התחדשתי ב A200 איך מתחילים
שלום,
התחדשתי ב A200 לאחר שימוש באקסטרימר שהיה מאד פשוט לשימוש. ראיתי בפורום זה הרבה מאמרים על A200 ומה צריך לעשות אבל לא לפי הסדר.
אני מעונין לדעת מה סדר הדברים שאני צריך לעשות לאחר שאני מחבר בפעם הראשונה את הסטרימר לטלויזיה דרך הרסיבר אונקיו 577?
תודה לעונים
התחדשתי ב A200 לאחר שימוש באקסטרימר שהיה מאד פשוט לשימוש. ראיתי בפורום זה הרבה מאמרים על A200 ומה צריך לעשות אבל לא לפי הסדר.
אני מעונין לדעת מה סדר הדברים שאני צריך לעשות לאחר שאני מחבר בפעם הראשונה את הסטרימר לטלויזיה דרך הרסיבר אונקיו 577?
תודה לעונים
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46419
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
לעדכן לקושחה האחרונה מאתר היצרן ולראות סרטים.
אחרי שתרגיש יותר בטחון עם המזרימדיה ויכולותיו, תתחיל לבנות MovieJukeBox.
אחרי שתרגיש יותר בטחון עם המזרימדיה ויכולותיו, תתחיל לבנות MovieJukeBox.
- Irus
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4163
- נתן תודות: 127 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
אתה יודע, תמיד אפשר להדליק את המכשיר, לחבר DOK או דיסק חיצוני ולהתחיל לצפות בתכנים...
השאלה מה אתה מתכנן לעשות עם המכשיר? האם יש לך דיסק פנימי? האם אתה רוצה ליצור שיתוף?
בכל מקרה, פה יש לך מספר מדריכים וקישורים שיעזרו לך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 83#1119783
במידה ואתה רוצה להתקין את חבילת השרתים, ואתה לא מתכנן להתקין דיסק פנימי, ניתן לעשות את זה גם על DOK.
לאחר החיבור הראשוני של המכשיר, אתה יכול להתקין את הקושחה האחרונה דרך תפריט העדכונים.
השאלה מה אתה מתכנן לעשות עם המכשיר? האם יש לך דיסק פנימי? האם אתה רוצה ליצור שיתוף?
בכל מקרה, פה יש לך מספר מדריכים וקישורים שיעזרו לך:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 83#1119783
במידה ואתה רוצה להתקין את חבילת השרתים, ואתה לא מתכנן להתקין דיסק פנימי, ניתן לעשות את זה גם על DOK.
לאחר החיבור הראשוני של המכשיר, אתה יכול להתקין את הקושחה האחרונה דרך תפריט העדכונים.
אני מעונין לחר את הסטרימר לרשת ולקבל תוכן מהמחשב שלי וככל הנראה אני הוסיף לו הארד דיסק פנימי של 500 גיגה.
לפי כל הפוסטים האחרונים אני מבין שהרבה אנשים נתקלו בקשיים עם גרסת הקושחה האחרונה, האם זה בטוח לשדרג?
לפי כל הפוסטים האחרונים אני מבין שהרבה אנשים נתקלו בקשיים עם גרסת הקושחה האחרונה, האם זה בטוח לשדרג?
- Irus
- חבר מביא חבר

