מה עדיף - מסך איכותי מול מקרן HD ?
שלום חברים, מבקש לשמוע חוות דעתכם בסוגיה: לפני מעבר לדירה החדשה החלטתי להקדיש תקציב של כ-14000 לטובת טלויזיה חדשה. אחרי חרישה של הפורום לאורכו ולרוחבו וביקור במספר חנוית הגעתי למסקנה שאין על ה-V20 ולרגע חשבתי שהחיפוש שלי נגמר אבל שניה אחרי זה בא לי הרעיון הבא:
במקום מסך סופר איכותית לקנות מסך פלזמה סביר אולי קצת יותר קטן ואת היתרה להשקיע במקרן ומסך חשמלי.
השיקול המרכזי הוא שרוב הצפיה שלי היא בתכנים SD ופעם-פעמים בשבוע איזה סרט טוב ב-HD, והתחושה שלי אומרת שאין על מקרן כשמדובר בסרטים (מרחק צפיה 4.5 מטר).
מה אתם אומרים? פלזמה סופר איכותית או מסך ליומיום + מקרן HD?
במקום מסך סופר איכותית לקנות מסך פלזמה סביר אולי קצת יותר קטן ואת היתרה להשקיע במקרן ומסך חשמלי.
השיקול המרכזי הוא שרוב הצפיה שלי היא בתכנים SD ופעם-פעמים בשבוע איזה סרט טוב ב-HD, והתחושה שלי אומרת שאין על מקרן כשמדובר בסרטים (מרחק צפיה 4.5 מטר).
מה אתם אומרים? פלזמה סופר איכותית או מסך ליומיום + מקרן HD?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
שילוב של מסך פשוט ל-SD ומקרן ל-HD הוא שילוב מנצח, השאלה היא האם בתקציב הזה תקבל את המיטב, לפחות באחד מהם ולדעתי לא.
אני בתקציב הזה הייתי הולך על מסך דק גדול.
לחליפין, הייתי נשאר עם טלויזיה, אפילו CRT, עבור SD ומשקיע את כל הכסף במקרן FHD מהליגה של האפסון 5000 (אני מניח שתצטרך לגרד עוד קצת למסך).
אני בתקציב הזה הייתי הולך על מסך דק גדול.
לחליפין, הייתי נשאר עם טלויזיה, אפילו CRT, עבור SD ומשקיע את כל הכסף במקרן FHD מהליגה של האפסון 5000 (אני מניח שתצטרך לגרד עוד קצת למסך).
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אין לי עדיין ניסיון במסכים (יש לי בחדר שינה טלויזיה CRT) אבל אני בטוח שאין למקרן מתחרים בחווית קולנוע בייתי.
פר גודל ההפרש במחיר עצום. אני הייתי נוהג כמוך, פלזמה זולה ומקרן. הבעיה היא שהטלויזיה בטל תעלה 4 ואז ישאר 10 למקרן. ב 10 יהיה קשה לקנות משהו איכותי. אולי מחו"ל.
בהצלחה
פר גודל ההפרש במחיר עצום. אני הייתי נוהג כמוך, פלזמה זולה ומקרן. הבעיה היא שהטלויזיה בטל תעלה 4 ואז ישאר 10 למקרן. ב 10 יהיה קשה לקנות משהו איכותי. אולי מחו"ל.
בהצלחה
על פניו, גם אני באופן אינטואיטיבי חשבתי שאני מפספס את שני העולמות אם הולכים על מסך פשוט ומקרן זול יחסית. אבל אחרי תחקיר קטן באינטרנט (גם בפורום) גיליתי שמקרן HD שעלותו בחו"ל נעה סביב ה-1000 עד 1500 דולר למעשה מספק את הסחורה לכל עניין ודבר. מכאן המסקנה שהתקציב אמור להספיק. ברור שבמחירי המקרנים בארץ העסק לא מתכנס.
השאלה באמת האם מקרן נוסח OPTIMA HD20 זיעשה את העבודה?
השאלה באמת האם מקרן נוסח OPTIMA HD20 זיעשה את העבודה?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אם זה היה נגמר במקרן ומסך טלויזיה- היה אפשר עוד להסתדר
אבל אתה תצטרך גם מסך נגלל - מה שמוסיף עוד סכום לעיסקה - ואז אתה בבעייה
אבל אתה תצטרך גם מסך נגלל - מה שמוסיף עוד סכום לעיסקה - ואז אתה בבעייה
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
צודק 100%Itay_Pollak כתב:אם זה היה נגמר במקרן ומסך טלויזיה- היה אפשר עוד להסתדר
אבל אתה תצטרך גם מסך נגלל - מה שמוסיף עוד סכום לעיסקה - ואז אתה בבעייה...
