בקשת עזרה בהגדרות במדיה סנטר של win7
שלום לכולם,
מבקש עזרה בהבנה איפה אני טועה בהגדרת כרטיס מסך במדיה סנטר WIN7 בהתנסות הראשונה שלי עם מדיה סנטר של win אי פעם..
אז ככה: רכשתי כרטיס TV חיצוני של Hauppauge מסוג HD PVR וחיברתי אותו במקביל לשלט מדיה סנטר עם IR BLASTER.
החיבורים לממיר הוט SD עם כבלי קומפוזיט פשוטים.
התחלתי לפעול לפי המדריך (המיועד לויסטה) להגדרת TV Setup ואלה השלבים שעברתי:
1. בחרתי Region
2. בחרתי מיקוד (של רמת גן)
3. אישרתי program guide terms of service
4. התבצעה סריקה והורד TV Setup Data של ערוצי הוט ישראל
5. התחיל שלב של TV channel scan אבל אז לא נמצאו ערוצים ובכך הסתיימו ההגדרות.
לא הגעתי כלל לשלבי הגדרת השלט, הערוצים ובחירה ב EPG4CABLE כEPG..
איפה אני טועה?
תודה,
א.
מבקש עזרה בהבנה איפה אני טועה בהגדרת כרטיס מסך במדיה סנטר WIN7 בהתנסות הראשונה שלי עם מדיה סנטר של win אי פעם..
אז ככה: רכשתי כרטיס TV חיצוני של Hauppauge מסוג HD PVR וחיברתי אותו במקביל לשלט מדיה סנטר עם IR BLASTER.
החיבורים לממיר הוט SD עם כבלי קומפוזיט פשוטים.
התחלתי לפעול לפי המדריך (המיועד לויסטה) להגדרת TV Setup ואלה השלבים שעברתי:
1. בחרתי Region
2. בחרתי מיקוד (של רמת גן)
3. אישרתי program guide terms of service
4. התבצעה סריקה והורד TV Setup Data של ערוצי הוט ישראל
5. התחיל שלב של TV channel scan אבל אז לא נמצאו ערוצים ובכך הסתיימו ההגדרות.
לא הגעתי כלל לשלבי הגדרת השלט, הערוצים ובחירה ב EPG4CABLE כEPG..
איפה אני טועה?
תודה,
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
עד כמה שידוע לי, צריך לעבוד עם פלאגין מיוחד כשעובדים עם ה-HD PVR. זה לא עובד עם המדיה סנטר "מהקופסא":
http://www.dvblogic.com/
http://www.dvblogic.com/
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies - כמו תמיד הצלת אותי. תודה רבה.
התקנתי את הפלאג-אין וההגדרות עושות את העבודה.
שאלות ודברים שלא הסתדרו בכל זאת:
1. משום מה, ערוץ 3 לא מופיע ברשימה. היכן יכולה להיות הבעיה?
2. האם הEPG4CABLE עובד? איך אפשר לדעת את זה? הגדרתי לו שיוריד מידע רק על 3 ערוצים אבל במדריך במדיה סנטר מופיעים כולם..
3. והכי חשוב - איך מגדירים את השלט של המדיה סנטר כדי שיתן פקודה להעברת ערוצים? לא מצאתי איפה זה מתבצע ולכן לא ניתן להעביר ערוצים כרגע בצפיה בTV או להגדיר הקלטות (אלא אם הערוץ בממיר מכוון על ערוץ היעד).
המון תודה ומקווה שאוכל להמליץ על הHDPVR בסיום ההתנסות.
א.
התקנתי את הפלאג-אין וההגדרות עושות את העבודה.
שאלות ודברים שלא הסתדרו בכל זאת:
1. משום מה, ערוץ 3 לא מופיע ברשימה. היכן יכולה להיות הבעיה?
2. האם הEPG4CABLE עובד? איך אפשר לדעת את זה? הגדרתי לו שיוריד מידע רק על 3 ערוצים אבל במדריך במדיה סנטר מופיעים כולם..
3. והכי חשוב - איך מגדירים את השלט של המדיה סנטר כדי שיתן פקודה להעברת ערוצים? לא מצאתי איפה זה מתבצע ולכן לא ניתן להעביר ערוצים כרגע בצפיה בTV או להגדיר הקלטות (אלא אם הערוץ בממיר מכוון על ערוץ היעד).
המון תודה ומקווה שאוכל להמליץ על הHDPVR בסיום ההתנסות.
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

1. בעייה ידועה ב-EPG המובנה של מיקרוסופט עבור הוט. גם ערוצים 6 ו-8 חסרים.
2. בהחלט אפשר לעבוד איתו, אבל צריך תוכנה נוספת להמרת ה-XML לפורמט של 7MC עם תוכנה בתשלום הנקראת Big Screen EPG.
