כיול פלאזמה ע"י מומחה

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

נגיד שאין לי חשק להוציא $3K על ציוד כיול מקצועי 8O , אבל אני מוכן לשלם לאיש מקצוע שיבוא אליי הביתה עם הCOLORFACTS ויעשה זאת.

מישהו יודע איפה יש איש מקצוע כזה ו כמה זה יכול לעלות?

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

מצטרף לשאלה....

shaked
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #3 

עופר מתעסק בזה,לא?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

מה אתם רואים כדורסל ? את מי זה מעניין בכלל אני רואה רק דקה אחרונה ולא את כול המשחק המשעמם הזה ולעניינינו עופר אמר וכתב למה הוא לא יבוא לכול אחד ואחד כי השעות שהוא יכול לבוא לא יתאימו לנו וזה לא דבר של 5 דקות הכיול הזה וגם אם הוא בא זה לא זול ולכן השיקול שלו זה לא להכנס לזה שוב [ כן הוא פעם היה עושה את זה]

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

כבר עמדנו על העיניין הזה.
השאלה היא כמה אתה כן מוכן להוציא על כיול כזה והאם יהיה מישהו , בעל הידע, הכלים והניסיון שיהיה מוכן לעשות את זה במחיר הזה.

רק כדי לסבר את האוזן, בכנס של יניר דיברנו עם הנציג של FUJITSU מ-UK שנותן שירותים כאלו.
המחיר שהוא לוקח הוא 250 פאונד PER INPUT.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

ואם לא מכיילים??

שליחה #6 

אז רואים 98% מהיכולת? 48%?...... (איפה אנחנו על הסקלה של הפוטנציאל? בהנחה שאנחנו רואים תמונה טובה לשביעות רצוננו ולא מרגישים בצורך לכייל)
האם המכשיר לא יוצא מהמפעל מכוייל הכי טוב? (+/- זניח לעיין)
האם מדובר על כיול רק אחרי פרק זמן עבודה (ברייק טיים)?
האם צריך לחזור על הכיול כל X שעות?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

המכשיר לא יוצא מכוייל מהמפעל אותם מעניין שלא יהיו תקלות כמו פיקסלים שרופים ויאללה לקרטון ולארץ .אם עושים לך כיול ואחר כך אתה משנה עם השלט את הצבע והבהירות ואתה לא זוכר איך זה היה אז הרסת לך את הכיול והלך הכסף ששילמת .בוא נגיד שבאים אליך ועושים לך כיול והצבעים בסוף נראים לך חזקים אז אתה מוריד צבע אם השלט ומביא את הצבע לרמה שהעין שלך אומרת זה נורמלי ולי זה טוב .אז אתה אומר למה לי כיול אם אני כול הזמן משחק בשלט .צריך לעשות הרצה לפלזמה כ100 שעות ואחר כך כיול .

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #8 

zy, שאלות טובות.

1. המסך לא מגיע מכוייל בעליל. הסיבה היא שהם רוצים שהמסך יהיה "מרשים" בחדר תצוגה בו המסך יעמוד לצד מתחרים (שגם הם לא מכויילים).
זה דומה לזה שמערכת אודיו שתישמע חזק יותר (אפילו במעט) תיתן הרגשה כאילו היא יותר "טובה".
גם בוידאו, תמונה עם עודף פרטים (על חשבון רעש למשל) תיראה יותר "חדה" או מסך בהיר יותר (ע"ח CRASH בלבנים) ייראה יותר "טוב".
2. תגדיר "איכות".
תגדיר "שיפור באיכות".
אתה יכול לכמת את זה אובייקטיבית? יש לזה איזה מדד אוניברסלי?

השאלות הן כמובן רטוריות כי התשובות הן סובייקטיביות לחלוטין.
עבור עפר למשל (ועבורי) זה לגיטימי לחלוטין להוציא אלפי ש"ח ולעיתים אלפי דולרים נוספים עבור פרוססור וידאו בכדי לקבל שיפור נוסף ש-99.98% מהאוכלוסיה כלל לא מודעת בכלל לקיומם....אז איך ניתן להגדיר את אחוז השיפור עבורנו? או עבורם ?

רק אתה תוכל להחליט האם זה "שווה" לך או כמה השיפור "דרמטי" אם בכלל.

