רמקולים סראונד
שלום,
מה שיש ברשותי:
Onkyo 608
Monitor audio RX 1
Monitor audio RX center
המדפיים אמורים להגיע אליי בשעה טובה בימים הקרובים , הרסיבר כבר אצלי עם רמקולים חלופיים של מוניטור אודיו שקיבלתי עד שהרמקולים שהזמנתי יגיעו.(והסנטר בקרוב גם כן)
עכשיו נשאר לי רק לבחור רמקולים לסראונד ואת הסאב נרכוש עוד כמה חודשים.
ההמלצות שקיבלתי מפורום בחול הוא לקחת את הדגם הבא של מוניטור אודיו ולהשלים את הסדרה:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx
ממה שהבנתי אין צורך להתאים את האחוריים לקדמיים ובגלל זה אני שוקל עוד אפשרויות.
איך הרמקולים האלה : AXIOM QS8 V2 לעומת המוניטור אודיו?
אשמח לקבל המלצה על מה ללכת או אם יש לכם דגם מסוים להמליץ גם מעולה.
*חשוב לציין , לא שמעתי אף אחד מהדגמים הנ"ל ובכלל לא האזנתי לרמקולי סראונד עדיין.
תודה רבה ושיהיה יום טוב.
מה שיש ברשותי:
Onkyo 608
Monitor audio RX 1
Monitor audio RX center
המדפיים אמורים להגיע אליי בשעה טובה בימים הקרובים , הרסיבר כבר אצלי עם רמקולים חלופיים של מוניטור אודיו שקיבלתי עד שהרמקולים שהזמנתי יגיעו.(והסנטר בקרוב גם כן)
עכשיו נשאר לי רק לבחור רמקולים לסראונד ואת הסאב נרכוש עוד כמה חודשים.
ההמלצות שקיבלתי מפורום בחול הוא לקחת את הדגם הבא של מוניטור אודיו ולהשלים את הסדרה:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/silver-rx
ממה שהבנתי אין צורך להתאים את האחוריים לקדמיים ובגלל זה אני שוקל עוד אפשרויות.
איך הרמקולים האלה : AXIOM QS8 V2 לעומת המוניטור אודיו?
אשמח לקבל המלצה על מה ללכת או אם יש לכם דגם מסוים להמליץ גם מעולה.
*חשוב לציין , לא שמעתי אף אחד מהדגמים הנ"ל ובכלל לא האזנתי לרמקולי סראונד עדיין.
תודה רבה ושיהיה יום טוב.
- eitan-z
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 668
- נתן תודות: 310 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מצטער - לדעתי כן צריך להתאים בין כל הרמקולים (גם אחוריים וגם סנטר) - לקדמיים.
אני "שידכתי" בזמנו בין הקדמיים הישנים שלי (1988
) לבין סנטר ואחוריים חדשים (2003).
כולם בעלי גוון צליל זהה.
בהצלחה.
איתן.
אני "שידכתי" בזמנו בין הקדמיים הישנים שלי (1988
כולם בעלי גוון צליל זהה.
בהצלחה.
איתן.
לפי דעתי רמקולים סראונד צרכים להיות זהים במערכת שנועדה למוזיקה רב ערוצית.
למערכת ק"ב, אין חשיבות שיהיו מאותה חברה, וגם ככה רמקול קוואד פולרי לעולם לא ישמע כמו רמקול "רגיל", אבל עדיין נחשב כמומלץ לק"ב.
בהצלחה
למערכת ק"ב, אין חשיבות שיהיו מאותה חברה, וגם ככה רמקול קוואד פולרי לעולם לא ישמע כמו רמקול "רגיל", אבל עדיין נחשב כמומלץ לק"ב.
בהצלחה
חזרתי ...
אני בהתלבטות קשה , נשאר לי רק רמקולים אחוריים + סאב בכדי להשלים את המערכת.
ההתלבטות שלי היא:
האם להשקיע מעט ברמקולים האחוריים (כ1000 ש"ח) ולחסוך את הכסף לסאב? או שלהשקיע ברמקולים אחוריים(כ3500 ש"ח) ולחכות עם הסאב לשנה הבאה...
מה אתם הייתם עושים? =\
אני בהתלבטות קשה , נשאר לי רק רמקולים אחוריים + סאב בכדי להשלים את המערכת.
ההתלבטות שלי היא:
האם להשקיע מעט ברמקולים האחוריים (כ1000 ש"ח) ולחסוך את הכסף לסאב? או שלהשקיע ברמקולים אחוריים(כ3500 ש"ח) ולחכות עם הסאב לשנה הבאה...
מה אתם הייתם עושים? =\
- ran_carney
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1919
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 57 פעמים
משקיע באחוריים ומחכה עם הסאב.