עם התקציב הזה לרכישת מקרן+מסך הקרנה+ מסך דק לא תגיע לשום מקום. לא בשר ולא חלב...
ב 14K תרכוש מסך גדול ואיכותי כמו פנאסוניק 58V10.
כך תהנה גם מ SD איכותי וגם מחווית הקולנוע ב HD .
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
בלי מקרן אתה תהנה מקולנוע בייתי ב HD. ממש לא תהנה מחווית קולנוע בייתית כמו שהיית נהנה עם מקרןטלHD כתב:צודק 100%Itay_Pollak כתב:אם זה היה נגמר במקרן ומסך טלויזיה- היה אפשר עוד להסתדר
אבל אתה תצטרך גם מסך נגלל - מה שמוסיף עוד סכום לעיסקה - ואז אתה בבעייה...![]()
עם התקציב הזה לרכישת מקרן+מסך הקרנה+ מסך דק לא תגיע לשום מקום. לא בשר ולא חלב...
כך תהנה גם מ SD איכותי וגם מחווית הקולנוע ב HD ....
נראה לי שאין ויכוח שמקרן זאת קפיצת מדרגה בחווית הצפיה. השאלה בסוף היא התקציב הדרוש על מנת לצאת לדרך להקמת מערכת המשלבת בין טלויזיה לבין מקרן ומסך גלילה, זאת מבלי להתפשר יותר מדי בכל אחד מהם לחוד.
ברור כי הטלויזיה ומסך הגלילה חייבים להרכש בארץ בגלל גודלם, אבל המקרן בהחלט אפשר להביא מחו"ל.
לי נראה שהחישוב הזה יאפשר לי לראות את יונית לוי מספיק טוב כל יום, ובסופ"ש להוריד את התריסים, להכין פופקורן ולהנות מסרט בלויריי כמו שאפשר רק עם מקרן.
האם יש טעות בחישוב ?
טלויזיה : לדוגמה פלזמה C550 - בערך 5500 שח
מקרן HD - בערך 1000 דולר - נגיד optima 20hd
מסך גלילה - בערך 4000 ש"ח
ברור כי הטלויזיה ומסך הגלילה חייבים להרכש בארץ בגלל גודלם, אבל המקרן בהחלט אפשר להביא מחו"ל.
לי נראה שהחישוב הזה יאפשר לי לראות את יונית לוי מספיק טוב כל יום, ובסופ"ש להוריד את התריסים, להכין פופקורן ולהנות מסרט בלויריי כמו שאפשר רק עם מקרן.
האם יש טעות בחישוב ?
טלויזיה : לדוגמה פלזמה C550 - בערך 5500 שח
מקרן HD - בערך 1000 דולר - נגיד optima 20hd
מסך גלילה - בערך 4000 ש"ח
kingikra כתב:בלי מקרן אתה תהנה מקולנוע בייתי ב HD. ממש לא תהנה מחווית קולנוע בייתית כמו שהיית נהנה עם מקרןטלHD כתב:צודק 100%Itay_Pollak כתב:אם זה היה נגמר במקרן ומסך טלויזיה- היה אפשר עוד להסתדר
אבל אתה תצטרך גם מסך נגלל - מה שמוסיף עוד סכום לעיסקה - ואז אתה בבעייה...![]()
כך תהנה גם מ SD איכותי וגם מחווית הקולנוע ב HD .......
מסכים בהחלט
אף מסך בגודל הזה ,איכותי ככל שיהיה , לא מתקרב לעוצמת החוויה שתקבל ממקרן , [ אולי 65 ומעלה ]
barbos -
הרעיון שקפץ לך ממש במקומו , לעניות דעתי זה השילוב המנצח לצרכים שהגדרת, פלאזמה טובה ל sd ומקרן ל hd
בתקציב שהגדרת :
פלאזמה C450 - בעלות של כ 4500 שח [ "50 ]
מקרן אפסון 8350 - בהזמנה מ BH , כולל הרחבת אחריות כ 7500 שח
מסך לשיקולך - אפשר ב1000 , 2000 , 3000 או יותר
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
אם מדובר בהזמנה מחו"ל עם מחירים של חו"ל....ברור שכל השיקול משתנה.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
barbosbarbos כתב:שלום חברים, מבקש לשמוע חוות דעתכם בסוגיה: לפני מעבר לדירה החדשה החלטתי להקדיש תקציב של כ-14000 לטובת טלויזיה חדשה. אחרי חרישה של הפורום לאורכו ולרוחבו וביקור במספר חנוית הגעתי למסקנה שאין על ה-V20 ולרגע חשבתי שהחיפוש שלי נגמר אבל שניה אחרי זה בא לי הרעיון הבא:
מה אתם אומרים? פלזמה סופר איכותית או מסך ליומיום + מקרן HD?...
