חוות דעת על קפה באירועים ושמחות

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #1 

בשמחה גדולה ואושר אני מכריז בזאת על הקמת השרשור הדביק : חוות דעת על קפה באירועים ושמחות.
במספר אירועים בהם הייתי לאחרונה זכיתי לשתות אספרסו מזעזע ברמות מה"בריסטה"/שוטף הכלים של האירוע.
אני יודע שיש פרמטרים שונים כמו המכונה,הכשרת הברמן וה"קפה מהשקית" שמשפיעים על איכות הקפה באולמות אירועים אך מצאתי לנכון לפתוח שירשור זה ולו כדי לאפשר לנו
חובבי הקפה (או כפי שכבר נקראנו על ידי חבר מהפורום "פריקים) לדעת רגע לפני שאנחנו כבר יוצאים מהבית לאירוע האם כדאי לדפוק עוד אספרסו קצר ממכונותינו הכעורות או להתאפק ולהמתין בציפייה לאספרסו איכותי ועשיר באולם האירועים. :לאטה:

אם אפשר בתגובות ציינו מאיזו מכונה הופק הקפה,סוג הפולים,עבודת הבריסטה ועוד פרמטרים חשובים ,הדבר יעזור לכולנו להשלמת התמונה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

אתה קורא למה שיש שם בריסטה?
יצא לי לשתות מצ'ימבלי איפשהו בפארק הירקון, פעם אחת מלה פבוני מסחרית ובדרך כלל מלה-פבוריטה.
כל פעם זה היה גרוע ובדרך כלל אין לך מושג איזה קפה זה (בטח הכי זול שהם שמו עליו יד )
זה לא קשור לדעתי לציוד ולקפה, בעיקר לזה שמי שעובד שם - מלצר פנוי שאין לו מושג כי אף פעם לא לימדו אותו.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

nimitzg פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #3 

דבוטאנט כתב:אתה קורא למה שיש שם בריסטה?
יצא לי לשתות מצ'ימבלי איפשהו בפארק הירקון, פעם אחת מלה פבוני מסחרית ובדרך כלל מלה-פבוריטה.
כל פעם זה היה גרוע ובדרך כלל אין לך מושג איזה קפה זה (בטח הכי זול שהם שמו עליו יד )
זה לא קשור לדעתי לציוד ולקפה, בעיקר לזה שמי שעובד שם - מלצר פנוי שאין לו מושג כי אף פעם לא לימדו אותו.
...
השאלה דבוטאנט היא האם פשוט כדאי לוותר על השרשור הדביק כי ברור שהקפה יהיה גרוע?
לדעתי לא .היו מספר אירועים/שמחות שהייתי בהם והקפה היה טוב...שווה לציין מקומת כאלה - גם בשבילם...

אולי מוטי צודק ושווה להוסיף גם אירועי חברה.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

doron_boogie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 958
נתן תודות: 94 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #4 

אני מעולם לא נתקלתי בקפה טוב באירועים.
בפעם האחרונה ביקשתי קצר וקיבלתי כמעט אמריקנו :?

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #5 

בדיוק לפני שבוע ראיתי שאין אף אחד לי המכונה אז ניגשתי להכין לי אספרסו... אבל לפתע מאיזו פינה צץ ילד בן 17 והתעקש להכין לי.
הזרימה היתה כ"כ מהירה שהקפה יצא מים בטעם קפה. המטחנה שלהם בכלל נעולה כך שהם לא יכולים לשנות אותה...
באותו יום היה לי אירוע נוסף, שם המכונה נראתה טוב יותר אבל המכשיר להידוק היה הזוי, מעין טמפר שקבוע באוויר וצריך לדחוף אליו מלמטה למעלה את הקפה בסלסלה. כאן הקפה היה טוב וטרי של אילי, אבל עם הידוק בצורה כזו ע"י בחורה עדינת-ידיים, לא היה לו סיכוי...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

מעולם לא שתיתי קפה טוב או אפילו סביר באירוע. הייתי במקומות שנחשבים לטובים ביותר מכל שאר הבחינות ומעולם לא היה שם קפה נורמלי. כמעט תמיד המטחנה לא ממש מכוונת, הקפה ישב במיכל שלה מי יודע כמה זמן ומראש כנראה שמדובר בקפה זול.

