מכונה ראשונה
-
efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
שלום לכולם
אני חדש בפורום הזה ומעוניין במכונת קפה בתקציב נמוך יחסית. קראתי את כל השרשורים וראיתי שיש העדפה ברורה למכונות עם קפה טחון ופודים. יש לי שתי שאלות:
ראיתי שהומלצה מכונה GAGIA PURE. האם יש מכונות נוספות טובות בתקציב זול יותר ? אולי כדאי מיד שניה.
האם ניתן להשתמש בקפה מארומה או הילל לדוגמה במכונה כזו ולקבל טעם דומה למוצר בחנות עצמה ?
תודה מראש
אני חדש בפורום הזה ומעוניין במכונת קפה בתקציב נמוך יחסית. קראתי את כל השרשורים וראיתי שיש העדפה ברורה למכונות עם קפה טחון ופודים. יש לי שתי שאלות:
ראיתי שהומלצה מכונה GAGIA PURE. האם יש מכונות נוספות טובות בתקציב זול יותר ? אולי כדאי מיד שניה.
האם ניתן להשתמש בקפה מארומה או הילל לדוגמה במכונה כזו ולקבל טעם דומה למוצר בחנות עצמה ?
תודה מראש
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
Gaggia Pure היא פחות או יותר המכונה הכי זולה שנמצאת כבר ברף המכונות האיכותיות שאפשר להמליץ עליהן בלב שקט.
לא תוכל למצוא משהו ברמה הזו במחיר זול יותר.
יד שניה - תמיד אפשרי. תוכל למצוא כזו מכונה ביד-2 די הרבה. אנשים מקבלים כאלו מכונות כשי לחג בכל מני ועדי עובדים ומוכרים במחירים נוחים.
רק זכור שאתה צריך גם מטחנה, ומטחנה טובה עולה כ-1000 ש"ח.
לגבי השאלה השניה: בהחלט כן, רק חבל שתקנה קפה כ"כ יקר מארומה או הלל. במקום לשלם 160-180 ש"ח לקילו קפה, קנה קפה קלוי בבית קליה מקומי (יש רשימה בדביק "היכן לקנות קפה"), תשלם משמעותית פחות וגם תקבל קפה טרי וטוב יותר.
לא תוכל למצוא משהו ברמה הזו במחיר זול יותר.
יד שניה - תמיד אפשרי. תוכל למצוא כזו מכונה ביד-2 די הרבה. אנשים מקבלים כאלו מכונות כשי לחג בכל מני ועדי עובדים ומוכרים במחירים נוחים.
רק זכור שאתה צריך גם מטחנה, ומטחנה טובה עולה כ-1000 ש"ח.
לגבי השאלה השניה: בהחלט כן, רק חבל שתקנה קפה כ"כ יקר מארומה או הלל. במקום לשלם 160-180 ש"ח לקילו קפה, קנה קפה קלוי בבית קליה מקומי (יש רשימה בדביק "היכן לקנות קפה"), תשלם משמעותית פחות וגם תקבל קפה טרי וטוב יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
יש עכשיו דיל מעולה על גאג'יה קולור:
http://www.kedmagift.co.il/showSinglePr ... =104&cid=0
נסה גם את קאסטלו קפה אולי תצליח להשיגה במחיר שהיה ב"באליגם" -> 895 ש'.
רק תבקש שיחליפו לך את הסלסילות של ידיות הקפה לרגילות כי היום המכונה מגיעה עם סלסילות "מגביר קרמה".
http://www.kedmagift.co.il/showSinglePr ... =104&cid=0
נסה גם את קאסטלו קפה אולי תצליח להשיגה במחיר שהיה ב"באליגם" -> 895 ש'.
רק תבקש שיחליפו לך את הסלסילות של ידיות הקפה לרגילות כי היום המכונה מגיעה עם סלסילות "מגביר קרמה".
שלום מוטי,
האם עם ה Gaggia Pure אני אקבל הקצפה ברמה טובה כמו בבתי הקפה?
