PIONEER LX 83
מה המידה האידיאלי לחדר או סלון למערכת כמו PIONEER LX 83 אני מעוניין לדעת מהם המידות לחדר? [פחות או יותר] העם החדר אמור להיות יותר מלבני במידותיו או מרובע?מה יותר נכון כדי שלא יהיו תאונות בצליל בתטווח התדרים וכ"ו
מהם היתרונות והחסרונות של חדר מלבני או חדר מרובע במידותיו?
אשמח לחוות דעת ....תודה
אשמח לחוות דעת ....תודה
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
מה הקשר בין דגם הרסיבר לבין מידות החדר?stas כתב:מה המידה האידיאלי לחדר או סלון למערכת כמו PIONEER LX 83 אני מעוניין לדעת מהם המידות לחדר? [פחות או יותר] העם החדר אמור להיות יותר מלבני במידותיו או מרובע?מה יותר נכון כדי שלא יהיו תאונות בצליל בתטווח התדרים וכ"ו
אשמח לחוות דעת ....תודה...
עדיף שלא יהיו בחדר קירות מקבילים אבל זה כלל אצבע ,כל חדר והסרט שלו תלוי ביתר הריהוט שיש לך בחדר (שטיחים וילונות כורסאות) כל דבר משפיע.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
בהמשך לתשובה לעיל , לא רק הרסיבר משפיע על התוצאה הסופית ...
שטיחים וילונות רהיטים אכן משפיעות. אבל עם הייתה לכם אפשרות לבחור בשורש העניין שזה חדר למערכת קולנוע ביתית, מבחינה תאורטית מהם המידות הקלסיות לחדר? [חדר מושלם]
המידות שיביאו את המיטב מהסאונד? במיוחד בסדר גודל למערכת כמו LX83
המידות שיביאו את המיטב מהסאונד? במיוחד בסדר גודל למערכת כמו LX83
נערך לאחרונה על ידי stas ב 29/11/2010 10:52, נערך פעם 1 בסך הכל.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
ישנם המון מרכיבים למערכת ולמערכת קולנוע ביתית ,
את החדר לא נראה לי שקל לשנות ,
את רכיבי המערכת קל יותר להתאים / לשנות / לשדרג
את החדר לא נראה לי שקל לשנות ,
את רכיבי המערכת קל יותר להתאים / לשנות / לשדרג
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2611
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 233 פעמים
- קיבל תודות: 131 פעמים
תנסה לקרוא בכתבה הבאה ובשירשור שקשור אליה (רוב התשובות בתוכו)
http://www.hometheater.co.il/article021 ... 7%90%D7%95
http://www.hometheater.co.il/article021 ... 7%90%D7%95
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
נכון מאוד מי שאוהב את התחום ...... יעצב לעצמו את הבית לפי התחביבים שלו .liorreem כתב:מה אתה בונה בית חדש לפי המערכת שלך???
אני מדמיין את הפרצוף של האדריכל - "שלום מר פיבקו, יש לי PIONEER LX 83, אנא עצב לו בית אידאלי..."...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