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #7 

יצא לי רק פעם אחת לשתות קפה טוב בארוע, רק שזה היה ארוע אם קיטרינג של גרג אז הם די עמדו בציפיות.
לעומת זאת באולמי חתונות וכדומה תמיד זה הי פשוט זוועה.
אני שמתי לב שגם בבתי מלון יש את אותה הבעיה

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אנחנו צריכים להוציא באדג' לכל חברי הפורום המנוסים, כמו סוכני FBI.
ברגע שנציג את התג ונזדהה יהיו מוכרחים לתת לנו להכין בעצמנו את הקפה בכל אולם או בית מלון. או שנעצור אותם (טוב לא לעצור, אבל גם ביקורת שלילית זה משהו).

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

אני לא שתיתי מעולם קפה טוב במקום ציבורי (מעגלת קפה) - לא בחתונה (שם בד"כ מקבלים חלב סויה גם ככה), לא בכנסים ולא באירועי חברה.

לפני שנתיים היינו ביום כיף מהעבודה, בחווה בצפון (אני לא זוכר בדיוק איפה, אחד הכפרים הדרוזיים). היתה שם עגלת קפה עם שני חבר'ה צעירים שהפעילו אותה. הבחור שם הכין קפה פשוט מזעזע. כשהבלאגן קצת ירד, התחלתי לדבר איתו, נכנסתי מאחורי הדלפק והסתכלתי על הציוד. הידית היתה מג'וייפת ברמה בלתי נתפסת כמעט, ערימות של שיירי קפה דבוקים עליה מכל עבר. המטחנה לא היתה מכוונת בכלל. המכונה מלוכלכת לגמרי.

לקחתי סמרטוט והתחלתי לנקות את הראש, הידית וכל מה שמסביב. כיוונתי את המטחנה והתחלתי להוציא שוטים. אחרי 2-3 דק', הגעתי לכיוון מדוייק ויצאו שוטים ממש נחמדים. לא טייגר סקין, אבל קרמה עבה ושומנית ואספרסו טעים.

היה ממש נחמד להפעיל את הציוד, ובשלב כלשהו גם התחלתי להכין קפה לחבר'ה :)

בסוף הסשן הבחור הסביר לי שאם הבוס היה רואה כמה זמן לוקח לי להכין שוט (כי הקפדתי) הוא היה צורח עלי. הוא סיפר שצעקו עליו כשהוא ניקה את הידית בין שוט לשוט, כי חבל על הזמן וצריך להוציא כוסות.

בררררר...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #10 

כחברה שיש לה ניסיון עבודה באולמות אירועים ...קשה להלם להוציא קפה טוב מסיבות רבות:
א. ברמן לא מקצועי.
ב.טחינת קפה עבה כי הם מנסים לחסוך זמן ולהוציא כמה שיותר כוסות.
ג.הם לפעמים משאירים את הקפה כמה ימים במטחנה ...כי נשאר להם מאירוע קודם.
ד.לא עושים טיפולי אבנית.
ה...מה דעתכם על א,ב,ג,ד,....:)
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.

2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #11 

אני עבדתי בתחום האירועים כמה שנים ואני יכול להבטיח לך ( ) שאין כמעט סיכוי שתקבל קפה טוב.
כל הסיבות נכונות: מכונות לא מתוחזקות כמו שצריך, קפה לא טרי, טחינה ודחיסה שבכלל לא שמים לב אליהן

עם זאת הסיבה העקרית לכך שהקפה לא יוצא טוב באירועים נובעת מסיבה אחרת לחלוטין והיא מה שנקרא בשפת הצבא: "לחץ בית".

אני וכל מי שהכרתי שעבד באירועים יודע שלרוב הקפה מגיע בסוף האירוע ובסוף האירוע- הולכים הביתה!!

מי שעומד מאחורי המכונה לא משקיע אפילו גרם של מחשבה בכך שהקפה יצא טוב. כל מה שהוא רוצה זה שכולם יתחפפו, שתתחיל סגירה של האירוע והיידה למיטה.

אגב בעניין זה- ככל שהזרימה של הקפה יותר מהירה ככה אפשר לטפל ביותר מוזמנים, מכאן שבאופן מודע ומכוון מכוונים באירועי קייטרינג את טחינת הקפה לגסה, דבר שמזרז באופן משמעותי את ההגשה למוזמנים באירוע.

רוצים קפה טוב.. לכו לבית קפה או שתו בבית.. מניסיון שלי אין לכם מה לחפש זאת באירועי קייטרינג...