3. כן, רצוי לעשות את הכיול אחרי זמן ההרצה הראשוני מכיון שב-100 שעות הללו חל השינוי הגדול ביותר בבהירות התמונה לאחריו זה דיי מתייצב וממשיך לרדת בהדרגה.

4. הכיול צריך להתבצע עבור כל כניסה/מקור וכל פעם שאתה מחליף ציוד.
תיאורתית צריך לחזור על זה כל כמה זמן, אבל נראה לי שבקצב החלפת המסכים שתיקרה בשנים הקרובות, זה לא רלוונטי.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #9 

רק הסבר כללי על כיול:

כיול ראוי (אני מדבר על כיול צבעים, גאמה ועוצמות בלבד, במקרנים יש כיול גאומטרי, ועוד כיולים של המערכות האנלוגיות של CRT שאלה דברים שאני ממש לא מכיר ולא נוגע בהם בשום אופן) דורש לא מעט זמן. בנוסף, זה חייב להתבצע בחושך ככל הניתן ולכן צריך להיעשות בשעות הלילה או בהחשכה כללית, אם זה ניתן.

צריך לבצע את הכיול בעצם פעמיים. פעם ראשונה צריך לכייל את המסך עצמו, כלומר, להביא אותו למצב אידאלי אל מול מקור אידאלי (במקרה שלי ה-REFERENCE הוא ACCUPEL TEST PATTERN GENERATOR). בשלב שני צריך לכייל את המסך אל מול כל מקור בנפרד ובכל כניסה שהוא פועל בה.

הפעולות הללו שונות בכל סוג מסך ומוגבלות ביכולות המסך להגיע לאידאל כלשהו. יש מסכים שיש להם יכולות טובות יותר ויש כאלה שפחות.

האם זה שווה את המאמץ? כמו שמרטין אומר, זה תלוי עבור מי.

בכדי שזה יהיה כדאי עבורי לכייל למישהו את המסך, זה דורש שהעלות תהיה גבוהה דיה בכדי שאני בכלל ארצה לטרוח ולצאת מהבית ולבזבז את הזמן שלי עם המשפחה (לא זמן רב מלכתחילה) ולכן זה לא סיפור זול. בנוסף, יש מסכים שחבל להשקיע עליהם כיול, פשוט מכיוון שכמו כבלים או מעבדי תמונה - העלות צריכה להיות פרופורציונלית לעלות המסך.

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

oferlaor כתב: בכדי שזה יהיה כדאי עבורי לכייל למישהו את המסך, זה דורש שהעלות תהיה גבוהה דיה בכדי שאני בכלל ארצה לטרוח ולצאת מהבית ולבזבז את הזמן שלי עם המשפחה (לא זמן רב מלכתחילה) ולכן זה לא סיפור זול. בנוסף, יש מסכים שחבל להשקיע עליהם כיול, פשוט מכיוון שכמו כבלים או מעבדי תמונה - העלות צריכה להיות פרופורציונלית לעלות המסך.
...
יש לי את PHD8 - דבר אלי במרשרשים :wink: כמה זה לא זול? 8)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #11 

אני מציע לעבור לפרטי בשלב הזה.
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

תודה על ההתייחסויות המפורטות/מלומדות

שליחה #12 

מהן למדתי, שלפחות לגבי, חווית הצפיה המספקת מתקבלת בבחירת מסך של חברה מכובדת ובעלת נסיון מוכח (לאחר השוואה ארוכה בין מסכים) וכיול בסיסי של הפרמטרים בתפריט (בהירות, קונטררסט..), כך שיראו לי נעים, חלק ונאמן לצבעים המקוריים, (יש לזכור שבצפיה התמונה היא רק מרכיב אחד מהחוויה--תמונה, סאונד, תוכן..)

האם מוצר- מסך/ מע' אודיו של חברה מכובדת וידועה מתנהג , בעניין הרצון להרשים, כמו כלל מוצרי המדבקה? או שמא הוא לא נגרר לתחרות ושומר פאסון של איכות (משדר ללקוחות-->אני מבין איך וכיצד המסך צריך להיות מכוייל אתם תלמדו להעריך אותי לאורך זמן ונסיון).

