בעיה בסאונד מפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
iceman90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 65
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
יש לי בעיה בסאונד מהפטיפון, המוזיקה נשמעת כמעט מזייפת, אולי חורקת, קשה לתאר אבל משהו שם בבירור לא בסדר.
מדובר בפטיפון חדש שרכשתי לפני כחודשיים, הבעיות החלו רק ממש לאחרונה.
הציוד שלי,
פטיפון - Thorens TD 158 (עם הראש המקורי)
רסיבר אונקיו 607 (כי הרסיבר יועד לקולנוע ביתי, ג'וק המוזיקה נכנס קצת מאוחר יותר)
קדם מגבר, משהו פשוט של http://www.fuse.co.il/products/116357 hana
רמקולים, dali ikon 6

המחשבה הראשונה שלי היתה להחליף ראש/מחט (זה בכלל אפשרי בפטיפון הזה ?), אבל אני רוצה לוודא שזו אכן הבעיה ושבאמת יהיה שיפור, מה גם שאני לא ממש יודע אם אני רוצה להתעסק עם ההחלפה של הראש (עדינות זה לא ממש הצד החזק שלי)
יש חברות (חנויות) שיודעות להגיע אלי (תל אביב) הביתה (כי אני צריך לבדוק את התוצאה על הציוד שלי) ולבצע את ההחלפה הזאת ואולי לעזור לי לאבחן את הבעיה, או להצביע על חלקים אחרים במערכת שכדאי לשדרג ?
יש לכם אולי רעיונות נוספים שיכולים להסביר את מה שאני מתאר ?

בנוגע לתקציב, בגדול אין ממש מסגרת מוגדרת, אבל מהציוד שברשותי אפשר להבין שאני לא מתכוון להוציא 10 אלף שקל על ראש.

תודה מראש,
מטי.
נערך לאחרונה על ידי iceman90 ב 24/11/2010 19:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

צריך לשמוע כדי לאבחן את הבעיה, ככה זה קשה. אבל למה שלא תיגש למי שקנית ממנו את הציוד ותבקש סיוע?
.Anything can be done, but it's only done if it's done

iceman90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

רעיון... נדבר איתם, תודה.
אגב, שאלה כללית, בהנחה והראש והמחט הקיימים תקינים, כמה השפעה יכולה להיות להחלפת ראש ? באמת מדובר בהבדל שממש מבחינים בו?

מטי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אאל"ט מדובר בדגם שמיוצר עבור טורנס ע"י Dual. לא הייתי שם לו ראש ביותר מ-500 ש"ח - ראה שרשור נוסף על טורנס - אותן המלצות בתוקף גם במקרה שלך.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

iceman90 כתב:רעיון... נדבר איתם, תודה.
אגב, שאלה כללית, בהנחה והראש והמחט הקיימים תקינים, כמה השפעה יכולה להיות להחלפת ראש ? באמת מדובר בהבדל שממש מבחינים בו?

מטי.
...
בוודאי, אפשר לשמוע הבדל בין ראשים ולא רק בין זול ליקר: גם שני ראשים באותה רמת מחיר יכולים להישמע מעט שונים זה מזה, כפי שרמקולים באותה רמת מחיר וגודל נשמעים שונים זה מזה (פילוסופיית תכנון אחרת וכד').
.Anything can be done, but it's only done if it's done

iceman90 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

dragon כתב:צריך לשמוע כדי לאבחן את הבעיה, ככה זה קשה. אבל למה שלא תיגש למי שקנית ממנו את הציוד ותבקש סיוע?
...
טוב, דיברתי עם החנות, הם הציעו שאני אבוא עם הפטיפון (ואז הם יעזרו לי להחליף מחט) או לבעדיו (ואז אני אחליף את המחט בעצמי).
לא בדיוק מה שאני רוצה, יש מישהו/משהו שמספק שירות כזה (סוג של ביקור בית) בתשלום/בחינם/תמורת טובות הנאה ?

תודה,

מטי.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

iceman90 כתב: יש מישהו שמספק שירות כזה תמורת טובות הנאה ?

תודה,

מטי.
...
קצת בעייתי במקרה שלך, אתה לא חושב...?

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”