התלבטות מוניטורים ל"אולפן ביתי"
-
joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
היי,
אני מעוניין לשדרג את הסאונד ב"אולפן הבייתי" שלי (משמש להקלטת מוסיקה, מבוסס על PC עם כרטיס קול מקצועי של M-AUDIO).
כרגע אני משתמש ב"מוניטורים" Microlab SOLO7 והבעייה העיקרית היא שהם רצפתיים ולא "near field", וחמור מכך - בגלל מבנה החדר ובגלל שהם רצפתיים הם עומדים תחת השולחן והבאסים מהדהדים ומזעזעים.
חשבתי על תקציב של 2000 ש"ח פלוס-מינוס (אולי עד 2500 אם באמת מצדיק).
כלקוח של כלי זמר בתחום כלי הנגינה, ראיתי שהם מחזיקים את סדרת ה-Resolv של Samson. ה-A6 נראה לי סביר והוא גם כרגע במבצע אטרקטיבי במחיר של 1550 ש"ח.
לעומת זאת ראיתי שה-Tannoy Reveal 501A מקבל ביקורות טובות אך המחיר גבוה משמעותית - 2490 ש"ח (אצל Kilombo).
כמובן אני פתוח להמלצות אחרות, אבל זה טווח המחירים שאני מעוניין להשקיע, וכן חשוב לי באס-ריפלקס קדמי כדי שאוכל להציב אותם קרוב מאד לקיר.
אני מעוניין לשדרג את הסאונד ב"אולפן הבייתי" שלי (משמש להקלטת מוסיקה, מבוסס על PC עם כרטיס קול מקצועי של M-AUDIO).
כרגע אני משתמש ב"מוניטורים" Microlab SOLO7 והבעייה העיקרית היא שהם רצפתיים ולא "near field", וחמור מכך - בגלל מבנה החדר ובגלל שהם רצפתיים הם עומדים תחת השולחן והבאסים מהדהדים ומזעזעים.
חשבתי על תקציב של 2000 ש"ח פלוס-מינוס (אולי עד 2500 אם באמת מצדיק).
כלקוח של כלי זמר בתחום כלי הנגינה, ראיתי שהם מחזיקים את סדרת ה-Resolv של Samson. ה-A6 נראה לי סביר והוא גם כרגע במבצע אטרקטיבי במחיר של 1550 ש"ח.
לעומת זאת ראיתי שה-Tannoy Reveal 501A מקבל ביקורות טובות אך המחיר גבוה משמעותית - 2490 ש"ח (אצל Kilombo).
כמובן אני פתוח להמלצות אחרות, אבל זה טווח המחירים שאני מעוניין להשקיע, וכן חשוב לי באס-ריפלקס קדמי כדי שאוכל להציב אותם קרוב מאד לקיר.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- bpm-College
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בחירת מוניטורים
הי
מוניטורים הוא שלב יחסית בעייתי בזמן שידרוג האולפן ולכך מספר סיבות:
1. חדר אקוסטי - בכדי שבאמת תוכל לשמוע את המוניטורים שלך ולא את ההחזרים של קירות החדר שלך, רצוי מאוד לטפל בחדר מבחינה אקוסטית לצד רכישת המוניטורים.
2. תקציב - תקציב הוא גורם מכריע בבחירת מוניטורים, התקציב שהצגת (2000 - 2500 ש"ח), יאפשר לך לרכוש מוניטורים הנחשבים ל"שלב כניסה" לעולם האודיו המקצועי, אם זאת, נהג טוב יכול גם עם סובארו DL שנת 87 לעלות את העליות לירושלים ולעשות זאת טוב....
אז, לאחר שנסגרת על תקציבך ולאחר שהבנת את חשיבות הטיפול בחדר הגיע הזמן להביא מוניטורים.
דבר ראשון מצא לך דיסק, אני מדגיש, דיסק (לא MP3 ולא נגן כל שהוא...) שאתה מכיר טוב מאוד כי האזנת לו פעמים רבות ואתה מסוגל לגלות כל נואנס קטן בסאונד שלו ולך איתו לכל החנויות אשר מוכרות מוניטורים.
בזמן שאתה בחנות בקש להאזין לדיסק במוניטורים אשר בתקציב שלך, לאחר מכן במוניטורים שמתחת לתקציב שלך ולבסוף במוניטורים שמעל התקציב שלך, שתמיד יהיה לך משהו להשוות אליו.
כך עשה בכל חנות, אל תרוץ לקנות מוניטור בגלל שם של חברה כזו או אחרת, חפש את מה האוזניים שלך אוהבות, חפש איזה מוניטור לא כואב לך באוזניים, חפש איזה מוניטור מדליק אותך.
טיפ קטן...מוניטור באיכות גבוהה יותר תמיד ישאף לסאונד טבעי, בלי הגברים בתדרים נמוכים וגבוהים.
טיפ נוסף...אל תתפתה לרכוש מוניטור 8" אלא אם אתה עובד בחדר גדול במיוחד. מוניטורים כאלו בהכרח ידגישו תדרים נמוכים.
זהו פחות או יותר על קצה המזלג...
<נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום>
מוניטורים הוא שלב יחסית בעייתי בזמן שידרוג האולפן ולכך מספר סיבות:
1. חדר אקוסטי - בכדי שבאמת תוכל לשמוע את המוניטורים שלך ולא את ההחזרים של קירות החדר שלך, רצוי מאוד לטפל בחדר מבחינה אקוסטית לצד רכישת המוניטורים.
2. תקציב - תקציב הוא גורם מכריע בבחירת מוניטורים, התקציב שהצגת (2000 - 2500 ש"ח), יאפשר לך לרכוש מוניטורים הנחשבים ל"שלב כניסה" לעולם האודיו המקצועי, אם זאת, נהג טוב יכול גם עם סובארו DL שנת 87 לעלות את העליות לירושלים ולעשות זאת טוב....
אז, לאחר שנסגרת על תקציבך ולאחר שהבנת את חשיבות הטיפול בחדר הגיע הזמן להביא מוניטורים.
דבר ראשון מצא לך דיסק, אני מדגיש, דיסק (לא MP3 ולא נגן כל שהוא...) שאתה מכיר טוב מאוד כי האזנת לו פעמים רבות ואתה מסוגל לגלות כל נואנס קטן בסאונד שלו ולך איתו לכל החנויות אשר מוכרות מוניטורים.
בזמן שאתה בחנות בקש להאזין לדיסק במוניטורים אשר בתקציב שלך, לאחר מכן במוניטורים שמתחת לתקציב שלך ולבסוף במוניטורים שמעל התקציב שלך, שתמיד יהיה לך משהו להשוות אליו.
כך עשה בכל חנות, אל תרוץ לקנות מוניטור בגלל שם של חברה כזו או אחרת, חפש את מה האוזניים שלך אוהבות, חפש איזה מוניטור לא כואב לך באוזניים, חפש איזה מוניטור מדליק אותך.
טיפ קטן...מוניטור באיכות גבוהה יותר תמיד ישאף לסאונד טבעי, בלי הגברים בתדרים נמוכים וגבוהים.
טיפ נוסף...אל תתפתה לרכוש מוניטור 8" אלא אם אתה עובד בחדר גדול במיוחד. מוניטורים כאלו בהכרח ידגישו תדרים נמוכים.
זהו פחות או יותר על קצה המזלג...
<נערך ע"י uriler: הודעה מסחרית מעוסק בתחום>
-
joncafe
- גורו קפה

