תחילת הרכבת מערכת קולנוע ביתי - אודה לעזרתכם

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין להתחיל להרכיב מערכת קולנוע ביתי ראוייה. קצת נמאס לי מכל מיני מערכות משולבות למיניהן, והגיע הזמן לעלות רמה.

ככל הנראה את הרמקולים אני ארכוש בארה"ב. הבדלי המחיר בלתי נתפסים, והאחריות פחות קריטית לעומת ציוד אחר כמו הרסיבר או הסאב. כרגע אני מעוניין להתחיל עם הרסיבר, ולרכוש בארץ. הסיבה פשוטה, מאחר ויש לי כרגע רמקולים ברמה כזו או אחרת, אוכל להתחיל לנצל את הרסיבר מיידית (גם אם לא ברמה הגבוהה ביותר האפשרית) ולהוסיף רמקולים איכותיים מאוחר יותר.

חשבתי על סכום של סביבות ה1500 ש"ח עבור הרסיבר, אלא אם ההבדלים מאוד קריטיים בקפיצה לאזור ה2000-2500 ש"ח (אבל זה יצטרך לבוא על חשבון איכות הסאב/רמקולים). אני לא מתלהב מיד שנייה, אבל לא פוסל לחלוטין. אם יש מציאות אמיתיות, יש על מה לדבר. כרגע הכיוון הוא להשקיע בסביבות ה-6000 ש"ח עבור המערכת כולה.

לגבי שימושים: מוזיקה פחות קריטית. אני אמנם שומע לא מעט, אבל האיכות פחות חשובה לי מאשר בסרטים. אם לדוגמא יש רסיבר במחיר הזה שהוא מעולה לסרטים אבל החסרון המשמעותי שלו זה במוזיקה, הוא יכול להיות בול בשבילי.

הנגן המרכזי יהיה PS3 שינגן סרטי בלו-ריי, ויזרים מדיה מהמחשב. לא יודע כמה קריטית תמיכה בפורמטים החדשים ביותר, את זה תגידו אתם. אודה לכם עבור כל המלצה ספיצפית או עצות כלליות בנושא.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

מבחינתך זה אפשרי לבנות את המערכת שלב שלב?
זאת אומרת את ה6Kש"ח שיש לך כרגע להשקיע ברסיבר+קידמיים.
תחסוך עוד כסף להשקיע בסנטר.
וכן הלאה.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #3 

אני לא בסדר גודל הזה. כפי שאמרתי, אני בהחלט מתכוון ללכת בשלבים, אבל הכוונה כרגע היא אזור ה6000 ש"ח עבור הכל, כשבשלב הראשון רסיבר ואחריו סאב.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #4 

מחקר נוסף מעלה שהפרשי המחיר ברסיברים בדיוק כמו ברמקולים, הם בלתי נתפסים.

מסתבר שברוב המקרים מאוד קל לגלות מה המחיר בארה"ב. מחלקים את המחיר השקלי בעשר ומקבלים את המחיר בדולרים. גם אחרי מסים, משלוח ושאר ירקות לא עוברים את מחצית המחיר. זה כבר משנה את הכיוון, אפילו לשם העיקרון. לדוגמא, לרסיבר ONKYO TX-SR608 שנסקר כאן באתר ונמכר בארץ ב3700 ש"ח קוראים בארה"ב entry level ואפשר למצוא ב370$ כולל משלוח. אני לא מתכוון לשלם כזה סכום ולקבל רסיבר שנחשב לentry level.... כנראה שהחיפושים יעברו לחו"ל. ההוצאה תקטן והאיכות תעלה. לזה אני קורא WIN WIN......

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #5 

ידידי, המחירים של חו"ל לא משקפים כלום, זה טעות רצינית להשוות בינם לבין המחירים פה ולדעתי גם לא פייר, יבואן בכל מקרה צריך להרוויח משהו.
נגיד וקנית מגבר, הכל טוב חסכת 1000 ש"ח, הרכבת אותו, התגלתה תקלה (זה קורה) מה תעשה תשלח אותו לחו"ל?
יבואן דואג לך ולו, מוצר כמו רסיבר עדיף לקנות מיבואן מורשה עם אבא ואמא עם מעבדה, חלפים ושירות טוב לפעמים its priceless

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #6 

לא רוצה להכנס לכיס של אף אחד. פשוט לא מוכן לשלם 4K על מוצר שבמקומות נורמליים קוראים לו entry level...

במקרה של תקלה, בהבדלי המחיר האלו, אני יכול להזמין עוד מוצר חדש לחלוטין, ועדין לצאת בזול יותר או לשלוח לתיקון בחו"ל במסגרת האחריות ולשלם על המשלוח בלבד. איך שלא תסתכל על זה, אין שום סיבה מבחינתי לשלם את הסכומים האלו כשיש אלטרנטיבות. אין לי בעיה עם התמחור של היבואנים, שיעשו מה שהם רואים לנכון, זו זכותם המלאה. הזכות שלי היא להפעיל טיפה את השכל הישר ולהבין שאין היגיון בלזרוק כסף לפח... איש איש יעשה כראות עיניו.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #7 

אז לא להמליץ לך על מוצרים לרכישה בארץ בתקציב שלך?
החלטת לרכוש מחו"ל?

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

החלטתי לרכוש בחו"ל.. אבל אם מישהו בקיא בהחלט אשמח לשמוע הצעות משם. תקציב לרסיבר עד 350$...

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

אתה מודע לכך שיש לך מכס ומשלוח.
בנוסף לרסיברים אתה צריך לקנות שנאי מ110V ל220V.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

הכל ידוע.. לא בכל הרסיברים צריך שנאי. יש כאלו עם ספק אוניברסלי או כזה שיש לו כיוון בין 110V ל220V, אבל אני לא אתן לזה להגביל את מבחר הרסיברים, אין לי בעיה להוסיף שנאי.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

המחיר של האונקיו 608, כולל מיסים ומשלוח לארץ הוא 2000ש"ח+שנאי יוצא לך 2500ש"ח+-

אתה יכול להשתמש באתר הזה:
http://www.ushops.co.il/ushopsnew2/calculator.aspx

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

לא רציתי להפוך את זה לדיון על המחירים. יש אופציות זולות למשלוח כמו אח שמתגורר שם. בנוסף, את האונקיו הספציפי הזה אפשר להשיג refurbished כולל משלוח פנימי ב320$. מחודש ממש אין לי בעיה לקנות, יש לי רק ניסיונות מוצלחים עם רכישות כאלו בארה"ב.

אודה מאוד להמלצות מקצועיות למי שמכיר את ההיצע שם לרסיבר באזור ה350$.. האם הonkyo הזה הוא הבחירה הטובה ביותר?

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #13 

לדעתי האונקיו 608 הוא הרסיבר הכי טוב שיש ברמת המחיר שלו, קלעתה בול. לגבי הרמקולים באופן כללי הייתי מציע לך ללכת על סט שלם מאותו דגם ומאותה סידרה על מנת להגיע לסאונד הכי טוב שאפשר מבלי להמר מה תיהיה התוצאה (איזון טונאלי מושלם), כך רמת הסאונד תיהיה תלוייה ברמקולים עצמם (ובמקור כמובן). לגבי הרמקולים שיעבדו מצויין עם ה608:
http://www.bestbuy.com/site/Definitive+ ... Id=7656379

http://www.bestbuy.com/site/Klipsch+-+I ... Id=8988991

http://www.bestbuy.com/site/Klipsch+-+I ... Id=8988955

shapin
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 840
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #14 

לדעתי גם שווה לשקול את האופציה של הפיוניר 1020.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”