גוגל משיקה את מערכת ההפעלה Chrome OS

חדשות מכל העולם של מכשירים ניידים - סלולרי, ניווט, וכל דבר שנייד.
שלח תגובה
zviwr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1646
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

לאחר שהציגה את מערכת ההפעלה לפני למעלה משנה, השיקה אתמול בערב חברת Google את מערכת הפעלה Chrome OS, מבוססת ענן.

מי שלא שמע על פרויקט זה, אסביר במילים פשוטות כי מטרת מערכת ההפעלה הינה להעביר את הדפדפן של גוגל כרום כחלק אינטגראלי של שולחן המחשב ובכך ליצור מערכת הפעלה בענן. באופן זה יכולים יישומים, תמונות, מסמכים, מוסיקה ועוד, להיות מאוחסנים בשרתים ברשת.

הדבר הראשון הבולט ב- OS Chrome הוא מהירותה. מרגע הפעלתו של המחשב הנייד, ייקח למערכת רק כמה שניות כדי להציג את מסך הכניסה, שבו המשתמשים צריכים להזין את פרטי הכניסה שלהם. כל זאת בשל היתרונות בשימוש בדיסק מסוג SSD ומספר מפרטים טכניים, הנדרשים עבור מחשבים עם מערכת ההפעלה הזו.
בגלל מגבלות המערכת, כנראה קיומו של ה- SSD, לא ניתן יהיה לבצע, לפחות לא בשלב הראשון, Dual Boot ביחד עם מערכות הפעלה אחרות.

סרטון המציג את מהירות ה- Chrome OS

עוד פרט שחשוב להדגיש הוא, כי ה- Chrome OS מסנכרן את כל המידע שלנו, בדומה לשימוש בדפדפן Google וכי ברגע שנכנסים לחשבון שלנו יש לך את כל הסימניות, ההיסטוריה של הדפים בהם עיינת ועוד. למעשה כל המערכת מסונכרנת כך שלא משנה איפה אנחנו נמצאים או באיזה מחשב אנו משתמשים, המידע שלנו יהיה נגיש תמיד.
לסיום, ל- Chrome OS תהיה תמיכה עבור חיבור לאינטרנט באמצעות WiFi או 3G.
תכונות עיקריות של המחשב הנייד: מסך 12.1 אינץ, מקלדת בגודל מלא, מעל 8 שעות עבודה ו- 8 שעות המתנה, מצלמת רשת לשיחות ועידה.

גם אתם יכולים לעזור בבדיקות. כיצד ?
כי פיתוח Chrome OS עדיין לא הושלם ובדיקות הגרסה בעיצומן ולשם כך משיקה החברה תוכנית פיילוט, אשר תאפשר למשתמשים נבחרים, בעיקר אלו אשר חיים ברשת ברוב שעות היממה, לבדוק את Cr-48 Chrome Notebook ולתת להם משוב מפורט.
לכן, אם אתה מסוגל לבצע בחינה למוצר ולתת משוב - אתה רשאי להגיש בקשה ואולי תזכה להשתתף בתוכנית וגם לקבל מחשב לניסיון עם מערכת ההפעלה Chrome OS. בפיילוט זה משתתפים מספר ארגונים כגון , Kraft Foods, Logitech, American Airlines.

תוכנית הבדיקות אמורה להסתיים לקראת ההשקה של הגרסה הסופית באמצע 2011.

קישור להרשמה לפיילוט
צבי וורובל

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78801
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #2 

הרעיון ברור ומעניין (עוד כשאיזו חברה ישראלית פתחה אותו לפני כמה שנים...)

אבל עולות כאן שאלות קשות של כמה מידע ניתן לשמר מקומית. אני יודע שניתן להחזיק הרבה מידע מקומי ועיבוד על ידי gears וזה בהחלט נראה כמו שדרוג ממנגנון gears הרגיל, אבל כשאני בדרכים יוצא לי המון לא להיות מחובר לרשת (במיוחד כשמלונות באיזורים מסויימים דורשים סכומים הזויים בשביל לקבל חיבור רשת עלוב), עד כמה אפשר באמת לחיות 100% על גבי הרשת?

עד כמה השירותים של גוגל בשלים כרגע בשביל להחליף את השירותים של תוכנות עריכה, וכו'?

האם אנחנו סומכים על מערכת כזו בכדי שלא תמחק לנו מסמכים (שמעולם לא ראינו החזקנו אותם בפועל), הרי אנחנו כאן נותנים את כל המידע שלנו (פרטי וציבורי) לחברה אחת להחזיק בשבילנו. נראה לי סופר מסוכן.

ModChiP
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 481
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #3 

הכי חשוב זה העובדה שברגע שאין לך אינטרנט המחשב הופך ללבנה.
**מצלמת פנים, הכלב מפרק לי את הבית**
ziv_r כתב:@haimbl,
ונגיד שתתקין מצלמות ושתתפוס וידאו של הכלב מבצע את זממו, מה בדיוק תעשה עם זה, תראה את זה לכלב ותגיד לו שהוא לא יכול להתחמק? הרי ברור לך שזה הוא.
...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

הבעיה כאן ואני אנסח מחדש את מה שעופר אמר , זה העובדה שעכשיו יש אח גדול , שגם שולט במידע שלנו .
גוגל היא חברה למטרת רווח , היא לא ממשלה שלפחות על פניו מחוייבת לאזרחים וניתן להחליפה , אם ממשלה הייתה מציעה את זה , הייתם עולים על בריקדות , ברגע שזה חברה פרטית, שאף אחד לא יודע מי/מתי ישתלט עליה מישהו , זה בסדר כי היא נותנת לכם מתנה קטנה?
אני באופן עקרוני נגד כול הנושא הזה של ענן , אבל כאן זה הרחיק לכת לענ"ד

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73257
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #5 

הבעייה המרכזית לדעתי היא כפי שציין עופר - הרשת לא נגישה לכולם 24/7. עד שלא תהיה נגישות מאוד (מאוד) גבוהה בכל מקום, כל הנושא של מיחשוב ענן, במיוחד במכשירים נישאים, לא יהיה רלוונטי.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות ניידים”