בעיני, וזה גם מה שעשיתי עם המערכת שלי - עדיף טיפין טיפין אבל להגיע לתוצאה איכותית שתהיה מרוצה ממנה על פני לרוץ ולהשלים סט 5.1, "רק בשביל להשלים" כביכול.
בעיני, וזה גם מה שעשיתי עם המערכת שלי - עדיף טיפין טיפין אבל להגיע לתוצאה איכותית שתהיה מרוצה ממנה על פני לרוץ ולהשלים סט 5.1, "רק בשביל להשלים" כביכול.
מחזק את מה שאיתן כתב, בשביל שמערכת תשמע במיטבה מבלי להמר על התוצאה צריך שכל הערוצים יהיו זהים.eitan-z כתב:מצטער - לדעתי כן צריך להתאים בין כל הרמקולים (גם אחוריים וגם סנטר) - לקדמיים.
אני "שידכתי" בזמנו בין הקדמיים הישנים שלי (1988) לבין סנטר ואחוריים חדשים (2003).
כולם בעלי גוון צליל זהה.
בהצלחה.
איתן....
לך על הרמקול הזה ותקבל את האיכות שאתה אמור לקבל בכל פורמט אפשרי:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... ur-speaker
בגדול אני מסכים בהחלט, וזו אסכולה נכונה ביותר...zeev78 כתב:מחזק את מה שאיתן כתב, בשביל שמערכת תשמע במיטבה מבלי להמר על התוצאה צריך שכל הערוצים יהיו זהים.eitan-z כתב:מצטער - לדעתי כן צריך להתאים בין כל הרמקולים (גם אחוריים וגם סנטר) - לקדמיים.
אני "שידכתי" בזמנו בין הקדמיים הישנים שלי (1988) לבין סנטר ואחוריים חדשים (2003).
כולם בעלי גוון צליל זהה.
בהצלחה.
איתן....
לך על הרמקול הזה ותקבל את האיכות שאתה אמור לקבל בכל פורמט אפשרי:
http://www.monitoraudio.co.uk/products/ ... ur-speaker...
אבל כיום עם מערכות הכיול המתקדמות..פרט קריטי זה הופך להיות להרבה פחות קריטי...
מפני שעיקר הסיבה לכיול בחלל, הוא להתאים את התדרים, מיקומים, גוון סאונד לפי מיקום הישיבה ולפי הרמקול הנמצא סמוך אליו...הוא קריטי...ובעל תוצאות הרבה הרבה הרבה הרבה יותר אמינות ונכונות.
התאמה של קדמיים לסנטר, חיבת להיות (פשוטו כמשמעו אותו רמקול זהה לחלוטין)...ז"א עם יש שני רצפתיים גם הסנטר חייב להיות רצפתי...ובעל אותם נתונים הזהים לחלוטין!!.
בכדי שמעבר קול הגיע מרמקול א' עובר לרמקול ב' ומסתיים ברמקול ג'' יגיע באופן מושלם, חייב להיות אותם נתונים אקוסטיים, בכל הרמקולים, דבר ש"כמעט" בלתי אפשרי.
לרכוש סנטר מאותה הסדרה, בגלל שזה אותה הסדרה...במיוחד שהסנטר קטן במימדיו מהרמקולים הקדמיים, לטעמי מוטעה, ופחות רלוונטי לזמנים של היום...כמובן שזו המלצה נכונה לרכוש את אותה הסדרה, במיוחד בפן האסטטי...אבל מה שיך לאסכולה קודמת גם לא בהכרך רלוונטית לאסכולה המודרנית.
וכמובן עם רמקולים קדמיים איכותיים ביותר, ובעלי נוכחות מרשימה, בשידוח עם סנטר קטן ולא איכותי...גם מערכת הכיול הכי טובה בעולם, לא תיתן תוצאות מספקות.
אצלי למשל, עם רמקולים עשירים וסופר איכותיים כמו ה-801 של B&W..ועם סנטר איכותי ביותר (עד היום לא שמעתי סנטר שאפילו מתקרב ליכולות של הסנטר הזה והיו לי לא מעט הזדמנויות)...AVANCE SIGNATURE 9 MK2...להגיע לאותו טון עם הקדמיים והסנטר הייתה עבודה לא פשוטה ומאוד מתסכלת...(במיוחד שגם ההגברות אצלי שונות)...אך לדעתי בהחלט הצלחתי להגיע לאיזון טונאלי מצוייןוהחזית ניראת ונישמעת כחזית מושלמת ללא "חורים" למינהם, וכנ"ל אגב עם הרמקולים האחוריים והצידיים. העבודה היא לא קלה בכלל ולוקחת לא מעט ימים ואף שבועות, אבל התוצאה פשוט מהפנטת ומדהימה.[/b]