שאלה על איכויות, בעיקר קולנוע

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
שלח תגובה
tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #1 

אני איני מבין כל כך באיכויות סרטים, אך אני אתן את ההקדמה של מה אני לדעתי כן יודע ואז אשאל את השאלות שיש לי.

כשיוצא סרט קולנוע, אחרי כמה חודשים הוא יוצא לDVD, משם יש קבוצות באינטרנט שלוקחות את הDVD הזה ומוציאות גירסאות של DVD-R, שזה למעשה כאילו וקניתי את הדיסק דיוידי המקורי
והשיטה הנפוצה היא DVDRip בדחיסה של XVID, שזה באיכות סבירה יחסית לימינו.. לרוב זה בין 400 ל500 פיקסלים (לגובה).

אחר כך יצא כבר הדיחסה של הmkv (h264( ואיתו יצאו הרזולוציות 720 ו1080 פיקסלים לגובה
שזה במילים אחרות
720 - HDReady
1080 - FULL-HD - סרטים שאין טעם לנגן אותם במסכי מחשב שהם לא FHD או בטלויזות שהם לא בFHD
כי התצוגה שלהם לא תציג את זה בצורה האופטימלית.

מקווה שעד פה אני צודק.. עכשיו לשאלות שלי:

האם אני מוריד סרט 1080p, עדיין הקולנוע נחשב לאיכותי יותר (לא להתייחס לסאונד) ?
האם הקולנוע תמיד היה נחשב "HD" ? מה הרזולוציה שם? האם הסרטים של היום הם עדיין על אותם גלגלי סרט כאלו כמו שרואים בסרטים?
בקיצור אם תוכלו להסביר לי לאיזו איכות משתווה הקולנוע ביחס לגירסאות שקיימות היום בסלון הביתי זה יעזור לי קצת בהבנה...

שאלה שנייה, כיצד ייתכן, שרק בשנים האחרונות פרץ עידן הHD, וניתן לקנות סרטים כמו "הטוב הרע והמכוער" או "הסנדק" באיכות HD, שלא נדבר על הסאונד שבא בפורמטים הכי חדשים..

שאלה אחרונה, קצת חורגת מהנושא אבל עדיין קשורה לרזולוציות..
למה הפסים השחורים בסרטים? לפעמים אני מוריד סרטים מצוירים שאין בהם פסים שחורים, או רואה סרטונים ביוטיוב בHD וזה פשוט תענוג שהתמונה היא על כך המסך, והאיכות כל כך מדהימה.. רק כך נהנים מFHD אמיתי..
לצערי כל הסרטים שאני מוריד בFHD מופיעים עם פסים שחורים, מה שלמעשה לא מנצל את כל מסך הטלויזיה והתמונה קטנה יותר בכמה ס"מ טובים..
לא הגיע הזמן להפסיק להוציא את הסרטים עם הפסים השחורים האלו?

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #2 

tomer953 כתב:
האם אני מוריד סרט 1080p, עדיין הקולנוע נחשב לאיכותי יותר (לא להתייחס לסאונד) ?
...
בוודאי,
ובהשוואה לפורמט האיכותי ביותר שקיים היום עבור השוק הביתי קרי : BD.
כמובן שברשת מסתוביים כל מיני גרסאות של 1080P חלקן Rip אמיתי של אותו BD וחלקן קידוד מחדש עם דחיסה כמובן שנופלות ברוב המקרים מה BD.
במשפט סיכום, האיכות והרזולוציה בפילם ( וגם בעותקים הדיגיטליים ) אותם מקרינים בבתי הקולנוע גבוהה בהרבה מזו שמופיעה ב BD מקורי.
tomer953 כתב: בקיצור אם תוכלו להסביר לי לאיזו איכות משתווה הקולנוע ביחס לגירסאות שקיימות היום בסלון הביתי זה יעזור לי קצת בהבנה...
...
לא משתווה נקודה. ( אלא אם כן נפלת על קולנוע לא מתוחזק ולא מכוייל )
tomer953 כתב: שאלה שנייה, כיצד ייתכן, שרק בשנים האחרונות פרץ עידן הHD, וניתן לקנות סרטים כמו "הטוב הרע והמכוער" או "הסנדק" באיכות HD, שלא נדבר על הסאונד שבא בפורמטים הכי חדשים..
...
במשך שנים רבות עסקה התעשייה במריבה על הפורמט שיחזיק וידאו ואודיו ברזולוציה גבוהה. בגדול בוזבזו שם מליארדים ובערך חמש שנים. בסופו של דבר גבר פורמט ה BD על ה HD-DVD.
tomer953 כתב: שאלה אחרונה, קצת חורגת מהנושא אבל עדיין קשורה לרזולוציות..
למה הפסים השחורים בסרטים?
...
היחס בשידור טלביזיה שהוא HD מותאם לתקן והוא 9:16. על מסך ביחס כזה לא תראה פסים שחורים.
בסרטי קולנוע יחס זה לא מקובל והוא לרוב קטן יותר ( בשביל לקבל פריים רחב יותר ). הסרטים שמופיעים על גבי ה BD שומרים בדרך כלל על היחס המקורי שבו צולם הסרט ( לדוגמא : 2.39:1 ). על מסך 9:16 אתה תראה פסים שחורים למעלה ולמטה על מנת לשחזר את הפריים המקורי כפי שהוא צולם.

