שאלה שלא נגמרת, הגדרת רמקולים כ large או small

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #1 

לכאורה התשובה ברורה מאליה. אם יש לרמקולים יכולת לרדת לכיוון ה 40-50Hz אז צריך להגדיר אותם כ Large . זו גם הבררה היחידה שיש בה הגיון אם מדובר ברמקולים רצפתיים במערכת שאין לה סאב וופר יעודי לערוץ ה LFE.

אבל מה קורה כשיש סאב, או נחדד זאת טיפה. מה קורה כשברסיבר ניתן להגדיר את הפעלת הסאב באופן פרטני למצב קולנוע ביתי 5+1 רמקולים ולמצב אודיו דו ערוצי ועוד מוסיפים את האפשרות להפעיל אותו במצב LFE בלבד או LFE+Main Assist?

פה המצב הופך להרבה פחות ברור כי קראתי כבר כמה מאמרים הטוענים בלהט שעם סאב טוב לא צריך להגדיר את הרמקולים כ Large, גם אם מדובר ברצפתיים שיש להם וופר טוב.

עשיתי נסיון אצלי בבית והאמת שאני לא ממש סגור אם זה טוב יותר או רע יותר להישאר במצב Large או לעבור ל Small. למי עוד יש נסיון או תובנות להוסיף לי?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10086
נתן תודות: 581 פעמים
קיבל תודות: 600 פעמים

שליחה #2 

האמת, לי יש את ה JBL LX60 כקדמיים..
מי שמכיר את הסדרה הזו יודע שיש להם באס לא פראייר..
אבל עדיין..

[img2=550x412]http://cyfa.co.kr/data/file/market_1/59 ... C11927.JPG[/img2]
ברסיבר הם מוגדרים גם כSMALL..
הסאב עושה לדעתי עבודה טובה יותר..
או שמה צריך לסדר את האקוסטיקה בחדר\הגברה טובה יותר לקדמיים\כיול חדש לציוד
זה המצב נכון לעכשיו אצלי..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #3 

עקרונית את הנמוכים אמורים לחתוך מהקדמיים אבל... תעשה מה שנראה לך יותר טוב. בסה"כ הרעיון הוא
להוריד את העומס שיוצרים הנמוכים על הקידמיים ואז הם מסוגלים לנגן מעט יותר נקי בעוצמות גבוהות אבל
אם יש רצפתיים גדולים זה לא בהכרח יעשה הבדל.

KomerKo
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #4 

בגדול כמו שאמרת יש 2 תאוריות. אחת טוענת שהסאב שלך תמיד ידע לנגן את הצלילים הנמוכים יותר טוב מהקדמיים ולכן עדיף להגדיר כ SMALL ולשלוח הכל לסאב. השניה טוענת שאם הרמקולים הקדמיים שלך יודעים לנגן צלילים נמוכים בצורה טובה אז למה לא לנצל אותם כדי לקבל סאונד יותר הקפי. להגדיר אותם כ LARGE ולקבוע את ה CROSSOVER FREQUENCY לבערך 10 db מעל המינימום שלהם.

לדעתי כמו כל דבר בחיים זה עניין של טעם ושל כל מקרה לגופו. תבדוק את 2 האופציות ותחליט מה נשמע לך יותר טוב.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #5 

Catskinner כתב:לכאורה התשובה ברורה מאליה. אם יש לרמקולים יכולת לרדת לכיוון ה 40-50Hz אז צריך להגדיר אותם כ Large . זו גם הבררה היחידה שיש בה הגיון אם מדובר ברמקולים רצפתיים במערכת שאין לה סאב וופר יעודי לערוץ ה LFE.

אבל מה קורה כשיש סאב, או נחדד זאת טיפה. מה קורה כשברסיבר ניתן להגדיר את הפעלת הסאב באופן פרטני למצב קולנוע ביתי 5+1 רמקולים ולמצב אודיו דו ערוצי ועוד מוסיפים את האפשרות להפעיל אותו במצב LFE בלבד או LFE+Main Assist?

פה המצב הופך להרבה פחות ברור כי קראתי כבר כמה מאמרים הטוענים בלהט שעם סאב טוב לא צריך להגדיר את הרמקולים כ Large, גם אם מדובר ברצפתיים שיש להם וופר טוב.

