זה הולך להיות מוזר אבל... גם אני התחדשתי ב...
-
avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
טוב, אז אחרי ששרפתי שעות על גבי שעות על מחקר אינטרנטי (בעיקר ריפרש על האתר של אקסיום) ובזבזתי זמן יקר על בהיות אין סופיות במסך המרצד של האתר המדהים הזה, שמדווח כל שני וחמישי על עוד מישהו שהתחדש ב-LX, החלטתי שגם אני חייב לאמץ לי רסיבר כזה. בסוף התקבלה ההחלטה. לא, בעצם ההחלטה התקבלה הרבה לפני.
לפני כשנתיים רכשתי זוג רמקולים ומגבר סטריאו בתקווה שאלו יספקו את הצרכים שלי ל-20 שנים הבאות. בדיעבד, זו הייתה טעות, משום שהשימוש העיקרי שלי מאז הוא ק"ב. ברגע שמגבר הסטריאו נמכר, נחת אצלי ה-3800 של ימאהה. הרסיבר היה מצוין, אבל החלטתי שלאור כל הקומפלימנטים שסדרת ה-LX קיבלה, יהיה זה רק הגיוני שגם לי יהיה אחד כזה, לא? אתם צודקים. זה בכלל לא הגיוני, אבל זה מה שעשיתי.
לאחר מספר ימים נרכש ה-LX-82 של חיים. מבחינת האזנה בסטריאו הכנתי את עצמי לגרוע מכל, הרי סטריאו זה הצד החלש שלו. אז זהו, שלא ממש. אני לא מצליח להבחין בהבדל גדול בין המגבר הקודם שלי לרסיבר, וזאת ללא שום מניפולציה על הסאונד, פיור דיירקט בלבד.
אבל זו רק חצי הדרך. לפני כשלושה שבועות הזמנתי את ה-QSv3 של אקסיום. גם הם קיבלו ביקורות חיוביות רבות ברשת והחלטתי להזמין אותם על סמך אותן ביקורות. הרמקולים נחתו ארצה שלושה ימים בלבד מיום ההזמנה, אך לצערי מצאתי את עצמי מעוות את פני באופן בלתי רצוני בזמן הצפייה במשך כל היום. לקח לי יום נוסף להבין שאחד הוופרים שנשלח היה תקול. הוא חרחר ללא הרף והבלאנס פשוט נעלם. מייל קטן לאקסיום סידר את העניין. תוך שבוע נשלח וופר חדש ללא עלות. הברגה קלה והופ, אנחנו בעניינים.
אז איך שומעים אתם שואלים?
סרטים - מדובר באופרה אחרת לגמרי. אני, שהתרגלתי לשמוע עם שני רמקולים בלבד, גיליתי את עולם הק"ב שמספק חוויה שונה לחלוטין מזו שהורגלתי לה עד כה. יש הרגשה מאוד ריאליסטית במהלך הסרט (כן, אני יודע שאני טירון), וזאת למרות כיול די בסיסי שעשיתי.
מוזיקה - שומעים באמת מצוין, אין לי תלונות.
לגבי ה-AXIOM - יתרונות:
1. שירות לקוחות פשוט מעולה. זמן תגובה מהיר מאוד!
2. ניתן לנסות בבית במשך 30 יום, אם לא מתאים אפשר להחזיר חזרה לחברה.
3. בחלק מהסרטים מרגישים ממש כאילו נמצאים בתוך הסרט.
חסרונות:
1. הרמקולים מרגישים מעט "פשוטים" מבחינת איכות החומר וההרכבה. בואו נאמר שלא מדובר בשיא היוקרה.
2. אני יודע שהם לא מיועדים לכך, אבל ניסיון לשמוע איתם סטריאו נועד לכישלון. מתקבלת ההרגשה כאילו הם חלשים מדי, למרות שבסרטים הדבר לא מורגש.
3. פעמים רבות אני מרגיש בדיוק מהיכן מגיע הסאונד. הם לא "נעלמים" בחדר כמו הרמקולים הקדמיים. (יכול להיות שמדובר בכיול לא מספיק טוב).
לגבי הרסיבר - יתרונות:
1. הסאונד מצוין ולא מעוות גם בעוצמות גבוהות.
