התקנה של מערכת ק"ב, תעלות וכו...

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #1 

שלום
אני בקרוב מאד קונה מערכת ק"ב חדשה, ויש לי כמה שאלות בנושא ההתקנה.
1. חיבור המתח למגבר והסאב - האם עדיף דרך מגן ברקים? ה LCD שלי כרגע לא מחוברת תחתאחד כזה ואני די בטוח שזה לא הכי בריא. האם יש אחד שגם מפצל (שאני יכול לחבר את שלושת המכשירים דרך אותו אחד)?
2. העברת הכבלים - אני צריך להעביר מהמגבר את הכבלים לרמקולים האחורים, קודם כל איזה תעלות יש? דבר שני, אני על אותו נתיב צריך להעביר גם את הכבל של yes (שמגיע מהצלחת) וכבל רשת למחשב (שכרגע זרוקים ליד הקיר), האם זה יפגע באיכות הצליל של האחוריים?
3. מיקום הסאב - איפה מקמים אותו? האם מאחורי השידה זה בסדר או שחייב להיות באחד הצדדים?
4. מיקום רמקולים - מה המיקום הטוב ביותר שניתן להתקין בו את הרמקולים? הכוונה היא באיזה גובה (לכל ה 5)?
5. דבר נוסף - על איזה מפסק חשמלי בארון לשים את הכל? האם 16A יספיק לסחוב את כל העסק? יש לי על הקו הזה מחשב, LCD, ממירים (2), סטרימר, DVD ויתווספו מגבר (620W) וסאב.

תודה מראש.. :)

מוטי

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תשובות:

1: מגן ברקים מגן את האות כניסה ולא כזה מעניין מה או כמה מכשירים מחוברים אליו, תוודא שגם הוא עמיד עד 16 אמפ'.
2: יש תעלות PVC סטנדרטיות (17X30) שבהם אתה יכול להעביר את הכבלים של הרמקולים, כבל רשת וכבל RG6 ללא בעיה.
3: לא חייב להיות במקום מסוים כי המיקום תלוי בך, איפה שנוח לך תמקם, בתנאי שהצליל שהוא מיצר הוא לשביעות רצונך, במידה ולא, תחבר לך מקום אחר עד שתגיע לסוויט ספוט. קח בחשבון שאם אתה רוצה לשים מאחורה אתה צריך להשחיל בתעלה גם כבל RG59.
4: הכי טוב שכולם מול האוזן שלך, אך אני מניח שמבנה הסלון לא מאפשר זאת כי אתה לא יושב לבד במרכז של המרכז כך שהתקנה בגובה האוזניים (לפי מה שאתה אומר אני מבין שאתה רוכש סטליטים), את האחוריים אתה יכול להרים ולתת הטיה מטה בכדי לכסות את כל היושבים מאחורה ולא רק את הקיצוניים.
5: אין בעיה לשים את הכל על המפצל, לא תמיד זה נוח אך מבחינת הספקים תחשב לפי חוק אום ואני בטוח שאתה עדיין לא תגיע ל10 אמפר.

עבודה כזו רצוי לבצע על ידי בעל מקצוע אלא אם כן אתה יודע בוודאות מה אתה עושה ומה אתה רוצה לעשות.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

pargit פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה,
אני מבין בחיבוריישן וכו כך שלא תהיה לי בעיה בחיבורים.
אז בעיקרון אם המגן מספיק ל 16A הוא יכול להחזיק את כל העסק עליו?
מוטי

ד"א מה זה RG59?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

בהחלט יכול.
RG59 זה כבל שמשמש להעברת אודיו דיגיטאלי, וידאו, ערוץ אחד של אודיו אנלוגי...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”