איך מטפלים בחלודה?

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #1 

שמתי לב שיש חלודה בבסיס השחור של הסילביה, זה שעשוי ברזל ולא נירוסטה. זה נמצא למטה משמאל.
קודם כל, לא ברור לי מדוע שתהיה שם חלודה, האם זה מעיד על נזילה ומים שמגיעים לשם?
שנית, כיצד מטפלים בכך? האם עליי לפרק את כל המכונה או שפשוט לשייף ולצבוע כשהכל בפנים?

המצב דומה לתמונה שמצאתי בפורום בחו"ל:
http://coffeesnobs.com.au/YaBB.pl?num=1272170486/1

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אם זה כמו בתמונה אז זה לא נזילה.
זאת נראית תשובה טובה:

Some wire brushing (with a Dremel if to hand), some rust converter, and then some high temperature epoxy and you'll be good for years.

משייפים, מורחים ממיר חלודה של טמבור וצובעים - לא נראה שצריך צבע מיוחד כח לא חם שם.
ספריי המרייט יהיה פיקס.

עוד רפרנס:
http://www.francescoceccarelli.eu/La_Pa ... e_rust.htm
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

zylber
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

בניגוד לעופר אני ממליץ לגרד חלודה רופפת לשטוף בטינר 21
ולאחר מכן לצבוע בהמרייט.
(השארת החלודה הלא רופפת תורמת ליכולת האחיזה והאטימה של ההמרייט על מתכות )
בברכה

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #4 

בתור מי שברזלים זה המיקצוע שלו, אני ממליץ לך לנקות את החלודה בעזרת מיברשת פלדה +שיוף עם נייר זכוכית , לאחר מיכן ניקויי שומנים ע"י טינר, או מסיר שומנים אחר, אפילו סבון כלים עם מיים יכול להיות יעיל, כמובן ליבש לאחר מיכן , ואז ליצבוע בעזרת מיברשת , בצבע עשיר אבץ מסוג "זינגא" הצבע הזה דיי יקר אבל מאוד יעיל.

הייתי ממליץ לך לפרק את החלקים כך שתצליח ליצבוע גם את השטחים שנימצאים בין בירגי החיבור במקומות החופפים אחד לשני . http://mbl.ofekdev.com/Article.aspx?id=4
זינגא ניתן להשיג כאן

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אגב גם הנירוסטה יכולה כמובן להחליד , בעיקר באזורים החופפים לברזל חלוד, אבל לא רק. נירסטה יכולה "ליתפוס" חלודה (ג'נג'ים) הכול תלויי כמובן בסוג הנרוסטה וכעיקר ברמת הליטוש שלה.
הטיפול בחלודה על נירוסטה יותר קל ובדרך כלל מיסתכם בניקויי ע"י סקו'ץ יבש , כמובן בעדינות , כדי לא ליצור עם הסקוץ שריטות חדשות

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #6 

מה הבעיה - יונתן הסביר לי שצריך לבדוק אם ניירוסטה מתמגנטת ואז זה אומר שהיא עלולה להחליד
what's next?

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אני כמובן מדבר על נירוסטה שלא מיתמגנטת, גם היא עלולה להחליד בסופו של דבר.

ברור שבזו המיתמגנטת זה יקרה הרבה יותר מהר.

מאור_בר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #8 

חבל שחדרה לא ליד אשקלון ואז פשוט הייתי קופץ אליך גונן :)

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #9 

נקודת תורפה משותפת לכל הסילביות, כמדומני...

אני מתיז למקום WD 40 המנטרל את מגע הלחות והמים עם המקום. כמוכן, אני מאפשר לזמן ולחולשת התיכנון של רנציליו לקרבני עוד ועוד למחלת השידרוגיטיס.....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

HOSQ אתה מחפש מלחמות? ועוד עם יונתן!?

