מספר שאלות על שימוש במקינטה
היי,
קיבלתי מאח שלי מקינטה מוקה אקספרס של ביאלטי, המקינטה שגם מקציפה.
יש לי מספר שאלות:
1. לקפה יש טעם לוואי מתכתי, מישהו יכול להגיד ממה זה נוצר? ויותר חשוב מזה, מישהו יכול לתת טיפים איך למנוע את טעם הלוואי?
2. איך מכינים במקינטה הזאת רק אספרסו?
תודה.
קיבלתי מאח שלי מקינטה מוקה אקספרס של ביאלטי, המקינטה שגם מקציפה.
יש לי מספר שאלות:
1. לקפה יש טעם לוואי מתכתי, מישהו יכול להגיד ממה זה נוצר? ויותר חשוב מזה, מישהו יכול לתת טיפים איך למנוע את טעם הלוואי?
2. איך מכינים במקינטה הזאת רק אספרסו?
תודה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
טעם מתכתי יכול להיות כי היא חדשה. תפעיל 3,4 פעמים בלי לשתות ורק לשטוף עם מים ותנסה.
אם לא תשים חלב תצא מוקה - אם אני לא טועה אלכס אמר שאין עם זה בעיה אבל ביאלטי אמרו שחייבים חלב אבל לא הסבירו למה חייבים.
http://www.neni.co.il/htmls/page_890.as ... 4358=13416
לדעתי פשוט לא שמים חלב ולא לוחצים על הכפתור של ההקצפה - אני לא חושב שמשהו רע יקרה.
תפעיל עם מכסה פתוח ותסיר מהאש כשהקפה מתחיל לזלוג ואז תסגור את המכסה
אם לא תשים חלב תצא מוקה - אם אני לא טועה אלכס אמר שאין עם זה בעיה אבל ביאלטי אמרו שחייבים חלב אבל לא הסבירו למה חייבים.
http://www.neni.co.il/htmls/page_890.as ... 4358=13416
לדעתי פשוט לא שמים חלב ולא לוחצים על הכפתור של ההקצפה - אני לא חושב שמשהו רע יקרה.
תפעיל עם מכסה פתוח ותסיר מהאש כשהקפה מתחיל לזלוג ואז תסגור את המכסה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
במקינטה רגילה אין קרמה - יש קצת תוך כדי החליטה (אם הקפה טרי או שיש רובוסטה) אבל היא נעלמת מהר.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אם לא שמים חלב, בלי הפעלת שסתום יוצא משקה שנקרא מוקה, זה מה ששותים האיטלקים באמצעות מקינטה. עם הפעלת השסתום התוצר קרוב יותר לאספרסו.
בנוסף, עם חלב אבל בלי שסתום מורד נקבל מוקה עם חלב חם, גירסת קפה לאטה על כיריים באמצעות מקינטה.
אני רוצה להדגיש, ב-MUKKA EXPRESS ניקוי החלק העליון צריך להיות מעט יותר יסודי ממקינטות רגילות, עם פירוק השסתום וניקיונו מדי פעם, כדי שלא יצטבר שם חלב.
בנוסף, עם חלב אבל בלי שסתום מורד נקבל מוקה עם חלב חם, גירסת קפה לאטה על כיריים באמצעות מקינטה.
אני רוצה להדגיש, ב-MUKKA EXPRESS ניקוי החלק העליון צריך להיות מעט יותר יסודי ממקינטות רגילות, עם פירוק השסתום וניקיונו מדי פעם, כדי שלא יצטבר שם חלב.