אסביר לך את הנושא בפשטות .
ברכישת מסך פלזמה איכותי ..רק מדליקים ונהנים בכל מצב שהוא וכל תוכן שהוא .פשוט וקל .
ברכישת מקרן איכותי + מסך איכותי אתה צריך תקציב של 24k . וכאן הסרט מתחיל . יש להחשיך את כל הסלון
ולצבוע את הקירות בצבע שחור אפור כהה . ואז ניתן יהיה להנות ממקרן .
הכל לשיקולך .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
וואלה? בדיוק 24K?ברכישת מקרן איכותי + מסך איכותי אתה צריך תקציב של 24k...
מעניין שכל אלו שיש להם מקרן בסלון מבסוטים גם בלי לצבוע את הקירות (מה שאגב דורש חדר יעודי).ולצבוע את הקירות בצבע שחור אפור כהה...
9000es כתב:barbosbarbos כתב:שלום חברים, מבקש לשמוע חוות דעתכם בסוגיה: לפני מעבר לדירה החדשה החלטתי להקדיש תקציב של כ-14000 לטובת טלויזיה חדשה. אחרי חרישה של הפורום לאורכו ולרוחבו וביקור במספר חנוית הגעתי למסקנה שאין על ה-V20 ולרגע חשבתי שהחיפוש שלי נגמר אבל שניה אחרי זה בא לי הרעיון הבא:
מה אתם אומרים? פלזמה סופר איכותית או מסך ליומיום + מקרן HD?...
אסביר לך את הנושא בפשטות .
ברכישת מסך פלזמה איכותי ..רק מדליקים ונהנים בכל מצב שהוא וכל תוכן שהוא .פשוט וקל .
ברכישת מקרן איכותי + מסך איכותי אתה צריך תקציב של 24k . וכאן הסרט מתחיל . יש להחשיך את כל הסלון
ולצבוע את הקירות בצבע שחור אפור כהה . ואז ניתן יהיה להנות ממקרן .
הכל לשיקולך ....
פשששש איזה הסבר מעמיק ! מאיפה התובנות האלה ??
אני מרשה לעצמי להניח שאין לך מקרן ובטח גם לא היה , אז עזוב תייעץ בדברים שאתה מבין בהם .
barbos
לא צבע ולא נעליים ! 99.99 ממחזיקי המקרנים חיים בסלון ביתי רגיל , ותאמין לי כשהמקרן בפעולה אי אפשר למחוק להם את החיוך מהפנים , גם אחרי שנים של שימוש החוויה מתעצמת , ואת זה לא תקבל משום מסך אחר ,
והתקציב שלך תואם ,אולי תצטרך לחרוג ב 10% , אז שאף אחד לא יהלך עליך אימים ויטעה אותך,
אה ודרך אגב ,כבר נפטרתי מהמנואלה ,עכשיו אני רק מדליק את המקרן וצופה..........
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
1. מקרן איכותי נע סביב ה 15kbarbos כתב:9000es אתה מעלה נקודה מעניית , האם גם בצפיה בשעות החשכה בחדר עם חלונות סגורים לחלוטין (תריס חשמלי) נדרש צבע קירות כהה?
איך הגעת לסכום של 24K עבור מקרן ומסך?...
2. מסך מתיחה חשמלי איכותי ביחס של 16-9 נע סביב ה7k
3. כל נושא ההתקנה ומסביב לו .לשיקולך .
לנושא החשכת החדר זה לא שלא תראה כלל תמונה . .... איכות השחורים לא תהיה במייטבה .וכך גם כל מיגוון הצבעים .
אם ברצונך רק לחפש גודל ולא איכות זה כבר סיפור אחר לגמרי .
בהצלחה .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"