טיפול בתרגום לסרטי 3D SBS
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46412
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5082 פעמים
יש שרשור ראוי ב Videohelp, למה לקלקל אותנו עם Rapidshare?
http://www.videohelp.com/tools/3DSubtitler
החסרון הוא שאלו כתוביות גרפיות אשר צריכות כמובן לעבור המרה מ- SRT לפורמט זה באמצעות מחשב. אני רוצה מזרימדיה שיצא לעשות את זה בזמן אמת עבור SRT, זה יהיה שוס. חוץ מזה, מישהו בדק שזה עובד כראוי? כי אני מתקשה לראות כיצד זה יכול לעבוד בצורה אמינה בשל הפוקוס של הכתוביות שתמיד צריך להשתנות לפי עומק התמונה הראשית.
החסרון הוא שאלו כתוביות גרפיות אשר צריכות כמובן לעבור המרה מ- SRT לפורמט זה באמצעות מחשב. אני רוצה מזרימדיה שיצא לעשות את זה בזמן אמת עבור SRT, זה יהיה שוס. חוץ מזה, מישהו בדק שזה עובד כראוי? כי אני מתקשה לראות כיצד זה יכול לעבוד בצורה אמינה בשל הפוקוס של הכתוביות שתמיד צריך להשתנות לפי עומק התמונה הראשית.
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 221
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
לאו דוקא. המיקום הנכון של התרגום צריך תמיד להיות ב - POC - Point of convergenceziv_r כתב:יש שרשור ראוי ב Videohelp, למה לקלקל אותנו עם Rapidshare?![]()
החסרון הוא שאלו כתוביות גרפיות אשר צריכות כמובן לעבור המרה מ- SRT לפורמט זה באמצעות מחשב. אני רוצה מזרימדיה שיצא לעשות את זה בזמן אמת עבור SRT, זה יהיה שוס. חוץ מזה, מישהו בדק שזה עובד כראוי? כי אני מתקשה לראות כיצד זה יכול לעבוד בצורה אמינה בשל הפוקוס של הכתוביות שתמיד צריך להשתנות לפי עומק התמונה הראשית....
בפועל זה אומר במישור המסך.
מפתח בבוקסי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Eli_Semory,
ואיך אפשר לדעת מהי הנקודה הזאת כאשר התרגום הגרפי נעשה נעשה בצורה נפרדת מהוידאו?
בסרטי תלת מימד בקולנוע שלי יצא להיות נוכח בהם (וזה לא הרבה, אני מודה), התרגום דינאמי מבחינת העומק שלו בהתאמה למרכז האובייקט אשר בפוקוס בוידאו.
ייתכן ובסביבה ביתית זה עובד בצורה פשוטה יותר, אבל אז התרגום לא יהיה תלת מימדי.
בסרטי תלת מימד בקולנוע שלי יצא להיות נוכח בהם (וזה לא הרבה, אני מודה), התרגום דינאמי מבחינת העומק שלו בהתאמה למרכז האובייקט אשר בפוקוס בוידאו.
ייתכן ובסביבה ביתית זה עובד בצורה פשוטה יותר, אבל אז התרגום לא יהיה תלת מימדי.
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

אין שום בעיה לדעת. מבלי להכנס להסבר מתמטי, ממקמים את התרגום באותה מקום בשני החצאים, ואז התרגום נמצא במישור המסך. אם רוצים להתאים את התרגום לאלמנט מסויים בוידאו, אזי הבעיה נהפכת לקשה יותר.ziv_r כתב:Eli_Semory,
ייתכן ובסביבה ביתית זה עובד בצורה פשוטה יותר, אבל אז התרגום לא יהיה תלת מימדי....
אני לא חושב שבסרטי תלת מימד בקולנוע משנים את מיקום התרגום. בכל מקרה המיקום במישור המסך הוא האופטימלי.
אגב ניסיתי את התוכנה - עובד מעולה.
מדגדג לי להוסיף את הפיצ'ר הזה... זה מפריע מאוד כשרואים סרט SBS והממשק לא תואם...
מפתח בבוקסי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

בקולנוע התרגום משתנה בהתאם לתמונה כפי שרשמתי בהודעה קודמת.
נשמע לי מוזר המימוש הזה מכיוון שהעין תצטרך לשנות פוקוס פעמיים בזמן מאוד קצר, גם עבור התרגום וגם עבור הוידאו. זה מעייף אחרי זמן קצר.
נסה לצפות בסרט 3D עם המימוש הזה ובדוק אם זה נוח. אם כן, בהחלט תוסיף את היכולת הזאת, אין אותה לאף אחד...
נשמע לי מוזר המימוש הזה מכיוון שהעין תצטרך לשנות פוקוס פעמיים בזמן מאוד קצר, גם עבור התרגום וגם עבור הוידאו. זה מעייף אחרי זמן קצר.
