שאלה על קולה GENE

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 902
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

שלום לכולם

חזרתי מאלבניה אחרי שבועייםו מיד קליתי שתי מנות , הקלייה בוצעה בשבת בבוקר באור יום חזק ופתאום
שמתי לב ש בערך בדקה ה 5 שהפולים משילים את עורם , מתאסף לו כדור דיי גדול של מוץ מול פתח יציאת האויר אבל לא מצליח לצאת דרך הסדקים המיועדים וכל סיבוב של התוף המשקולת מזיזה אותו הצידה ושוב חוזר חלילה , רק באיזור פיצוף ראשון ש המוץ כבר ממש שרוף הוא מצליח לעשות את דרכו דרך הסדקים לתוך מיכל האיסוף,

האם זה נורמאלי ופשוט לא שמתי לזה לב עד היום ?
או שמה קליתי פולים עם כמות דגולה של מוץ ?

זה פשוט לא נראה טוב כי אם פחת יציאת האויר נחסם זה יכול לגרום לחימום יתר ולשריפת גוף החימום

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1405
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

אולי מדובר ברובוסטה או פולים ישנים,או הצטרפות מקרים?

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #3 

באמת ,קיבלתי קילו קפה ירוק במתנה כשרכשתי את הקולה מ"קדמה" ונראה לי ש נתנו לי "***" בלשון המעטה,
זה נראה כמו תערובת של כמה סוגים ואולי יש בזה רובוסטה ואלוי הם ישנים או שניהם,

דווקא היום החלטתי לקלות אותם היות ו המאגר שלי אזל ו לא חודש עדיין

איזה תמים אני :o

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

באמת צירוף מקרים נחמד, כי אנחנו קלינו בשבוע שעבר במפגש אצל קסטלו קפה ביחד, וגם לנו זה קרה ככה, בדיוק.
אצלנו היה מדובר בפולים מאוד ישנים, כנראה, והקליה היתה גרועה מאוד - פשוט בקושי התקדמה.

לאחר שהחלפנו פולים, הכל הסתדר.

גם אצלך הקליה היתה איטית במיוחד הפעם?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #5 

הדרך לפיצוץ ראשון היתה מאד איטית , אני חשבתי שזה בגלל ש המוץ חוסם את פתח יציאת האויר ומעשה מפריע לזרימה התקינה של האויר החם ובכך מאט את ההתחממות של המיכל.
אבל לאחר פיצוץ ראשון כשהמוץ החל להשרף נכנסתי לפיצוץ שני אפילו מהר מדי עד כדי שזה הפתיע אותי ולמרות שעצרתי מיד את הקלייה ה OVER HEATING היה נוראי וקיבלתי תוצאה שזופה מדי לטעמי :oops:

ובקשר ל"קדמה", אני חושב שאם עסק מבטיח מתנה ( במקרה שלי כפיצוי על היחס הגרוע שקיבלתי) אז ש יתן מכל הלב ולא משהו שבמילא היה נזרק לפח

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #6 

כשקניתי את המכונה שלי מקדמה התפעלתי מהיחס הטוב והשירות,
אבל דבר אחד ניחס אותי - הקפה מתנה!
עוד לא הייתה לי מטחנה אז קיבלתי קפה טחון. הוא היה ממש ישן וטחון ממש גדול והשקיות שהוא היה בתוכן היו ממש קרועות..
ואת כל זה קלטתי כבר באותו הרגע, בלי שום ידע ונסיון עם קפה.
אתה צודק במאה אחוז!
אם מקום שמכבד את עצמו מוכר לך מוצרים באלפי שקלים, שישקיעו בך כמה גרושים ב'מתנה' ולא יבזו את עצמם.
המטרה (במיוחד בעסקי נישה כאלה) היא לשמר לקוחות. בצורה כזאת אנשים פשוט יעברו למתחרים.
מה שבטוח הוא שאותי הם הפסידו בתור קונה פוטנציאלי לקפה שלהם.

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #7 

ממש ככה, :)

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

אני זוכר מהיכן קדמה צמחה ולהיכן הגיעה....סיפור נינט טייב טיפוסי....חבל. אני כבר לא קונה אצלם.
רק דגים מתים שוחים עם הזרם

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #9 

טוב אני לא התכוונתי להפוך את השירשור הזה לסקר חוסר שביעות רצון מ "קדמה" אבל אני בהחלט חושב שצריך להקדיש שירשור במיוחד עבור נושאים כאלה ולהזהיר את חברי הפורום מפני ספקים שלא כדאי להתעסק איתם ולמנוע חוויות בלתי נעימות שעלולות לקרות להם.

אני כלל לא מנסה להגן עליהם או ליפות אבל בסך הכל קניתי קולה גין במחיר הכי זול שהיה בשוק באותו רגע נתון ( 2260 שח) היות ו השירות לקולה ניתן ע"י קופי טים ולא קדמה אז אני בכלל לא צריך להתעסק איתם.

האכזבה שלי מהם היתה במועד ההספקה שהובטח לי ( 24 שעות) ו שילמתי עבור מישלוח מיוחד עלמנת להבטיח שאכן הקולה יסופק במועד ופשוט עבדו עלי וקיבלתי את הקולה אחרי יותר מ 4 ימים, כ פיצוי על עגמת הנפש ו המשלוח היקר ששילמתי הובטח לי קג של קפה ירוק מאיזה זן שאבחר.

