טייפ סלילים -מהירות 15 IPS
צהריים טובים.
שאלתי היא עוסקת בתחום המהירויות בטייפים סליליים.
במפרט הטכני כתוב שהמכשיר תומך ב- 4 מהירויות (כולל 15) אך הכפתורים על המכשיר מותאמים ל- 3 מצבים בלבד.
היכן פספסתי?
הנה קישור : http://www.obsoletemedia.com/tapedecks/akaix360.htm
שאלתי היא עוסקת בתחום המהירויות בטייפים סליליים.
במפרט הטכני כתוב שהמכשיר תומך ב- 4 מהירויות (כולל 15) אך הכפתורים על המכשיר מותאמים ל- 3 מצבים בלבד.
היכן פספסתי?
הנה קישור : http://www.obsoletemedia.com/tapedecks/akaix360.htm
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
כדי להפעיל הקלטה במהירות 15IPS יש צורך בהחלפת ה-CAPSTAN וה-PINCH ROLER כשהבורר נשאר על 7.5IPS כדי לקבל איקוולייזר הקלטה נכון למהירות הגבוהה.
3-SPEED MOTOR FOR CAPSTAN DRIVE
3 tape speeds (7-1/2, 3-3/4 and 1-7/8 ips) are determined by electrical selection of motor speed. But, only the 15 ips tape speed is required the 15 ips capstan and pinch wheel.
3-SPEED MOTOR FOR CAPSTAN DRIVE
3 tape speeds (7-1/2, 3-3/4 and 1-7/8 ips) are determined by electrical selection of motor speed. But, only the 15 ips tape speed is required the 15 ips capstan and pinch wheel.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני כמעט בטוח שהחלקים מגיעים באריזה המקורית (כשהוא נמכר בזמנו). אבל מה קורה לו בגילגול הנשמות איני יודע (תלוי בבעלים הקודמים).
חנן,
תחי המחרשה !!!
תחי המחרשה !!!
- nirses
- חבר ותיק

- תגובות: 1143
- שם מלא: ניר שמשון
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
שלום חוני .
לא חושב שתצטרך לקנות את החלקים למהירות הגבוהה - בדרך כלל הם מחוברים מתחת למכסה הראשים וצריך להוציא אותם ולהרכיבם במקומם .
בהצלחה ...
לא חושב שתצטרך לקנות את החלקים למהירות הגבוהה - בדרך כלל הם מחוברים מתחת למכסה הראשים וצריך להוציא אותם ולהרכיבם במקומם .
בהצלחה ...
לו הייתי רוטשילד ...
כשקראתי את תשובתך, אמרתי ננסה, אני קם מהמחשב וניגש לטייפ להרים את המכסה מעל הראשים... לא יאומן ....הנה הם מוצמדים בהברגה.... האמת, במשך הזמן הרמתי כמה פעמים את המכסה וראיתי את ההברגה שם ולא ידעתי למה היא משמשת, כעת אני כבר יודע....
תודה לך nirses
את הגלגל השחור החלפתי אך לגבי ה- CAPSTAN אני לא יודע איך והיכן ?
תוכל בבקשה להדריך אותי
תודה מראש
חובב
תודה לך nirses
את הגלגל השחור החלפתי אך לגבי ה- CAPSTAN אני לא יודע איך והיכן ?
תוכל בבקשה להדריך אותי
תודה מראש
חובב
- nirses
- חבר ותיק

היו לאקאי מס' שיטות לחיבור הקפסטיין וכדי לדעת מהי השיטה שאצלך אני צריך לראות את הטייפ שלך .
השיטה הנפוצה ביותר היא עי' בורג שסוגר את הקפסטיין במקומו . השיטה השניה היא עי' משיכת הקפסטיין בחוזקה ממקומו והרכבת החדש בלחיצה .
בהצלחה ...
השיטה הנפוצה ביותר היא עי' בורג שסוגר את הקפסטיין במקומו . השיטה השניה היא עי' משיכת הקפסטיין בחוזקה ממקומו והרכבת החדש בלחיצה .
בהצלחה ...
לו הייתי רוטשילד ...
- nirses
- חבר ותיק

עד כמה שזכור לי האות D מסמלת שהטייפ הוא Deck ובדגמים נטולי האות D יש מגבר פנימי פשוט למדי , רמקולים פנימיים (בדרך כלל בשני צידי הטייפ) וחיבור לרמקולים חיצוניים כך שהטייפ מסוגל "להשמיע" גם בצורה עצמאית לחלוטין .
לו הייתי רוטשילד ...
d=ראש קריסטל מצופה זכוכית בעל אורך חיים אדיר....
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- nirses
- חבר ותיק

אתה מתכוון ל - GLASS AND X'TAL FERRITE HEAD שהסימון שלהם בטיפים של אקאי היה GX והסימון לראשי קריסטל רגילים היה CS . האות D תמיד סימנה שהטייפ הוא טייפ Deck והיו הרבה מודלים לאקאי כמו CS-703D שהוא למעשה טייפ Deck עם ראשי קריסטל פשוטים לפי שיטת הסימון של אקאי .
אותו הכלל היה נכון גם לטייפים סלילים וגם לקלטות .
אותו הכלל היה נכון גם לטייפים סלילים וגם לקלטות .
לו הייתי רוטשילד ...