נסה לצפות בסרט 3D עם המימוש הזה ובדוק אם זה נוח. אם כן, בהחלט תוסיף את היכולת הזאת, אין אותה לאף אחד...
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

אני מבין למה אתה מתכוון - אם נצפה בסרט תלת מימד והכתוביות יהיו במרחק x אבל הסצינה תתרחש במרחק y, אזי נקבל כאב ראש כי נצטרך לעבור בין פוקוס על הכתוביות לבין פוקוס על הסצינה.ziv_r כתב:בקולנוע התרגום משתנה בהתאם לתמונה כפי שרשמתי בהודעה קודמת.
נסה לצפות בסרט 3D עם המימוש הזה ובדוק אם זה נוח. אם כן, בהחלט תוסיף את היכולת הזאת, אין אותה לאף אחד......
זו טעות נפוצה. לא ניתן בסרט תלת מימד להתפקס על סצינה. הסרט צולם באמצעות זוג עיניים (המצלמה) שיש להם מרחק מוקד שנקבע עבורך. אם הבמאי רוצה בכך, הוא יכול לטשטש מרחק מסוים בסצינה בכדי להדגיש את אפקט העומק - כמו שנהוג לעשות בסרטים "רגילים". זו אגב אחת הסיבות מדוע סרטי תלת מימד גורמים לבחילה וכאב ראש עבור חלק מהצופים. המוח מתבלבל בין העובדה שמתקבלת תמונה תלת מימדית כי כל עין רואה תמונה אחרת, לבין העובדה שלא ניתן להתפקס על מרחקים שונים.
מפתח בבוקסי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Eli_Semory,
תודה על ההסבר.
אז אם זה כך, למה יש צורך בהכנת תרגום גרפי ולא SRT רגיל?
תודה על ההסבר.
אז אם זה כך, למה יש צורך בהכנת תרגום גרפי ולא SRT רגיל?
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

כאשר משתמשים בתרגום רגיל, אין לך שליטה על איך יתבצע הרינדור שלו על המסך. מכיוון שהמסך שלך עובר למצב SBS כל ההצגה של התרגום יוצאת בצורה לא נכונה. בכדי לעבוד עם תרגום רגיל צריך שגם המסך וגם הנגן יהיו מודעים לעובדה שהם נמצאים במצב הנכון. אגב זה תקף לא רק לכתוביות אלא גם לכל הממשק הגרפי.ziv_r כתב:Eli_Semory,
תודה על ההסבר.
אז אם זה כך, למה יש צורך בהכנת תרגום גרפי ולא SRT רגיל?...
בתרגום גרפי אתה שולט על איך יראה התרגום ולכן יכול לבנות אותו מראש כך שיצא בצורה הנכונה (זה מה שהתוכנה שהוזכרה עושה למעשה).
מפתח בבוקסי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Eli_Semory,
אז למה צריך להכין את הכתוביות מראש בצורת sub/idx? הרי הנגן יודע שהוא מציג 3D עם כתוביות, אז שהנגן יציג אותם בצורה הנכונה (כמובן אם הנגן תומך בהצגת כתוביות בצורה הזאת).
אז למה צריך להכין את הכתוביות מראש בצורת sub/idx? הרי הנגן יודע שהוא מציג 3D עם כתוביות, אז שהנגן יציג אותם בצורה הנכונה (כמובן אם הנגן תומך בהצגת כתוביות בצורה הזאת).
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

מצב SBS לא מזוהה בצורה אוטומטית כמו 3D מלא. צריך להעביר את הטלויזיה למצב בצורה ידנית.ziv_r כתב:Eli_Semory,
אז למה צריך להכין את הכתוביות מראש בצורת sub/idx? הרי הנגן יודע שהוא מציג 3D עם כתוביות, אז שהנגן יציג אותם בצורה הנכונה (כמובן אם הנגן תומך בהצגת כתוביות בצורה הזאת)....
גם אם הינו מזהים שמדובר בסרט SBS, אין עדיין שום פרוטוקול שמאפשר להורות לטלוויזיה לעבור למצב הרצוי.
באותה צורה צריך גם להורות לנגן לעבור בצורה ידנית ואז עניין התרגום והממשק נפתר בצורה אוטומטית.
צפה להפתעות בקרוב...
מפתח בבוקסי
Eli_Semory צודק שהפוקוס שבו העין מתמקדת בהקרנה תלת ממדית הוא במרחק קבוע. אם נעצום עין אחת בזמן צפייה בסרט תלת מימד, העין הפקוחה תראה תמונה דו ממדית כשהמיקוד של העין יעשה לפי המרחק הפיזי ממקום הישיבה ועד למיקום מסך ההקרנה. העין לא אמורה לשנות את נקודת המיקוד במשך כל זמן הצפייה בסרט.
