חוק האלכוהול החדש נכנס לתוקף

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3167 פעמים

שליחה #1 

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3991653,00.html

מליאת הכנסת אישרה חוק חדש, הקובע כי ריכוז האלכוהול המותר לנהגים צעירים ונהגים מקצועיים יהיה נמוך משמעותית מזה המותר לנהגים אחרים. המשמעות: נהגים אלה לא יוכלו לשתות ולנהוג. יוזם החוק, ח"כ חמד עמאר: "הצעת החוק תסייע במאבק בתאונות ותמנע קורבנות שווא

אושר כחוק: נהגים צעירים ונהגים מקצועיים לא יוכלו לשתות ולנהוג. מליאת הכנסת אישרה הערב (ב') בקריאות שנייה ושלישית, הצעת חוק הקובעת רף שכרות מחמיר לנהגים צעירים ונהגים מקצועיים, שמשמעותו ריכוז אלכוהול נמוך משמעותית מזה הנאכף על נהגים אחרים. האישור במליאת הכנסת הופך את הצעת החוק, שהוגשה על-ידי ח"כ חמד עמאר, לחוק מחייב. חוק זה יחול על נהגים עד גיל 24 ונהגים מקצועיים - נהגי אוטובוס, מוניות וכלי רכב מסחריים.

על-פי החוק החדש, ריכוז האלכוהול המותר לנהגים צעירים ומקצועיים הוא 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מ"ל דם, זאת לעומת 50 מיליגרם המותרים לנהגים אחרים. בבדיקה באמצעות מכשיר "ינשוף", המשמש למדידת ריכוז אלכוהול באוויר נשוף, ירד הריכוז המותר מ-240 מיקרו-גרם אלכוהול בליטר אוויר, ל-50 מיקרו-גרם בלבד. ריכוז זה הופך צריכת אלכוהול כבר בכמות מזערית, לעבירה על החוק.

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #2 

תסביר עוד פעם בבקשה
אמן מייסר

amiti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1184
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

לא הבנתי למה לנהגים אחרים מותר לשתות יותר.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

עכשיו שהם גמרו עם החוק הטופש הזה אולי הם יתפנו לטפל בבעיה אמיתית, כמו למשל.....מכירת אלכוהול בחנויות של תחנות הדלק?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”