אחרי ביקור בכלי זמר ה-Samson נפלו מהרשימה. אבל, במקביל ל"מתיחה" קלה בתקציב, נכנסו מועמדים חדשים: JBL Professional LSR2325P. מעט יקרים יותר מה-Tannoy (כ-2800 ש"ח). נשמעים טוב מאד. רזולוציה טובה (גם תדרית וגם מרחבית), הגבוהים מפתיעים לטובה - הם ברורים וצלולים, אבל לא צורמניים וחדים מדי, זאת לעומת ה-Samson ששמעתי שבהם הגבוהים פשוט הציקו לאוזן. הנמוכים מיפתיעים גם בעוצמה וגם בדיוק וברזולוציה - כמובן יחסית לאלמנט של 5" - ברור שמוניטורים עם וופר 8" יהנו מיתצרון בנקודה הזו, אבל לחדר בגודל של החדר שבו אני מקליט ועושה מיקס, 8" יהיה גדול מידי.
בקיצור - דיי התלהבתי מה-JBL. לצעארי לא מצאתי מישהו שמחזיק את ה-Tannoy בצפון, אבל אני רוצה להאזין גם להם לפני שאני מחליט.
מישהו מכיר ושמע את שני המוניטורים הללו (JBL LSR2325P ו- Tannoy Reveal 501A) ויודע לספר עם ההשוואה בינהם?
מישהו יודע איפה אפשר לשמוע הדגמה של ה-Tannoy באיזור חיפה והקריות (או נצרת או עפולה אפילו)?
בקיצור - דיי התלהבתי מה-JBL. לצעארי לא מצאתי מישהו שמחזיק את ה-Tannoy בצפון, אבל אני רוצה להאזין גם להם לפני שאני מחליט.
מישהו מכיר ושמע את שני המוניטורים הללו (JBL LSR2325P ו- Tannoy Reveal 501A) ויודע לספר עם ההשוואה בינהם?
מישהו יודע איפה אפשר לשמוע הדגמה של ה-Tannoy באיזור חיפה והקריות (או נצרת או עפולה אפילו)?
באניגמה בחיפה בהנהלת ישראל האליל.
http://www.enigma-av.co.il/index.php?ac ... ScCatId=42
http://www.enigma-av.co.il/index.php?ac ... ScCatId=42
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
-
joncafe
- גורו קפה