על המסך מוקרנות 2 תמונות שצולמו במצלמה תלת ממדית. שתי התמונות אמורות לדמות ראיית אדם בכך שעצמים רחוקים יתקבלו בהן בצורה שווה, ועצמים קרובים למצלמה יראו במיקום שונה בכל אחת מהתמונות.
במילים אחרות, כשמשווים את התמונה של עין ימין עם התמונה של עין שמאל, ככל שהעצמים פחות חופפים במיקום זה אומר שהמוח "יראה" אותם כיותר קרובים.
כשמכניסים כתוביות צריך להחליט היכן הן תמוקם. האם במשטח רחוק מהתרחשות העלילה או קרוב יותר או בכלל לפני מיקום התרחשות העלילה.
המרווח המלאכותי במיקום הכתוביות קובע את מיקומן במרחב. לכאורה כל מה שצריך זה להחליט מה המרחק בין הצופה לכתוביות, ולפי נתון זה להכניס הפרש קבוע בין כתובית של עין ימין לכתובית של עין שמאל. המוח יעשה את כל השאר.
אבל המציאות שונה.
בצילום סרט, נקודת האפס שבה עצם של תמונת עין ימין מתלכד עם תמונת עין שמאל לא מתרחש באין סוף כמו שאמור להיות. הצלמים משנים את נקודת החפיפה בהתאם להתרחשות בסרט. כדי להקטין למינימום את תופעת ה Ghost וכדי למנוע בעיה שחפצים קרובים בתמונות תקריב לא יכנסו לעדשת המצלמה, משנים את נקודת האפס וממקדים אותה באזור הכי חשוב בעלילה.
נראה לי שהכי קל להמחיש את השינוי בצילום בעזרת סרט שעבר המרה לתלת מימד צבעוני.
בתמונות שצרפתי (מתוך הסרט "המסע לבטן האדמה") אפשר להבחין בתופעת שינוי נקודת האפס, היא נקודת החפיפה בתמונות.
בתמונה מספר 1 רואים את הגיבורים מצולמים מרחוק. כמו בתיאוריה נקודת האפס נמצאת רחוק. הדמויות בשתי התמונות חופפות ולכן לא רואים מסביבן גלישה של צבע. לעומתם הציפורים הקרובות "מפורקות" לצבעי הסגול והירוק וככל שהציפור יותר קרובה - המרחק בין הצבעים גדול יותר.
בתמונה מספר 2 מי שנמצא בנקודת האפס זו הדמות המרכזית. בנקודה זו כמעט ולא רואים גלישת צבעים. הפנים נראים די טוב גם כשהתמונה דו ממדית. מכיוון שנקודת האפס נמצאת במרחק קרוב יחסית, בסצנה זו החלק האחורי והחלק הקדמי מרוחים בצבע, אבל בכיוונים הפוכים. הסגול בחלק שמאחורי הדמות נמצא בצד ימין של העצמים והסגול בחלק שלפני הדמות נמצא בצד שמאל של העצמים.
גם בתמונה מספר 3 התלכדות התמונות לא מתבצעת באין סוף כי אם במיקום של גיבורי העלילה.
בכל סצנה מרחק החפיפה נמצא במרחק צילום פיזי אחר.
מה שאני רוצה להבהיר בכל המלל הזה שבסרטים רבים המרווח האבסולוטי לא קובע את המרחק הפיזי שהמוח יתרגם, מה שחשוב זה המרחק היחסי. עצמים באין סוף יכולים להיות במרווח הפוך לעצמים הקרובים והמוח ממשיך לתרגם אותם כעצמים רחוקים.
זה מחזיר אותנו לבעיית הכתוביות.
אם נבצע הפרדה קבועה בכתוביות שמופיעות בתמונה של עין ימין ועין שמאל, המיקום המרחבי שלהם יזוז כל פעם למרחק אחר בהתאם לנקודת האפס שקיימת בתמונה באותו רגע. זה מחייב שגם הכתוביות יעברו תהליך חכם יותר והמרווח ביניהם אמור להתאים את עצמו לעלילת הסרט או יותר נכון לשינויי נקודת האפס המצולמת.
על המסך מוקרנות 2 תמונות שצולמו במצלמה תלת ממדית. שתי התמונות אמורות לדמות ראיית אדם בכך שעצמים רחוקים יתקבלו בהן בצורה שווה, ועצמים קרובים למצלמה יראו במיקום שונה בכל אחת מהתמונות.
במילים אחרות, כשמשווים את התמונה של עין ימין עם התמונה של עין שמאל, ככל שהעצמים פחות חופפים במיקום זה אומר שהמוח "יראה" אותם כיותר קרובים.