ואם כולם מתנהגים כך (רצון להרשים)--> מה זה אומר בעניין מע' אודיו?? שבעצם לאחר שבחרנו רכיבים מתוך השוואת האזנות (על משקל השוואת צפיות) , נכניס ידינו/כלינו לתוך האלק' ונכייל למקסימום האוטופי לנו?
או לחילופין מדוע בסטראו אנו מסתפקים ב"קופסאות שחורות", יקרות להחריד לעיתים (או שמא אני טועה וגם כאן יש מי שמכייל??)
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

לגבי וידאו, יש אומדנים די מדוייקים לבחון עד כמה המערכת (מהמקור ועד עין הצופה) היא HIGH FIDELITY - כלומר נאמנה למקור. יש רק מקור אחד אובייקטיבי (מה שראו העורך והבמאי שערכו את המערכת) ויש תקנים מאוד מאוד מוקפדים (לפחות בחו"ל). לכן, יחסית (רק יחסית) כיול וידאו יותר פשוט מאודיו.

באודיו נכנסים הרבה מאוד פרמטרים שבוידאו פחות משפיעים, כמו השפעות סביבתיות, כבלים, אקוסטיקה (גלים עומדים וכיוצ"ב), מקור, מעבדים, וכו'. לדעתי RC יפחית מאוד מהבעיות הללו ויאפשר בעתיד להגיע לרמות כיול טובות.

בטווח הארוך יש סימנים שחברות שונות מבינות שיש קהל שלם אשר מעוניין במסכים מכויילים OUT OF THE BOX, ויש כבר כמה מקרנים וחברות אשר מכוונות לשוק הזה (PRE ISF APPROVED).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #14 

כמו שעפר אמר, בוידאו משום מה ה"תקנים" תפסו הרבה יותר מאשר באודיו (אשר גם שם קיימים), אולם באודיו, קשה יותר להתווכח על מה "אתה שומע" להבדיל ממה "אתה רואה" כי את זה אפשר להדגים ולהצביע עליו ואם אתה לא רואה את זה אז.....
אבל מה אתה שומע, קשה מאוד להכחיש...
About.me

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

בחזרה אל נושא השיחה...

שליחה #15 

חוץ מעופר, יש עוד אנשים שיכולים לעשות כיול מקצועי במדינה הזאת?
זה לא יכול היות שיש רק בן אדם אחד שגם זה לא המקצוע שלו אלא תחחביב שגדל למימדי מקצוע...
אין חברה שעוסקת בזה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #16 

נכון להיום ולמיטב ידיעתנו אין.
וזאת לאור מה שכתבתי למעלה.

סתם בשביל לסבר את האוזן, כמה אתה היית מוכן להוציא על כיול כזה?
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

איך אפשר לענות לשאלה זו ללא המחשת ההבדל "לפני" ואחרי"?
...
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #18 

MartinHSabag כתב:נכון להיום ולמיטב ידיעתנו אין.
וזאת לאור מה שכתבתי למעלה.

סתם בשביל לסבר את האוזן, כמה אתה היית מוכן להוציא על כיול כזה?
...
לאור המחירים של ציוד הכיול, כלומר כשהאלטנטיבה היא לקנות ציוד לPROSUMER ולעשות לבד או לפנות למומחה עם ציוד מקצועי...

סדר גודל של עד 1000 ש"ח נראה מקובל...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #19 

eugbuber,

זה פשוט לא שווה לאנשים ברמה הדרושה לצאת מהבית בשביל פחות מאלף ש"ח

אגב, לא ברור לי הקשר בין עלות הציוד (במקרה שלי, מדובר על עלות הציוד CF6000 של בסביבות 4000 דולר...).

zy,

לגבי ההבדל, זה מאוד קשה להסביר את זה. נגיד שמסתבר שזה לא מספיק משמעותי בשבילך, מה אז, האם העבודה לא נעשתה כבר...

עכשיו אתם מתחילים להבין מדוע אין לזה שוק בארץ...

אגב, היו שמועות שפיוניר (ט.ר.) יתחילו לתת שירות כזה עבור המסכים שלהם, אבל עדיין לא ראיתי סימנים שזה קורה.
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 02/05/2006 11:35, נערך פעם 1 בסך הכל.

eugbuber פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

עופר,
אבל אני מאמין שבארץ יש אנשים שעוסקים למשל בגרפיקה בצורה רצינית - הם חייבים כיול של המסכים שלהם. מישהו עושה את זה בשבילם לא? הרי זה אותו ציוד פחות או יותר גם בשביל פלאזמה...

ונגיד אופציה של השאלת ציוד קיימת?

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”