2. אופציות רבות לכיול, אין ספור מצבי DSP, ומספר זכרונות לשמירת הכיולים.
חסרונות:
1. מעבר מצפייה בקובץ בקידוד DD/DTS לקובץ מוזיקה גורם לסאונד להעלם. צריך להכנס לתפריט ולצאת ממנו או לכבות את הרסיבר כדי שהסאונד יחזור.
2. לא ניתן לכייל את הסאונד במהלך סרט/הופעה. צפצופים לא ממש עוזרים לכוון אקולייזר..
3. לפעמים יש איבוד של אות HDMI.
4. לא ניתן לחבר את הקונקטורים הקודמים שהיו לי בכבלים (קוטר היציאות קטן יותר).
לסיכום, תודה לחברים כאן באתר שעזרו, בין ביודעין ובין שלא. עדיין חסר לי סנטר וסאב (גם זה יגיע), אבל בינתיים אני מרוצה למדי.
לפני כשנתיים רכשתי זוג רמקולים ומגבר סטריאו בתקווה שאלו יספקו את הצרכים שלי ל-20 שנים הבאות. בדיעבד, זו הייתה טעות, משום שהשימוש העיקרי שלי מאז הוא ק"ב. ברגע שמגבר הסטריאו נמכר, נחת אצלי ה-3800 של ימאהה. הרסיבר היה מצוין, אבל החלטתי שלאור כל הקומפלימנטים שסדרת ה-LX קיבלה, יהיה זה רק הגיוני שגם לי יהיה אחד כזה, לא? אתם צודקים. זה בכלל לא הגיוני, אבל זה מה שעשיתי.
לאחר מספר ימים נרכש ה-LX-82 של חיים. מבחינת האזנה בסטריאו הכנתי את עצמי לגרוע מכל, הרי סטריאו זה הצד החלש שלו. אז זהו, שלא ממש. אני לא מצליח להבחין בהבדל גדול בין המגבר הקודם שלי לרסיבר, וזאת ללא שום מניפולציה על הסאונד, פיור דיירקט בלבד.
אבל זו רק חצי הדרך. לפני כשלושה שבועות הזמנתי את ה-QSv3 של אקסיום. גם הם קיבלו ביקורות חיוביות רבות ברשת והחלטתי להזמין אותם על סמך אותן ביקורות. הרמקולים נחתו ארצה שלושה ימים בלבד מיום ההזמנה, אך לצערי מצאתי את עצמי מעוות את פני באופן בלתי רצוני בזמן הצפייה במשך כל היום. לקח לי יום נוסף להבין שאחד הוופרים שנשלח היה תקול. הוא חרחר ללא הרף והבלאנס פשוט נעלם. מייל קטן לאקסיום סידר את העניין. תוך שבוע נשלח וופר חדש ללא עלות. הברגה קלה והופ, אנחנו בעניינים.
סרטים - מדובר באופרה אחרת לגמרי. אני, שהתרגלתי לשמוע עם שני רמקולים בלבד, גיליתי את עולם הק"ב שמספק חוויה שונה לחלוטין מזו שהורגלתי לה עד כה. יש הרגשה מאוד ריאליסטית במהלך הסרט (כן, אני יודע שאני טירון), וזאת למרות כיול די בסיסי שעשיתי.
לגבי ה-AXIOM - יתרונות:
חסרונות:
1. הרמקולים מרגישים מעט "פשוטים" מבחינת איכות החומר וההרכבה. בואו נאמר שלא מדובר בשיא היוקרה.
2. אני יודע שהם לא מיועדים לכך, אבל ניסיון לשמוע איתם סטריאו נועד לכישלון. מתקבלת ההרגשה כאילו הם חלשים מדי, למרות שבסרטים הדבר לא מורגש.
3. פעמים רבות אני מרגיש בדיוק מהיכן מגיע הסאונד. הם לא "נעלמים" בחדר כמו הרמקולים הקדמיים. (יכול להיות שמדובר בכיול לא מספיק טוב).