לפני מספר שנים קיבלתי כשי לחג את הדלונגי וכמו ששמתי את החלב בקנקן להקצפה כך הוא גם יצא - חלב חם ללא טיפת קצף.
מחשש זה אני שוקל לרכוש את ה Nespresso Citiz&milk, אשמח לשמוע את דעתך.
האם עם ה Gaggia Pure אני אקבל הקצפה ברמה טובה כמו בבתי הקפה?
לפני מספר שנים קיבלתי כשי לחג את הדלונגי וכמו ששמתי את החלב בקנקן להקצפה כך הוא גם יצא - חלב חם ללא טיפת קצף.
מחשש זה אני שוקל לרכוש את ה Nespresso Citiz&milk, אשמח לשמוע את דעתך.
....
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

ההקצפה של הגאג'יה היא אכן לא הצד החזק שלה. אבל יש פתרונות, ובראשם הסרת הפלסטיק השחור שמכסה את צינורית ההקצפה (הוא נקרא "פאנרלו"). זה לא הכי אסתטי, אבל יתן לך הקצפה מספיקה לכוס קפוצ'ינו.
בכל אופן, אין מה להשוות את איכות הקפה של גאג'יה כזו לנספרסו. מדובר בליגה אחרת לגמרי (לטובת הגאג'יה, כמובן).
בכל אופן, אין מה להשוות את איכות הקפה של גאג'יה כזו לנספרסו. מדובר בליגה אחרת לגמרי (לטובת הגאג'יה, כמובן).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

קודם כל - תוכל לקבל הקצפה טובה גם עם הגאג'יה. זה רק מצריך קצת למידה (למשל, להתחיל את ההקצפה כשהנורה נדלקת, כך שגוף החימום ימשיך לעבוד כל הזמן ויהיה לך הרבה קיטור).
אבל בכל זאת, האסקסו בייסיק תתן לך הקצפה עדיפה. ראה כאן סקירה עליה: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01882
ממליץ לך להתנסות בשתי המכונות בתצוגה בחנות ולהחליט אח"כ.
אבל בכל זאת, האסקסו בייסיק תתן לך הקצפה עדיפה. ראה כאן סקירה עליה: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01882
ממליץ לך להתנסות בשתי המכונות בתצוגה בחנות ולהחליט אח"כ.
בטווח מחירים הזה לא נראה לי שיש כאלה שמקציפות ברמה גבוהה (של בתי קפה). עוד משהו שאני יכול להגיד - בשביל להגיע לרמת הקצפה גבוהה במכונות שכן מסוגלות לכך זה קשה יותר ודורש יותר למידה כי הדברים קורים הרבה יותר מהר, ואם תוך 10 עד 15 שניות לא הצלחת ליצור קצף טוב - אכלת אותה. מה שבגאג'יה למשל בגלל שהקיטור חלש משמעותית מזה של המקצועיות, יש לך יותר זמן ליצור את הקצף.ההקצפה של הגאג'יה היא אכן לא הצד החזק שלה...
אני בטוח שגם בדלונגי אפשר להוציא קצף - אני הוצאתי גם במכונת אדים שעלתה 40 ש"ח. הכל שאלה של מה לעשות כדי לקבל את הקצף.לפני מספר שנים קיבלתי כשי לחג את הדלונגי וכמו ששמתי את החלב בקנקן להקצפה כך הוא גם יצא - חלב חם ללא טיפת קצף....
אם אני לא טועה, מכונה זו כוללת את מכשיר האירוצ'ינו שבעצם עובד על חימום ומקציף מסתובב למטה. יצא לך המון קצף שצף למעלה ומעט חלב. אניי לא מת על זה. כמו שגם תראה בשירשורים אחרים, אין תחליף למקציף באדים - זה יותר קצף יותר טוב שכאילו "מחובר" עם החלב ונפרד ממנו רק אחרי ששופכים לכוס.מחשש זה אני שוקל לרכוש את ה Nespresso Citiz&milk, אשמח לשמוע את דעתך....