לדעתי, אין בעיה לשדרג, אתה פשוט לא חייב להפעיל את ה-NMJ ולבצע סריקה.
אבל אתה יודע מה, אתה לא חייב לרוץ, אתה יכול קודם כל להתקין דיסק פנימי, לבצע פרמוט, להתקין את חבילת השרתים וליצור שיתוף.
כפי שרשמת, אתה רוצה להתקין דיסק פנימי, לכן קודם כל תתחיל בזה, זה בעצם הבסיס ולאחר שתתקין אותו תוכל לבצע מספר פעולות שיעשו לך חיים קלים יותר.
לך לפי הקישורים שנתתי לך.
בסטרימר תתחיל מהתקנת הדיסק, לאחר מכן פרמוט והתקנת חבילת השרתים (FRESH SETUP), אח"כ תפעיל את שרתי ה-FTP וה-SAMBA (בתור התחלה...) בתפריט ההגדרות. כמובן שבהגדרות אתה יכול להגדיר שפה מבוקשת ושפת כתוביות.
על המחשב, תתקין את MYIHOME.
לאחר מכן, אתה יכול ליצור את שיתוף ה-SMB, כפי שנרשם במדריך.
לאחר יצירת השיתוף תוכל לראות את הדיסק הפנימי שבסטרימר דרך המחשב, ותוכל להעביר/להעתיק קבצים בשני הכיוונים, גם כשהמכשיר כבוי (בסטנד-ביי).
בעזרת תוכנת MYIHOME תוכל לנגן תכנים שנמצאים על המחשב בקלות יחסית.
בשלב מאוחר יותר, תוכל להחליט אם אתה רוצה להפעיל את ה-JB המובנה או לבחור בפיתרון JB אחר, כמו YAMJ או OVERSIGHT.
אם כרגע אין לך הרבה תוכן, אני הייתי מתחיל בהפעלה של ה-JB המובנה, מבצע סריקה ראשונית (במידה ויש חיבור לאינטרנט) ובודק את התוצאה.
אבל אתה יודע מה, אתה לא חייב לרוץ, אתה יכול קודם כל להתקין דיסק פנימי, לבצע פרמוט, להתקין את חבילת השרתים וליצור שיתוף.
כפי שרשמת, אתה רוצה להתקין דיסק פנימי, לכן קודם כל תתחיל בזה, זה בעצם הבסיס ולאחר שתתקין אותו תוכל לבצע מספר פעולות שיעשו לך חיים קלים יותר.
לך לפי הקישורים שנתתי לך.
בסטרימר תתחיל מהתקנת הדיסק, לאחר מכן פרמוט והתקנת חבילת השרתים (FRESH SETUP), אח"כ תפעיל את שרתי ה-FTP וה-SAMBA (בתור התחלה...) בתפריט ההגדרות. כמובן שבהגדרות אתה יכול להגדיר שפה מבוקשת ושפת כתוביות.
על המחשב, תתקין את MYIHOME.
לאחר מכן, אתה יכול ליצור את שיתוף ה-SMB, כפי שנרשם במדריך.
לאחר יצירת השיתוף תוכל לראות את הדיסק הפנימי שבסטרימר דרך המחשב, ותוכל להעביר/להעתיק קבצים בשני הכיוונים, גם כשהמכשיר כבוי (בסטנד-ביי).
בעזרת תוכנת MYIHOME תוכל לנגן תכנים שנמצאים על המחשב בקלות יחסית.
בשלב מאוחר יותר, תוכל להחליט אם אתה רוצה להפעיל את ה-JB המובנה או לבחור בפיתרון JB אחר, כמו YAMJ או OVERSIGHT.
אם כרגע אין לך הרבה תוכן, אני הייתי מתחיל בהפעלה של ה-JB המובנה, מבצע סריקה ראשונית (במידה ויש חיבור לאינטרנט) ובודק את התוצאה.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 644
- שם מלא: יובל דולב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
מה זה חבילת השרתים הזו? סליחה על הבורות.. פשוט אף פעם לא התקנתי את זה... האם זו הסיבה שאני לא רואה מידע בגוק בוקס המובנה? הוא רק סרק לי אותם, מראה לי את השמות אבל אין תמונות ומידע.. זה כי אין לי שרתים?
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

אוקי התקנתי... ומה עכשיו? איפה אני רואה את השרתים האלה? איך אני מתחבר לזה? איך אני הופך את הA200 שלי לג'וק בוקס עם תמונות ומידע סוף סוף? בינתיים הוא רק שדרג את הגרסה אבל אני אל רואה שום מידע ותמונות על הסרטים... למה בכלל אני מתקין את השרתים האלו? מה המטרה שלהם?
- Irus
- חבר מביא חבר

אבל השרתים לא קשורים ל-JB...
אתה יכול ליצור שיתופים, להשתמש בהם להורדות וכו׳...
במידה ואתה רוצה להפעיל את ה- JB, אתה פשוט צריך להתקין את הקושחה האחרונה ולקרוא את מסמך ההוראות בשרשור NMJ.
בגדול, לאחר השדרוג, כנס לדיסק הפנימי, תלחץ על הכפתור האדום בשלט, ולך לפי ההוראות על מנת להתחיל בסריקה.
אתה יכול ליצור שיתופים, להשתמש בהם להורדות וכו׳...
במידה ואתה רוצה להפעיל את ה- JB, אתה פשוט צריך להתקין את הקושחה האחרונה ולקרוא את מסמך ההוראות בשרשור NMJ.
בגדול, לאחר השדרוג, כנס לדיסק הפנימי, תלחץ על הכפתור האדום בשלט, ולך לפי ההוראות על מנת להתחיל בסריקה.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

וכמובן גם סרקתי שרתים בNMT והוא עדין לא עדכן רשימת שרתים, הוא סרק עשה אתחול למכשיר ואין רשימת שרתים בצד.. אני לא יודע מה קורה עם הסטרימר המעפן הזה אני מתחרפן ממנו... למה לעזאזל הוא לא יוצר לי רשימת שרתים של NMT וסמבה וכל השאר?
- Irus
- חבר מביא חבר