עברו שבועיים ולא קיבלתי כלום , התקשרתי פעמים וגם שלחתי מייל וכל פעם אמרו לי ש זה יצא לדרך

לבסוף ש זה הגיע , קיבלתי שקית מרופטרת של קפה לא מזוהה, לא מתויג ובקופסא שבה ארזו את הקפה מצאתי "בדל סיגריה" 8O

אין לי מושג על מה הם חשבו ששלחו לי את זה והם גם לא מענינים אותי יותר אבל אין ספק ש חווית קניה לא היתה לי שם.
ואגב ... לא קיבלתי חשבונית לא במייל ולא בדאר למרות ש כבר ביקשתי פעמיים, אבל על זה אני לא אוותר.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #10 

לי יצא להיות פעמיים בסניף ברמת ישי והיה בסדר - קניתי את תערובת הבית שלהם והיא ממש טובה.
נראה לי שכדאי לקפוץ לחנות ולדבר - אם אז אתה לא מקבל יחס טוב תתחיל לעשות באמת רעש...
משום מה רוב בעלי העסק בארץ לא מתייחסים למיילים ולכאלה - כשאתה מגיע פיזית פתאום שמים לב לזה שאתה באמת קיים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #11 

טוב , להגיע לשם לא ייצא לי, אבל התקשורת לא היתה רק במייל ,
דיברתי אישית עם תמיר נראה לי שהוא מנהל את החנות והוא פשוט פישל.

בכל אפן אני מאוהב ב גין שלי וזה מה שחשוב :)

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #12 

Kerenfood כתב: לבסוף ש זה הגיע , קיבלתי שקית מרופטרת של קפה לא מזוהה, לא מתויג ובקופסא שבה ארזו את הקפה מצאתי "בדל סיגריה" 8O
אין לי מושג על מה הם חשבו ששלחו לי את זה .
...
לי זה נשמע כמו איום בסגנון הסנדק...אם לא תרד מאתנו תקבל סרטן...או משהו בסגנון. :lol: :lol: :lol:

גם לי יש תחושות מעורבות לגביי קדמה אבל בא נשאר מקצוענים...בסוף כשאני צריך חלק חילוף למכונה או טכנאי טוב הם קרובים.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

nimitzg כתב:
Kerenfood כתב: לבסוף ש זה הגיע , קיבלתי שקית מרופטרת של קפה לא מזוהה, לא מתויג ובקופסא שבה ארזו את הקפה מצאתי "בדל סיגריה" 8O
אין לי מושג על מה הם חשבו ששלחו לי את זה .
...
לי זה נשמע כמו איום בסגנון הסנדק...אם לא תרד מאתנו תקבל סרטן...או משהו בסגנון. :lol: :lol: :lol:

גם לי יש תחושות מעורבות לגביי קדמה אבל בא נשאר מקצוענים...בסוף כשאני צריך חלק חילוף למכונה או טכנאי טוב הם קרובים.
...
אני יודע, אבל אם אתה מכיר אותם מימי אלונים אתה יכול לראות איך הצניעות והפשטות הפכו לשחצנות. אני לא יודע בקשר לשירות תיקונים, כי מעולם לא נתתי מכונה לתיקון. לי יש בעיה עם היחס, וכמו שאמר הגשש "אני בלי מצב רוח לא יכול לעבוד עם צבע פלסטי". אני בלי מצב-רוח לא קונה קפה....

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

גם אני רק שאלה

שליחה #14 

האם יש משקל מינימום לקלייה בג'ין?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

פחות מ-100 לא ניסיתי,וכמו שכבר כתבת +2 דקות קליה לארך

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

Re: גם אני רק שאלה

שליחה #16 

אייסמן כתב:האם יש משקל מינימום לקלייה בג'ין?
...
מנסיונות שלי פחות מ 200 גר' הקליה לא מתפתחת יפה ... כמות שנעה בין 200 ל 240 גר' היא אידיאלית.

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

קפה ירוק של קדמה מאווה , אל השקית(1 קג) תאריך כנרא שנה מאריזה + כיתוב AVA . זה גב הטוב ביותר שקיים... :?

Kerenfood פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
יצירת קשר:

שליחה #18 

תראו כמה כוח יש לפורום שלנו:
פתחתי את השירשור הזה לפני פחות מ 24 שעות ולפני שעתיים קיבלתי טלפון מהנהלת "קדמה" :wink:
שאלו אם אהיה זמין מחר במשך היום כי מוציאים שליח UPS במיוחד אלי על מנת להביא לי קג קפה ירוק וחשבונית

החיים יפים :lol:

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #19 

גם להודות בטעות זה מכובד
חבל שלישראלים יש תמיד בעיה עם ה"פינישים"
זאת הסיבה אגב שאני עם זאפ גמרתי - אחרי פעמיים של יחס דפוק מאתרים ישראליים (מתוך 3-4 פעמים בסך הכל) הבנתי שהחיסכון לא שווה את מה שבסופו של דבר, הוא הימור. זה נחמד בשביל רפרנס למחירים, אבל כשארצה לרכוש, אכתת רגלי לחנות הקרובה.
קדמה? בסופו של דבר הם בסדר כי הם כאן בשביל להישאר. לי קרה מקרה דומה עם קופיטיים, מזמן, רכשתי מגירת ריקון מאלומיניום ב 500 שח שהתגלתה בסוף כמשומשת. הם לא ויתרו לי על ה 8 אחוז עלות ביטול עסקה, ועוד שילמתי על מישלוח בחזרה, מרגיז מאוד. מצד שני, כשהיתה לי תקלה במטחנה שנרכשה אצלם, הם נלחמו עם היבואן שיחליף לי לחדשה, למרות שלא היו חייבים כלל להתערב. מסקנה? כשזה מגיע לכסף זה תמיד הופך לבעייתי, אבל הם כולם רוצים בטובתך בסך הכל.
what's next?

gedkoz
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

יפה... נחכה לתוצעות הקליה :wink:

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”