עשיתי נסיון אצלי בבית והאמת שאני לא ממש סגור אם זה טוב יותר או רע יותר להישאר במצב Large או לעבור ל Small. למי עוד יש נסיון או תובנות להוסיף לי?
...
זה תלוי
זה תלוי מנסיוני באיכות הסאונד בכל כותר וכותר. אין מצב שאתה תבחר באופציה כזו או אחרת שתתאים לך תמיד .
אצלי למשל אני עושה שימוש בסאב ענק של SVS + ה RC של SVS שמטפל רק בתדרים הנמוכים.
מנסיוני ,לעיתים אני מגדיר את הרמקולים לפי שלוש אפשרויות:
1.מגדיר את הקידמיים כגדולים (והם באמת גדולים ויודעים להפיק תדרים נמוכים כמו שצריך)ושולח לסאב רק את ה 0.1 המיועד לו.
2. מגדיר אותם כקטנים וחותך ב 80/60/40 בהתאם למה נשמע טוב יותר.
3. מגדיר אותם כגדולים +נותן לסאב לקבל את כל התדרים כולל ה 0.1. נכון שבמצב זה יש כפילות, בהפקת התדרים ,אבל מצאתי שלעיתים מצב זה הכי טוב.
בזמנו פתחתי שרשור בנושא, שבו שאלתי איך ניתן לכוון את המערכת באופן כזה שתמיד יתן את התוצאה הטובה ביותר.? לא הצלחתי לקבל תשובה רצינית לשאלה ומנסיוני העסק לא ניתן להגדרה אחת וזהו. כל כותר והסיפור שלו. אתה יכול לכוון בקונפיגורציה מסויימת שנשמעת לך חבל"ז ואז פתאום מגיע איזה כותר, שהטכנאי באולפן החליט להדגיש/להחליש את התדרים הנמוכים ואז כל הכיוון ,שחשבת שהוא אחלה ,נשמע על הפנים ויש צורך לשנות.

זה מנסיוני.

בהצלחה

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14356
נתן תודות: 990 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #6 

מנסיוני, חד משמעית להגדיר ל SMALL גם שמדובר על רצפתיים ( אם יש סאב/סאבים כמובן ).
סאב יודע להתמודד עם תדרים נמוכים מ 80HZ הרבה יותר טוב מרצפתי ברמתו.
ברגע שחותכים את הקדמיים בנמוכים ונותנים לסאב לעשות את העבודה מ 80HZ ומטה,
רמת העיוותית ברמקולים פוחתת, ואיכות הסאונד משתפרת (סאונד "נקי" יותר). ההבדל מורגש ושמיע.

Balance
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #7 

לדעתי זה טמון באיכות הרמקול הראשי ולא בגודלו או בגודל האלמנטים.
אני מניח שאף אחד שמחזיק לצורך הדוגמא רמקול של ווילסון אודיו יגדיר אותו כקטן ויתן לסאב להשלים את העבודה...

directse
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #8 

היום כאשר בכל רסיבר יש RC, שבוחר את גודל הרמקול, לא לתת לו לעשות את ההבחנה הנ"ל?

האם לתקן אותו למרות שהוא מגדיר LARGE ואני עם רמקול מדפי?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17929
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #9 

directse כתב:היום כאשר בכל רסיבר יש RC, שבוחר את גודל הרמקול, לא לתת לו לעשות את ההבחנה הנ"ל?

...
אני מציע לך לסמוך אך ורק על אוזניך ולא על האוזן הדיגיטלית של ה RC ,טוב ככל שיהיה.

מש שנשמע לך הכי טוב זה הכיוון הטוב ביותר.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #10 

טלHD כתב:מנסיוני, חד משמעית להגדיר ל SMALL גם שמדובר על רצפתיים ( אם יש סאב/סאבים כמובן ).
סאב יודע להתמודד עם תדרים נמוכים מ 80HZ הרבה יותר טוב מרצפתי ברמתו.
ברגע שחותכים את הקדמיים בנמוכים ונותנים לסאב לעשות את העבודה מ 80HZ ומטה,
רמת העיוותית ברמקולים פוחתת, ואיכות הסאונד משתפרת (סאונד "נקי" יותר). ההבדל מורגש ושמיע.
...
בוקר טוב טל ולכל החברים...

לדעתי טל, התשובה היא לא חד משמעית...

נכון, כאשר יש סאב איכותי..אפשרי ואף רצוי לתת לסאב לטפל בכל החלק התחתון (מתחת ל-80hz)...
אך עם זאת יש נתונים אחרים.

אצלי למשל, כפי שגם אתה הרגשת, כאשר יש רמקולים בעלי נוכחות עשירה של תחום תחתון, ותפקוד כסאב בפני עצמו, אין צורך להגדירם עם CROSS מתחת ל-80hz...(או בשמו small)...

