לא אז לפני שאתה רץ לחפש מברג פיליפס גוץ ומתחיל לפרק תנקה במברשת יעודית
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm או מיברשת שיניים משופצרת אן סתם נייר טואלט מגולגל על המברג לפני הפירוק של המכונה
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm או מיברשת שיניים משופצרת אן סתם נייר טואלט מגולגל על המברג לפני הפירוק של המכונה
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

תודה על העצות.
חזרתי הביתה, ניקיתי היטב עם מברשת את כל המשטח שמתחת לרשת ואת כל האיזור של אטם ראש החליטה. אח"כ חזרתי על כל הניקוי "החיצוני" עם תמיסת ניקוי מכונה בריכוז גבוהה יחסית ושטפתי עם מטלית רטובה.
אחרי ניקוי הרשת והחזרתה המכונה נוזלת מעט רק כאשר היא במצב הרתחה (להקצפת קפה) וכאשר היא מתקררת ממנו. בעמידה במצב חליטה אין נזילה.
אחרי הסתכלות כאשר הרשת מוסרת ברור שהנזילה היא מהבורג המרכזי של ראש החליטה, זה שבורג הרשת מתברג לתוכו.
יש עוד משהו לעשות או שככה זה?
חזרתי הביתה, ניקיתי היטב עם מברשת את כל המשטח שמתחת לרשת ואת כל האיזור של אטם ראש החליטה. אח"כ חזרתי על כל הניקוי "החיצוני" עם תמיסת ניקוי מכונה בריכוז גבוהה יחסית ושטפתי עם מטלית רטובה.
אחרי ניקוי הרשת והחזרתה המכונה נוזלת מעט רק כאשר היא במצב הרתחה (להקצפת קפה) וכאשר היא מתקררת ממנו. בעמידה במצב חליטה אין נזילה.
אחרי הסתכלות כאשר הרשת מוסרת ברור שהנזילה היא מהבורג המרכזי של ראש החליטה, זה שבורג הרשת מתברג לתוכו.
יש עוד משהו לעשות או שככה זה?
אם כך אז הנזילה היא מהשסתום אל חוזר,(בשרטוט שדבוטאנט הציג פריטים מספר 21-23-23).יתכן ובאמת יש שם איזה לכלוך בקצה של הג'ולה,תפתח את הבורג,תוציא את הרשת,תכניס פנימה קיסם או סיכה משרדית (ושהקיסם לא ישבר דיר בלאק)עד שתגיע לשסתום ותרגיש את הקפיציות שלו,תשחק עם השסתום בעדינות,דבר שיגרום לשסתום לשבת במקומו כיאות.
בהצלחה.
בהצלחה.
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

יש מטחנה! אסקסו מיני שחורה.
הכנסתי למחזיק את הסלסלה הרגילה (ללא מגביר הקרמה) שקניתי באי-ביי, טחינה ראשונה ישר מהקופסא - ועדיין האספרסו טוב יותר מפולים טחונים מהחנות.מפתיע כמה השינוי מורגש.
הזרימה מעט מהירה להערכתי, תיקנתי את בורר הטחינה ואח"כ ננסה שוב.
הכנסתי למחזיק את הסלסלה הרגילה (ללא מגביר הקרמה) שקניתי באי-ביי, טחינה ראשונה ישר מהקופסא - ועדיין האספרסו טוב יותר מפולים טחונים מהחנות.מפתיע כמה השינוי מורגש.
הזרימה מעט מהירה להערכתי, תיקנתי את בורר הטחינה ואח"כ ננסה שוב.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
תתחדש ! יופי של מטחנה.
אין ספק שקפה שנטחן בסמוך להכנה משדרג מאוד את הטעם, תמשיך לשחק עם עובי הטחינה עד שתגיע לזרימה דקה מאוד.
קח בחשבון שמידי פעם תאלץ לכוון (כיוונון עדין) מחדש או בהחלפת הקפה או אפילו לאחר מספר ימים עם אותו קפה...
אין ספק שקפה שנטחן בסמוך להכנה משדרג מאוד את הטעם, תמשיך לשחק עם עובי הטחינה עד שתגיע לזרימה דקה מאוד.
קח בחשבון שמידי פעם תאלץ לכוון (כיוונון עדין) מחדש או בהחלפת הקפה או אפילו לאחר מספר ימים עם אותו קפה...
-
juv
-
- חבר פעיל מאוד