ההקצפה של גאג'יה אכן מספקת, כמו שאמרתי, לא מכונה מקצועית, אבל הקצפה טובה מאוד, מספיקה בשביל ליהנות מקפוצ'ינו. לוקח זמן קצת להבין איך להוציא שם קצף יותר טוב מבועות סבון, ואולי איזה שינוי בסטימר (גם על זה יש דיבורים כאן) אבל בשורה התחתונה מספק.
לא חייב... ז"א אתה יכול להסתדר עם קפה טחון מראש אם יש בעיית תקציב. להשתדל לרכוש כל יומיים שלושה גג כמות קטנה מקפה הכי טרי שאפשר. אבל - ההבדל בין קפה שקנית טחון לבין זה שטחנת רגע לפני שאתה שותה הוא משמעותי ברמה של יום ולילה. אז לא חייב אבל רצוי. עד שלא תהיה לך מטחנה אתה לא באמת מנצל את מלוא הפוטנציאל של המכונה.אגב, אני חייב מטחנה?...
PURE ו COLOR אם אני לא טועה זהות, ההבדל הוא בצבע. השוני ביניהן ל EVOLUTION הוא החומר ממנו עשוי הדוד בעיקר.
VIVA לא באה בחשבון כי הידית שלה נחותה מזו של השאר, לא כבדה ולא שומרת על טמפרטורה. והיא לא 58 מ"מ. לא מומלץ.
VIVA לא באה בחשבון כי הידית שלה נחותה מזו של השאר, לא כבדה ולא שומרת על טמפרטורה. והיא לא 58 מ"מ. לא מומלץ.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

נקודה אחת חשובה לגבי מטחנה: אפשרי להתסדר בלי, אבל זה מאוד מאוד לא מומלץ.
היתרון במטחנה בבית הוא לא רק טריות הקפה (שהיא קריטית) אלא גם התאמת גובה הטחינה לתערובת ולתנאי החליטה.
אם תחליף בין תערובות שונות, אתה תצטרך לכייל מחדש את גובה הטחינה.
אם הפולים שלך מעט מתיישנים, צריך לכייל מחדש את גובה הטחינה.
אם תחלוט קפה בסלסלה בודדת מול כפולה - צריך לכייל מחדש את גובה הטחינה.
זה לא סיפור וזה לא קשה (בסה"כ סיבוב כפתור) - אבל זה בלתי אפשרי כשקונים קפה טחון.
הפתרון היחיד יהיה לקנות תמיד את אותה תערובת הקפה ולטחון בדיוק באותו המקום, וגם בפרקי זמן קצרים (כל 3-4 ימים) כדי שהקפה לא יתיישן מדי, כי אז הטחינה לא תתאין והזרימה תהיה לך מהירה מדי.
אני מצאתי שהקפה מאורו הזה
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=279
אני קונה בקפה פרס 2 ב 55 ש"ח
מתאים מעולה ל GAGIA והטעם גם ממש טוב, קפה עם טעם דיי שוקולדי.
צריך לדחוס ממש חלש יחסית.
http://www.coffeetime.co.il/product.asp?productid=279
אני קונה בקפה פרס 2 ב 55 ש"ח
מתאים מעולה ל GAGIA והטעם גם ממש טוב, קפה עם טעם דיי שוקולדי.
צריך לדחוס ממש חלש יחסית.
-
efi1965
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1614
- שם מלא: efi1965
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
חברה..............עכשיו אני ממש מבולבל
האמת שכל מי שאני מכיר מייעץ לי ללכת על הקפסולות כי בסופו של דבר העניין נוח בצורה משמעותית
השאלה הקשה היא בחירה בין שלושת המכונות והחברות המוכרות:
נספרסו, אספרסו קלאב, ולוואצה עם המבצע בתחנת פז.
אני בהחלט רוצה גם הקצפה ולכן המכונות של נספרסו באותו תג מחיר הן ללא הקצפה לצערי.