אני לא יודע מה הגדרת ומה עשית שם...
בשביל להתקין את השרתים ולראות אותם אתה צריך התקן שפורמט ל-EXT3, כנראה שזאת הסיבה שאתה לא רואה אותם.
אני הייתי ממליץ על פרמוט והתקנה של השרתים, כלומר Fresh Setup. אבל אתה צריך לגבות את התוכן.
מעבר לזה, למה אתה צריך את השרתים כרגע? תנסה לפתור קודם את נושא ה-JB.
בשביל להתקין את השרתים ולראות אותם אתה צריך התקן שפורמט ל-EXT3, כנראה שזאת הסיבה שאתה לא רואה אותם.
אני הייתי ממליץ על פרמוט והתקנה של השרתים, כלומר Fresh Setup. אבל אתה צריך לגבות את התוכן.
מעבר לזה, למה אתה צריך את השרתים כרגע? תנסה לפתור קודם את נושא ה-JB.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

התקן שפורמט ל-EXT3 הכוונה לדיסק הקשיח שלי??? פרש סט-אפ זה למעשה האפשרות השניה של מחיקה והתקנה של הכל שוב נכון?
ולגבי הJB... אני לא מצליח אין לי מושג מה יש לזה! זה סורק את כל ההארד דיסק אחרי שאני לוחץ על האדום, פותח את הממשק, אבל כל המלבנים של הסרטים אפורים כאלה בלי תמונות ומידע ... באמת שעברתי על כל המדריכים...
ולגבי הJB... אני לא מצליח אין לי מושג מה יש לזה! זה סורק את כל ההארד דיסק אחרי שאני לוחץ על האדום, פותח את הממשק, אבל כל המלבנים של הסרטים אפורים כאלה בלי תמונות ומידע ... באמת שעברתי על כל המדריכים...
- Irus
- חבר מביא חבר

אכן כן, הדיסק הפנימי שלך, מבלי שהוא יפורמט ל-EXT3 השרתים לא יותקנו. ניתן גם לעשות את זה על DOK ולסמן את התקן המדיה שלך ככונן הפנימי. השאלה מה אתה רוצה לעשות, וחשוב יותר, מה בדיוק המצב כרגע...
לגבי ה-JB, לדעתי, אם יש חיבור לרשת ושאר הדברים תקינים במהלך הסריקה, הסיבה לבעיה יכולה להיות שמות קבצים שלא מתאימים, אם קראת את ההוראות בשרשור המתאים, בטח ראית את ההמלצה כיצד שמות הסרטים והסדרות צריכים להופיע.
אני גם ממליץ שתבצע בדיקה נקודתית, תנסה להזין לאחד הסרטים קוד IMDB, לפי ההוראות, ותראה אם אתה מצליח לקבל נתונים. מעבר לזה, שנה שמות כמה סרטים לפורמט שהוצע (רק אם הם אכן לא רשומים כמו שצריך...), תבצע להם סריקה מחודשת ותראה אם יש שינוי.
לגבי ה-JB, לדעתי, אם יש חיבור לרשת ושאר הדברים תקינים במהלך הסריקה, הסיבה לבעיה יכולה להיות שמות קבצים שלא מתאימים, אם קראת את ההוראות בשרשור המתאים, בטח ראית את ההמלצה כיצד שמות הסרטים והסדרות צריכים להופיע.
אני גם ממליץ שתבצע בדיקה נקודתית, תנסה להזין לאחד הסרטים קוד IMDB, לפי ההוראות, ותראה אם אתה מצליח לקבל נתונים. מעבר לזה, שנה שמות כמה סרטים לפורמט שהוצע (רק אם הם אכן לא רשומים כמו שצריך...), תבצע להם סריקה מחודשת ותראה אם יש שינוי.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

דווקא מבחינת השמות שיניתי הכל, הבעיה היא, שזה ממש המון זמן סריקה, ואני משאיר את זה דלוק בלילה... ובבוקר אני רואה שאכן אין מידע על הסרטים והתוכן, עם זאת, ני גם מגלה שהחיבור לאינטרנט מופסק משום מה, וזה חיבור אלחוטי שעם תחילת הסריקה כן עבד... דונגל תקן N של אקסטרימר שמחובר לי לA200... פשוט מזעזע! אולי בגלל זה? אולי יש ניתוק באמצע? יש אפשרות שאני אתקין את השרתים על דיסק און קי מסויים ואז אני אנתק אותו ואחבר את הכונן הקשיח הטרה חיצוני שלי עם התוכן HD? או שאני חייב שהוא דווקא זה שיפורמט... אגב, איך בכלל מפרמטים לEXT3? זה פורמט חדש?
- Irus
- חבר מביא חבר