באתר שלהם לא מופיעים ה-TANNOY REVEAL החדשים - רק הליין הישן (שלא התלהבו ממנו בתחום האולפני - לפחות לא ממה שאני שמעתי).Shtirlitz כתב:באניגמה בחיפה בהנהלת ישראל האליל.
http://www.enigma-av.co.il/index.php?ac ... ScCatId=42...
חוץ מזה - לפחות לפי ההתרשמות שלי מהאתר (יכול להיות מטעה, אני מודה) נראה שהחנות אכן מתמחה באודיו וסטריאו, אבל פחות בתחום האולפני/מקצועי.
למשל - התיאור שלהם ל-REVEAL שכן מופיע באתר הוא "רמקול מדפי" וזה ממש לא מדוייק, זה לא רמקול מדפי אלא מוניטור NEAR-FIELD.
האם יש חנות מוכרת בצפון חוץ מכלי זמר שמחזיקה ציוד מקצועי לאולפנים ואנשי סאונד (למשל כמו KILOMBO שמחזיקים את הציוד המקצועי של TANNOY באיזור המרכז)?
-
joncafe
- גורו קפה

תודה אבל 6K זה מחוץ לתקציבברקצ כתב:שמעתי את המוניטורים של ADAM - מדהימים אבל יקרים ..... (אני שמעתי את הדגם ב6K נדמה לי A5 שמו)...
-
joncafe
- גורו קפה

קראתי קצת וכותבים עליהם דברים מאד לא טובים, כולל שבספציטפיקציות שלהם יש הטעייה מכוונת.truejoker כתב:בפורום המקביל נסקרו רמקולים של טאסקם , שבתקציב הגבוה שלך נכנסים , אולי כדאי שתבדוק אותם ?
זה ה Tascam VL-A5...
קרא כאן: http://www.gearslutz.com/board/low-end- ... -scam.html
מוזר לי מאוד , כי נמר יודע על מוניטורים ואאל"ט הוא בדק אותם על מוסיקה תובענית , ואם היה שם 90HZ כמו שהם אומרים , קשה לי להאמין שהוא לא היה מבחין בזה . או שאולי אתה חושב שאם הוא שומע אותם יותר מידי קרוב הוא לא יכול להבחין בזה?
יהיה מאוד מסקרן אם תוכל לבדוק את זה , וספר לנו על רשמיך
יהיה מאוד מסקרן אם תוכל לבדוק את זה , וספר לנו על רשמיך
-
joncafe
- גורו קפה

צריך אוזן די טובה להבחין ב-90Hz ומטה אם זה מעורבב עם מוסיקה. אני לא בטוח (ולא בדקתי) כמה האוזן שלי עדיין רגישה בתדרים הללו בגילי (41). מצד שני בערך 80Hz זה התדר שמסננים בו HUM, כך שאולי בכל זאת אני אמור להרגיש בזה, כי אני שומע HUM כשישנו.
כרגע ה-TANNOY נראים לי מעניינים יותר לבדיקה מול ה-JBL, כל שהעדיפות הראשונה שלי היא למצוא מישהו שאפשר לשמוע אותם אצלו בצפון.
גיליתי של"קילומבו" יש סניף בחיפה, אנסה להגיע לשם.
כרגע ה-TANNOY נראים לי מעניינים יותר לבדיקה מול ה-JBL, כל שהעדיפות הראשונה שלי היא למצוא מישהו שאפשר לשמוע אותם אצלו בצפון.
גיליתי של"קילומבו" יש סניף בחיפה, אנסה להגיע לשם.