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #12 

יצא לי כמה פעמים-בעודי מבושם מהמשקאות,לבקש "מהבריסטה-ברמן-גנן" ללמד אותי לעבוד על המכונה,וכך יצא לי לשתות לא פעם קפה טוב,רק אספרסו כמובן.

מעבר לכך,הקפה שם תמיד גרוע,מה שמעצבן זה שיש להם שם פולים לא רעים בכלל.ואני מניח שהתחלופה של הקפה הקלוי שם די גבוהה.

ntzachi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 210
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #13 

יצא לי להיות באירוע שתיפקדה על העמדה נערה בשנות ה 20 לחייה ("בריסטה - מלצרית")
כאשר ביקשתי אספרסו למזלי הרע בדיוק לאחר הטחינה היתה הפסקת חשמל
והגיברת באלגנטיות( ובקושי דחסה את הקפה עם הדוחסן של המטחנה) ישר הכניסה את הידית למכונה וחיכתה שיחזור החשמל
לאחר כמה דקות כאשר חזר החשמל היא ישאר הוציאה שוט

אתם בטח מתארים עד כמה הוא היה טוב!!!
אם הייתי יודע היכן השאלתר של החשמל הייתי מכבה את העמדה קבוע!

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

מאור_בר כתב:בדיוק לפני שבוע ראיתי שאין אף אחד לי המכונה אז ניגשתי להכין לי אספרסו... אבל לפתע מאיזו פינה צץ ילד בן 17 והתעקש להכין לי.
הזרימה היתה כ"כ מהירה שהקפה יצא מים בטעם קפה. המטחנה שלהם בכלל נעולה כך שהם לא יכולים לשנות אותה...
...
אז אותו מקום, אותו ילד (האמת שגם האירוע של אותה משפחה...), אבל מה... ראיתי שהמכונה שמונחת שם היא לה פבוריטה והראתי לו תמונות של המכונה שלי והתחלנו לדבר.
הוא מיד הביע רצון ללמוד. מסתבר שהמטחנה לא נעולה אלא פשוט "תקועה" קצת. ניסיתי לכוון אותה כמה קליקים לכיוון הטחינה העדינה יותר אבל אז הקפה פשוט הפסיק לצאת עד שהחזרנו לטחינה גסה יותר - מישהו יודע למה?

בכל מקרה הידקנו פשוט יותר חזק עם כמות מעט יותר גדולה של קפה ואחרי כמה שוטים של ניסיון יצא קפה טוב פי כמה וכמה, בזרימה נכונה ועם קרמה כהה ויפה. רחוק ממושלם אבל לפחות משהו שאפשר לשתות בלי לעשות פרצוף כזה :? .

ואז הוצאתי את התג ואיימתי לעצור אותו אם יחזור לסורו!
טוב, זה לא, אבל היה יכול להיות מגניב.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #15 

:D רעיון מצוין, לארגן לנו תג "מפקח קפה", כזה רציני כמו של NYPD, ואז כשמגיעים למקום והקפה לא טעים לשלוף את התג בעמידה כזו של פיסוק רגליים, ולצעוק במבטא איטלקי כבד: "לא לזוזה! אני מפוליציה אספרסודיה!! קפה שלך, סיניור, קטסטרופיייה!!".

לגבי המטחנה, אולי כי הטחינה היתה דקה מדי והפולים נדבקו אחד לשני ויצרו ממש בלוק. הם היו שומניים?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

לא, דווקא די מט...
אני לא בטוח כמה טריים הם היו, למרות שזה מוזר כי הבחור הזה בזבז שם מלא קפה ואם ככה הוא עושה כל יום, הקפה חייב להתחדש תדיר.

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #17 

כשאתה מכוון את המטחנה לכיוון הדק אתה חייב שהמטחנה תהיה מופעלת.

דני

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

כלומר, תוך כדי טחינה?
מה ההיגיון בזה דני?

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #19 

אתה פשוט סוגר את הסכינים על קפה גדול שכבר תפס לפני זה את כל החלל שבין הסכינים, ולוחץ עליו על ידי אברגה שמשמשת במקרה הזה כמנוף, זאת אומרת אתה הופך את המטחנה שלך למלחצייים.

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

טוב אני מניח שעוד תשעה חודשים אני אהיה שם שוב ואבדוק את זה :D

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”