שליחה #10 

hosq כתב:מה הבעיה - יונתן הסביר לי שצריך לבדוק אם ניירוסטה מתמגנטת ואז זה אומר שהיא עלולה להחליד
...
מה הקשר בין מגנטיות להחלדה? ברזל מחליד אבל לא כל המגנטים בעולם הם רק מברזל.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7% ... 7%98%D7%99

אם עושים נירוסטה ללא ברזל היא לא תחליד ועדיין היא יכולה להתמגנט - ראה כל סכין שף ממוצע מעל 200 ש"ח.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

הסילביה שלי לא ממגנטת
רק דגים מתים שוחים עם הזרם

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

Re: HOSQ אתה מחפש מלחמות? ועוד עם יונתן!?

שליחה #12 

דבוטאנט כתב:
אם עושים נירוסטה ללא ברזל היא לא תחליד ועדיין היא יכולה להתמגנט - ראה כל סכין שף ממוצע מעל 200 ש"ח.
...
אני לא מבין במתכות שום דבר, אבל אם מזניחים אותן, סכיני שף מעל 200 שׁ"ח מחלידות יותר מהר מסכינים שעולות 20 ש"ח...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

דבוטאנט, לא הבנתי את המשפט האחרון שלך.
סכיני שף לא עושים מנירוסטה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

כמה שהסכין יקרה יותר כניראה שהיא תחליד יותר מהר, הממש יקרות עשויות מפלדת שכבות , בדומה לחרב סמוראים, עקרונית סכינים צריכות לעבוד.
עם היא בשימוש יום יומי אין סיבה שתחליד כלל . אם רוצים שהיא תהייה קשה מספיק ולא תישחק מהר, חייבים ליצר אותה מפלדות קשות שהם לא ממש נירוסטה.

דבונט הכוונה היא שאים תיקח מגנט ותקרב אותו לנירוסטה הוא (המגנט) לא אמור להיתמגנט אליה, הקשר בין אי מגנטיות לחלודה עובד כך, במה שמאוד מגנטי יש אחוז גבוה של עופרת ברזל שהיא מגנטית(זולה ורכה), ואילו בנירוסטה (רוב הסוגים) בנוייה מאחוז גבוהה של ניקל ומנגן, שהם מתכות "על ברזליות" שאינם מיתמגנטות (וגם אנים מחלידות בצורה שאנו מכירים), יחד עם זאת ישנם סוגים של מה שניקרא בשפה המיקצועית "נירוסטה מגנטית" שמשמשת בתעשיה ליצור כלים שונים שצריכים לעמוד בדרגות קשיות גבוהות מיצד אחד ומיצד שני בסביבה קורוזיבית או מגע עם כימיכלים, זה לא מה שקורה במכונות קפה ,שם עם הנירוסטה מיתמגנטת זה פשוט מיפני שמדובר בברזל מצופה בניקל, שמי שלא בעניינים יכול בטעות לחשוב שהמבריק הזה זה נירוסטה , - נירוטה בדרך כלל אינה מבריקה, אלה בעלת גימור מט , הנירוסטה המבריקה צריכה לעבור תהליך ליטוש ארוך ביותר כולל "אלקטרו פוליש" שזה תהליך דיי יקר , אם תיכנס למיטבח תעשיתי תגלה שכמעט כל הנירוסטה מלוטשת בגימור מט, ואכן מחלידה לעיתים, בעיקר ליד הים או במקומות פתוחים לרוח , שם גרגריי החול שמכילים כמות ניכבדת של צורן, שמיתישב בין חריצי הליטוש המט של הנירוסה הופך לג'ינג'ים קטנים, שנעלמים במחי סק'וץ .

.

אגב נירוסטה היא ממש לא חומר אחד אלה סגסוגת ברזל , בעלת עשרות סוגים שונים של מתכות שחלקם הם על ברזליות , הנירוסטה התיקנית אגב בענף המזון היא 304 ואילו בתעשיה הכללית היא 316 , כאשר שניהם ניראות בידיוק אותו הדבר רק שה316 יקרה בהרבה ביגלל הרכב הסגסוגת שעמידה בכימכלים, אולם אינה מאושרת לשימוש במזון ביגלל שבטמפרטורות גבוהות עלולה להוציא רעלים שונים למזון.