סיכום קצר...
היום בבוקר קמנו להפסקת חשמל. אין מטחנה ואין מכונה. יצאנו מהבית ללא כוס קפה אז בדרך לעבודה, במהלך תדלוק קניתי לי כוס של אספרסו כפול. פתאום הרגשתי כמה הוא גרוע.
בערב חזרתי הביתה, וסיפרתי לאשתי על אספרסו השרוף שקניתי בבוקר והיא - שלא הייתה ממש בעד כל מכניקת הקפה שנוספה לנו בבית, הודיעה לי שגם היא לא מצליחה למצוא קפה סביר בבתי קפה מאז שהכנסנו את הפיור הביתה ובטח שמאז שהוספנו את המטחנה (עניין של ארבעה ימים...). נראה לי שזה סיכום ממצה של המצב.
אין ספק שהשילוב של הפיור עם המיני יותר ממספק בשבילנו כרגע - התוצאה מצויינת ביחס להשקעה (פחות מ-2000 ש"ח לשתיהן). לכל אלה שמחזיקים מכונה ללא מטחנה - ההבדל מהותי, קשה להסביר אותו במילים וההתעסקות עם המטחנה פחותה בהרבה ממה שנדמה. פולים בקערה, להדליק את המטחנה, סלסלה במקום - וזהו. זה באמת כ"כ פשוט ומרים את הקפה לרמה אחרת. מה גם שהרבה יותר נוח לקנות קילו של פולים במקום לרוץ פעם פעמיים בשבוע לקנות 250 גרם של קפה טחון ע"מ שישאר קרוב לטרי.
ודבר אחרון - אתמול בחנות של CookStore קניתי במסגרת מבצע שלהם קופסאות אטומות של OXO, גם יפות, גם נראה שהן אטומות ברמה טובה וגם מחיר סביר (אחרי ההנחה). מי שמחפש קופסאות אטומות בכל מיני גדלים - שווה לבדוק.
http://www.oxo.com/p-877-10-piece-pop-c ... r-set.aspx
היום בבוקר קמנו להפסקת חשמל. אין מטחנה ואין מכונה. יצאנו מהבית ללא כוס קפה אז בדרך לעבודה, במהלך תדלוק קניתי לי כוס של אספרסו כפול. פתאום הרגשתי כמה הוא גרוע.
בערב חזרתי הביתה, וסיפרתי לאשתי על אספרסו השרוף שקניתי בבוקר והיא - שלא הייתה ממש בעד כל מכניקת הקפה שנוספה לנו בבית, הודיעה לי שגם היא לא מצליחה למצוא קפה סביר בבתי קפה מאז שהכנסנו את הפיור הביתה ובטח שמאז שהוספנו את המטחנה (עניין של ארבעה ימים...). נראה לי שזה סיכום ממצה של המצב.
אין ספק שהשילוב של הפיור עם המיני יותר ממספק בשבילנו כרגע - התוצאה מצויינת ביחס להשקעה (פחות מ-2000 ש"ח לשתיהן). לכל אלה שמחזיקים מכונה ללא מטחנה - ההבדל מהותי, קשה להסביר אותו במילים וההתעסקות עם המטחנה פחותה בהרבה ממה שנדמה. פולים בקערה, להדליק את המטחנה, סלסלה במקום - וזהו. זה באמת כ"כ פשוט ומרים את הקפה לרמה אחרת. מה גם שהרבה יותר נוח לקנות קילו של פולים במקום לרוץ פעם פעמיים בשבוע לקנות 250 גרם של קפה טחון ע"מ שישאר קרוב לטרי.
ודבר אחרון - אתמול בחנות של CookStore קניתי במסגרת מבצע שלהם קופסאות אטומות של OXO, גם יפות, גם נראה שהן אטומות ברמה טובה וגם מחיר סביר (אחרי ההנחה). מי שמחפש קופסאות אטומות בכל מיני גדלים - שווה לבדוק.
http://www.oxo.com/p-877-10-piece-pop-c ... r-set.aspx