לפעמים אני מוריד סרטים מצוירים שאין בהם פסים שחורים, או רואה סרטונים ביוטיוב בHD וזה פשוט תענוג שהתמונה היא על כך המסך, והאיכות כל כך מדהימה.. רק כך נהנים מFHD אמיתי..
לצערי כל הסרטים שאני מוריד בFHD מופיעים עם פסים שחורים, מה שלמעשה לא מנצל את כל מסך הטלויזיה והתמונה קטנה יותר בכמה ס"מ טובים..
לא הגיע הזמן להפסיק להוציא את הסרטים עם הפסים השחורים האלו?[/quote]
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #3 

יש למישהו מושג מדוע בגלובוס מקס גובים יותר כסף על הקרנה דיגיטלית (שאינה תלת-מימד)? הרי במקור אנלוגי איכות הוידאו אמורה להיות לא פחות טובה, לא?

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

Lior תודה רבה על המידע..
כמה שאלות שלא ענית,
אז שוב, באיזה טכנולוגיה משתמש הקולנוע? באיזה מקרנים? רזולוציות? משהו, אינפורמציה כלשהי שתגרום לי להבין בכמה הקולנוע איכותי יותר מהסרט 1080 שאני מוריד, כי זה נראה לי די טמוע..

דבר שני, לא בדיוק הבנתי את התשובה לשאלה על הסנדק, והטוב הרע והמכוער..
התכוונתי לקטע, שהסרטים האלו הם ישנים מאוד, מלפני למעלה מ40 שנה, איך ייתכן שהם מוצגים היום באיכויות החדשניות ביותר, כשאז לא היה בכלל איכות שמשתווה לאיכות של היום..
כלומר איך "השיגו" את הסרטים האלו בHD אם הם צולמו לפני 40 שנה

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #5 

אל תשכח שסרטים ישנים (וחלק נכבד מהסרטים החדשים) מוסרטים על גבי פילם (אנלוגי), שהרזולוציה שלו גבוהה בהרבה ב1920x1080. האולפנים סורקים את הסרטים הישנים ומוציאים לך דברים באיכות מדהימה, שלא ניתן היה להציג בטלוויזיות של פעם.
תסתכל על זה כמו לקחת נגטיב של תמונה שצולמה לפני 20 שנה במצלמת SLR (לא דיגיטלית), לסרוק אותו, ולקבל בונבוניירה.

tomer953 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

זאת אומרת שפילם הוא ברזולוציה גבוהה מהBD שאנחנו רואים בסלון היום?
כלומר אפשר לומר שסרטים בשנות ה 60 צולמו בHD פשוט לא יכלו להקרין אותם באיכות כזאתי בסלון הביתי?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #7 

סרטים ישנים וחלק מהחדשים צולמו בפילים.
פילם זה צילום כימי ולא דיגיטלי, והוא בעל רזולוציה גבוהה מ4K. הסנדק ושאר הסרטים שאתה מדבר עליהם עברו BLOWUP, תהליך המרה מפילים לדיגיטלי, וככה אתה מקבל את הסנדק באיכות 1080P. המקור בפילים עדיין איכותי יותר ועם רזולוציה גבוה יותר.

לפני כמה שנים כשיצא הDVD, עשו BLOWUP לסנדק, ברזולוציה נמוכה יותר שהתאימה לפורמט הדי וי די, 576 קווי רזולוציה בלבד.

כשיצא פורמט הUHD תצא גרסא של הסנדק ב4K :P
לדעתי מעבר לרזולוציה גבוה כזאת תורגש רק במקרנים או מסכי ענק.
מקווה שזה עזר :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #8 

לגבי "הפסים השחורים", קרא כאן:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article00134
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה