למה שלא נרכך כבר את כל המים של הבית שלנו?
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בעוד חלקנו משתמש פה במרככים למיניהם למכונת קפה, למה לא לשים מרכך כללי לכל המים של הבית? הרי גם שאר המכשירים אצלנו בבית סובלים ממים מלאי אבנית.
יצא לי לראות מס' מרככי מים שמחוברים לשיבר הראשי של הבית.
אז אני פותח פה את הנושא (תמיד אנחנו מחפשים מה עוד לקנות) -כמה שאני זוכר יש פה לפחות מומחה אחד לנושאי ריכוך מים למיניהם.
יצא לי לראות מס' מרככי מים שמחוברים לשיבר הראשי של הבית.
אז אני פותח פה את הנושא (תמיד אנחנו מחפשים מה עוד לקנות) -כמה שאני זוכר יש פה לפחות מומחה אחד לנושאי ריכוך מים למיניהם.
המומחה עוד בטח יגיב כאן... אני יכול לומר את דעתי שיש לקחת בערבון מוגבל.
בינתיים גם אני יכול לומר שיש שתי בעיות עם ההצעה שלך:
1. אם אתה שותה את המים. הגוף זקוק לחלק מהמינרלים שריכוך אגרסיבי מסלק. אז לקומקום ולקפה זה בסדר כל עוד שותים גם מים אחרים, אבל שכל צריכת הנוזלים שלך יהיו מרוככים נשמע לי בעייתי.
2. ריכוך לכל המים ידרוש פחות או יותר מרכך תעשייתי. יקר מאוד, ולא ממש מתאים למשק בית.
בינתיים גם אני יכול לומר שיש שתי בעיות עם ההצעה שלך:
1. אם אתה שותה את המים. הגוף זקוק לחלק מהמינרלים שריכוך אגרסיבי מסלק. אז לקומקום ולקפה זה בסדר כל עוד שותים גם מים אחרים, אבל שכל צריכת הנוזלים שלך יהיו מרוככים נשמע לי בעייתי.
2. ריכוך לכל המים ידרוש פחות או יותר מרכך תעשייתי. יקר מאוד, ולא ממש מתאים למשק בית.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
זה יעזור לי לריכוך היציאות ?
זה היה מתבקש לא לקחת אישית...
זה היה מתבקש לא לקחת אישית...
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
אני אומר את דעתי בנושא , לא ש אני מומחה אבל קראתי לא מכבר על מרככי מיים ביתיים לרשת המים והנה מה שמצאתי
רוב המכשירים שנמכרים היום בשוק לריכוך מים מבוססים על מלח.
הם הוצאו מחוץ לחוק ונאסרו לשימוש בישראל.
כמויות של מלח מוכנסות אל תוך המכשיר ודרך שרף מסוננים המים.
המכשירים הוצאו מחוץ לחוק בגלל שהם פוגעים במי התהום, הורסים את החקלאות ואסורים לשתייה מסיבות בריאותיות.
"מים שעשירים בנתרן מביאים לידי עלייה בלחץ הדם. מי ששותה מים שמקורם ממחליפי יונים, כנראה מעשיר את הגוף שלו בנתרן",
מים ממרכך מלח לא רק אסורים לשתייה הם גם מגעילים
ואגב יש בשוק מררכי מיים אקולוגים ש לא מבוססים על מלח, אז אולי שווה לבדוק
מקווה שלא עוררתי סערה אבל זו דעתי
רוני קרן
:
רוב המכשירים שנמכרים היום בשוק לריכוך מים מבוססים על מלח.
הם הוצאו מחוץ לחוק ונאסרו לשימוש בישראל.
כמויות של מלח מוכנסות אל תוך המכשיר ודרך שרף מסוננים המים.
המכשירים הוצאו מחוץ לחוק בגלל שהם פוגעים במי התהום, הורסים את החקלאות ואסורים לשתייה מסיבות בריאותיות.
"מים שעשירים בנתרן מביאים לידי עלייה בלחץ הדם. מי ששותה מים שמקורם ממחליפי יונים, כנראה מעשיר את הגוף שלו בנתרן",
מים ממרכך מלח לא רק אסורים לשתייה הם גם מגעילים
ואגב יש בשוק מררכי מיים אקולוגים ש לא מבוססים על מלח, אז אולי שווה לבדוק
מקווה שלא עוררתי סערה אבל זו דעתי
רוני קרן
:
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יש הרבה מאוד פתרונות כאלה, והם חוקיים, לפחות בארץ.
פתחתי שרשור בנושא לפני כמה חודשים, כשהתקינו לי כאן בדירה פילטר מבוסס סיליפוס (חפש בפורום, היה שרשור ארוך, כי יש חשד שזה חומר מסרטן).
אני יכול להעיד שמאז שהתקינו לי את המרכך, כל מה שקשור לאבנית בדירה הפך להיות ממש נחמד. אני רואה את זה במיוחד בשני מקומות:
- המים במגהץ לא מוציאים שום אבנית
- יש לי מראה במקלחת, בתוך המקלחת עצמה, שאני משתמש בה לגילוח. פעם היא היתה ממש מתמלאת באבן והייתי משרה אותה במלח לימון אחת לכמה שבועות. מאז שהתקינו את המרכך הביתי, היא חלקה ונקיה לגמרי
ברור לי שזה משפיע גם על מכונת הכביסה וכמובן שגם על מכונת הקפה. בדקתי עם סטיק, וראיתי שהמים לא מרוככים לגמרי - אלא ירדו ב-3 שלבים (מתוך 12 אם אני זוכר נכון). כלומר, עדיין יש סידן במים.
באופן כללי, נראה לי שריכוך ביתי הוא פתרון טוב, במיוחד במדינה שלנו שבה כמות האבן במים היא גבוהה יחסית.
אבל נראה לי שמכונת קפה צריכה ריכוך משמעותי יותר ממרכך ביתי. ניקוי של דוד שמש זה ענין זול יחסית. ניקוי של מכונה זה סיפור לא פשוט (אני מדבר על מכונות HX).
בשורה התחתונה... כמה שקרמריקה אמר: בואו נמתין לקופיאדימומחה שיגיד את דברו
פתחתי שרשור בנושא לפני כמה חודשים, כשהתקינו לי כאן בדירה פילטר מבוסס סיליפוס (חפש בפורום, היה שרשור ארוך, כי יש חשד שזה חומר מסרטן).
אני יכול להעיד שמאז שהתקינו לי את המרכך, כל מה שקשור לאבנית בדירה הפך להיות ממש נחמד. אני רואה את זה במיוחד בשני מקומות:
- המים במגהץ לא מוציאים שום אבנית
- יש לי מראה במקלחת, בתוך המקלחת עצמה, שאני משתמש בה לגילוח. פעם היא היתה ממש מתמלאת באבן והייתי משרה אותה במלח לימון אחת לכמה שבועות. מאז שהתקינו את המרכך הביתי, היא חלקה ונקיה לגמרי
ברור לי שזה משפיע גם על מכונת הכביסה וכמובן שגם על מכונת הקפה. בדקתי עם סטיק, וראיתי שהמים לא מרוככים לגמרי - אלא ירדו ב-3 שלבים (מתוך 12 אם אני זוכר נכון). כלומר, עדיין יש סידן במים.
באופן כללי, נראה לי שריכוך ביתי הוא פתרון טוב, במיוחד במדינה שלנו שבה כמות האבן במים היא גבוהה יחסית.
אבל נראה לי שמכונת קפה צריכה ריכוך משמעותי יותר ממרכך ביתי. ניקוי של דוד שמש זה ענין זול יחסית. ניקוי של מכונה זה סיפור לא פשוט (אני מדבר על מכונות HX).
בשורה התחתונה... כמה שקרמריקה אמר: בואו נמתין לקופיאדימומחה שיגיד את דברו
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
טוב חברים, אני כמעט לא מוצא מה להוסיף. העיקרון מובן לכם: היום זה בכלל כבר לא חוקי, הריענון של מרכך ביתי כבר מעמיס על השפכים כמויות מלח לא הגיוניות, והמחוקק החליט להתנגד. בנוסף הטעם והבריאות גם הם נפגעים וללא סידן ומגנזיום במי השתיה נצטרך להוסיף כדורים של מינרלים אלה לכל בני הבית. המחיר גם הוא כזכור לי בין 10 ל20 K שקלים, והיום כשזה לא חוקי בטח העלו אותו. אז בואו נבין את האופציות הקיימות: ריכוך דרוש רק למכונת אספרסו. שם מעברים צרים ואם תשקע שם אבנית יהיה קשה מאוד להסירה משם. במערכת המים החמים אנו רוצים למנוע שקיעה על גופי חימום ובתוך הצנרת של קולט השמש. זה עובד עם סיליפוס: זה מקור לפוספאט היוצר פוספאט הסידן. החומר הנוצר הוא גבישי, ומסיס יותר בטמפרטורה גבוהה, וכך יצא ויזרום בצנרת ולא ישקע במקומות החמים ביותר. השקיעה של אבנית במקומות החמים מתרחש במים לא מטופלים, עקב ריאקציה כימית שנגרמת משחרור CO2 . אצלי משולב מאגר סיליפוס בכניסה לדוד השמש האבנית שוקעת בתור גבישים בתפזורת, אבל לא על גופי החימום, וכך לא נפגעת יעילות הדוד. ניתן להוסיף מקור סיליפוס גם בכניסה למכונת כביסה. מי שתיה: רק מי ברז מטופלים בפחם פעיל.