כשמכניסים כתוביות צריך להחליט היכן הן תמוקם. האם במשטח רחוק מהתרחשות העלילה או קרוב יותר או בכלל לפני מיקום התרחשות העלילה.
המרווח המלאכותי במיקום הכתוביות קובע את מיקומן במרחב. לכאורה כל מה שצריך זה להחליט מה המרחק בין הצופה לכתוביות, ולפי נתון זה להכניס הפרש קבוע בין כתובית של עין ימין לכתובית של עין שמאל. המוח יעשה את כל השאר.
אבל המציאות שונה.
בצילום סרט, נקודת האפס שבה עצם של תמונת עין ימין מתלכד עם תמונת עין שמאל לא מתרחש באין סוף כמו שאמור להיות. הצלמים משנים את נקודת החפיפה בהתאם להתרחשות בסרט. כדי להקטין למינימום את תופעת ה Ghost וכדי למנוע בעיה שחפצים קרובים בתמונות תקריב לא יכנסו לעדשת המצלמה, משנים את נקודת האפס וממקדים אותה באזור הכי חשוב בעלילה.
נראה לי שהכי קל להמחיש את השינוי בצילום בעזרת סרט שעבר המרה לתלת מימד צבעוני.
בתמונות שצרפתי (מתוך הסרט "המסע לבטן האדמה") אפשר להבחין בתופעת שינוי נקודת האפס, היא נקודת החפיפה בתמונות.
בתמונה מספר 1 רואים את הגיבורים מצולמים מרחוק. כמו בתיאוריה נקודת האפס נמצאת רחוק. הדמויות בשתי התמונות חופפות ולכן לא רואים מסביבן גלישה של צבע. לעומתם הציפורים הקרובות "מפורקות" לצבעי הסגול והירוק וככל שהציפור יותר קרובה - המרחק בין הצבעים גדול יותר.
בתמונה מספר 2 מי שנמצא בנקודת האפס זו הדמות המרכזית. בנקודה זו כמעט ולא רואים גלישת צבעים. הפנים נראים די טוב גם כשהתמונה דו ממדית. מכיוון שנקודת האפס נמצאת במרחק קרוב יחסית, בסצנה זו החלק האחורי והחלק הקדמי מרוחים בצבע, אבל בכיוונים הפוכים. הסגול בחלק שמאחורי הדמות נמצא בצד ימין של העצמים והסגול בחלק שלפני הדמות נמצא בצד שמאל של העצמים.
גם בתמונה מספר 3 התלכדות התמונות לא מתבצעת באין סוף כי אם במיקום של גיבורי העלילה.
בכל סצנה מרחק החפיפה נמצא במרחק צילום פיזי אחר.
מה שאני רוצה להבהיר בכל המלל הזה שבסרטים רבים המרווח האבסולוטי לא קובע את המרחק הפיזי שהמוח יתרגם, מה שחשוב זה המרחק היחסי. עצמים באין סוף יכולים להיות במרווח הפוך לעצמים הקרובים והמוח ממשיך לתרגם אותם כעצמים רחוקים.
זה מחזיר אותנו לבעיית הכתוביות.
אם נבצע הפרדה קבועה בכתוביות שמופיעות בתמונה של עין ימין ועין שמאל, המיקום המרחבי שלהם יזוז כל פעם למרחק אחר בהתאם לנקודת האפס שקיימת בתמונה באותו רגע. זה מחייב שגם הכתוביות יעברו תהליך חכם יותר והמרווח ביניהם אמור להתאים את עצמו לעלילת הסרט או יותר נכון לשינויי נקודת האפס המצולמת.
-
- תמונה מספר 1
-
- תמונה מספר 2
-
- תמונה מספר 3
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78927
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בקיצור, עוד נושא שככל הנראה ידרוש טיפול במזרימדיות עתידיות זה פיצול SRT ל-SBS...
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
על פי מה שנאמר לא חושב שפיצול SRT יעבוד.
SRT זה סתם קובץ טקטס ללא שום הגדרות למעט תיזמון,
צריך פורמט חכם יותר כמו IDX/SUB או SUP.
SRT זה סתם קובץ טקטס ללא שום הגדרות למעט תיזמון,
צריך פורמט חכם יותר כמו IDX/SUB או SUP.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Eli_Semory
-
- חבר פעיל מאוד

בגרסה האחרונה של הקופסא הוספנו תמיכה ב-SBS.
ניתן להעביר את התצוגה למצב הנכון והממשק והכתוביות מופיעים כמו שצריך.
אין צורך להמיר את הכתוביות, הכל עובד בצורה אוטומטית.
ניתן להעביר את התצוגה למצב הנכון והממשק והכתוביות מופיעים כמו שצריך.
אין צורך להמיר את הכתוביות, הכל עובד בצורה אוטומטית.
מפתח בבוקסי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag