חשיבות SCART לתכני SD בממירי HOT vs. YES (ממירים רגילים מול HD)
הפרדתי לשרשור חדש, zoom-in לנושא האחרון בשרשור הזה -
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=26
עד כמה חשוב לקנות מסך בעל כניסת SCRAT כשרוב מרבית הצפייה היא SD ?
למשל בשרשור המצ"ב, ההבדל בין שני המסכים הינו שבסוני קיים חיבור SCRAT בעוד שבסמסונג לא (דגם אסייאתי).
אסף טוען ש- "חיבור HDMI בהוט נותן איכות מקסימלית בכל סוגי השידורים"
משמע אף איכותי יותר מחיבור SCART (בממיר HD של הוט יש שתי יציאות SCART).
יצא לעוד מישהו להשוות את זה?
HOT טוענים שהם סיימו לרשת את כל הארץ בתשתית Fibre-Channel
ובכך איכות שידור האות שלהם עולה על זו של YES.
יצא למישהו להשוות גם את זה?
תודה,
אלון
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=26
עד כמה חשוב לקנות מסך בעל כניסת SCRAT כשרוב מרבית הצפייה היא SD ?
למשל בשרשור המצ"ב, ההבדל בין שני המסכים הינו שבסוני קיים חיבור SCRAT בעוד שבסמסונג לא (דגם אסייאתי).
אסף טוען ש- "חיבור HDMI בהוט נותן איכות מקסימלית בכל סוגי השידורים"
משמע אף איכותי יותר מחיבור SCART (בממיר HD של הוט יש שתי יציאות SCART).
יצא לעוד מישהו להשוות את זה?
HOT טוענים שהם סיימו לרשת את כל הארץ בתשתית Fibre-Channel
ובכך איכות שידור האות שלהם עולה על זו של YES.
יצא למישהו להשוות גם את זה?
תודה,
אלון
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדרך כלל צריך לכייל את המסך מחדש כשעוברים מקבלת שידור אנלוגי לשידור דיגיטלי כי הם מטופלים במעגלים נפרדים ושונים בכל מסך.
תופעה אחרת המתגלה במעבר הוא שהרבה אנשים אמנם היו מחוברים ב SCART אבל מה שעבר דרכו לא היה RGB אלא Composite. המעבר ל HDMI גרם לחידוד והוספת פרטים משמעותיים בתמונה וכך נחשפו פגמים רבים שטושטשו מקודם "בזכות" השידור Composite ששימש כמעין פילטר מרכך.
תופעה אחרת המתגלה במעבר הוא שהרבה אנשים אמנם היו מחוברים ב SCART אבל מה שעבר דרכו לא היה RGB אלא Composite. המעבר ל HDMI גרם לחידוד והוספת פרטים משמעותיים בתמונה וכך נחשפו פגמים רבים שטושטשו מקודם "בזכות" השידור Composite ששימש כמעין פילטר מרכך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
היי
ראיתי שיש כמה חברי אתר שהציגו את הכיול שלהם, כמובן שהכל עניין של טעם, האם יש מדריך כללי לעניין שיכול להתאים לכלל המסכים?
דבר נוסף, הייתי רוצה לשפר את עניין הפוקוס במסך, אני מודע לזה שאין כזה פרמטר, אך האם יש פרמטר ספציפי שיכול לשפר את העניין (במיוחד ב-SD), אין כלל בעיה של פיקסול אלא מעין עודף בהירות וחוסר חדות (לא שיניתי כלום בהגדרות המקוריות).
תודה,
שלומי.
ראיתי שיש כמה חברי אתר שהציגו את הכיול שלהם, כמובן שהכל עניין של טעם, האם יש מדריך כללי לעניין שיכול להתאים לכלל המסכים?
דבר נוסף, הייתי רוצה לשפר את עניין הפוקוס במסך, אני מודע לזה שאין כזה פרמטר, אך האם יש פרמטר ספציפי שיכול לשפר את העניין (במיוחד ב-SD), אין כלל בעיה של פיקסול אלא מעין עודף בהירות וחוסר חדות (לא שיניתי כלום בהגדרות המקוריות).
תודה,
שלומי.
איפה חותמים?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
coolooc, עדיף ששאלות אלו יופנו לפורום הנכון שהוא כיול/עיבוד תמונה. ברמה כללית יותר יש כמה מאמרים שתוכל למצוא בארכיון הדנים בכיול מסך והם בטח יוכלו לתת לך את הכיוון הנכון.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- nils3373
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4686
- שם מלא: ShmilMori
- נתן תודות: 54 פעמים
- קיבל תודות: 164 פעמים
התופעה ידוע. גם בכיול מקצועי לא תוכל להגיע לאותה רמת תצוגה קודמת של תכני SD ב-YES.coolooc כתב:היי
אני רק יכול לומר לך שהייתי מחובר עם חיבור סקארט וראו SD מצויין וברגע שהגיע הממיר של יס (YesMaxHD) שמחובר עם HDMI, איכות ה-SD ירדה, הטכנאי בעצמו מודה בתופעה הלא ברורה הזאת.
שלומי....
אם שידורי SD מאוד חשובים לך אז יש לך את האפשרות לצרוך שידורים בשימוש ממיר DTT (אלא אם כן יש רכיב מובנה במסך שלך) אשר יתנו לך את האיכות הגבוהה ביותר שתוכל.