לגבי הרסיבר - יתרונות:
חסרונות:
1. מעבר מצפייה בקובץ בקידוד DD/DTS לקובץ מוזיקה גורם לסאונד להעלם. צריך להכנס לתפריט ולצאת ממנו או לכבות את הרסיבר כדי שהסאונד יחזור.
2. לא ניתן לכייל את הסאונד במהלך סרט/הופעה. צפצופים לא ממש עוזרים לכוון אקולייזר..
לסיכום, תודה לחברים כאן באתר שעזרו, בין ביודעין ובין שלא. עדיין חסר לי סנטר וסאב (גם זה יגיע), אבל בינתיים אני מרוצה למדי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
תתחדש, ציוד מאלף יש לך...avilior כתב:טוב, אז אחרי ששרפתי שעות על גבי שעות על מחקר אינטרנטי (בעיקר ריפרש על האתר של אקסיום) ובזבזתי זמן יקר על בהיות אין סופיות במסך המרצד של האתר המדהים הזה, שמדווח כל שני וחמישי על עוד מישהו שהתחדש ב-LX, החלטתי שגם אני חייב לאמץ לי רסיבר כזה. בסוף התקבלה ההחלטה. לא, בעצם ההחלטה התקבלה הרבה לפני.
לגבי ה-AXIOM - יתרונות:
חסרונות:
לגבי הרסיבר - יתרונות:
חסרונות:
לסיכום, תודה לחברים כאן באתר שעזרו, בין ביודעין ובין שלא. עדיין חסר לי סנטר וסאב (גם זה יגיע), אבל בינתיים אני מרוצה למדי....
רסיבר מצויין, לפחות מהביקורות גם רמקולים מעולים - קולנוע מהשורה הראשונה.
ת.ת.ת
רמקולים רבי פאזה יישמעו פחות טוב מרמקול DIRECT...במוזיקה רב ערוצית...2. אני יודע שהם לא מיועדים לכך, אבל ניסיון לשמוע איתם סטריאו נועד לכישלון. מתקבלת ההרגשה כאילו הם חלשים מדי, למרות שבסרטים הדבר לא מורגש.
3. פעמים רבות אני מרגיש בדיוק מהיכן מגיע הסאונד. הם לא "נעלמים" בחדר כמו הרמקולים הקדמיים. (יכול להיות שמדובר בכיול לא מספיק טוב)....
בהופעות (במיוחד ב-scale גדול) תחושת הסראוונד עם רמקולים רבי פאזות, בעלי אפקט אדיר...וללא תחליף.
לגבי "הימצאות" סראווונד, כיול והגדרות-זה שם המשחק...
למרות שאתה "לא אמור" להבחין באופן ישיר את מקור השמע המגיע מרמקול רב-פאה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
-
avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
תודה ישראל, הרסיבר נרכש בזכות המלצתך. אני כבר מחכה להזדמנות לבצע את הרכישה הבאה דרכך..il62 כתב:תתחדש ותהנה אבי!...
אגב, לכל מי שמחפש מערכת ק"ב/סטריאו, אם תרצו לקבל שירות כמו בחו"ל - "אניגמה" בחיפה זה המקום בשבילכם!! באחריות!
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
תתחדש..

...
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
תתחדש !!!
כתבת :"
המשפט הזה מתייחס להבדל בין ה 82 ל 3800 ? או להבדל בין רב ערוצי לסטראו .
איזה מגבר סטראו היה ברשותך לפני ה 3800 ?
ואיזה יתרון או הבדלים יש בין ה 3800 ל 82 לאוזניך ?
כתבת :"
.סרטים - מדובר באופרה אחרת לגמרי. אני, שהתרגלתי לשמוע עם שני רמקולים בלבד, גיליתי את עולם הק"ב שמספק חוויה שונה לחלוטין מזו שהורגלתי לה עד כה. יש הרגשה מאוד ריאליסטית במהלך הסרט (כן, אני יודע שאני טירון), וזאת למרות כיול די בסיסי שעשיתי....
המשפט הזה מתייחס להבדל בין ה 82 ל 3800 ? או להבדל בין רב ערוצי לסטראו .
איזה מגבר סטראו היה ברשותך לפני ה 3800 ?
ואיזה יתרון או הבדלים יש בין ה 3800 ל 82 לאוזניך ?
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away