הפרעות/בומים מהרמקולים בעת כיבוי רכיבים אלקטרוניים בחדר
ערב טוב!
בעיה שלא הצלחתי לפתור - כאשר אני מכבה את האור במרפסת (נאון עם 2 סטרטרים) או מעלה/מוריד את התריס החשמלי בסלון נשמעים "בומים" מכל הרמקולים, בעוצמה די גבוהה, ללא תלות בעטצמת המגבר באותו הרגע.
המגבר הוא פיוניר VSX514. ניסיתי לבודד את הבעיה ע"י החלפת כבל מתח למגבר, ניתוק כל שאר המיכשור החשמלי מאותה נקודת חשמל, ביטול כל רמקול בנפרד, וחיבור המגבר דרך מייצב מתח עם סטייה של עד 7%.
לצערי, דבר לא עזר. אשמח לשמוע הצעות או פתרונות
תודה
בעיה שלא הצלחתי לפתור - כאשר אני מכבה את האור במרפסת (נאון עם 2 סטרטרים) או מעלה/מוריד את התריס החשמלי בסלון נשמעים "בומים" מכל הרמקולים, בעוצמה די גבוהה, ללא תלות בעטצמת המגבר באותו הרגע.
המגבר הוא פיוניר VSX514. ניסיתי לבודד את הבעיה ע"י החלפת כבל מתח למגבר, ניתוק כל שאר המיכשור החשמלי מאותה נקודת חשמל, ביטול כל רמקול בנפרד, וחיבור המגבר דרך מייצב מתח עם סטייה של עד 7%.
תודה
ערב טוב
הסבר קצר:
כנראה שכל המערכת+תריס+פלאורסנט יושבים על אותה פאזה.
בפלואורסנט בהצתה הצ'וקים נותנים פולס של +-4KV לחלקיקי שנייה וזה מה שעושה לך את הקליקים ברמקולים.
אותו דבר מנוע חשמלי (תנסה עם מקרר על אותו השקע של המערכת).
1. "מנקה" חשמל למערכת כדוגמת BELKIN שמתפרסם באתר
2. קבל של כמה מיקרופרדים לתוך הכניסת מתח של הפלואורסנט - אצלי יש 0.022 מיקרופאראד למנורה של 18 W. אם יש לך 2X40 W , אז תצטרך להגדיל את הקיבול פי 4
למנוע זה פחות פרקטי - שם יש ליצור מערכת קבלים.
הסבר קצר:
כנראה שכל המערכת+תריס+פלאורסנט יושבים על אותה פאזה.
בפלואורסנט בהצתה הצ'וקים נותנים פולס של +-4KV לחלקיקי שנייה וזה מה שעושה לך את הקליקים ברמקולים.
אותו דבר מנוע חשמלי (תנסה עם מקרר על אותו השקע של המערכת).
1. "מנקה" חשמל למערכת כדוגמת BELKIN שמתפרסם באתר
2. קבל של כמה מיקרופרדים לתוך הכניסת מתח של הפלואורסנט - אצלי יש 0.022 מיקרופאראד למנורה של 18 W. אם יש לך 2X40 W , אז תצטרך להגדיל את הקיבול פי 4
למנוע זה פחות פרקטי - שם יש ליצור מערכת קבלים.
נערך לאחרונה על ידי Shtirlitz ב 12/05/2006 23:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
התחלתי את חיי מאפס ולקח לי שנים להגיע לשום דבר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
שים לב שרעשים כאלה גורמים גם לנזק בהגברה ומה שיותר גרוע הרעשים יכולים לגרום נזק בטווח הארוך גם לרמקולים.
מנקי הפרעות חשמל דוגמאת ה-PF30 בדיוק אמור לפתוח בעיות מסוג זה!
מנקי הפרעות חשמל דוגמאת ה-PF30 בדיוק אמור לפתוח בעיות מסוג זה!
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
kenny4 כתב:ערב טוב!
תודה...
אולי יש לך בעיה בקבלים של הרסיבר ?
שווה להפעילו בבית אחר ...
- רונן
- חבר מכור קשה

תוספת לתגובה / אולי בעיה דומה ??
כל המכשירים שלי תמיד ב standby.
כאשר אני "מדליק" את המכשירים , אני שומע "בום" מהרמקולים (תמיד באותה עוצמה וללא קשר לכפתור הווליום )
לאחר מכן הכל בסדר .
האם זו תופעה נורמלית ??
כל המכשירים שלי תמיד ב standby.
כאשר אני "מדליק" את המכשירים , אני שומע "בום" מהרמקולים (תמיד באותה עוצמה וללא קשר לכפתור הווליום )
לאחר מכן הכל בסדר .
האם זו תופעה נורמלית ??
- רונן
- חבר מכור קשה

oferlaor כתב:שים לב שרעשים כאלה גורמים גם לנזק בהגברה ומה שיותר גרוע הרעשים יכולים לגרום נזק בטווח הארוך גם לרמקולים.
מנקי הפרעות חשמל דוגמאת ה-PF30 בדיוק אמור לפתוח בעיות מסוג זה!...
האם ה-PF30 Belkin אמור למנוע רעש "BOOM" כאשר אני מדליק את המגברים מ-STANDBY ?
(ראה הודעה/ שאלה שלי מעל הודעתי זו )
תודה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
רונן,
שאלה טיפה בעייתית. מאוד תלוי מה הסיבה שגורמת לרעש הזה. אינטואיטיבית, הייתי אומר שהתשובה היא לא, אבל צריך לנסות ולראות.
שאלה טיפה בעייתית. מאוד תלוי מה הסיבה שגורמת לרעש הזה. אינטואיטיבית, הייתי אומר שהתשובה היא לא, אבל צריך לנסות ולראות.