הרשות השניה: כיבוי השידורים האנלוגיים כבר ב-2.2.11

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #1 

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

תודה רבה עופר על הסיקור!
יש להדגיש שכפי שעופר כתב הרשות הודיעה על תוספת של 5 משדרים נוספים שאמורים לשפר את הקליטה בין השאר באזור רמת השרון, כפר סבא, הרצלייה, הוד השרון, פתח-תקוה, אזורים בת"א ולהערכתי גם באזור ראשון חולון וכו..
הרשות עומדת להפעיל את המשדרים תוך כמה חודשים, חלק מהמשדרים כבר עומדים על תילם ומחכים לאישורים
סופיים כדי לעלות לאוויר, יש לציין שהרשות מחויבת להעביר כל אתר שידור את מלוא אישורי התכנון והבנייה ואישורים מהמשרד לאיכות הסביבה לגבי כמות הקרינה המותרת בכל אזור שידור סמוך למשדר.
ע"פ מנכ"ל הרשות מר מנשה סמירה, המטרה של הרשות היא להגיע למצב שתהייה קליטה באיכות טובה של שידורי עידן+ גם בתוך הבתים בכל הארץ, ע"פ סמירה זו פעם ראשונה בעולם שמערכת שידור מסוג זה מגיעה לתוך הבתים
ברוב העולם משדרים לקליטה מחוץ לבית בלבד.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

arotman כתב: ע"פ מנכ"ל הרשות מר מנשה סמירה, המטרה של הרשות היא להגיע למצב שתהייה קליטה באיכות טובה של שידורי עידן+ גם בתוך הבתים בכל הארץ, ע"פ סמירה זו פעם ראשונה בעולם שמערכת שידור מסוג זה מגיעה לתוך הבתים
ברוב העולם משדרים לקליטה מחוץ לבית בלבד, כלומר קליטה באנטנה פנימית במקום בחיצונית.
...
זה אומר קרינה ברמות גבוהות יותר מהמקובל בעולם.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #4 

amiti כתב:
arotman כתב: ע"פ מנכ"ל הרשות מר מנשה סמירה, המטרה של הרשות היא להגיע למצב שתהייה קליטה באיכות טובה של שידורי עידן+ גם בתוך הבתים בכל הארץ, ע"פ סמירה זו פעם ראשונה בעולם שמערכת שידור מסוג זה מגיעה לתוך הבתים
ברוב העולם משדרים לקליטה מחוץ לבית בלבד, כלומר קליטה באנטנה פנימית במקום בחיצונית.
...
זה אומר קרינה ברמות גבוהות יותר מהמקובל בעולם.
...
אז זהו הרשות נקטה כאן בגישת שידור שמתאימה יותר לסלולארי הרבה אתרים קטנים בעוצמת שידור קטנה יחסית.
המשדרים הגדולים בירושלים חיפה והדרום אמורים לשדר בעוצמה של 5 קילו וואט שזה חמישית למשל מהמשדרים
של השידורים האנלוגיים, משדרונים קטנים GAP FILLERS משדרים בד"כ בעוצמה של כמה וואטים.
המשדרים הבינוניים מגיעים בד"כ לעוצמות של כמה עשרות וואט.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

פריסה רחבה יותר של משדרים מקטינה את עצמת הדרושה מכל משדר , אבל עדיין בנקודת הקצה אצל הצרכן הרצון הוא להגיע לעצמות גבוהות מהנהוג בעולם. לא?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

לא בהכרח. בשיטה השניה מי שקרוב למשדר חוטף קרינה גבוהה מאוד כדי שמי שבקצה הטווח ייקבל קליטה תקינה. כאן כולם מקבלים פחות או יותר אותה עוצמה שהיא בתקן
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #7 

amiti כתב:פריסה רחבה יותר של משדרים מקטינה את עצמת הדרושה מכל משדר , אבל עדיין בנקודת הקצה אצל הצרכן הרצון הוא להגיע לעצמות גבוהות מהנהוג בעולם. לא?
...
בעקרון כן, אבל הרעיון שנוכל לקבל קליטה טובה בבית ועוצמת הקרינה יורדת כידוע בריבוע של המרחק, כלומר הסכנה תמיד היא ליד המשדר עצמו, כמו כן הבית חוסם את רוב הקרינה, בסופו של דבר את הקרינה החזקה ביותר אנו מקבלים מהטלפון הנייד שלנו שמשדר בין 250MW לעיתים אפילו לוואט שלם ולא משידורי טלביזיה שמשודרים בתדרים נמוכים בהרבה מהשידורים הסולולריים שנחשבים מזיקים יותר, .בכל מקרה לקליטה טובה אנו צריכים לקבל עוצמה יחסית קטנה של שידור בבית עצמו. מספיק בד"כ כמה מיליואט בודדים.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78931
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #8 

אין סיבה שתהיה קרינה גבוהה. עם כיבוי המשדרים האנלוגיים זה ירד משמעותית.

