משתמש חדש בPopcorn Hour A-200

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 13

שליחה

שלום לכולם,

רכשתי לאחרונה את הA200 ואני מחפש מדריך בסיסי שיעזור לי להתחיל לממש את הפוטנציאל של המכשיר.
אני עדיין חדש בתחום אז אני כתבתי כאן גם כל מיני הנחות שיש לי על איך דברים עובדים, אם יש לי איזה טעות אשמח אם תתקנו אותי.

סטאפ:
המכשיר ללא הארדיסק פנימי (חשבתי לבדוק איך הסטרימר עושה סטרימינג לפני שאני רוכש אחד).
המכשיר מחובר דרך כבל רשת (אולי אעביר אותו לWiFi בהמשך) לראוטר הביתי (linksys) ומשם למחשב שבו יש את רוב התוכן.
המכשיר מחובר דרך HDMI לLCD של פיליפס (5404).
המכשיר מעודכן בעדכון האחרון (נובמבר 10).

הדרישות שלי הן דיי בסיסיות:
1. אנחנו צופים בעיקר בסדרות (ומעכשיו יהיו באיכות HD).
2. כתוביות (במחשב זה בדרך כלל SRT) באנגלית (אין צורך עברית). כתוביות גם בתוכן רגיל וגם בHD.

דבר ראשון הגדרתי בwindows media player את המכשיר בMedia Sharing. (אם הבנתי נכון זה אומר שמי שמשדר את הסטרים זה הWMP והסטרימר קולט את הסטרים).

1. בעיה בתצוגת כתוביות (SRT)
כאשר אני מציג את הפרק דרך הסטרימר אין כתוביות (לא מופיעות כאשר לוחצים על הכפתור בשלט) וכאשר אני מציג אותו במחשב יש כתוביות. זה קורה בכל הפרקים. כאשר ניסיתי להעתיק את הקובץ והכתוביות לדיסקאוןקי ולנגן אותו משם הצלחתי לראות את הכתוביות.

אם הבנתי נכון, במחשב שלי הFFFDSHOW מזהה מתי תוכן כלשהו מתנגן ואז מנסה להצמיד לו כתוביות (שהם תוכן נוסף על הוידיאו) אבל שאני עושה סטרימינג, הWMP לא יודע לחפש אם יש כתוביות ולהוסיף אותם בתור תוכן נוסף על הוידיאו.
אני מניח שאני יכול להשתמש בשרת סטרימינג למחשב (כמו טיורסיטי) שיעשה טרנסקודינג (יקח את הוידיאו והכתוביות ויקודד אותם לתוכן וידיאו אחד משולב) אבל זה נשמע לי כמו להרוג זבוב בעזרת בזוקה.

האם אתם מכירים פתרון אשר לא יאלץ אותי להשתמש כל פעם בדיסקאוןקי/דיסקקשיח/טרנסקודינג?

2. JukeBox / iHome ?
בפורומים ובאתר של הפופקורן מוזכרים כל מיני NJB כמו ה YAMJA - האם הA200 מגיע כבר עם אחד מובנה? (NJB) או שאני צריך להתקין משהו חיצוני? אם כן, אני אמור להתקין אותו על המחשב שמבצע את הסטרימינג?
מה זה הiHome והאם אני זקוק לו?

3. תוספים
למעט התקנת / קינפוג JB - מה עוד כדאי לי לעשות עם הסטרימר?

תודה מראש!

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163

שליחה

או.קיי, תתחיל מפה:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 83#1119783

לגבי השאלות שלך, אתה תמצא הסברים וקישורים מועילים בשרשור הנ"ל, אבל מספר דברים:

1. זה שיש לך חיבור רשת קווי זה מצוין, אין טעם לעבור לחיבור אלחוטי, במיוחד אם אתה מזרים תכני HD.

2. אין שום בעיה עם סטרימינג, אתה פשוט חייב להגדיר שיתוף מתאים, SMB, MYIHOME וכו'.

3. בשביל להגדיר את השיתופים, אתה חייב לבצע התקנה של שרתים, או על המחשב או על המכשיר, במידה ותרצה לעשות את זה על המכשיר (כלומר להתקין את ה-NMT APPS שהיא חבילת השרתים המובנית של פופקורן, המקנה יצירת שיתופים בקלות יחסית ועוד), אתה צריך לבצע את ההתקנה על דיסק פנימי, או על DOK חיצוני דרך ה-NMT WIZARD.

4. אתה מדבר על תרגום באנגלית, לדעתי לא צריכה להיות בעיה דרך MYIHOME, או דרך SMB.

5. לגבי JB, תתקין או את ה-MNJ (מובנה דרך המכשיר), או את YAMJ (דרך המחשב).