3. זה לא נעשה ע"י השלט אלא ע"י משדר IR שהיית אמור לקבל עם המוצר שנקרא IR Blaster. באשף ההגדרות של המדיה סנטר, אמור להופיע לך גם רצף הוראות להגדרת ה-IR Blaster. כל זה מוסבר במדריך להגדרת ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר. שים לב גם לעמוד הראשון המסביר איך מחברים את זה. יש שם גם דוגמא מצולמת איך שמים את ה-IR Blaster על העינית של הממיר HD של הוט.
2. בהחלט אפשר לעבוד איתו, אבל צריך תוכנה נוספת להמרת ה-XML לפורמט של 7MC עם תוכנה בתשלום הנקראת Big Screen EPG.
3. זה לא נעשה ע"י השלט אלא ע"י משדר IR שהיית אמור לקבל עם המוצר שנקרא IR Blaster. באשף ההגדרות של המדיה סנטר, אמור להופיע לך גם רצף הוראות להגדרת ה-IR Blaster. כל זה מוסבר במדריך להגדרת ממיר הוט/יס בויסטה מדיה סנטר. שים לב גם לעמוד הראשון המסביר איך מחברים את זה. יש שם גם דוגמא מצולמת איך שמים את ה-IR Blaster על העינית של הממיר HD של הוט.
שוב תודה.
אנסה להשתמש בBig Screen EPG, האם יש מדריך בנושא?
לגבי הIR Blaster - אני משתמש בIR BLASTER עם שלט מדיה סנטר שהוא לא חלק מערכת הHDPVR. חיברתי לפי המדריך אך לא מופיעים לי מסכי ההגדרות שמופיעים שם והמדריך פשוט מסיים. איפה אני טועה פה?
א.
אנסה להשתמש בBig Screen EPG, האם יש מדריך בנושא?
לגבי הIR Blaster - אני משתמש בIR BLASTER עם שלט מדיה סנטר שהוא לא חלק מערכת הHDPVR. חיברתי לפי המדריך אך לא מופיעים לי מסכי ההגדרות שמופיעים שם והמדריך פשוט מסיים. איפה אני טועה פה?
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אין מדריך ל-Big Screen.
ייתכן שהעברת הערוצים נעשית דרך הפלאגין DVB. בדוק אם יש בהגדרות הפלאגין עצמו חיבוריות ל-IR Blaster.
ייתכן שהעברת הערוצים נעשית דרך הפלאגין DVB. בדוק אם יש בהגדרות הפלאגין עצמו חיבוריות ל-IR Blaster.
טוב, אז הורדתי את BIG SCREEN EPG וזה אכן המיר את קובץ ה XML וייבא אותו ל 7MC. הרבה יותר פשוט ממה שחשבתי שזה יהיה ומומלץ לדעתי למי שרוצה עדיין לעבוד עם 7MC מבלי לוותר על ערוצים או מידע.
כך שלמעשה אני יכול לצפות בכל ערוצי הוט עם EPG גם ב7MC.
אך עדיין נותרתי עם בעיית החלפת הערוצים והגדרת השלט (כאמור שלט תואם מייקרוספוט עם IR BLASTER שאותו חיברתי לפי המדריך) -
איך מגיעים ישר להגדרות שלו? כשהגדרתי (אינספור פעמים) את ה TV SIGNAL לא הגעתי לאפשרות להגדיר אותו.
תודה,
א.
כך שלמעשה אני יכול לצפות בכל ערוצי הוט עם EPG גם ב7MC.
אך עדיין נותרתי עם בעיית החלפת הערוצים והגדרת השלט (כאמור שלט תואם מייקרוספוט עם IR BLASTER שאותו חיברתי לפי המדריך) -
איך מגיעים ישר להגדרות שלו? כשהגדרתי (אינספור פעמים) את ה TV SIGNAL לא הגעתי לאפשרות להגדיר אותו.
תודה,
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא נשאלת אם יש לך Set Top Box באף שלב?
מה לגבי הפלאגין DVB עצמו (אני לא מכיר אותו), אין שם שום דבר שקשור ל-IR Blaster או Set Top Box?
מה לגבי הפלאגין DVB עצמו (אני לא מכיר אותו), אין שם שום דבר שקשור ל-IR Blaster או Set Top Box?
לא נשאלתי לגבי set top box בהגדרת TV, מה שכן - הופיעו לי עם טיונרים וירטואלים של הDVB ולא התייחסתי אליהם.
אני קורא עכשיו את המדריך של הפלאגין ולא הכל מובן לי.. יש שם התייחסות לנושא החלפת הערוצים אבל זה נעשה מחוץ ל7MC עם הגדרות בפלאגאין של טיונר וירטואלי, שכאמור ראיתי אותו מופיע בMC. מוזר..
הבחירה ב HDPVR מתבררת כטעות די רצינית ומחר אנסה להחזיר אותו (כרטיסי טלויזיה חיצוניים הם עניין די נדיר ולא זמין וזו היתה ההמלצה הכי טובה של המוכרים בפלונטר.. קשה לי להאמין שמישהו הצליח להשתמש בו אי פעם).
הגעתי ממש כמעט עד ההצלחה אבל אני בדרך לוותר..
תודה שוב.
אני קורא עכשיו את המדריך של הפלאגין ולא הכל מובן לי.. יש שם התייחסות לנושא החלפת הערוצים אבל זה נעשה מחוץ ל7MC עם הגדרות בפלאגאין של טיונר וירטואלי, שכאמור ראיתי אותו מופיע בMC. מוזר..
הבחירה ב HDPVR מתבררת כטעות די רצינית ומחר אנסה להחזיר אותו (כרטיסי טלויזיה חיצוניים הם עניין די נדיר ולא זמין וזו היתה ההמלצה הכי טובה של המוכרים בפלונטר.. קשה לי להאמין שמישהו הצליח להשתמש בו אי פעם).
הגעתי ממש כמעט עד ההצלחה אבל אני בדרך לוותר..
תודה שוב.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הצליחו בהחלט להשתמש בו, אבל לא עם מדיה סנטר, אלא עם תוכנות מצויינות אחרות כמו מדיה פורטל ו-SageTV.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לפני שאתה מתייאש מהמדיה סנטר, אולי כדאי לנבור קצת בשרשור הזה:
http://thegreenbutton.com/forums/t/88810.aspx
http://thegreenbutton.com/forums/t/88810.aspx
טוב.. אז נברתי מעט בשרשור הארוך הזה והדעות חלוקות..
שאלה בכל זאת -
הצלחתי כאמור להגדיר את הכרטיס וגם לקבל EPG יציב מEPG4CABLE ולראות שידור בערוץ שבו נמצא הממיר (LIVE).
מה שנותר כאמור הוא להגדיר את פקודת העברת הערוצים ע"י הבלאסטר.
יש לי שלט מדיה סנטר + בלאסטר בנפרד מה HDPVR (לא שייכים לו), האם ניתן להגדיר אותם בנפרד כדי שישלטו הם על העברת הערוצים? הרי זה ממש נפרד שלא קשור ממש לכרטיס ויתכן וזה יותר פשוט, לא?
אם נראה לך/לכם שכן, אנסה להגדיר הכל מחדש (פשוט כרגע כל השאר עובד ואני מסתכן פה בהתחלה מחדש ולך תדע אם ההצלחה תחזור שנית..)
תודה.
א.
שאלה בכל זאת -
הצלחתי כאמור להגדיר את הכרטיס וגם לקבל EPG יציב מEPG4CABLE ולראות שידור בערוץ שבו נמצא הממיר (LIVE).
מה שנותר כאמור הוא להגדיר את פקודת העברת הערוצים ע"י הבלאסטר.
יש לי שלט מדיה סנטר + בלאסטר בנפרד מה HDPVR (לא שייכים לו), האם ניתן להגדיר אותם בנפרד כדי שישלטו הם על העברת הערוצים? הרי זה ממש נפרד שלא קשור ממש לכרטיס ויתכן וזה יותר פשוט, לא?
אם נראה לך/לכם שכן, אנסה להגדיר הכל מחדש (פשוט כרגע כל השאר עובד ואני מסתכן פה בהתחלה מחדש ולך תדע אם ההצלחה תחזור שנית..)
תודה.
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

עם המדיה סנטר, אני לא בטוח, אבל שווה לנסות בכל זאת להריץ את אשף ההגדרות שלו, לענות ב"כן" ל"האם יש לך ממיר (Set Top Box)" וכו.
עם כל תוכנה אחרת, אני די בטוח שאפשר, כי שם אתה מפעיל בנפרד את ה-IR Blaster.
עם כל תוכנה אחרת, אני די בטוח שאפשר, כי שם אתה מפעיל בנפרד את ה-IR Blaster.
טוב.. אחרי כמה ימים.. הגיע הזמן להרים ידיים ולהמשיך הלאה..
הצלחתי לעדכן EPG ואפילו לראות live TV ולהקליט אבל ללא היכולת להעביר ערוצים..
כל הניסיונות, ההסרות וההתקנות לא הועילו. יתכן וזה אני אבל כרגע החלטתי להמשיך הלאה.
איזה מדיה סנטר שישמש בעיקר (או רק) להקלטות משידורי הוט לפי הEPG4cable מומלץ?
ממה להתחיל? מ- GB-PVR ?
תודה.
א.
הצלחתי לעדכן EPG ואפילו לראות live TV ולהקליט אבל ללא היכולת להעביר ערוצים..
כל הניסיונות, ההסרות וההתקנות לא הועילו. יתכן וזה אני אבל כרגע החלטתי להמשיך הלאה.
איזה מדיה סנטר שישמש בעיקר (או רק) להקלטות משידורי הוט לפי הEPG4cable מומלץ?
ממה להתחיל? מ- GB-PVR ?
תודה.
א.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אצלי GBPVR עובד מצויין עם התוכנה של אורן.