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

אם רוצים שהקרינה תהיה מספקת בתוך הבתים - מיליווטים בודדים אזי הקרינה בשטחים פתוחים חייבת להיות גבוהה לאין שיעור. הקרינה הזו כמובן מתווספת לקרינה ממקורות אחרים שאליהם אנחנו כבר היום נחשפים (סלולרי , מחשבים , חשמל ועוד).השאלה אם הנוחות , במקרה זה של אנטנות פנימיות - אין לה מחיר סמוי מן העין לטווח הארוך? מדוע לא להסתפק בתקן השידור שנהוג בכל העולם ? האם אנחנו יודעים משהו שהאחרים לא?

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #10 

amiti
אני חושב שמצינו את הנושא הקרינה ממשדרי הרשות, כפי שרשמת אנו מוקפים קרינה מכל הכיוונים כולל אגב קרינת רקע שאינה מעשה אדם, אני ממליץ לך להזמין פעם אחת בדיקת קרינה מבודק קרינה מוסמך ולסרוק את הבית שלך וסביבתו, לאחר שתשמע את התוצאות תרצה להתעטף בנייר כסף ולחיות בכלוב ממתכת (6)
לפני שנכנסנו לבית חדש הזמנתי בודק שיבדוק עבורנו קרינה מעמוד חשמל ושנאי שנמצא כ 20 מטר מהבית
ע"פ הבודק בבית קיבלנו קרינה של פחות מ 2 מיליגאוס בנקודה הכי רועשת על המרפסת .
בשדרה מתחת לקו המתח הגבוה של חברת חשמל המדידה קפצה למעל 20 מיליגאוס.

האופציה השנייה שהייתה לרשות היא להישאר עם משדרים מרכזיים בלבד מה שהייה מכריח את כולנו להשקיע
מחדש במערכת קליטה על הגג שעלותה בין 1000 ש"ח ל 2500 ש"ח ואף יותר לבניין.
יש בניינים רבים שבהם הורידו לחלוטין את מערכת האנטנה או שהכבלים ו YES השתלטו על הצנרת של האנטנות. אצלי בבניין מכיוון שהכול היה חדש והקבלן היה מחויב להתקין אנטנה לפני טופס 4 אז לפחות היה לי תורן
שעליו הוספתי אנטנות וציוד קליטה ויכולתי להחליף גם את כל הכבלים מהגג עד הפיצול, זו אופציה שאינה
פתוחה לכל אחד, אני אגב האדם היחיד בבניין שאינו מחובר ל YES או HOT לשידורי טלביזיה.
עם מערכת הקליטה על הגג אני קולט גם לסירוגין את שידורי קפריסין מרחק כמה מאות קילומטר.
עם אנטנה חיצונית מוגברת שאני חייב להוציא מעבר לחלון, אני קולט היום את שידורי הרשות באפיק 26 , 29 וגם את שידורי מצרים באפיק 27 מהמשדר הגדול באל עריש מרחק של כ 150 קילומטר מרמת השרון.
אני נמצא במקום יחסית גבוה ברמת השרון ולכן הקליטה אצלי טובה יחסית אבל גם נתונה להפרעות. יש הרבה מאוד מקומות בארץ בעיקר בישובים עירוניים צפופים ובמיוחד בקומות נמוכות שאפילו עם אנטנה חיצונית טובה אינם יכולים כלל לקלוט את שידורי הרשות, יש גם מקומות כמו מודיעין למשל שאסרה לחלוטין התקנת אנטנות על הגג ומאפשרת התקנה של צלחת אחת בלבד על הגג.
אתה יכול לקרוא על נסיונות שיפור הקליטה שלי כאן:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &p=1207321
ההשקעה אצלי בציוד הסתכמה בכ 1000 ש"ח כולל כמה כלי עבודה שהייתי חייב לרכוש.
האנטנה החיצונית הקטנה עלותה לצרכן כ 165 ש"ח.
http://www.thm.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=45