לא תמיד התוצאה של שילוב הסאב עם הסנטר ייתן תוצאה טובה...אצלי למרות שהסאב מאוד איכותי...אך כנ"ל גם הסנטר, במיוחד שהם מאותה הסדרה...
אצלי הסנטר גם בעל יכולות פנומנאליות בתחום התחתון, הווקליות מפורטת, עשירה וטבעית, כולל תחום נמוך שיורד מתחת ל-45hz)...(לפי הספרות תחום של 43hz-25Khz)...אמנם ספרות היא לא מדד עבורי...
ניסיתי את הסנטר במצב LARGE ובמצב SMALL...והעדפתי משמעותית את מצב ה-LARGE שם הסנטר מקבל את כל ה-range שלו, ונשמע טבעי, עשיר בתחום ה-mid ומעודן בתחום הנמוך...כאשר יש בפסקול הסרט ,הדגש לווקליות, כמו קולו של באטמן ב-dark knight...יש תוספת ושילוב מצויין של הסאב.

לטעמי הסאב משתלב טבעיית יותר במערכת, כאשר הוא מטפל רק בתחום ה-0.1 ובתחום הסראוונד...שם אני חושב שזה חיוני לשים את הסראוונד על SMALL בגלל נתוני גובה הרמקול, כיוונייות הרמקול וגודלו הפיזי שפשוט לא מצליח להעניק באס אמיתי מתחת ל-60hz...(אצלי לפחות)...

כאשר ישנו חוסר באס במערכת..(קרי רמקולים שלא יורדים מתחת ל-50hz, או רמקולים לווינים/מדפיים בעלי וופר מתחת ל-7 אינץ'..או בעיה אקוסטית קיצונית הבולעת את תדרי הבאס ברמקולים ייעודיים)רצוי בהחלט סאב איכותי (במיוחד) שיהווה תחליף לתחום הנמוך הכללי של כל הערוצים וכמובן גם ה-LFE 0.1

הכל פרוצדורה של ניסוי וטעיה, עניין של הגדרות, משחק עם כמה וכמה פסקולי סרטים...
ושילוב אידיאל והרמוניה במערכת...
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 06/12/2010 14:20, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

אז אני רואה שאני לא היחיד.

אני ניסיתי לעבור בין המצבים השונים והאמת שהמסקנה שהגעתי אליה היא שזה מאוד מושפע ממה אני שומע ומתי אני שומע זאת. לא הגעתי למסקנה חד ערכית והתחלתי לחשוש שיש משהו לא בסדר אצלי.

כרגע עברתי ל Large ואתמול שיחקתי עם לאפשר את ה LFE או LFE+Main Assist במוזיקה דו ערוצית. מה אגיד לכם? ג'נזיס Wind & Wuthering נשמעו טוב יותר עם LFE+Main Assist אבל באלבומים אחרים היה פחות או יותר שווה בשווה מבחינתי.

טוב נו, נעזוב. ממילא אני צריך לאגור כוחות כדי שיהיה לי אנרגיה להתקין את הרמקולים החדשים היום בערב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #12 

istarmini כתב:
directse כתב:היום כאשר בכל רסיבר יש RC, שבוחר את גודל הרמקול, לא לתת לו לעשות את ההבחנה הנ"ל?

...
אני מציע לך לסמוך אך ורק על אוזניך ולא על האוזן הדיגיטלית של ה RC ,טוב ככל שיהיה.

מש שנשמע לך הכי טוב זה הכיוון הטוב ביותר.
...
RC בהחלט יכול "לפצות" על תחום תדרים...ואיזון טונאלי בהתאם לחלל, אך כפי ש-istarmini רשם רק במילים אחרות, RC לא יכול להוות תחליף לרמקול...

עם רמקול ספציפי לא מסוגל להעניק תחום נמוך אמיתי (מתחת ל-40hz)...רצוי להשלימו עם סאב חיצוני...
אבל שוב כפי שכבר רשמתי, יש עוד פקטורים חשובים, כמו אקוסטיקה, כמו מרחק ומיקום הרמקול...(על סטנד -לא ייעודי או רמקול בתלייה הרמקול יכול לאבד הרבה מהתחום הנמוך שלו)...

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #13 

You, you have your own special way..........
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78885
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #14 

לדעתי אם הם יורדים באופן מספיק נמוך (פחות מ-80) שווה לסמן אותם כבינוניים או גדולים אפילו.

אפילו אם הסאב נותן תמיכה, כל עוד הם לא מעוותים לחלוטין את התדרים הנמוכים, יש דרגה מסויימת של כיווניות גם לתדרים הללו, מה שגורם לכך ששילוב של סאב פלוס רמקול כיווני נותן אפקטיבית תוצאה טובה יותר.

זה במקרה שלי, כמובן שכל אחד וצרכיו.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

oferlaor כתב:לדעתי אם הם יורדים באופן מספיק נמוך (פחות מ-80) שווה לסמן אותם כבינוניים או גדולים אפילו.

אפילו אם הסאב נותן תמיכה, כל עוד הם לא מעוותים לחלוטין את התדרים הנמוכים, יש דרגה מסויימת של כיווניות גם לתדרים הללו, מה שגורם לכך ששילוב של סאב פלוס רמקול כיווני נותן אפקטיבית תוצאה טובה יותר.

זה במקרה שלי, כמובן שכל אחד וצרכיו.
...
מסכים (Y)

Catskinner פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

אז בינתיים המצב שלי מסוכם הכי טוב במשפט מתוך תקליט אחר שניסיתי בשבת:

Confusion will be my epitaph
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bossgt6
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4497
נתן תודות: 138 פעמים
קיבל תודות: 131 פעמים

שליחה #17 

Catskinner כתב:אז בינתיים המצב שלי מסוכם הכי טוב במשפט מתוך תקליט אחר שניסיתי בשבת:

Confusion will be my epitaph
...
איזה שיר ענק !!! (Y)
את הילדות עברנו עם השיר הזה.......

היו ימים שהתמונה הזו היתה כמעט בכל חדר שהייתי נכנס
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........

Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #18 

מה עושים עם סטייליטים?
נותנים לRC להגדיר ולהשאיר ככה?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #19 

DorM כתב:מה עושים עם סטייליטים?
נותנים לRC להגדיר ולהשאיר ככה?
...
עם סאטליטים..
(חובה סאב איכותי משלים)

ה-RC מטרתו איזון והתאמה בחלל...לא תחליף.
אמנם, כיוון גלים עומדים בהחלט משנים את הטון הסופי..

בשביל התחלה
תחתוך את הסאב/רסיבר החל מ-80hz במגמת עלייה...
(מאוד חשוב סוג הרמקול, מיקומו וגודלו)...עם הרמקולים הם זעירים כגון : boss לדוגמא...
אפשרי גם CROSS של 120hz...ואפילו 150hz...מאוד חשוב איכות הסאב, כי תדרים מעל 100hz..יש נטייה לסאבים "לעבה" ולעוות את הטון הנמוך מה שיוצר תחושת "סלט" בצליל...ללא לוקליזציה נאמנה של התדרים...

אם מדובר על רמקולים מדפיים בינוניים/גדולים...80hz ייתן שילוב מצויין...שוב הכל תלוי בפקטורים רבים, שעל הנייר יהיה מאוד קשה לתת פתרון.

שוב הכל עניין ניסוי וטעיה...לדעתי בדוק זאת עם פסי קול עתירי אפקטים נמוכים כגון: סרטי אקשן למינהם, במיוחד שר הטבעות, דו"ח מיוחד, הנסיך הפרסי ועוד רבים וטובים (אם תירצה רשימה מפורטת של סרטים/מוזיקה בהם אני בודק תדרים נמוכים אשמח להביא לך) שם יש דגשים להפרדת ערוצים, טונאליות בריאה ומופרדת, וכמובן ערוץ LFE מאוד נמוך ועמוק...

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #20 

[left]Here's a good explanation of LFE+Main vs LFE that I found in the Audyssey thread:

Mains - Large
Sub - LFE
In this setup, the mains run full-range, no bass is redirected to the sub from the L/R channels. The sub only gets the LFE channel. The crossover setting in this setup is ignored.

Mains - Large
Sub - LFE+Mains
In this setup, the mains run full-range as before, the sub gets the LFE channel. However, in this arrangement the frequencies below the mains crossover setting are sent the mains AND the sub. This is the so-called "double bass."

Mains - Small
Sub - LFE or LFE+Mains doesn't matter
Here, the mains only play frequencies above whatever their crossover is set to. Anything below the crossover is redirected to the sub. The sub plays the LFE channel and the redirected bass from the mains regardless of what you set it to.[/left]

אני הגדרתי את כל הרמקולים שלי כקטנים למעט הקדמיים והסאב מוגדר כ Sub - LFE+Mains

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”