קודם כל, בוודאי שיש קשר לחיבור האינטרנט, ובזמן הסריקה צריך שיהיה חיבור יציב.
לגבי זמן הסריקה, זה נורמלי כשמדובר על סריקה ראשונה עם הרבה תוכן, לאחר שתושלם סריקה ראשונית טובה, רק תוכן חדש שתוסיף בהמשך ייסרק.
עזוב תקן N או תקן G... כמו שאתה אומר, מדובר על חיבור אלחוטי לא יציב, שמתנתק מדי פעם... אני מציע שתנסה לארגן חיבור קווי זמני בכדי שתוכל להשלים סריקה מלאה.
לגבי השרתים, מה פתאום נהיית לחוץ בקשר לזה?
בכדי להתקין אותם, אתה צריך להיכנס להגדרות, עם חיבור אינטרנט, להיכנס לאשף ה-NMT ולבצע פרמוט מלא והתקנה של ה-NMT APPS, כלומר FRESH SETUP. הדיסק יפורמט ל-EXT3 שהיא מערכת קבצים של לינוקס.
אתה גם יכול להוריד מהאתר של פופקורן ולהתקין על הסטרימר באמצעות DOK.
אם אתה לא רוצה לפרמט, כפי שרשמתי לך, אתה יכול לבצע את ההתקנה של חבילת השרתים על DOK, תראה פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 35#1147435
התקנה על DOK לא מתאימה לכל השימושים ויש לה מגבלות (רשום שם), אבל מאוד יכול להיות שזה לא נוגע לך.
מעבר לזה, ברגע שהדיסק שלך פורמט ל-EXT3 וחבילת השרתים מותקנת, אין עם זה שום בעיה, ניתן לחבר התקנים חיצוניים ולהעביר/להעתיק תוכן, ולאחר יצירת שיתוף, ניתן לראות את הדיסק שבפופקורן על המחשב ולהעביר תכנים בשני הכיוונים בצורה חופשית.
לגבי זמן הסריקה, זה נורמלי כשמדובר על סריקה ראשונה עם הרבה תוכן, לאחר שתושלם סריקה ראשונית טובה, רק תוכן חדש שתוסיף בהמשך ייסרק.
עזוב תקן N או תקן G... כמו שאתה אומר, מדובר על חיבור אלחוטי לא יציב, שמתנתק מדי פעם... אני מציע שתנסה לארגן חיבור קווי זמני בכדי שתוכל להשלים סריקה מלאה.
לגבי השרתים, מה פתאום נהיית לחוץ בקשר לזה?
בכדי להתקין אותם, אתה צריך להיכנס להגדרות, עם חיבור אינטרנט, להיכנס לאשף ה-NMT ולבצע פרמוט מלא והתקנה של ה-NMT APPS, כלומר FRESH SETUP. הדיסק יפורמט ל-EXT3 שהיא מערכת קבצים של לינוקס.
אתה גם יכול להוריד מהאתר של פופקורן ולהתקין על הסטרימר באמצעות DOK.
אם אתה לא רוצה לפרמט, כפי שרשמתי לך, אתה יכול לבצע את ההתקנה של חבילת השרתים על DOK, תראה פה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 35#1147435
התקנה על DOK לא מתאימה לכל השימושים ויש לה מגבלות (רשום שם), אבל מאוד יכול להיות שזה לא נוגע לך.
מעבר לזה, ברגע שהדיסק שלך פורמט ל-EXT3 וחבילת השרתים מותקנת, אין עם זה שום בעיה, ניתן לחבר התקנים חיצוניים ולהעביר/להעתיק תוכן, ולאחר יצירת שיתוף, ניתן לראות את הדיסק שבפופקורן על המחשב ולהעביר תכנים בשני הכיוונים בצורה חופשית.
- yuval2d
- חבר פעיל במיוחד

IRUS אני שוקל למנות אותך למנכ"ל שגרירות הסטרימרים בישראל... אתה משהו מיוחד עם התשובות שלך. בכל אופן השגתי פתרום זמני של חיבור קווי, מצאתי במחסן של אבא שלי כבל רשת ארוך, לחצנו את הפלסטיקים כמו שצריך בעזרת לוחץ כבל רשת, יש אכן חיבור והA200 עובד בזריזות מדהימה, שונה לגמרי מהאלחוטי. בינתיים זה סורק את המידע שוב, אני מקווה מאוד שהפעם אני אראה תמונות ומידע. ואם לא, אני שוב פעם התמרמר לכם פה על הטכנולוגיה הקשה והמסורבלת... לגבי הEXT3, אני אנסה באמת לעשות עם כונן USB חיצוני אחר שיש לי בבית (כל מיני נגני MP4 זרוקים לי פה בלי מעש... נתקין עליהם קצת דברים)... תודה גדולה לבינתיים!