בהצלחה (Y)

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

דבר ראשון תודה רבה על הנכונות לעזור! :claps:

1. אני רוצה לוודא שהבנתי - כיום מי שמזרים לי את המידע מהמחשב זה הWindowsMediaPlayer. אני יכול להחליף אותו בMyiHome שיוכל להזרים לי את הסרט כולל הכתוביות? האם הוא ידע להזרים גם את כל סוגי הקבצים כולל HD?

2. אני מבין שSMB זה גם סוג של שרת לסטרימינג? עליו לא מצאתי מידע בויקי של הפופקורן. - טעות! SMB זה שרת לשיתוף קבצים בין המחשב לדיסק (אם יש) שעל הסטרימר. אם אני לא עובד עם דיסק בסטרימר אין צורך בזה...

3. האם דרוש מקום איחסון נוסף על המכשיר (דיסקאוןקי / הארדדיסק פנימי) בשביל להתקין את הNMJ או שהוא מתווסף עם אחד העדכונים? לא הצלחתי למצוא אותו בתפריטים של ה a-200 שלי...

4. נאמר שאני מתקין את MyiHome בתור שרת סטרימינג, והYAMJ בתור הJB - שניהם על המחשב. האם יש עוד שירות / אפליקציה משמעותית שאני מפסיד בכל שאני לא מוסיף כונן (דיסקאוןקי או קשיח) לסטרימר?

המון תודה!!!

5. שאלת בונוס - סתם להשכלה כללית , אני מניח שהWMP יעבוד עם כל סטרימר, האם גם הMyiHome יעבוד גם עם סטרימרים אחרים?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

1. כן, שרת MYIHOME נותן אפשרות להזרים תכנים בקלות מהמחשב לפופקורן, אין בעיה עם תכני HD, אני חושב שלא צריכה להיות בעיה עם כתוביות באנגלית - בכל מקרה, לגבי תכני בלו-ריי ותמיכה בכל סוגי הכתוביות, ראה סעיף 2.

2. לא מדויק, אתה יכול לעשות שימוש בשרת SMB\NFS דרך המחשב, על מנת להזרים תוכן לפופקורן. חברי פורום רבים עובדים ככה ומזרימים את כל התכנים, כולל תכני בלו-ריי וכתוביות לפופקורן.

3. לא חובה שיהיה התקן אחסון על המכשיר וניתן להפעיל את ה-JB בכדי שיסרוק התקן על המחשב שנמצא בשיתוף.

ברגע שהכל מוכן והגרסה האחרונה מותקנת, אתה נכנס להתקן האחסון ולוחץ על הכפתור האדום בשלט להתחלת הסריקה.

פה יש קובץ הסבר ושרשור בנושא:

http://www.hometheater.co.il/vt127189.ש ... ור-Popcorn

4. אתה לא "מפסיד" כלום, אתה יכול להשתמש גם ב-NMJ או ב-YAMJ בתור JB למכשיר, וגם ב-MYIHOME או בשיתוף SMB להזרמת תכנים במכשיר, ללא כל כונן פנימי או DOK. ההבדל הוא, שללא ה-NMT APPS אתה יוצר את כל השיתופים ומתקין את השרתים דרך המחשב, זה הכל. יש אומנם תוכנות ותוספים שפותחו על ידי הקהילה וניתנים להתקנה על המכשיר באמצעות ה-NMT APPS, אבל זה ממש לא חובה ולא כל אחד משתמש בהם.
שים לב, לדעתי, הפעלת MYIHOME מצריכה שימוש בשרת FTP, או דרך המחשב, או דרך המכשיר.

5. MYIHOME נועד לעבודה עם מכשירים מבוססי NMT, זה אומר עוד כמה מלבד פופקורן.
מה שמאפיין את התוכנה, זה חיבור מהיר פשוט ויעיל למכשיר הפופקורן על מנת להזרים אליו תכנים באיכות גבוהה.

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

שוב פעם תודה על התשובות המפורטות.

אני אנסה לעבוד בקונפיגורציה של MyiHome ו עם הJB המובנה ואחזור עם מסקנות.

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אוקי, הנה הרשמים שלי בנתיים.

**
התקנתי את myiHome על הPC וזה פתר את בעיית הכתוביות. מרגע זה התיקיה הופיעה בתור אופציה חדשה בתפריט של הרשת.

**
שימוש בJB מובנה
1. עשיתי sharing לתיקיית הוידאו שלי בPC.
2. הוספתי את התיקיה בפופקורן במסך של הסטאפ. מרגע זה התיקיה הופיעה בתור אופציה חדשה בתפריט של הרשת.

הJB עצמו נחמד אבל איטי מידי לטעמי (זמן תגובה בין לחיצה על השלט לתגובה במסך). הוא גם עשה כמה טעויות מביכות בזיהוי הסדרות.

ועכשיו לשאלות החדשות:

1. בשביל להגיע לJB אני בוחר את תיקיית הוידיאו שבחרתי לשתף בתפריט הרשת בסטרימר. אני לא בוחר את התיקיה של הmyiHome. האם הJB משתמש בכלל בmyiHome? כי אם לא, אז אני לא מבין למה הייתי צריך להתקין את הmyiHome...

2. האם JB אחרים (כגון YAMJ) יותר מהירים?

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

את MyiHome התקנת בכדי לבצע הזרמה איכותית של תוכן למחשב, וכפי שאמרת זה פתר את בעיית הכתוביות שהייתה קיימת קודם.

זה שהתקנת את הJB והוא עושה את בעבודה, לא סותר את הנושא השני.

כרגע מדובר על גרסה ראשונית ויהיו הרבה שיפורים בעתיד, ההבדל הגדול כרגע, יש תמיכה במוזיקה. אתמול יצאה גרסה עם מספר שיפורים בתפקוד של ה-JB.

אתה יכול להתקין YAMJ בנוסף, זה מתבצע דרך המחשב וכך תוכל להחליט מה עדיף לך, או לעשות שילוב של שניהם...

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אתה אומר שעדיין הMyiHome הוא שמבצע את ההזרמה למחשב? כי אני לא בוחר אותו בתור שירות רשת כאשר אני נכנס לJB.
איך אני יכול לוודא שזה הוא שמבצע את ההזרמה על המחשב?
בטח איזה סרוויס שרץ על המחשב בזמן שאני מנגן סרט...

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

לא, אין קשר ל-JB.

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

לא הבנתי. אז מי בPC מבצע את ההזרמה שאני משתמש בJB?

talmarsh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 460

שליחה

כשאתה משתף דרך ה NMJ (התוכנה שמובנית בפופקורן) זה נעשה בדרך של שיתוף רשת - הפופקורן מוצא את הקבצים בעזרת הדטאבייס שהוא יוצר לעצמו דרך השיתוף (כמו שתפתח את מיקומי הרשת שלי ותפתח קובץ). זה לא מריץ לך סרוויס נוסף על המחשב (מלבד מה שקשור לשיתוף רשת..)

ה yamj יותר מהיר. אבל זה פתרון שאתה מגדיר ידנית דרך המחשב. ה NMJ הוא פתרון יחסית אוטומטי שאתה מריץ לחלוטין מהמכשיר (כן יש לו טעויות בזיהוי והסריקה איטית אבל יש לו את היתרון של להיות מובנה).

ד"א יש כל מיני דרכים למזער טעויות בזיהוי (גם של YAMJ) בעיקר ע"י שמות נכונים לקבצים או ע"י יצירת קובץ NFO בשם קובץ הוידיאו שמכיל קישור (ורק קישור) לעמוד הסרט IMDB.

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני מבין שהJB הוא רק תפריט יותר נוח (וסופר מגניב עם כל הימדביות שלו).

אבל בסופו של דבר, בעזרת התפריט אני בוחר תוכן שהמחשב שלי צריך להתחיל לשלוח לסטרימר.

אם אני מבין נכון, לפני הJB, הייתי בוחר בשיתופי הרשת את השרות שבו אני רוצה להשתמש ואז בעזרתו בוחר את התוכן שאני רוצה לנגן. בהתחלה היתה רק בחירה אחת (WMP) ואחרי שהתקנתי את myiHome בחירה נוספת. אני הנחתי שככה אני בוחר את מה שיעשה לי סטרימינג.

בשביל להתקין את הJB הייתי צריך לדאוג לשתף תיקיית וידיאו על הPC שלי ואז להגדיר אותה בתור תיקייה משותפת בסטרימר ואז נוספה לי אפשרות שלישית שדרכה אני נכנס לJB. אני לא מבין אבל מי מבצע את הסטרימינג בסופו של דבר.

אני אנסה לעשות סטרימינג בכל דרך ולראות אם יש פרוסס אחר שעובד כל פעם על המחשב ולהבין משם.

תשובות בקרוב! (אני מקווה).

okarmi פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה

אני ממש מבולבל.

1. עשיתי disallow לmedia sharing של הWMP אז זה בטח לא מה שמייצר את הסטרים.
2. הסרתי את הmyiHome מהstartup בשביל שלא יעלה.

אני עדיין רואה סרטים!

אולי פשוט הפופקורן ניגש לshare folder בעצמו (דרך הSMB שהגדרתי בתפריט שלו) והוא מנגן את הקובץ?

אני חושב להסיר את myiHome אם אני בכל מקרה לא משתמש בו.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

בגלל זה שאלתי אותך איזה שיתופים יצרת. אתה ממש לא חייב את MYIHOME, אם התקנת את התוכנה על המחשב, אתה פשוט יכול לנטרל את השרת שלא יעבוד ברקע. אם אתה אומר שה-JB מבצע סריקה, שואב את הנתונים, ואתה מנגן את הסרטים, אז הכל בסדר...

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”