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #11 

לפי המשרד להגנת הסביבה, 75% מהקרינה הבלתי מייננת ממקורות קורנים בארץ - משדרי רדיו AM של בזק. משאירים את זה עובד כי זה הדבר היחיד שחודר למקלטים. מי שחושש מקרינה, זה בעיקר מה שהוא צריך לדאוג ממנו.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #12 

אני דווקא לא חושש משום קרינה כי היא חוסכת לי המון כסף של מכוני שיזוף ובבישול. אתמול ביקרו אצלי חברים ולא היה מה לתת להם לאכול. ישר תקעתי תרנגולת קפואה מהפריזר על מקל ונופפתי בה מהחלון כמה דקות והיא התבשלה כך בעצמה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #13 

מישהו יודע אם המשדרים באזור השרון ופתח תקווה כבר הוקמו, או שהם הולכים להיות מוקמים?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #14 

Catskinner כתב:אני דווקא לא חושש משום קרינה כי היא חוסכת לי המון כסף של מכוני שיזוף ובבישול. אתמול ביקרו אצלי חברים ולא היה מה לתת להם לאכול. ישר תקעתי תרנגולת קפואה מהפריזר על מקל ונופפתי בה מהחלון כמה דקות והיא התבשלה כך בעצמה.
...
הרגת אותי :lol:
אבל צחוק צחוק תעמיד ליד משדר רדיו חזק 2 חוטים ותוכל להפעיל מנוע קטן או נורה.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #15 

pixies כתב:מישהו יודע אם המשדרים באזור השרון ופתח תקווה כבר הוקמו, או שהם הולכים להיות מוקמים?
...
מקורות יודעי דבר ברשות מדברים על כך שהמשדר הראשון יוכל להיות מופעל בעוד חודש וחצי באזור שבין רמת השרון לפתח תקווה.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1427
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 118 פעמים

שליחה #16 

קצת "ביו-פיזיקה 101" לחברים:
קרינה בלתי- מייננת, כשמה כן היא. אינה חזקה מספיק בכדי להפשיט את האטומים מהאלקטרונים שלהם
ובכך לגרום להם להפוך ליונים אקטיביים, דבר שיכול לגרום לשינוי מוטגני בדנ"א.
קרינה בלתי מייננת אינה חזקה מספיק בכדי לגרום לנ"ל, ולכן אינה פוגעת ברמה התאית ואינה מסוכנת.
להזכירכם שעד היום לא התפרסם אף מחקר שהוכיח מעבר לספק סביר שקרינה סלולרית יוצרת פגיעה
פיזיולוגית, וזה אחרי כבר 15 שנים של מחקר.
זיהום אוויר זה מה שבאמת צריך להדאיג אותכם, לא קרינה בלתי מייננת.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
יצירת קשר:

שליחה #17 

http://www.sviva.gov.il/bin/en.jsp?enPa ... =saf_krina
manola משיחה עם ניורולוגים למדתי כי אומנם אין היום מידע חד משמעי שמוקבל על כל המדענים אבל מכיוון שקרינה בלתי מייננת גורמת בברור לחימום רקמות, מומלץ להרחיק מקורות שידור מהגוף במיוחד טלפונים סלולרים.

אני יכול לציין שכאשר אני עובר מתחת לעמוד מתח גבוה או מתקן שידור בגלים קצרים( היה אחד כזה באזור ת"א בין הבתים באזור דרך השלום) אני חוטף כאב ראש.

בקישור לעיל יש המלצה של המשרד לאיכות הסביבה לגבי כמויות הקרינה הבלתי מייננת המותרות.
נערך לאחרונה על ידי arotman ב 02/12/2010 8:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #18 

זה עדיין לא מציין כמה זמן אני צריך לנפנף בתרנגולת כדי שתתבשל לחלוטין אם אני גר בהוד השרון. באמת שהייתי מצפה ממשרד ממשלתי לגלות יותר ערנות לנושא.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

DorM
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4220
נתן תודות: 319 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #19 

שיעשו מה שהם רוצים, אבל כשהם מנתקים לי את שידורי האנלוגי שיסדרו שיהיה לי קליטה בDTT.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”