בברכה
אדי
בברכה
אדי
האמת שאנחנו בדיוק שוקלים פתרון לדירה שלנו גם כן - כך ש-pup26, איך אומרים, "הוצאת לי את השרשור מהמקלדת" 
אני לא בטוח אבל שהבנתי את סיכום ההמלצות, תוכלו לאשר:
- להתקין סיליפוס בכניסה לבית, זה יצמצם משמעותית את האבנית במכונת כביסה, במדיח, בדוד ובמקלחת?
- להתקין מסנן פחם פעיל מתחת לכיור למי השתיה?
אני לא בטוח אבל שהבנתי את סיכום ההמלצות, תוכלו לאשר:
- להתקין סיליפוס בכניסה לבית, זה יצמצם משמעותית את האבנית במכונת כביסה, במדיח, בדוד ובמקלחת?
- להתקין מסנן פחם פעיל מתחת לכיור למי השתיה?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

ההמלצה היא להתקין סיליפוס בכניסה לדוד ולמכונת כביסה. גם זה לא משהו שאתה חייב לשתות, אם כי זה לא מזיק. רק מים שיתחממו צריכים סיליפוס כדי לא לגרום לשקיעת אבנית. לעניין המדיח.. שם כבר יש מרכך ולכן צריך מלח ולא סיליפוס. פילטר פחם פעיל עם ברז למי השתיה משמשים פשוט למניעת טעם הכלור, ולשיפור הטעם.thedoctor כתב:- להתקין סיליפוס בכניסה לבית, זה יצמצם משמעותית את האבנית במכונת כביסה, במדיח, בדוד ובמקלחת?
- להתקין מסנן פחם פעיל מתחת לכיור למי השתיה?...
אדי
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני עוד לא הבנתי מה זה מרכך מלח. מלח נמס במים ולא מרכך אבנית.
השרף מרכך את המים.
השרף מרכך את המים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
תודה על ההבהרה אדי - אני אסביר קצת יותר את כוונתי. מכיוון שגם המים במדיח מתחממים וגם הייתי מעוניין לרכך כמה שיותר את מי השתיה חשבתי לשים סיליפוס בכניסה לבית. יש לזה איזה אפקט שלילי (מעבר לצד הכספי בטח של רענון תכוף יותר) שבגללו אתה ממליץ על סיליפוס פרטני (לדוד, למכונת הכביסה ולמדיח) או שפשוט זה שבכניסה לבית לא מסנן מספיק טוב?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

אני רק מתרגם ...מרכך מלח הכוונה בטח מרכך שמבוסס על רענון במלח, בניגוד למרכך סיליפוס שלמעשה אינו מרכך כלל, אלא מעקף דרך מנגנון השיקוע: מלחי סידן שמסיסים יותר בטמפרטורה גבוהה ופחות בנמוכה, לא ישקעו אך קשיותם תשאר.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

במדיח כלים יש מרכך שרף מובנה ולכן מרעננים אותו גם ככה במלח.
אז בעצם, אם את מי השתיה אנחנו מעבירים גם ככה תמיד דרך בריטה (ואני שוקל לשים כזה פילטר מתחת לכיור), אז למה לא לשים רק עוד מרכך שרף בכניסה למכונת כביסה (שגם ככה מרכך יותר טוב מסיליפוס לפי מה שאני קורא) וסיליפוס בכניסה לדוד (שם כמות המים גדולה יותר ואי אפשר לרענן את המרכך שרף כל הזמן)?
אגב - קראתי את השרשור המיתולוגי של מוטי - http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0 מעניין ודוחה כאחד
אגב - קראתי את השרשור המיתולוגי של מוטי - http://www.htcafe.co.il/modules.php?nam ... sc&start=0 מעניין ודוחה כאחד
מה דעתכם על פתרונות מבוססי מגנט או שדה חשמלי כמו אבניX ?
זה לא מכניס שום דבר למים (זה יושב מחוץ לצינור), אך הטענה היא שזה מונע מהאבנית להתגבש בצנרת ובדוד.
http://www.waterpath.co.il/avnix.html
זה לא מכניס שום דבר למים (זה יושב מחוץ לצינור), אך הטענה היא שזה מונע מהאבנית להתגבש בצנרת ובדוד.
http://www.waterpath.co.il/avnix.html
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נראה לי קצת ספוקי - גם אם זה יעבוד איכשהו זה יעבוד רק במעבר מים בצינור ולא בדוד שהמים בו עומדים.