כמה שאלות על סאבוופר
שלום לכם,
אני מתחיל להתעניין בסאבוופר למערכת שלי.
קצת פרטים על החלל ועל המערכת, ואז שאלות:
רמקולים:
Polk audio tsi-400
polk audio tsi-100
polkaudio cs-10
רסיבר:
Onkyo 608.
גודל החדר: 3.5*4 מטר.(חלל די פתוח, עם אקוסטיקה לא משהו)
חשבתי על סאנפייר, אבל אני לא יודע כמה אינץ' לקחת, ומה יתאים לחדר ולמערכת(שלא "יבלע" לי את המערכת)
חשבתי גם עם סרווין וגה, יצא לי לשמוע סאבים שלהם והם פשוט עוצמתיים(כמו שאני אוהב), אבל גם פה אין לי מושג כמה אינץ' לקחת. חשבתי על הסרווין 15', אבל שוב, אין לי מושג מה יתאים לחדר ולמערכת.
אריאל
אני מתחיל להתעניין בסאבוופר למערכת שלי.
קצת פרטים על החלל ועל המערכת, ואז שאלות:
רמקולים:
Polk audio tsi-400
polk audio tsi-100
polkaudio cs-10
רסיבר:
Onkyo 608.
גודל החדר: 3.5*4 מטר.(חלל די פתוח, עם אקוסטיקה לא משהו)
חשבתי על סאנפייר, אבל אני לא יודע כמה אינץ' לקחת, ומה יתאים לחדר ולמערכת(שלא "יבלע" לי את המערכת)
חשבתי גם עם סרווין וגה, יצא לי לשמוע סאבים שלהם והם פשוט עוצמתיים(כמו שאני אוהב), אבל גם פה אין לי מושג כמה אינץ' לקחת. חשבתי על הסרווין 15', אבל שוב, אין לי מושג מה יתאים לחדר ולמערכת.
אריאל
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
סאב של סרווין ביחס לרמקולים הקדמיים שלך יהיה מוגזם מדי, אלא אם כן אתה תרסן אותו בDb וזה חבל...
תדאג שלא יהיו דברים רועדים בקרבת הסאב ובחדר בכלל כי תדרים נמוכים (מאוד) בעוצמה גבוהה (מאוד) מרעידים כל דבר ואתה אפילו לא תבין מאיפה באים הרשרושים וצלצולים.
סאב 10 אינץ' עם פורט קדמי שיהיה מולך יתאים במרבית המקרים, בתנאי ואין אפשרות להניח אותו מקדימה לוקחים סאבים עם פורט אחורי או אטום ומניחים בצידי החדר או מאחורה...
נק' האזנה גם חשובה מאוד כך שמי שיושב במרכז הסאב או מצידיו ירגיש את התדרים בעוצמה שונה.
עוצמה גבוהה מאוד בחלל ריק ללא "בולענים" תיצור לך הרבה גלים עומדים וזה יהיה כמו רעש אחד גדול ולא נעים.
תדאג שלא יהיו דברים רועדים בקרבת הסאב ובחדר בכלל כי תדרים נמוכים (מאוד) בעוצמה גבוהה (מאוד) מרעידים כל דבר ואתה אפילו לא תבין מאיפה באים הרשרושים וצלצולים.
סאב 10 אינץ' עם פורט קדמי שיהיה מולך יתאים במרבית המקרים, בתנאי ואין אפשרות להניח אותו מקדימה לוקחים סאבים עם פורט אחורי או אטום ומניחים בצידי החדר או מאחורה...
נק' האזנה גם חשובה מאוד כך שמי שיושב במרכז הסאב או מצידיו ירגיש את התדרים בעוצמה שונה.
עוצמה גבוהה מאוד בחלל ריק ללא "בולענים" תיצור לך הרבה גלים עומדים וזה יהיה כמו רעש אחד גדול ולא נעים.
תודה על התשובה המהירה והמקצועית!
ואם אני אקח סאב של סרווין אבל לא 15', אלא 10-12' האם זה יהיה סביר?