עד כמה ההבדל בין הקפסולות של לוואצה לנספרסו ?
האם כדאי להשקיע במכונת נספרסו ללא הקצפה ולקנות בהזדמנות מקציף חיצוני ?
שאלה נוספת חשובה........... אין לי מושג מה הם הפודים למכונת ה GAGGIA , כמה הם עולים ועד כמה הם טעימים. אם זה לא יקר מדי אבל טעים משמעותית אולי בכל זאת אלך לכיוון.
תייעצו לי עוד קצת
האמת שכל מי שאני מכיר מייעץ לי ללכת על הקפסולות כי בסופו של דבר העניין נוח בצורה משמעותית
השאלה הקשה היא בחירה בין שלושת המכונות והחברות המוכרות:
נספרסו, אספרסו קלאב, ולוואצה עם המבצע בתחנת פז.
אני בהחלט רוצה גם הקצפה ולכן המכונות של נספרסו באותו תג מחיר הן ללא הקצפה לצערי.
עד כמה ההבדל בין הקפסולות של לוואצה לנספרסו ?
האם כדאי להשקיע במכונת נספרסו ללא הקצפה ולקנות בהזדמנות מקציף חיצוני ?
שאלה נוספת חשובה........... אין לי מושג מה הם הפודים למכונת ה GAGGIA , כמה הם עולים ועד כמה הם טעימים. אם זה לא יקר מדי אבל טעים משמעותית אולי בכל זאת אלך לכיוון.
תייעצו לי עוד קצת
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

כן, כל המכונות של נספרסו מספקות אותו קפה.
זה בהחלט הקפה הכי טוב שאפשר לקבל ממכונת קפסולות, ולטעמי הוא גם עדיף על פודים.
מכונה אוטומטית תעלה 4500 ש"ח בערך, ותתן לך קפה שהוא בערך ברמה של הנספרסו.
היות וכוס קפה באוטומטית עולה 70 אג' ובנספרסו 2.20 ש"ח, אז כתלות בכמות הקפה שאתה שותה בבית, המכונה האוטומטית תחזיר את עצמה לאחר תקופה מסויימת (שנה וחצי אם שותים 4 כוסות ביום, למשל).
זה בהחלט הקפה הכי טוב שאפשר לקבל ממכונת קפסולות, ולטעמי הוא גם עדיף על פודים.
מכונה אוטומטית תעלה 4500 ש"ח בערך, ותתן לך קפה שהוא בערך ברמה של הנספרסו.
היות וכוס קפה באוטומטית עולה 70 אג' ובנספרסו 2.20 ש"ח, אז כתלות בכמות הקפה שאתה שותה בבית, המכונה האוטומטית תחזיר את עצמה לאחר תקופה מסויימת (שנה וחצי אם שותים 4 כוסות ביום, למשל).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

רק שים לב לנקודה אחת חשובה, שאולי לא היתה ברורה כאן בשרשור מספיק - למרות שאמרת שקראת שרשורים בעבר, אז אני מניח אתה יודע אותה:
התחלת את השרשור בשאלה על גאג'יה ומטחנה.
חשוב שיהיה ברור שגאג'יה+מטחנה, בעלות של כ-2000 ש"ח, תספקנה אספרסו בליגה אחרת לגמרי מנספרסו. אני לא מדבר על הבדל קטן, אלא על משקה שהוא כמעט שונה לחלוטין. פשוט אין מה להשוות.
אבל גם צריך להתעסק קצת עם המכונה.
התחלת את השרשור בשאלה על גאג'יה ומטחנה.
חשוב שיהיה ברור שגאג'יה+מטחנה, בעלות של כ-2000 ש"ח, תספקנה אספרסו בליגה אחרת לגמרי מנספרסו. אני לא מדבר על הבדל קטן, אלא על משקה שהוא כמעט שונה לחלוטין. פשוט אין מה להשוות.
אבל גם צריך להתעסק קצת עם המכונה.