לא מזמן רכשתי מצלמת וידאו HD. המצלמה מייצרת קבצי 1080/60i עם סיומת MTS בקצבים של 24Mbps
גם המחשב וגם הסטרימר מתקשים לנגן קבצים אלו ( כלומר, מנגנים אבל זה על הקצה ).
אחרי שאני עורך את הקבצים אני מייצר קובץ m2ts עם קצב נתונים של 16Mbps שזה למעשה הפורמט של AVCHD Disc.
גם קבצים אלו מנוגנים בקושי במיוחד כאשר מתחילים לקפוץ קדימה ואחורה בתוך הקובץ.
החלטתי לעשות ניסיון. בעזרת tsremux חילצתי את הוידאו ( avc ) ואת ערוץ האודיו ( ac3 ) ואיחדתי אותם בעזרת mkvmerge.
הפלא ופלא, קובץ 1080/60i רץ בלי בעיה כאילו היה Divx מלפני 10 שנים. פשוט מדהים.
( נבדק באותו סטרימר ובאותו נגן על המחשב, כלומר ההשוואה בוצעה בלי שום שינוי בהגדרות המחשב, הנגן או הסטרימר ).
המשכתי לבדוק וגיליתי שקובץ ה m2ts גדול יותר משני הקבצים שמרכיבים אותו ( עשרות מגות אם מדובר בקובץ גדול ) כלומר, גודלם של שני הקבצים יחד ( הוידאו והאודיו שחולצו מתוכו ) קטן מעט מהגודל של קובץ ה m2ts שמחזיק אותם. כמו כן, ב media Info זמן הקובץ לא מתאים לתוכן שיש בתוכו ( זה כנראה מה שדופק את הניגון כאשר רצים קדימה ואחורה ).
חשבתי שתוכנת העריכה שלי מייצרת קבצים פגומים אבל להפתעתי כאשר איחדתי את שני המקורות ( avc + ac3 ) בעזרת ts remux לפורמט m2ts , הגעתי לאותו מצב ( כלומר קובץ m2ts בעייתי, עם זמן לא נכון שגדול מעט מתוכן שני הקבצים שמרכיבים אותו ).
שמרתי לכל אורך הדרך על frame rate נכון ! אז זו לא הבעיה ( אני צופה כבר את התשובה הראשונה ).
אני יכול להעלות נתוני media info אבל זה יהיה מאוחר יותר היום.
מה אתם אומרים ?
תודה,
ליאור
תופעה מוזרה עם קבצי m2ts
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
בהחלט להעלות MEDIAINFO יעזור. 
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!