שמע סיפור אמיתי בהקשר לזהliorreem כתב:מה אתה בונה בית חדש לפי המערכת שלך???
אני מדמיין את הפרצוף של האדריכל - "שלום מר פיבקו, יש לי PIONEER LX 83, אנא עצב לו בית אידאלי..."...
לפני כשלוש שנים עברנו לבית חדש שכולל מרתף עם חדר ייעודי של כ 30 מ"ר לקולנוע ביתי.
אחד השאיפות שלי בעתיד הוא לרכוש את הרמקול של טאנוי דגם Tannoy Canterbury SE
http://www.audioeden.com/communities/3/ ... 124731.jpg
בזמן הבניה מדדתי את רוחב המדרגות והגעתי למסקנה, שיתכן ותהיה בעיה להוריד את הרמקול למרתף בבוא הזמן.
פניתי לאדריכלית וביקשתי שתרחיב את המדרגות, כי יש מצב שתהיה לי בעיה עם הרמקול.
את המבט בפנים שלה לא אשכח בחיים.
היא הרימה גבה והתחילה לזיין את השכל אבל מהר מאוד הבינה, שזה או היא או הרמקול ומאז הפכנו לחברים טובים.
נשבע לך סיפור אמיתי
מאוד יתכן שהרמקול הזה ,בגלל מחירו בארץ כ- 140000 ש"ח, ישאר בגדר חלום אבל לפחות מבחינה לוגיסטית אני מוכן לקליטתו.
yoav4x4
תודה על הלינק .............בכתבה מדברים בעיקר על איך לשפר את ההאזנה בחדרים בעייתים או פשוט איך לשפר את ההאזנה על ידי אקוסטיקה.
עדיין נשאלת השאלה - מבחינה תאורטית מהם המידות הקלסיות לחדר? [חדר מושלם]אני לא מדבר על איך לשפר או לשדרג את זה אפשר תמיד אפשר לשפר על ידי האקוסטיקה . זה שהזכרתי מערכת כמו LX83 זה יכול להיות גם 3067 YAMAHA או DENON 4810 וגם LX82
הרי אי אפשר לקחת דגמים כאלה ולשים אותם בכל חדר ............
תודה על הלינק .............בכתבה מדברים בעיקר על איך לשפר את ההאזנה בחדרים בעייתים או פשוט איך לשפר את ההאזנה על ידי אקוסטיקה.
עדיין נשאלת השאלה - מבחינה תאורטית מהם המידות הקלסיות לחדר? [חדר מושלם]אני לא מדבר על איך לשפר או לשדרג את זה אפשר תמיד אפשר לשפר על ידי האקוסטיקה . זה שהזכרתי מערכת כמו LX83 זה יכול להיות גם 3067 YAMAHA או DENON 4810 וגם LX82
הרי אי אפשר לקחת דגמים כאלה ולשים אותם בכל חדר ............
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
ומה הקשר בדיוק??? הבעיה היחידה עם גודל החדר הוא גודל הרמקול שאתה תקנה או שיש לך. גודל הרסיבר וסוגו אינם בכלל פרמטר לגודל סלון. אם יש לך מזנון או מעמד סטריאו יעודי בעומק של יותר מ 45 ס"מ תוכל לשים איזה רסיבר שאתה רוצה.הרי אי אפשר לקחת דגמים כאלה ולשים אותם בכל חדר ...............
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בדיוק הפוךstas כתב:yoav4x4
הרי אי אפשר לקחת דגמים כאלה ולשים אותם בכל חדר ...............
קודם כל ,כמו שכבר נאמר לך, אין קשר אבל במידה ואתה רוצה ליצור איזה שהוא קשר אז ברסיברים הללו מצוידים במערכת RC מתקדמת ,שזה בדיוק תפקידה, להתגבר על הבעיות האקוסטיות של החדר.
חדר "מושלם" יהיה במידות לפי הGOLDEN RATIO - 1 : 1.618
אבל זה מתייחס רק למידות ולא לחומרי הבניה והבידוד, מעבר לזה יש טכניקות מורכבות יותר, של חדרים ללא קירות מקבילים.
אם תחדד את הצורך שלך, אולי תקבל תשובות רלוונטיות יותר
ובנוגע לרסיבר,
התאמה של רסיבר לחלל יכולה לבוא לידי ביטוי בכוח ההגברה שלו, במידה ואתה בונה חדר ייעודי, ממליץ לך לא להתייחס להגברת הרסיבר ולעבוד עם הגברה חיצונית.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה אחי
אבל זה מתייחס רק למידות ולא לחומרי הבניה והבידוד, מעבר לזה יש טכניקות מורכבות יותר, של חדרים ללא קירות מקבילים.
אם תחדד את הצורך שלך, אולי תקבל תשובות רלוונטיות יותר
ובנוגע לרסיבר,
התאמה של רסיבר לחלל יכולה לבוא לידי ביטוי בכוח ההגברה שלו, במידה ואתה בונה חדר ייעודי, ממליץ לך לא להתייחס להגברת הרסיבר ולעבוד עם הגברה חיצונית.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה אחי
- bossgt6
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4497
- נתן תודות: 138 פעמים
אני למשל עברתי לבית שכולו מעץ רק בגלל הסיבה הזו , זהו השלב הראשון - זה כבר מונע ממני הרבה טיפולים אקוסטיים ומשדרג את הסאונד עם כל סט אפ
לא משנה מה יש לך בחיים אלא את מי יש לך בחיים .........
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the moments that take our breath away
- bossgt6
- חבר מביא חבר

istarmaxi זה בשבילך
שמעתי את הסט הזה לפני שבועיים בערך
שמעתי את הסט הזה לפני שבועיים בערך
נערך לאחרונה על ידי bossgt6 ב 29/11/2010 16:45, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- Rino
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5450
- שם מלא: Reem
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
בית מעץ נשמע טוב,bossgt6 כתב:אני למשל עברתי לבית שכולו מעץ רק בגלל הסיבה הזו , זהו השלב הראשון - זה כבר מונע ממני הרבה טיפולים אקוסטיים ומשדרג את הסאונד עם כל סט אפ...
אבל מה לגבי בידוד? רעש , קור...
- bossgt6
- חבר מביא חבר

המינוס אצלי זה הוויטרינה , זה יטופל עם וילונותRino כתב:בית מעץ נשמע טוב,bossgt6 כתב:אני למשל עברתי לבית שכולו מעץ רק בגלל הסיבה הזו , זהו השלב הראשון - זה כבר מונע ממני הרבה טיפולים אקוסטיים ומשדרג את הסאונד עם כל סט אפ...
אבל מה לגבי בידוד? רעש , קור......
החלל גדול , הכל מעץ , ומעל העץ יש חיפוי סופג . , הרצפה פרקט ... מה עוד נשאר רינו ?