סליחה על החפירה , גונן.

geva
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #15 

אייסמן כתב:הסילביה שלי לא ממגנטת
...
8O מאוד מוזר... אצלי גם הסילביה וגם הרוקי ממגנטות (שמתי עליהם מגנט מהמקרר...)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

יכול להיות שהנירוסטה מכסה חלקיי מתכת שצמודים לפח מאחור , אז המנט בעצם נידבק דרך הנירוסטה לברזל שמאחור.
עקרונית לכול הנירסטות יש רמה כלשהיא של מגנטיות, מכוון שבסגסוגת הזו תמיד ישנם גם מתכות, אבל עם מגנט ברמה ביתית (אפילו מגנט של רמקול) לא אמור להידבק אליהם , אולי תרגיש איזושהיא יכולת מיגנוט אבל היא תהייה זניחה ביותר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #17 

moti_r כתב:דבוטאנט, לא הבנתי את המשפט האחרון שלך.
סכיני שף לא עושים מנירוסטה.
...
אז ממה?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

גונן כתב:הקשר בין אי מגנטיות לחלודה עובד כך, במה שמאוד מגנטי יש אחוז גבוה של עופרת ברזל שהיא מגנטית(זולה ורכה), ואילו בנירוסטה (רוב הסוגים) בנוייה מאחוז גבוהה של ניקל ומנגן, שהם מתכות "על ברזליות" שאינם מיתמגנטות (וגם אנים מחלידות בצורה שאנו מכירים), יחד עם זאת ישנם סוגים של מה שניקרא בשפה המיקצועית "נירוסטה מגנטית" שמשמשת בתעשיה ליצור כלים שונים שצריכים לעמוד בדרגות קשיות גבוהות מיצד אחד ומיצד שני בסביבה קורוזיבית או מגע עם כימיכלים,
...
מה שאני אמרתי הוא פשוט.
ברזל מחליד ומתמגנט וגם יכול לשמש כמגנט - אפשר לעשות סגסוגת לא מחלידה (בשפת העם נירוסטה) שתהיה מגנטית כי המגנט בה יהיה מבוסס ניקל או קובלט ולא ברזל.
לא כל המגנטים בעולם הם רק ברזל http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7% ... 7%95%D7%AA

למעשה אם תתיך ברזל שחצבת מהאדמה כבר תקבל סוג של פלדה מהפחמן שבבערה וזה גם יחליד.

אז יש מתכת שתתמגנט ותחליד ויש כזאת שלא - מגנט נותן אינדיקציה אם המתכת מתמגנטת לא אם היא מחלידה.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #19 

גונן כתב:סליחה על החפירה , גונן.
...
להיפך!! תודה רבה על המידע, גונן. מעניין מאוד לקרוא.
כיף שיש אנשים מקצוענים בפורום שלנו (Y)

עופר - סכיני שף יקרות עשויות מפלדות שונות (עד הפוסט של גונן ידעתי שאלו סוגים של נירוסטה, אבל עכשיו אני כבר לא בטוח), בשילוב עם מתכות אחרות גמישות יותר מפלדה.

הסיבה היא שאם הסכין היתה עשויה מ-100% פלדה, היא היתה נשחקת מאוד מהר (כי ככל שהחומר חזק יותר, כך הוא נשחק יותר). כשמוסיפים מתכות גמישות יותר, הסכין לא מתכהה במהירות, אבל יכולה להחליד (וגם מגנטית) ולכן יש לשמור עליה.

(אני חייב להודות שאני מדבר מידע כללי, ויכול להיות שאני טועה. גונן - אשמח לתיקון במידה ואני לא מדייק כאן).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

מוטי - אין חומר כזה שנקרא נירוסטה, זה סתם שיבוש ישראלי של no rust. מה שנקרא באנגלית stainless ולכן כשאתה כותב ערבוב של מתכות (סגסוגת) זה למעשה נירוסטה או פלדת אל-חלד.

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”