גולדן ג'אווה - רובוסטה

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
Oferot פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם!
לפני כמה זמן החלטתי שהגיע הזמן לנסות איזו רובוסטה...הגעתי לאמיגו בראשון לציון והרובוסטה היחידה שמצאתי היתה גולדן ג'אווה.
הרצתי פה חיפוש ולא מצאתי יותר מידי פרטים עליה.
הקטע המוזר הוא שאף פעם לא קליתי רובוסטה אבל לפי מה שקראתי פה הבנתי שהיא אמורה לייצר כמויות גדולות מאוד של מוץ...
כשקליתי אז באופן מוזר כמעט ולא יצא מוץ בכלל!! בהשוואה לברזיל שקליתי אחרי זה אפשר להגיד שממש לא יצא כלום!
הטעם היה קצת מוזר אבל אני לא יכול להשוות את זה לשום דבר אחר כי כמו שאמרתי זו הפעם הראשונה שאני קולה רובוסטה ופעם ראשונה שאני שותה רובוסטה נקי....
זה נראה לכם נורמלי?
נראה לי שיש סיכוי לא רע שהפולים ישנים...כי מי קונה את זה בכלל? :) (אני מסיק מהעובדה שאין על זה כמעט מידע בפורום)

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #2 

זו רובוסטה מאוד טעימה, ואני זוכר שהיא כמעט נטולת מוץ. הבעייה שלי הייתה (בתקופת האיבריטאל) שהפולים הענקיים סירבו להיטחן, והכמות שנכנסה לטחינה הייתה נמוכה מהממוצע. בסיום הייתי נשאר עם פולים גדולים שלא נטחנו. הפתרון כמובן היה ערבוב תוך כדי טחינה כדי לוודא שההומוגניות נשארת. הברזיל אגב הוא בעל כמות המוץ הגדולה ביותר. כל זן שקליתי בג'ין, הייתי משתמש ב-300 גרם, וברזיל רק 250. כל כמות יותר גדולה הייתה סותמת את יציאת המוץ ומונעת אחידות בקלייה.
אדי

Oferot פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 976
נתן תודות: 65 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #3 

וואלה
נשמע מעניין!
ניסיתי אותה רק פעם אחת..אולי הגיע הזמן לאיזה קאמבק בתערובת הבאה :)
יש לך איזו דרגת קליה מומלצת? או פשוט FC/FC+ כמו כל הרובוסטות?
מילה של אקסטרימיסט.

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”