יש לי אפשרות להעמיד את הסאב בקדמת החדר, אבל אם הוא יהיה בפינת החדר יש עם זה בעיה?
אם כבר העלת את נושא ה"בולענים":
החדר ממש לא מטופל בצורה אקוסטית, אבל זה השלב הבא ביחד עם הסאבוופר.(עד כמה זה לא מטופל? קרמיקה על הרצפה, חלונות זכוכית, ארון זכוכית, תקרת גבס בלי שום צמר סלעים, וכד')
יש לי כמה שאלות על זה ברשותך:
1. האם וילנות דקים עושים את העבודה? או שצריך וילונות עם בד כבד ורציני?
2. כדי לשים צמר סלעים בתקרת הגבס, צריך לעשות משהו עם פלטות הגבס? או שזה מספיק?
3. האם באמת אפשר לשים תבניות ביצים? האם זה משפר את האוקסטיקה? מונע החזרים וכד'?
יש לי אפשרות להעמיד את הסאב בקדמת החדר, אבל אם הוא יהיה בפינת החדר יש עם זה בעיה?
החדר ממש לא מטופל בצורה אקוסטית, אבל זה השלב הבא ביחד עם הסאבוופר.(עד כמה זה לא מטופל? קרמיקה על הרצפה, חלונות זכוכית, ארון זכוכית, תקרת גבס בלי שום צמר סלעים, וכד')
3. האם באמת אפשר לשים תבניות ביצים? האם זה משפר את האוקסטיקה? מונע החזרים וכד'?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
לשאלותיךariel-ro כתב:תודה על התשובה המהירה והמקצועית!
3. האם באמת אפשר לשים תבניות ביצים? האם זה משפר את האוקסטיקה? מונע החזרים וכד'?...
תבניות ביצים לא עושות כלום חוץ מלכער את החדר.
על מנת לטפל בבעיות של תדרים נמוכים 70HZ ומטה דרושים חומרי ספיגה עבים, בעלי מקדמי ספיגה גבוהים, שמיועדים לתדרים אלו ולכן וילונות דקים לא יעשו את העבודה, כמו גם משטחים אקוסטיים ,כדוגמת סונקס.
מה שכן יכול לעזור זה למשל מיקום ספוגים שמיועדים לענין זה בפינות החדר למשל כאלו(שים לב למידות של הספוגים הללו ):
http://www.joavshdema.com/catalog.php?id=202
בנוסף במידה ואתה לא רוצה להתעסק עם ספוגים ניתן היום להתגבר לא רע על הבעיה בעזרת RC ייעודי לתדרי הבאס כמו זה:
http://www.svsound.com/products-parts-subeq.cfm
אומנם לא זול כחדש (כ 4000 ש"ח אצלך בבית אבל גם למקם ספוגים בכל פינות החדר יוצא לא זול בכלל כפי שראית
זה בקיצור
בהצלחה
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
חשבת על סאנפייר - לחדר בגודל כזה סאב בסגנון hrs 8 . יעשה את העבודה .
hrs 10 יהיה קנייה טובה אם אתה מתכוון לעבור לחדר יותר גדול בעתיד .
hrs 10 יהיה קנייה טובה אם אתה מתכוון לעבור לחדר יותר גדול בעתיד .
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
דבר ראשון תודה על התשובות.
דבר שני, בקשר לתבניות ביצים התכוונתי לשים אותם מאחורי תקרת הגבס, אבל אני מבין שזה לא יעזור...
אז באמת אני אקח את הסאנפייר HRS 10.
קודם כל אני אשמע אותו כמובן, אם אני אוהב אותו אז אני אקנה אותו..
דבר שני, בקשר לתבניות ביצים התכוונתי לשים אותם מאחורי תקרת הגבס, אבל אני מבין שזה לא יעזור...
אז באמת אני אקח את הסאנפייר HRS 10.
קודם כל אני אשמע אותו כמובן, אם אני אוהב אותו אז אני אקנה אותו..